niteczka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ale bida z tej Muszki. :-( Czy coś można dla niej zrobić?
funia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Jest wspaniałą matka nie odeszła od dzieci na krok ,a nie jadła parę dni .U nas od kilku dni pada deszcz a dzisiaj była burza z piorunami .A ona trwała przy dzieciach ,głodna mokra i w rowie nie opodal przejeżdzały non stop samochody .Nazwałyśmy ja Ziutka ,Jest cudowna .I co tu począc ,jak nie Ami to Ziutka .....
REJA Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Biedactwa.Dobrze,że je znalazłaś.Nie przetrwały by długo w rowie. Jeszcze jedne bidy domków nie znalazły ,a już następne bezdomne:shake:. Czy Ami będzie mieć DT w lipcu? Bo już się pogubiłam.
funia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 umowa byla taka ,ze malagos bierze ja na Dt ,po 20 lipca .Ale to jeszcze kawał czasu .....
funia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 niteczka napisał(a):Ale bida z tej Muszki. :-( Czy coś można dla niej zrobić? ZnaLEŻĆ DOBRY I DOŚWIADCZONY DT ,
malagos Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 a jakiej wielkosci jest Muszka? Tak wagowo i centymetrowo? I w jakim wieku?
niteczka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 malagos napisał(a):a jakiej wielkosci jest Muszka? Tak wagowo i centymetrowo? I w jakim wieku? Ciocia malagos jak zwykle konkretna. Prosimy o wymiary suczynki.
malagos Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 zniikam z netu na 3 tyg. W sygnaturze podałam nr telefonu. Pomyślcie proszę o transporcie do mnie Ami, a może i rudaski, o ile zmieszczą sie do średniej budki razem :roll: no i kwestia pieniędzy - przydały by sie jakieś zbióreczki i bazarki (dt, sterylizacja, szczepienia itp), na "Domy tymczasowe" jest watek mojego dt. http://www.dogomania.pl/forum/f937/mam-wreszcie-kojec-z-buda-dla-sredniego-tymczasowicza-127100/index3.html
funia Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Muszka sięga nizej kolana,jest krępej budowy ciała {jeszcze}i nic więcej nie wiem .Moze ważyć koło 10kg moze troszke więcej:roll: Ami jest drobnej budowy ,sięga poniżej kolana i wazy do 10 kg na moje oko
Torusia Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 byłam dzisiaj w schronisku z sacred-Piranhą ,Muszka siedzi dalej w tym samym miejscu,Ami na chwilkę zobaczyłam,poznała mnie zamerdałam ogonkiem,ale nie podeszła do siatki bała się:shake:
Torusia Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 malagos ja mogłabym tylko 5zł miesięcznie i czy ta sterylka to mogłaby być u Ciebie czy Ami ma być przywieziona już po sterylce?
Tola Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='funia']Sytuacja Ami jest zła ,miejsce które od jutra było dla niej w naszym DT zajęła sunia z 7 szczenikami .Przywiozłam ja dzisiaj z Marta i co miałyśmy zrobić .Musiałyśmy wziąć ta psią rodzinę .Jakiś typ przedwczoraj wyrzucił ją z samochodu do rowu wraz z dziećmi i odjechał .Sunia bez jedzenia trwała przy dzieciach w rowie ,cała mokra a jej dzieci ......nie piszę więcej bo płakać się chce.Teraz czyste ,suchutkie i po wyjęciu wielu kleszczy zasnęły w pięknej budzie ,niestety przeznaczonej dlaAmi ......[/quote] Dzisiaj wieczorem sprobuję suni i szczeniakom założyc wątek:roll:
funia Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Zabranie Muszki to priorytet sunia trwa w jakimś letargu od dawna ,zupełnie nie reaguje .Jest po jakimś strasznym przeżyciu ,myślę ze mogła to być śmierć pani albo oddanie jej tak po prostu do schronu .świadczyć o tym moze obroża na jej szyi.....A moze się zagubiła ,moze ktoś jej szuka ? Jestem pełna obaw ,czy ona wogóle je .Dziewczyny ona długo tam nie pociągnie to jest pewne. nie wiem bo teraz nic już nie będziemy wiedziały ,wolontariatu nie ma i juz miasto pozamiatało pod dywan i psy cierpią >Jestem wsciekła ,wczesniej wiedziałam wszystko o nowym psie ,jak skąd i dlaczego .Teraz tylko domysły pozostały.
Tola Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 WĄTEK SUNI WYRZUCONEJ Z AUTA ZE SZCZENIAKAMI [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/suka-jej-7-szczeniakow-wyrzucone-z-auta-potrzebna-pomoc-141069/#post12537275[/URL]
REJA Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 To straszne ,co pisze Funia o Muszce:-(.Nawet jakby pojechała z Ami , to do 20 lipca może nie przetrwać.Może jakaś szybka zbiórka na hotelik?Bo w takim stanie suni nikt nie zaadoptuje.
funia Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Nie damy jej zginąć ,coś trzeba na gwałt myśleć:cool1:
funia Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 :laola::laola: MUSZKA I AMI JUŻ POZA SCHRONEM !!!!! zABRAŁYŚMY JĄ Z BEATĄ OKOŁO 17 DZISIAJ ,ZABIJECIE MNIE ALE JA ZAPOMNIAŁAM APARATU I NIE MAM ZDJĘC .oBIECUJĘ JUTRO . AMI ZWARIOWAŁA ZE SZCZĘŚCIA ,BIEGAŁA I UŚMIECH JEJ Z MORDKI NIE ZNIKAŁ. MUSZKA BARDZO POWŚCIĄGLIWA W OKAZYWANIU UCZUĆ I EMOCJI .ALE JAK JUZ BYŁA W KOJCU TO POLIZAŁA MNIE PO RĘCE NA POŻEGNANIE ,TO CHYBA DOBRY ZNAK :multi:
jogi Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 fajnie:multi: tylko ja sie pogubiłam, bo zrozumiałam że miejsce Ami zajęła mama ze szczeniakami:roll: A muszka?? ona też?? fajnie:multi:
Torusia Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 funia nie z Beatą tylko Torusią :cool3: Ami i Muszka trafiły do innego kojca u pewnej kobiety ale musimy tam chodzić i się nimi zajmować.Ami taka zwariowana,że trzeba uważać przy otwieraniu kojca,aby nie zwiała,a Muszka poza schronem to nie ta sunia:lol:
nika28 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Super że obie sunie już poza schronem :multi: Jakie szczęśliwe :loveu:
Recommended Posts