bumel Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Dzwoniłam do nowego domku po Nowym Roku... Cygan ma tam zapewnioną super opiekę i czułą rękę swojej Pani, ale Pani nie może się w pełni cieszyć, gdyż martwi się stanem Cyganka... Cygan jest w kiepskiej formie, nie widzi prawie całkowicie, lekarz też stwierdził, że jest kompletnie głuchy (przyznam, że mnie to zaskoczyło, ale teraz rozumiem, skąd czasem ludzie przypisywali mu zobojętnienie), weterynarz powiedziała, że sądząc po fatalnym stanie zębów, szyjek zębowych, itd. ma co najmniej 11, 12 lat (pojechał jako 8-9 letni pies). Dalej jest bardzo chudziutki ale powoli mu przybywa tu i ówdzie...na spacery chodzi w szykownym kubraczku... Cyganek został obcięty jak rasowe sznaucery, mam obiecane zdjęcie, jak już mu choć trochę sierść odrośnie to straszne jak psy w schroniskach posuwają się w tak zatrważającym tempie (mam przed oczami Cygana, jak trafił do schronu i to jak po 8 miesiącach przekazywałam go Pati...) Mam nadzieję jednak, że jeszcze trochę czasu i Cyganek pod troskliwym okiem Pani odmłodnieje choć trochę i odzyska formę. Quote
koosiek Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Zmartwiłaś mnie :( Nie wiedziałam, że jest tak źle :( Ja też jak sobie przypomnę, jak wyglądał na początku... To był taki piękny pies! Wesoły, fajny, nie ten dziadzio, którego widziałam ostatnio... No cóż, czekam na fotkę. I na dobre wieści :) Quote
haliza Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dobre, tylko dobre ;) fotki też wskazane.....:lol: Quote
bumel Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dziewczyny, nie spodziewajcie się cudów - zdjęcia, które dostałam mmsem, są b. małe. Ale każdy, kto miał go okazję pogłaskać Cyganka ucieszy info, że Chłopak przytył już 3 kilo:-) Quote
malawaszka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 no to świetne wieści!!!!!!!! 3 kg to już niedługo będzie w co poklepać :))))) Quote
koosiek Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ale śliczny sznupek ;) Dobrze, że już tyle przytył, pewnie po obcięciu kudełków pokazał się szkielet psa... On był bardzo chudziutki. Quote
haliza Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 No i super najważniejsze dobre wieści :multi: - na lepsze zdjęcia troszkę poczekamy, teraz niech zadziała wyobraźnia :evil_lol: 3 kg ho...ho to dobra kuracja pogrubiająca :loveu: Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Skoro Cyganek już szczęśliwy w nowym domku to może ktoś zajrzy do Snoopiego zwanego Filcakiem: http://www.dogomania.pl/threads/174212-Przekochany-psiak-ze-sA-abymi-tylnymi-A-apkami-szuka-DT-DS/page10 Psiaczek jest miły i ma wspaniały charakter, i bardzo czeka na nowy dom, ale jest już starszy i ma coś , nie wiemy co, z tylnymi łapkami. Quote
ania_sami Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 wejdz tutaj: http://www.psianiol.org.pl/o_azylu/abc/wnowymdomu/wd2 Na stronie jest zakladka o psach adoptowanych i Panstwo od Cygana tez wyslali nam wiadomosc. Quote
koosiek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ślicznie wygląda, prawdziwy sznupek :loveu: 27 grudnia 2009r. adoptowałam psa o imieni Cygan. Pozwalam sobie przesłac jego zdjęcia. Jest bardzo sympatycznym psem, grzeczny, tylko schorowany. No ale jest to staruszek. Już mu odrosła sierśc, przytył 4kg i bardzo ładnie wygląda. Jest pod opieką weterynarza. Serdecznie dziękuję za Niego. Quote
Onaa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Wspaniale czytać takie rzeczy że ludzie szczęśliwi z psiaka i psiak szczęśliwy i kochany :). Quote
azalia Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Czy ktoś wie co u Cyganka?ostatnie posty są z marca 2010 roku,wątek założyła Pidzej.Znalazłam jego wątek i ucieszyłam się,że znalazł wreszcie domek,ale jego stan zdrowia nie był najlepszy dlatego się martwię.Czy ktoś wie coś o nim?Napiszcie proszę. Quote
Recommended Posts