Jump to content
Dogomania

Staruszek Cygan,Mix Sznaucera i Pudla, bardzo źle znosi schron - Pojechał do domu.

Recommended Posts

Posted

koosiek napisał(a):
A ci ludzie nie mogą się dołożyć do transportu?

Ponawiam pytanie: uważam, że nie jest wskazane całkowicie ludzi wyręczać i podstawiać psa pod nos. Gdy ludzie nie kiwną palcem by dostać psa, a tylko biernie czekają, to nie wydaje się to taki dobry dom... Rozumiem, że ktoś nie może pojechać 300 km po psa, bo np. nie ma na tyle sprawnego auta... Ale dołożyć się do transportu tego zwierzęcia to powinien być wręcz obowiązek - bez wymówek , że nie ma się tyle pieniędzy itd. Owszem, może niech nie płacą całości... Ale choć część, by byli świadomi, że pies kosztuje i że nie robią łaski adoptując go.
Wiem, że pieniądze to drażliwa kwestia, ale może warto poruszyć z tymi ludźmi ten temat?

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmieńcie tytuł wątku. Teraz Swieta, duzo osób jedzie do domów, na pewno coś sie trafi. Napiszcie tez na transportowym watku albo załózcie osobny w sekcji transportowej

Posted

Pisałam na wątku transportowym.
Ale jak widać nie ma odzewu.
Leni356 ma rację, wpiszcie do tytułu, że transport W-wa Wrocław potrzebny na cito.

Posted

- 30 grudnia lonia z miau jedzie na trasie W-wa - Wrocław (kontakt przez pw na miau)
- Wrocław - Lubin tel. 603611815) (JaEwka)
-
Warszawa - Opole - Warszawa (weekend, koty tylko w transporterze) (piotr568)
-
Warszawa - Wrocław- Warszawa tel. 660634646 (yosia)

To propozycje z forum miau

Posted

Ale to są też dla psów?

Poza tym nie wiem, jaka jest sytuacja z Pati-c, bo 26 zawozi ONka z Konstancina do Mielca, a potem z Mielca przywozi psiaka do Warszawy, więc nie pojedzie z Cyganem... przecież. Chyba, że ona z nim pojedzie innego dnia, po tym 26?

Posted

1. wczoraj rozmawiałam z pati-c - wskazała wstępnie termin 26.12 (ale piszecie, że nieaktualne...)
2. nie mogłam w rozmowie z nią na 100% zarezerwować tego terminu, bo nie wiem, na czym stoimy. Nie wiem, czy Ci ludzie akurat będą czekać (taubi wspominał coś, że oni gdzieś prawdopodobnie wyjeźdżają w okolicach świat, ale kiedy dokladnie, na jak długo i gdzie, to wie tylko A. Brzezińska, która jedyna jest w kontakcie z domem we Wrocławiu).

Próbuję się dzisiaj czegoś dowiedzieć, ale na razie bezskutecznie.

Cyganka widziałam w zeszłym tygodniu, u niego bez zmian:-(

Posted

[quote name='terra']- 30 grudnia lonia z miau jedzie na trasie W-wa - Wrocław (kontakt przez pw na miau)
To propozycje z forum miau

Dzięki terra:-) Ta opcja loni jest intersująca, może do tego czasu byśmy wiedziały, co i jak.

aha, myślę, że pati-c może zawieźć psa i po 26-tym (ten termin wskazała wczoraj jako najwcześniejszy możliwy. Ale możliwe, że ktoś bardziej zdecydowany niż ja i wiedzący na czym stoi, zaklepał go juz po moim telefonie)

Posted

Terra, czy Ty jesteś zalogowana na tym forum miau. Może mogłabyś zagadnąć Lonię o ten trasnport do Wrocka. Co prawda Cygan to nie kot, ale może by się zgodziła:-) i może wyszłoby taniej? Daj znać, czy masz taką możliwość.

Posted

Bumel, Ty rozmawiałaś z Pati-c? Na wątku Kaja napisała tak:

Jadę do Mielca. Co do Cygana- podobno fundacja szuka wśród "swoich"kogoś kto ma go przewieźć i póki co czekam na jakieś info z ich strony. Potrzebnych transportów przed świętami jest masa, więc co jest pierwsze dograne tam jadę.

Ponieważ ten drugi możliwy transport (z wątku transportowego) jest niepewny, może warto się z Pati dogadać?

Wiadomo już w ogóle, kiedy ci panstwo wracają? Zawsze można poszukać DT we Wrocławiu na kilka dni, gdyby ich nie było w dniu transportu, ale o tym trzeba wiedzieć trochę wcześniej.

Posted

Myślę, że dzisiaj będziemy wiedzieć, co u Cygana po wizycie u kardiologa i kiedy może ruszać w drogę. I wtedy zadzwonię do pati-c. Zobaczymy jakimi terminami dyposnuje dziewczyna. A wiadomo, kiedy pati-c jedzie do Mielca? ja nie mogłam zabukować tego 26-tego na 100% z przyczyn, które podałam wyżej.

To były tylko przypuszczenia, że w okolicy świat Ci państwo mogą gdzieś jechać do rodziny, itd., AB mówi, że oni są cały czas na miejscu.

Posted

Zarezerwowałam u pati-c termin 27-go grudnia.

I zaproponowałam dziewczynom, które szukają transportu z dolnośląskiego do Warszawy dla szczeniaka, żeby się podłączyły w drugą stronę.