Jump to content
Dogomania

Staruszek Cygan,Mix Sznaucera i Pudla, bardzo źle znosi schron - Pojechał do domu.

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam Cyganowi ogłoszenie w Metrze - powinno ukazać się w przyszłym tygodniu.

Przepiękny pies :loveu: oby ludzie się o niego bili!!!!

2. Cygan

Został porzucony na ulicy. Bardzo spokojny, delikatny, nieco nieśmiały nieduży piesek,który jest wdzięczny za każdy spacer. Jest łagodny i bardzo przytulasty. Ma około 9 lat, jest średniej wielkości. Czeka niecierpliwie na kochający dom, bardzo źle znosi azylowe warunki.

501 258 303
[email][email protected][/email]

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki PapryczkaChili :smile:

Czekam na jeszcze jedną recenzję hoteliku AlinyS i może, może ;)

Joanno, połowa tej kwoty to już bardzo dużo :) Jak już będę miała wstępną decyzję z któregoś z hoteli zajmę się spamowaniem. Uzbieramy drugą połowę na pewno :)

Posted

Wolę mieć hotelik w zapasie :smile: Bo gdyby zdarzył się cud i ktoś go w Metrze wypatrzył, to i z hoteliku może pojechać, prawda? A na jego miejsce wskoczyłby inny psiak. Zresztą to nie jest tak z dnia na dzień, myślę, że i tak jeszcze co najmniej z tydzień Cygan spędziłby w Azylu, bo najpierw musi być zgoda kierowniczki, deklaracje i transport.

Posted

[quote name='koosiek']Wolę mieć hotelik w zapasie :smile: Bo gdyby zdarzył się cud i ktoś go w Metrze wypatrzył, to i z hoteliku może pojechać, prawda? A na jego miejsce wskoczyłby inny psiak. Zresztą to nie jest tak z dnia na dzień, myślę, że i tak jeszcze co najmniej z tydzień Cygan spędziłby w Azylu, bo najpierw musi być zgoda kierowniczki, deklaracje i transport.[/QUOTE]

masz rację :) fakt.
dam znac jak bedzie ogłoszenie i mocno trzymam kciuki :)

Posted

koosiek napisał(a):
Dzięki PapryczkaChili :smile:

Czekam na jeszcze jedną recenzję hoteliku AlinyS i może, może ;)

Joanno, połowa tej kwoty to już bardzo dużo :) Jak już będę miała wstępną decyzję z któregoś z hoteli zajmę się spamowaniem. Uzbieramy drugą połowę na pewno :)

Trzymam kciuki na razie. Nie codziennie wchodze na stronę. W razie czego mogę podaćc nr tel, ale nie na forum. Może coś zaproponujesz.

Posted

Dostałam odpowiedź w sprawie hotelu AlinyS i moim zdaniem nie jest to miejsce dla Cygana. Warunki nie są złe, ale to nie to. Jeśli ktoś sądzi inaczej niech się nie krępuje i pisze :razz:

Według mnie - szukamy dalej!

Posted

[FONT=Verdana]Neris niestety w tej chwili nie może wziąć Cygana. Donka nie odpisuje, ale ona chyba rzadko jest na dogo, jak będę miała wolną chwilę i jakiś sprawny telefon pod ręką to po prostu do niej zadzwonię.

Myślę, że póki nie mamy na oku żadnego DT, trzeba się skupić na bardzo intensywnym ogłaszaniu Cygana. Ja mu odświeżam gumtree jak tylko spada z pierwszej strony, alegratkę co tydzień, poza tym jak mam chwilę dodaję go na kolejne serwisy. Nową alegratkę wyróżnię, ale nie mam możliwości zrobienia wyróżnionego gumtree - może ktoś inny by mógł? I nie bardzo mam pieniądze na wyróżnienie mu allegro, tu też przydałaby się pomoc.

Wydaje mi się, że jednak lepiej było, gdy Cygan był w klatce - przynajmniej miał stałe spacery, teraz nie da się go wyciągnąć z budy. P. Agnieszka mówiła, że nie zostawi Cygana na zimę na zewnątrz, ale schronisko jest teraz zapchane psami z Szydłowca i nie wiem jak to będzie...
[/FONT]

Posted

Widziałam dzisiaj Cyganka przez chwilę... Leżał smutny w klatce, ale jak podeszłam i otworzyłam drzwiczki to podszedł, zamerdał ogonem i nawet polizał mnie po ręce. Kochany :loveu: Straszne dredy mu się porobiły pod brodą, nie ma sensu tego nawet rozczesywać, trzeba obcinać, ale nie wiem, kiedy będę znowu w Azylu. Szkoda mi biedaka :-(

Posted

Też dziś z siekową wyprowadziłyśmy Cyganka na spacer. Takie z niego biedactwo... Chudzielec straszny, ale on tak uwielbia człowieka! Byłby z niego wspaniały towarzysz, to bardzo kontaktowy i przyjacielski pies. Ale w klatce leży smutno, apatycznie. Ale na spacer się cieszy. I mimo kiepskiego stanu, ma sporo siły i spacer sprawiał mu czystą przyjemność.
Niestety, nie porobiłam mu fotek.. Raz, że aparat mi już przemókł, to dwa - zmoknięty Cyganek też by się zbyt pięknie nie reprezentował. Następnym razem zrobię mu ładne fotki.

Posted

Bonsai napisał(a):

Niestety, nie porobiłam mu fotek.. Raz, że aparat mi już przemókł, to dwa - zmoknięty Cyganek też by się zbyt pięknie nie reprezentował. Następnym razem zrobię mu ładne fotki.

Bonsai, mam pytanie ws. zdjęć innych azylowych psiaków - ponad miesiąc temu na spacerze zrobiłaś ich całkiem sporo, czy wstawiłaś je może na poszczególne wątki?

Posted

bumel napisał(a):
Bonsai, mam pytanie ws. zdjęć innych azylowych psiaków - ponad miesiąc temu na spacerze zrobiłaś ich całkiem sporo, czy wstawiłaś je może na poszczególne wątki?

To zarzut? :razz:
Nie, jeszcze nie wstawiłam. I wstawię najprędzej we wtorek dopiero, niestety.

Posted

Bonsai napisał(a):
To zarzut? :razz:
Nie, jeszcze nie wstawiłam. I wstawię najprędzej we wtorek dopiero, niestety.

żaden zarzut, szkoda tylko, żeby takie zdjęcia marnowały się w domowym archiwum, jak można je użyć do ogłoszeń