Jump to content
Dogomania

Staruszek Cygan,Mix Sznaucera i Pudla, bardzo źle znosi schron - Pojechał do domu.

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Verdana]Strasznie cicho u Cyganka...

Jutro poodświeżam mu ogłoszenia, ale z nich chyba nie było żadnego odzewu. Na wątku Rodzynka czytałam o ogłoszeniu w telegazecie - może warto nad tym pomyśleć? Zastanawiam się nad "Moim Psem", ale żeby ogłoszenie dało jakikolwiek efekt, trzeba się nieźle wykosztować, samo zdjęcie to chyba 55 zł + linijka tekstu 10 zł, to wychodzi ponad sto złotych - ja niestety nie mogłabym mu tego zasponsorować :oops: No i myślę jeszcze o "Super Expressie", dużo osób to to czyta, a czasem zamieszczają tam teksty o bezdomniakach i chyba jest z nich spory odzew. Może napisać do nich maila?
[/FONT]

Posted

ja mam wątpliwości co do ogłoszeń w Moim Psie :shake: kosztuje 150 zł ze zdjeciem - teraz mamy tam ogłoszoną suczkę staruszke od missieek - co prawda numer jest dopiero kilka dni, ale nie było ani jednego telefonu - zero :placz:

Posted

Ja mogę spróbować dać ogłoszenie do Przyjaciel Pies.

Tylko się chciałam upewnić czy kontakt na 1ej stronie jest aktualny.
I jeszcze pytanie:
czy psiak jest odrobaczony, zaszczepiony, ogólnie zdrowy ?
Przepraszam że tak troche chaotycznie, ale jestem od kilku dni tylko tak z doskoku na dogomanii.

Posted

MP w takim razie w tej chwili odpada, jeżeli nic nie pomoże, to będę próbowała tam (tfu tfu).

Dogo
, jeśli możesz załatwić to ogłoszenie w PP, to byłoby fajnie :) Stan jego zdrowia nie jest najlepszy, dokładniej dopytam się w tygodniu jak będę w Azylu - chyba, że ktoś wcześniej napisze.

Z ogłoszeniem w Metrze też dobry pomysł, muszę się w poniedziałek przejść na skrzyżowanie po gazetę ;)

I cały czas myślę o SE, ale jak się uda z Metrem, to może ogłoszenie w SE nie będzie potrzebne :razz:

Posted

[quote name='Kostek']Koosiek wiesz moze czy Cygan byl kastrowany?

[FONT=Verdana]Chyba jeszcze nie. Nie było miejsca, w którym można by go umieścić po zabiegu. Miałam go nawet przechować u siebie, ale już się przekonałam, że nie ma szans na umieszczenie drugiego psa u mnie w domu i nie wiem, czy już jakoś rozwiązano w Azylu ten problem. W tygodniu będę w schronisku - dopytam się o jego stan zdrowia i o kastrację.

A, jeszcze coś, ciągle o tym zapominam. Przydałby się nowy banerek, z jakimś mocniejszym tekstem, coś o tym, że Cygan w schronisku gaśnie, dożywocie w schronisku - nie mam pomysłu, ale coś takiego.
[/FONT]

Posted

mozliwe ze to jego zle samopoczucie wynika ze zlego natlenowania organizmu, on powinien byc w cieple bo tak jak kiedys pisalam ma problemy z uk.oddechowym, przed sama kastracja powinien tez dostawac leki podtrzymujace uk.krazenia...mozliwe tez ze jednak wada serca sie poglebila i stad ta apatia

Posted

[FONT=Verdana]Przed wstawieniem na img wyglądał ładniej :roll: Może ktoś potrafi stworzyć coś lepszego? :razz:

Dobry pomysł z tym garnkiem, może Cygankowi uda się tak jak Juraskowi :roll:

Posiedziałam trochę nad tekstem dla Cygana i stworzyłam coś takiego - lepiej, jeśli chodzi o mnie, już nie będzie:

[/FONT]
[FONT=Verdana]Jesień przyszła niespodziewanie wraz z pierwszym siwym włosem na zawsze czarnej bródce Psa. Po przebudzeniu trudniej było wstać – ale Pan już czekał ze smyczą. Poranny spacer, tak zawsze przez niego lubiany, przestał być przyjemny, gdy kości bolały i nie starczyło sił na gonitwy z innymi psami. I wtedy Pies zrozumiał, że oto nadeszła jesień jego psiego życia. Trochę się tym zmartwił – zawsze przecież był tak pełen sił, zawsze tak lubił bawić się i biegać – teraz zbyt szybko dopadało go zmęczenie. Ale przecież miał swojego Pana! Jego bliskość wystarczy, by pogodzić się ze zmianami. [/FONT]
[FONT=Verdana]
Pan też zauważył, że Pies już nie jest tym pięknym, energicznym towarzyszem, którym był dla niego jeszcze niedawno. Nie spodobało mu się to. Stary pies to same kłopoty – myślał - choruje, marudzi i nie jest już taki piękny jak kiedyś. Nie takiego psa chciałem.
[/FONT]

[FONT=Verdana]I tak rozeszły się drogi Pana i Psa. Pies długo patrzył za oddalającym się samochodem. Dlaczego teraz został sam? Przecież Pan nigdy go nie zostawiał. Może się pomylił? Chciał biec za samochodem, wołać Pana, ale nie miał sił. Był tylko słabym, starym, nikomu nie potrzebnym psem…[/FONT]

[FONT=Verdana]Pies długo błąkał się po nieznanej okolicy. Bródka posiwiała, sierść skołtuniła się i wyblakła, boki zapadły się. Samotnie przemierzał kolejne ulice w nadziei, że gdzieś spotka Pana. Niestety…[/FONT]

[FONT=Verdana]Do Psa uśmiechnęło się jednak pewnego dnia szczęście. Dzięki dobrym ludziom trafił w miejsce, gdzie znów mógł czuć się bezpiecznie. W Azylu pod Psim Aniołem dostał pełną miskę i ciepłą budę. W końcu znów miał kogoś, kto podrapał go za uchem i powiedział kilka miłych słów. Pies odżył. Zaczął się uśmiechać. Czasem zdarzały się krótkie spacery z wolontariuszami – z radości biegał wtedy jak młody psiak. Widział też, jak po jego psich kolegów przyjeżdżają różni ludzie i zabierają ich ze sobą. Po mnie też ktoś przyjedzie – myślał – Znów będę miał dom![/FONT]

[FONT=Verdana]Ale miesiące mijały, a do Psa nikt nie przyjeżdżał. Pies uśmiechał się coraz rzadziej. Prawie nie wychodził z budy, gdzie przesypiał kolejne dni. Na spacerach szedł powoli przy nodze opiekuna ze zwieszona smętnie głową. Nie witał już radośnie ludzi przyjeżdżających do schroniska – wiedział, że nie przyjechali po niego…[/FONT]

[FONT=Verdana]Pies ma na imię Cygan. Został znaleziony w maju, gdy błąkał się po warszawskich Bielanach. To piękny, średniej wielkości mieszaniec sznaucera i pudla. Niestety, ma bardzo małe szanse na znalezienie domu – to starszy pies, ma ok. 9 lat i nie najlepsze zdrowie. W schronisku powoli traci nadzieję i popada w coraz głębszą depresję. Gaśnie… [/FONT]

[FONT=Verdana]Azyl pod Psim Aniołem[/FONT]
[FONT=Verdana]Warszawa – Falenica[/FONT]
[FONT=Verdana]Tel.: 501 258 303[/FONT]
[FONT=Verdana]Mail: [email protected][/FONT]
Mix sznaucer i pudel adopcja PILNE !! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa
Mix sznaucer i pudel adopcja PILNE, psy, sznaucery, Warszawa
Mix sznaucer i pudel adopcja PILNE!

Posted

Cygan przypomina mojego pierwszego psa sprzed lat. Mogłabym zasponsorować hotelik dla niego, w którym ktoś by sie nim dobrze opiekował. Nie wiem jednak, jakie ma jeszcze potrzeby ze względu na zdrowie. Sama nie mogę go wziąć, bo mam trzy psy (dwa przygarnięte).

Posted

Pisałam ostatnio do osoby, która miała w swoim hoteliku robić miejsce dla staruszka - ale nie w boksie, tylko w domu. Myślę, że na taką opcję zgodziłaby się P. Brzezińska. Czekam na odpowiedź od hoteliku, ale tak czekam i czekam i się chyba nie doczekam :roll:

Posted

A u AlinyS sprawdzane?
Zadałam tam pytanie o Cygana:
[url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13439998#post13439998]PROPOZYCJA_ Hotelik dla psów w potrzebie - Strona 6 - Dogomania Forum[/url]

Posted

Powiem tak, 15 - 30 zł za dobę to bardzo drogo. Poza tym nie wiem, czy P. Brzezińska zna ten hotelik, a od tego w dużej mierze zależy jej zgoda. No i to musi być hotelik/DT domowy, bo przeniesienie go z budy do budy nie ma dla mnie jednak większego sensu :roll:

Posted

Ja w każdym razie potwierdzam wczorajszą deklarację. Sama, niestety, dużo pracuję, a ponadto rodzina, no i... pieski. Nie mogę się zbytnio czasowo zaangażować w poszukiwania DT. Zresztą nie bardzo znam osoby, które oferowałyby tymczas (w domu), a to chyba najlepsze wyjście. No i koszty też są istotne, bo przecież powracałyby co miesiąc. W każdym razie też będę pytała w moim otoczeniu, czy ktoś by go wziął na stałe.

Posted

[B]joannamm [/B]wielkie dzięki kochana [B]:loveu: [/B]Może jednak Cyganek dostanie swoją szansę? Jutro napiszę do osoby, która widziała hotelik od Terry, zobaczymy, zobaczymy...

Posted

[quote name='pidzej']joannam a ile jesteś w stanie miesięcznie płacić?

koosiek hotel u AlinyS jest w pełni domowy, max 5-6 psów.[/QUOTE]

W takim razie jeżeli joannamm jest w stanie opłacić hotelik i jest to deklaracja comiesięczna (z tego, co widziałam na wątku 450 zł) to jak tylko będę w Azylu będę męczyć P. Agnieszkę o ten hotelik ;) [B]joannamm[/B], jeśli nie dasz rady tyle zadeklarować, to ja zabieram się za szukanie dodatkowych sponsorów :) Trzymać kciuki, żeby z tego coś wyszło :)

Posted

450 zł to jednak spora kwota miesięcznie. Wolałabym zacząć deklarację od połowy tej kwoty, wtedy nie ma problemu. Może uda się coś utargować, znaleźć inne miejsce albo dodatkowego sponsora. Pozdrawiam