Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A moze ja załozę Ami nowy watkek? W pierwszym poscie byłyby rozliczenia, aktualne zdjecia, spis ogłoszeń?...
a ten byśmy zamknęły?...

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
A moze ja załozę Ami nowy watkek? W pierwszym poscie byłyby rozliczenia, aktualne zdjecia, spis ogłoszeń?...
a ten byśmy zamknęły?...

Myslę, ze to dobry pomysł; tym bardziej ze Torusi nie bedzie od 5 lipca...
Allegro super; dzieki Marlena:)
Niech przyniesie wspaniały dom tej małej suczynce po przejściach.

Posted

Marlena fajne allegro,wielkie dzięki :lol:
malagos oczywiście załóż Ami nowy wątek :lol:
poproszę robkową o nowe ogłoszenia,cieszę się ,że Ami tak świetnie się czuje:lol:

Posted

Funiu znajdzie się taki co zechce:D

Skoro ja oddaje od dawna za zwrot kosztów sterylki, to widać się znajdują. Nie mozemy robic ludziom prezentów, bo nie poszanują:shake:

Posted

Ala, bardzo dziękuję za deklarację wpłaty!

Robkowa, dzieki za ogłoszenia!

cholerka, nie wiem, czy te 100 zł za sterylizację nie odstraszy ludzi... Takich piesków jak Ami w ogloszeniach jest setka każdego dnia, są bezpłatne. Moje sunie nigdy nie miały takiego dopisku na allegro :razz:
zawsze była dopłata do transportu przez przyszłego właściciela, albo odbiór osobisty ( z Warszawy to 100 km, ale ogladamy chętnego goszcząc go przezz pół dnia), albo wpłata na rzecz zwierząt dowolnej wysokości.

Myslę, ze dobrze by było usunąć ten wpis.

Posted

ala 123 ja też bardzo dziękuję za deklarację,robkowa dzięki za ogłoszenia :multi:teraz trzeba tylko być dobrej myśli,że ktoś się w Ami zakocha-słowa REJI :lol: trzymam kciuki za sterylkę Ami !!!

Posted

Jak tam Ami po sterylce ?!

Ja wiem jogi ,ze nie mozemy oddawac za darmo i jeszcze dokładac ,ale jakos wydaje mi sie ,ze to jednak odstrasza .Takie jest moje zdanie :roll:

Posted

a nie odstrasza jak jest napisanie, że warunkiem adopcji jest sterylizacja w odpowiednim wieku itp
Zastanówcie sie na jakich domach wam zależy? i nie mówię tu do Malagos, bo ona robi dobrą selekcję.

Ja już w innym wątku napisałam, że jak komuś szkoda stówy, to jak się pies rozchoruje, to jest stówy u weta również mu będzie szkoda. wiem to z doświadczenia
O to Wam chodzi? Bo się domek wystraszy:shake:
Porażka

Posted

[quote name='jogi']a nie odstrasza jak jest napisanie, że warunkiem adopcji jest sterylizacja w odpowiednim wieku itp
Zastanówcie sie na jakich domach wam zależy? i nie mówię tu do Malagos, bo ona robi dobrą selekcję.

Ja już w innym wątku napisałam, że jak komuś szkoda stówy, to jak się pies rozchoruje, to jest stówy u weta również mu będzie szkoda. wiem to z doświadczenia
O to Wam chodzi? Bo się domek wystraszy:shake:

Porażka[/quote

Jogi między kolorami białym i czarnym sa też inne barwy ,Ja nie oceniam w ten sposób ,ze jak teraz nie da to póżniej tym bardziej bedzie mu szkoda kasy na leczenie .
wyadoptowałam wiele psów bez zwrotu kasy ( z czego nie jestem wcale dumna ,bo nie raz dołozyłam ) i z wieloma mam kontakt i wszystkie te psy gdy trzeba są leczone i nikt tak nie podchodzi do tego. .Jest wiele psów na allegro bardziej lub mniej potrzebujących i myslę ,ze te bez kasy maja szanse na szybszy dom .Piszesz ,ze malagos robi dobbrą selekcje nie czaje a niby kto robi złą :roll:

Posted

Myślę, że nie do końca chodzi tu o sprawę kasy, tylko o moment w którym mówimy o pieniądzach.
Jak ktoś przeczyta ogłoszenie w którym od początku żąda się kasy może pomysleć, że ktoś na tym zarabia.
Lepiej powiedzieć o tym jak już potencjalny domek zobaczy psa i jest na niego zdecydowany. I też wydaje mi się, że lepiej poprosić o to co łaska niż podawać konkretne sumy.
Ja też miałam różne przypadki z kasą gdy przekazywałam zwierzaka.
Jak oddawałam Karmelka paniusia poinformowana, że piesek ma szczepienia, że był leczony, odrobaczony i moje koszty to 150 zł , nie licząc jedzenia, rzuciła mi 20 zł.
Na szczęście domek okazał się dobry i dba o pieska.
Trudno, dołożyłam i żyję.
Drugi przypadek miałam ze znalezionym kotem, który był u mnie 2 tygodnie nim właściciele wypatrzyli go w rozwieszonych ogłoszeniach.
W tym wypadku pani na siłę wcisnęła mi stówę. Oczywiście przeznaczyłam ją na pomoc innym bidom.

Posted

ja uwazam, że układ jest czysty, jak napiszę o zwrocie.
to jest tak jak z zachodnimi fundacjami, mają opłatę adopcyjną i chcesz to akceptujesz warunki, nie chcesz nie zawracasz im głowy.

Dokładam do tego za każdym razem, (bo gdzie sterylka suki kosztuje 100zł?) za odrobaczanie, lecznie, a nie zarabiam.
Wiele osób do mnie dzwoniło, ze wezmą ode mnie psa, bo wzieli by szczeniaka, ale jak się orientowali, że sterylka w Krakowie kosztuje 400zł, a ja chcę za odchowaną, wysterylizowaną sunię 100 czy 200 to oni wolą tak:lol:

Teraz miałam znajde tesciowej, zwykłego niewielkiego kundelka, wykastrowałam go, napisałam w ogłoszeniu, że chcę 80zł zwrotu kosztów. Miałam 7 telefonów w jego sprawie. Pierwszy dom odezwał się tego samego dnia, wiem fuks, ale dzwonili tylko Ci,którzy akceptowali moje warunki.

To my musimy najpierw zmienić swój sposób myślenia. Nie myślcie co pomyślą potencjalni chętni, tylko spróbujcie i się przekonajcie;)

Tyle z mojej strony

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...