Jump to content
Dogomania

Staruszek Cygan,Mix Sznaucera i Pudla, bardzo źle znosi schron - Pojechał do domu.

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam do nowego domku po Nowym Roku...
Cygan ma tam zapewnioną super opiekę i czułą rękę swojej Pani, ale Pani nie może się w pełni cieszyć, gdyż martwi się stanem Cyganka...

Cygan jest w kiepskiej formie, nie widzi prawie całkowicie, lekarz też stwierdził, że jest kompletnie głuchy (przyznam, że mnie to zaskoczyło, ale teraz rozumiem, skąd czasem ludzie przypisywali mu zobojętnienie), weterynarz powiedziała, że sądząc po fatalnym stanie zębów, szyjek zębowych, itd. ma co najmniej 11, 12 lat (pojechał jako 8-9 letni pies). Dalej jest bardzo chudziutki ale powoli mu przybywa tu i ówdzie...na spacery chodzi w szykownym kubraczku...

Cyganek został obcięty jak rasowe sznaucery, mam obiecane zdjęcie, jak już mu choć trochę sierść odrośnie

to straszne jak psy w schroniskach posuwają się w tak zatrważającym tempie (mam przed oczami Cygana, jak trafił do schronu i to jak po 8 miesiącach przekazywałam go Pati...) Mam nadzieję jednak, że jeszcze trochę czasu i Cyganek pod troskliwym okiem Pani odmłodnieje choć trochę i odzyska formę.

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmartwiłaś mnie :( Nie wiedziałam, że jest tak źle :(

Ja też jak sobie przypomnę, jak wyglądał na początku... To był taki piękny pies! Wesoły, fajny, nie ten dziadzio, którego widziałam ostatnio...

No cóż, czekam na fotkę. I na dobre wieści :)

Posted

Dziewczyny, nie spodziewajcie się cudów - zdjęcia, które dostałam mmsem, są b. małe. Ale każdy, kto miał go okazję pogłaskać Cyganka ucieszy info, że Chłopak przytył już 3 kilo:-)

Posted

No i super najważniejsze dobre wieści :multi: - na lepsze zdjęcia troszkę poczekamy, teraz niech zadziała wyobraźnia :evil_lol: 3 kg ho...ho to dobra kuracja pogrubiająca :loveu:

• 1 month later...
Posted

Ślicznie wygląda, prawdziwy sznupek :loveu:

27 grudnia 2009r. adoptowałam psa o imieni Cygan.
Pozwalam sobie przesłac jego zdjęcia. Jest bardzo sympatycznym psem, grzeczny, tylko schorowany. No ale jest to staruszek. Już mu odrosła sierśc, przytył 4kg i bardzo ładnie wygląda. Jest pod opieką weterynarza.

Serdecznie dziękuję za Niego.

• 1 year later...
Posted

Czy ktoś wie co u Cyganka?ostatnie posty są z marca 2010 roku,wątek założyła Pidzej.Znalazłam jego wątek i ucieszyłam się,że znalazł wreszcie domek,ale jego stan zdrowia nie był najlepszy dlatego się martwię.Czy ktoś wie coś o nim?Napiszcie proszę.