Torusia Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 [LEFT]Sunia od kilku miesięcy przebywa w zamojskim schronisku.Trafiła ze swoimi szczeniaczkami,które zostały uśpione,a za jakiś czas trafiły do schroniska same szczeniaczki znalezione w worku na śmietniku i sunia je wykarmiła,mówimy na nią mamka,sunia nie ma jeszcze imienia.Sunia jest bardzo łagodna i bardzo pragnie miłości.Jak do niej wchodziłam to nie chciała mnie wypuścić,złapała mnie łapkami za rękę i patrzyła prosto w oczy prosząc o pomoc.Obecnie jest jeszcze na kwarantannie,ale z suniami których się boi bo nie wychodzi z budy,nie wiem nawet czy się najada i jaki jest stan fizyczny,od czasu zakazu w chodzenia do schroniska nie ma możliwości sprawdzenia.Martwię się bardzo szczególnie jej stanem psychicznym i aż strach pomyśleć co będzie jak ją kierownik do ogólnych boksów przerzuci . Sunia jest mała czarna Funia wieczorem w rzuci jej zdjęcia. [/LEFT]
funia Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Sunia jest w strasznej sytuacji bo jest zalękniona i w ogóle nie wychodzi z budy .Są z nią dwie inne które ja gryzą .Nawet nie wiem czy ona cokolwiek je .Prosze nie pozwólmy jej odejść w zapomnieniu ,bo jej nikt nie widzi i ona nie ma żadnej szansy na to by ktokolwiek ją zobaczył :placz:
funia Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Te zdjęcia to unikat bo podniosłam dach budy i zrobiłam jej fotkę . Bardzo sie bała ,a jej koleżanki przytrzymane zostały zeby jej nie gryzły .
stonka1125 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 boże ,co będzie z tymi wszystkimi zamojskimi bidami:shake:piekna jest i ta dropiata łapka,ona się tam wykończy:shake:
Torusia Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 dzięki funia za zdjęcia,ja też się bardzo martwię tymi wszystkimi bidami :placz:a sunieczka jest naprawdę ładna i przemiła
Marika.K Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Jaka biedna sunia. Żal mi serce ściska jak pomyślę, że nie wychodzi z tej budy.:-( Bardzo chciałabym jej pomóc, Funia namawia mnie żebym ją wzięła ale nie mogę, przynajmniej na razie. Może ktoś się nad nią zlituje?????:Help_2:
funia Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Marika ty sie nie zastanawiaj tylko bierz ,bo nie wiesz co tracisz:cool3:
funia Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 o to chodzi malagos ,ze ona sie tragicznie boi:placz:Musimy coś wymysleć nawet jakis płatny dt ,zeby nie było za pózno......
malagos Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Jest jedno jedyne zagrożenie, ze 1 przypadek na 100 nie da sie oswoić, pokonac lęku, trumy. Ile ona ma lat? Najczęsciej jednak socjalizacja z gronie innych psów domowych, duzo serca i miłości ze strony opiekuna czynią cuda.
funia Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Zle mnie zrozumiałyście ,ona nie boi się ludzi :roll:TYLKO PANICZNIE BOI SIĘ PSÓW KTÓRE SĄ Z NIĄ W BOKSIE I JĄ GRYZĄ .Jak ja głaskałam to sie bardzo przytulała i chciała ,zeby ją zabrać tak łapkami dotykała do mnie :-(A ja niestety zawsze odchodziłam .A teraz jak nas wypieprzyli ze schronu to juz nikt jej nie pogłaska.....
Torusia Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Madzia też nie wychodziła z budy a poza schronem była nie do poznania.Ta Sunia jest bardzo milusińska,pomóżmy JEJ znaleźć dobry domek.
funia Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Ta bidę wrzucili na ogólne boksy ,byłam tam dzisiaj i się załamałam .Stoi przerażona ,suki sie o nia obijaja a ona stoi i stoi i nie wie jak ma żyć .Nawet zdjęc jej nie dało się zrobić .Gdybym umiała na you tube wrzucić nagranie to zobaczyłybyście jak to tragicznie wyglądało !!!!:placz:
funia Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Potrzebny tymczas na gwałt ,do 20 czerwca bo wtedy się zwalnia u nas i ja weżmiemy .Tylko pytanie czy ona to wytrzyma . Proszę kto moze dać jej tymczas !!!!
Torusia Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 O jeju już jest na ogólnych,funia gdzie?:-( Tak się o nią martwię.Celince się udało,może JEJ się uda.Ami-może być,trochę się załamałam tym,że jest na ogólnych.Ja też proszę o tymczas,sunia jest łagodna nie powinno być problemów.
malagos Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 funia napisał(a):Co wy na to jakby jej dać na imie Ami :cool3: Ślicznie :multi: Ja ma sunię z Wołomina, jest jednak nadzieją, zę w przyszły piatek pojedzie do domu stałego Ew. do 20 czerwca moge ją zabrac do siebie. Bo 23 wyjeżdżam na 3 tyg. i nie moge zostawić mężowi tylu psów (piatka naszych wystarczy) . Czyli cała nadziejzw tym, zeby Lady pojechała do domu. Albo żeby znalazł sie tymczas wcześniej, no i moze blizej :cool1:
stonka1125 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 no ślicznie ami,ale co jej teraz da imię jak ona tam umiera ze strachu!!!!!!!!!!!!!!!porozsyłam wątek do kogo się da!
stonka1125 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 malagos napisał(a):Ślicznie :multi: Ja ma sunię z Wołomina, jest jednak nadzieją, zę w przyszły piatek pojedzie do domu stałego Ew. do 20 czerwca moge ją zabrac do siebie. Bo 23 wyjeżdżam na 3 tyg. i nie moge zostawić mężowi tylu psów (piatka naszych wystarczy) . Czyli cała nadziejzw tym, zeby Lady pojechała do domu. Albo żeby znalazł sie tymczas wcześniej, no i moze blizej :cool1: no i już cię kocham!!!
Recommended Posts