Jump to content
Dogomania

Staruszek Cygan,Mix Sznaucera i Pudla, bardzo źle znosi schron - Pojechał do domu.

Recommended Posts

Posted

Jesli nadal szukacie hotelu dla Cygana -czy bralyście cioteczki pod uwagę dt u Astaroth w Brzezinach k W-wy ? Nie jest tam za tanio co prawda /8-10-15zl doba/ ale może coś da sie utargować/ ..

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam tylko takie wtorkowe zdjęcia Cyganka,niestety była kiepska pogoda i zdjęcia się porozmazywały.

Wczoraj zabrałam Cyganka na spacer. Niestety nie przygotowałam się odpowiednio i Cygan patrzył na mnie z niedowierzaniem jakby mówił "Ona nie ma dla mnie żadnego smaczka?" :lol:

Posted

Ech, Cyganku...

Siekowa, mogę wykorzystać któreś z tych zdjęć do ogłoszeń? Wcześniej jako ostatnie wstawiałam to z budy - jako kontrast z wesołymi zdjęciami, ale takie byłoby lepsze.

Posted

Nie wiem czy to w ogóle możliwe, ale Cyganek jest chyba jeszcze szczuplejszy niż był (choć apetyt dopisuje), oczka strasznie zaropiałe, zgaszone spojrzenie, poprostu bida na maksa.

Przejrzałam wątek Cyganka pod kątem stanu jego zdrowia i wklejam dla porządku wszystko co znalazłam. Wczoraj dwie kobiety, zainteresowane adopcją starszego psa, dopytały właśnie o zdrowie Cyganka.
[LIST]
[*]wciąż przed kastracją;
[*]Cygan ma narośl na oku, którą trzeba usunąć. I oprócz tego straszliwy kamień, który przydałoby się usunąć; Powinien mieć zakraplane sztuczne łzy, ponieważ jego oko nie wytwarza "płynów wodnych" tylko coś śluzowego;
[*]ma nieznaczna wade serca ale lekow jeszcze na to mu nie dajemy, jedynie podreperujemy serducho przed kastracja ale gorzej jest z plucami i na polepszenie pracy pluc cygan ma dostawac leki bardzo dlugo mozliwe ze do konca zycia;
[*]jego zwolnione tempo podczas spacerow, ogolna niechec itd byla skutkiem niedokladnego natlenowania organizmu;
[/LIST]Może ktoś wie coś więcej? Albo posiada bardziej aktualne info?

Posted

Wiecie, on jest dokładnie jak mój Filip. Aż mnie zatkało. Jak mojego znalazłam, miał 7 lat i był w okropnym stanie, zdziczały, z chorymi stawami, potwornie zarobaczony. Teraz uwielbia być strzyżony - takim psom to dobrze robi, może rozważcie przycięcie Cygana na jakąś psią fryzurkę, za moim Filipem nagle ludzie sie zaczęli oglądać po fryzjerze. To może pomóc w adopcji.
Mój Filip prawdopodobnie przeżył nieleczoną nosówkę nerwową, czy mózgową, teraz ma lekkie padaczkopodobne ataki i jest dość dziki wobec innych psów, ale ogólnie działa nieźle jak na dziesięciolatka. Zresztą w moim albumie ma fotki. Cygan jest przepiękny po prostu, ta bródka...

Posted

Dogo07 napisał(a):
Cygan dzisiaj w Metrze :).

no właśnie :) czy są jakieś informacje? bo moim zdaniem, nawet pomimo zarośniętej czupurki, Cygan na zdjęciu w Metrze wygląda zniewalająco ;) dla mnie to przepiękny psiak, gdybym mogła mieć kolejnego psiaka - brałabym go z miejsca :D

Posted

[quote name='koosiek']Moim zdaniem on dzięki tej zarośniętej czuprynce wyglądał lepiej ;) Ale bez niej jest mu zdecydowanie wygodniej.

mi się taki kudłatek bardzo podoba :D czarny baranek :D ale coś tam mówiłyście, żeby go uczesać ;)
jestem ciekawa czy odzew jest - tylko ten link mi działa z wielu :(

Posted

PapryczkaChili napisał(a):
mi się taki kudłatek bardzo podoba :D czarny baranek :D ale coś tam mówiłyście, żeby go uczesać ;)
jestem ciekawa czy odzew jest - tylko ten link mi działa z wielu :(

Cygan jest śliczny! Ja bym rzeczywiście rozważyła tego fryzjera i poważnie się nad tym zastanowiła ;) . To może mu zwiększyć adopcję :)

Posted

Witam. Nigdy nie udzielałam się na tym forum, ale obserwuje wszystkie posty. Zgadzam się z Martą95, że wypadałoby zadbać o sierść Cyganka, bo nie jest w najlepszym stanie.Próbowałam z koleżanką pozbyć się niektórych dredów, ale dużo nie zdziałałyśmy.Fryzjer by się przydał, ale teraz to chyba bez sensu, ponieważ zbliża się zima, i mrozy, może być mu zimno:(. Nie mniej jednak, fajnie byłoby zorganizować jakąś zbiórkę na pielęgnację Cygana.

Posted

Maluszek kochany, zima tuż , tuż dobrze by było gdyby go ktoś pokochał...... nie zaglądałam ostatnio bo miałam kłopoty ale liczyłam że może coś się zmieniło ......