Cantadorra Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Jasne, ze widze! :oops: Myslalam, ze cos "niedozwolonego" sobie strzelilas i juz usunelas. A czemu mialby mod Cie przyblokowac za taki napis? Quote
KrystynaS Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 No nie wiem dlaczego, [B]są sugestie :cool3: ,[/B] że mam za duży podpis. Quote
Cantadorra Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Ja to juz w ogole jestem antykomputerowa. Chcialabym umiescic obok swojego nicka zdjecie swojego psa. Klikam zeby to zrobic, ale mi nie wchodzi. Nie mam pojecia dlaczego, bo jak sie wejdzie w moj publiczny profil to zdjecie tam jest. Pewnie jakies nie pikselowe, albo cos w tym stylu :oops: Quote
3 x Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Cantadorra']Ja to juz w ogole jestem antykomputerowa. Chcialabym umiescic obok swojego nicka zdjecie swojego psa. Klikam zeby to zrobic, ale mi nie wchodzi. Nie mam pojecia dlaczego, bo jak sie wejdzie w moj publiczny profil to zdjecie tam jest. Pewnie jakies nie pikselowe, albo cos w tym stylu :oops:[/QUOTE]zdjęcie jest za duze, żeby wstawić je jako awatarek musi miec rozmiar [quote]Pamietaj: Maksymalna wiekość obrazka może mieć 100 na 100 pixeli lub 19.5 KB (lub mniejsze).[/quote] Twoje natomiast jest 500x375 pikseli / 40 KB musisz je zmniejszy w jakimś programie - ja osobiście uzywam ifran view i dopiero potem umiescic je w woim awatarku ps. śliczny piesio :) edit: na maila podanego na dogo "volta@ itd ;)) poszły zmniejszone zdjęcia gotowe do wrzucenia do awatarka Quote
Cantadorra Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='3 x']zdjęcie jest za duze, żeby wstawić je jako awatarek musi miec rozmiar na maila podanego na dogo "volta@ itd ;)) poszły zmniejszone zdjęcia gotowe do wrzucenia do awatarka[/QUOTE] Dziekuje kochana, dziekuje bardzo :loveu::loveu: Jutro powalcze dalej, zeby sie pojawilo! Quote
KrystynaS Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Cantadorra wejdź w panel użytkownika, wybierz Edytuj Avatar (z lewej strony w Twoim Panelu kontrolnym), potem na dole wybierz własny avatar (opcja 2) i wybierz to zdjęcie, potem kliknij zapisz zmiany i już będziesz miała avatarek ze swoim piesiem. To to umiem, nie potrafię tylko pomniejszać zdjęć. Weszłam pod adres podany przez 3x, zainstalowałam program i na tym koniec. Nie mam zielonego pojęcia jak z niego skorzystać, próbowałam pomniejszyć zdjęcie ale mi gdzieś się zagubiło :oops:. Quote
iwlajn Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 No to jeszcze o sądach. Najbardziej podobają mi się kary porządkowe za obrazę sądu. Kiedyś na zajęciach z kryminalistyki wykładowca opowiadał jak został powołany w charakterze biegłego od broni palnej. Była tam sprawa kolekcjonera, ktory skupował historyczną broń. Sąsiad doniósł, że kolekcjoner trzyma w domu broń. Zrobiła się afera. Powołują więc biegłego, który mówi, że taka broń to atrapa - nie stanowi więc zagrożenia. Sędzina nie kumata, pyta "to znaczy że z takiej broni nie można strzelać?" Biegły chciał to przedstawić obrazowo, żeby sędzina zrozumiała. Powiedział więc "Wysoki Sądzie, a czy atrapa krowy może dawać mleko?":evil_lol: Sędzina się obraziła i ukarała biegłego za obrazę sądu:diabloti: kilkaset złotych musiał zapłacić:cool3: Quote
Cantadorra Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='KrystynaS'] nie potrafię tylko pomniejszać zdjęć. Weszłam pod adres podany przez 3x, zainstalowałam program i na tym koniec. Nie mam zielonego pojęcia jak z niego skorzystać, próbowałam pomniejszyć zdjęcie ale mi gdzieś się zagubiło :oops:.[/QUOTE] Tak pomniejszylas, ze calkowicie zniknelo? Krysia, uwielbiam Cie! :loveu: Quote
Cantadorra Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='iwlajn'] Sędzina nie kumata, pyta "to znaczy że z takiej broni nie można strzelać?" Biegły chciał to przedstawić obrazowo, żeby sędzina zrozumiała. Powiedział więc "Wysoki Sądzie, a czy atrapa krowy może dawać mleko?":evil_lol: Sędzina się obraziła i ukarała biegłego za obrazę sądu:diabloti: kilkaset złotych musiał zapłacić:cool3:[/QUOTE] Sądy nie raz dają ciała. Ale to bylo naprawdę niezłe! Quote
KrystynaS Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Cantadorra']Tak pomniejszylas, ze calkowicie zniknelo? Krysia, uwielbiam Cie! :loveu:[/QUOTE]Czyli właściwie umiem pomniejszać i to bardzo skutecznie bo aż do całkowitego zniknięcia :megagrin: :megagrin:. To się nazywa POMNIEJSZENIE !!! :roflt: [quote name='Cantadorra']Sądy nie raz dają ciała. Ale to bylo naprawdę niezłe![/QUOTE]Tak sądy to dobry temat do anegdot z życia wziętych. Quote
3 x Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='KrystynaS'] To to umiem, nie potrafię tylko pomniejszać zdjęć. Weszłam pod adres podany przez 3x, zainstalowałam program i na tym koniec. Nie mam zielonego pojęcia jak z niego skorzystać, próbowałam pomniejszyć zdjęcie ale mi gdzieś się zagubiło :oops:.[/QUOTE] ja wiem, ze sa inne programy bardziej wypasione itd ale irfan jak dla mnie jest w miare przyjazny 1. otwieramy zdjęcie w irfanie 2. na górze mamy zakładki wybieramy trzecią czyli [B]obraz [/B]i wybieramy 9 pozycję czyli [B]Zmień rozmiar obrazu[/B] (Ctrl+R) 3. tam wklepujemy ręcznie rozmiar lub wybieramy jeden ze standardowych czary mary obrazek sie zmniejsza 4. pamietamy aby zapisac pod nową nazwą żeby przez przypadek nie unicestwić "dużego" obrazka a jeśli ktos chce wyciąć fragment to też w ifranie, np tak jak Cantadorrze wysłałam buźkę psiaka 1. otwieramy obrazek w irfanie 2. lewym klawiszem myszy zaznaczamy interesujący nas kawałek obrazka (po zaznaczeniu granice obrazka moża zmieniaćna zasadzie rozciągania , jak się najedzie na "granicę" zaznaczonego fragnemtu pojawiaja się strzałki i nimi można rozciagac badx "sciagac" obrazek) 3. wybieramy drugą zakładkę na górze czyli [B]Edycja[/B] 4. wybieramu 8 pozycję [B]kadruj (przytnij) zaznaczone[/B] (Ctrl+Y) czary mary zostaje nam tylko interesujący fragment 5. pamietamy o zapisaniu pod inna nazwą aby nie unicestwić pierwowzoru ;) z tego korzystam przy obrabianiu zdjęc do bazarku, zeby był tylko fant a nie caały mój pierdzielnik najcześciej na łóżku bo tam cykam fantom zdjęcia ;) się rozpisałam :crazyeye: Quote
KrystynaS Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Bardzo dobrze, że tak dokładnie opisałaś 3x, no bo wyobraź sobie, że spróbowałam no i pomniejszyłam 2 zdjęcia kwiatów. Pozwoliłam sobie tu zademonstrować jak mi wyszło. Fajnie, co. No i najważniejsze - oryginalne zdjęcia czyli oryginalnych rozmiarów nie zniknęły :multi:. Dzięki Ci ach dzięki dobra kobieto 3x. :modla: Zaraz tą instrukcję przekopiuję sobie i zapiszę , bo inaczej to za 2 dni zapomnę :oops: Quote
marysia55 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Witam cioteczki Saruniowe :lol: widzę, że podczas mojej nieobecności koleżanki przeszły przyspieszone szkolenie:evil_lol: Quote
KrystynaS Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Witamy Marysiu, witamy na nocnej zmianie :lol: A Ty umiesz te wszystkie 'sztuczki' ze zdjęciami czy obrazkami???? Ja muszę się trochę tego nauczyć bo czasem potrzebne Quote
marysia55 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='KrystynaS']Witamy Marysiu, witamy na nocnej zmianie :lol: A Ty umiesz te wszystkie 'sztuczki' ze zdjęciami czy obrazkami???? Ja muszę się trochę tego nauczyć bo czasem potrzebne Krysiu trudno powiedzieć czy umię, ale robiłam to wszystko na zasadzie "prób i błędów". W każdym razie co innego jest zdjęcie w awatarze, a co innego zdjęcie w profilu. Ja zdjęcie do awataru zmniejszałam poprzez program Paint który jest chyba w każdym komputerze bo to jest 'wyposażenie' Worda. Odnośnie sygnatury to ona w całości nie może przekroczyc 100x500 pikseli. Skoro masz djęcie Krysieńko 100x100 pikseli to motto , które umieściłaś pod banerkiem niestety podwyższa te 100 pikseli i musisz sie liczyć, że moderator usunie ci podpis. Ja miałam dokładnie taki sam przypadek stąd moja wiedza na ten temat :diabloti: Quote
KrystynaS Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Ja niestety jestem matołek jeśli chodzi o obróbkę zdjęć. Mnie awatr zrobiła jedna osoba z Dogo- ale pora coś się nauczyć samemu. No cóż komputer (znaczy różne programy) nie jest moją mocną stroną. Quote
marysia55 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='KrystynaS']Ja niestety jestem matołek jeśli chodzi o obróbkę zdjęć. Mnie awatr zrobiła jedna osoba z Dogo- ale pora coś się nauczyć samemu. No cóż komputer (znaczy różne programy) nie jest moją mocną stroną.[/QUOTE] moją mocną stroną tez nie są do końca. Jeszcze wiele rzeczy nie umie np wklejania zdjęć :evil_lol: Chyba będę się żegnać , jutro znowu do tej pitolonej roboty, a ja tak kocham ranne spanko :placz:. Kolorowych snów Krysiu i Saruni oczywiście też. Ja cały czas czekam na jakieś zdjęcie Madzia, będę upierdliwa jak Cantadora :mad: Quote
Cantadorra Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Ja nie jestem upierdliwa :mad: Jestem tylko sumienna w przypominaniu :roll: A mi Marysia nie powiedziala dobranoc. Och ta Marysia :cool1: Dobrej nocy Sara i wszystkie cioteczki, spijcie i snijcie o samych dobrych rzeczach Quote
KrystynaS Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Cantadorra']Ja nie jestem upierdliwa :mad: Jestem tylko sumienna w przypominaniu :roll:[/QUOTE] :D A z tego to ja sobie zrobię taki aforyzm, pozwolisz Cantadorra???? i będę go stosować bo jest świetny. A czy w zastępstwie Marysi ja mogę Ci powiedzieć 'dobranoc'.???? Wiem, że to nie to samo, no ale zwyczajnie kobieta myślała że już śpisz . Quote
Cantadorra Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Jasne, zawsze mile rzeczy wchlaniam jak gąbka. A ja Ci Krysiu mowie "Dzien dobry" szkoda dnia! Albo nie, pospij, bo w nocy znowu pracowalas. Idzie sie rozregulowac tak pracując. Marysiu, hallo, dzien dobry! Czas zameldowac sie u Sary! Quote
3 x Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='KrystynaS']Bardzo dobrze, że tak dokładnie opisałaś 3x, no bo wyobraź sobie, że spróbowałam no i pomniejszyłam 2 zdjęcia kwiatów. Pozwoliłam sobie tu zademonstrować jak mi wyszło. Fajnie, co. [/QUOTE] fajne :) co do innych programów, ja osobiście Painta nie lubię bo nie :D do "obróbki" zdjęć wolę irfana ale to tylko takie moje widzimiesię ;) zeby tylko nie zapomiec zalicytowac na bazarku ksiązkowym :hmmmm: Quote
gusia0106 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='3 x']zeby tylko nie zapomiec zalicytowac na bazarku ksiązkowym :hmmmm:[/QUOTE] Właśnie! :evil_lol: Quote
3 x Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='gusia0106']Właśnie! :evil_lol:[/QUOTE] dzisiaj z wieczora albo jutro jakbym miala juz wypłate na koncie łatwiej byłoby mi zaplanowac ile mogę przeszalać na bazarkach :crazyeye: ;) Quote
kaja555 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 podnoszę Sarunię i podziwiam wiedzę komputerową ;) Quote
KrystynaS Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Uuuu a tu cisza u Sary. Witajcie!!!! :lol: Cantadorra ja wczoraj w nocy 'pracowałam' na Dogo- :evil_lol:, no ale każda praca to praca :p. To ja dołączam się do prośby innych osób - Magdo czy mamy jakieś wieści od Sary???? Jak z jej chodzeniem???? "Ja nie jestem upierdliwa :mad: Jestem tylko sumienna w przypominaniu :roll:" Cantadorra Quote
Recommended Posts