Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lidan napisał(a):
Ach ci dzisiejsi panowie :shake: Yoreczki, jamniczki, pekińczyki im się marzą? A kto ma się zająć prawdziwymi psami :-o

facet i york na smyczy!!!:crazyeye: głupszego widoku nie widziałam;) Facet to powinien mieć psa a nie maskotkę:eviltong: ale oni jacyś tacy dzisiaj zbabiali:mad:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leyla napisał(a):
facet i york na smyczy!!!:crazyeye: głupszego widoku nie widziałam;) Facet to powinien mieć psa a nie maskotkę:eviltong: ale oni jacyś tacy dzisiaj zbabiali:mad:

Dokładnie, zniewieściali :evil_lol: niewiasty się z nich porobiły :evil_lol: teraz to często kobiety sa bardziej męskie niż takie... :shake: ja mam w bloku jednego pana, który lata z yorkiem na rękach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

jak pracowałam w sklepie to przychodził do nas taki ''pan'' po 30-tce w typie
''fura, skóra i komóra'' na poziomie ( nie jakiś tam KARK) z pieskiem w typie westa (ok 8 m-cy) na rękach
psiak miał różowe pasemka na głowie
wyglądali razem bajecznie... a może bajkowo:evil_lol:

Posted

kuba123 napisał(a):
jak pracowałam w sklepie to przychodził do nas taki ''pan'' po 30-tce w typie
''fura, skóra i komóra'' na poziomie ( nie jakiś tam KARK) z pieskiem w typie westa (ok 8 m-cy) na rękach
psiak miał różowe pasemka na głowie
wyglądali razem bajecznie... a może bajkowo:evil_lol:

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:błagam Cię, bo pęknę. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale koleżka:eviltong: musiał wyglądać męsko w typie sexy flexy:razz:

Posted

No piesu skacz do góry :-) I niech cię wypatrzy jakaś solidna kobietka bo na facetów nie masz chyba co liczyć :shake: Tym bardziej, że pasemka u ciebie raczej trudno będzie zrobić :evil_lol:

Posted

Lidan napisał(a):
No piesu skacz do góry :-) I niech cię wypatrzy jakaś solidna kobietka bo na facetów nie masz chyba co liczyć :shake: Tym bardziej, że pasemka u ciebie raczej trudno będzie zrobić :evil_lol:

Kira jest identyczna i znalazła domek, Verter też znajdzie:roll:

Posted

Leyla napisał(a):
Kira jest identyczna i znalazła domek, Verter też znajdzie:roll:

o Kire biły sie 3 domy, każdemu podsyłałam Vertera, ale gdyby był suczką... w każdym domu był juz psiak i tylko suczka wchodziła w gre. Napewno ktoś Cie wypatrzy, słoneczko...

Posted

Lidan napisał(a):

:evil_lol: chyba, że to będzie na dzisiejsze czasy pseudo - facet, czytaj normalny :evil_lol:

Posted

__Lara napisał(a):
:evil_lol: chyba, że to będzie na dzisiejsze czasy pseudo - facet, czytaj normalny :evil_lol:

Niech to będzie nawet gej ale z wielkim sercem. A swoją drogą to lubię gejów bo naprawdę ..ci których znam, mają zwierzęta w dodatku adoptowane:roll: Gdybyśmy mogli umieszczać psy do adopcji w gazecie dla gejów nie miałybyśmy tyle roboty(prawdopodobnie);)

Posted

W schronisku to on na bank domu nie znajdzie (obym się myliła), nieciekawe wrażenie robi drąc się za kratami. Wygląda jakby chciał człowieka połknąć w całości... Wyprowadzony zamienia się w oazę spokoju :).

Posted

maciaszek napisał(a):
W schronisku to on na bank domu nie znajdzie (obym się myliła), nieciekawe wrażenie robi drąc się za kratami. Wygląda jakby chciał człowieka połknąć w całości... Wyprowadzony zamienia się w oazę spokoju :).

Verter, kiedy się wreszcie komuś spodobasz? :(

On się tak drze, bo chce wyjść z tego więzienia :(

Posted

maciaszek napisał(a):

To może jednak hotelik? U Murki, Ani, Wiosny kolejki, można go już wpisać. I tak trzeba będzie poczekać na miejsce. Przez ten czas kasę zbierzemy.

Posted

Dziewczyny, jest domek chętny dla Vertera!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Bardzo sensowna Pani, z Czeladzi, miała pieska 19 lat, straciła i wiadomo, odczuwa teraz pustkę. Wytłumaczyłam Pani warunki adopcji, nie zgłaszała żadnych roszczeń, mam już adres na wizytę :loveu:

Poszukujemy kogoś z Czeladzi na wizytę!!!!

Maciaszku, jakbyś mi mogła napisać tak w skrócie na Twoje oko jaki jest Verter, czy np. do dzieci się nadaje? jak uważasz? bo nie wiem czy ta Pani ma dzieci, zapomniałam zapytać... pisałaś, że on się rzuca w boksie, ale poza boksem jest spokojnym psem, prawda?

Posted

Słuchajcie, przecież jeśli kobieta miała 19 lat jednego psa ,to musi być to dobry człowiek, darujmy sobie wizytę przedadopcyjną, zobaczy się warunki przywożąc Vertera. (chyba że to nie problem) Szkoda psiny żeby siedział w schronie tak długo. Zeby ta Pani sie nie rozmyśliła. Kurczę , jak by było fajnie gdyby już miał swój dom!!

Posted

Leyla napisał(a):
Słuchajcie, przecież jeśli kobieta miała 19 lat jednego psa ,to musi być to dobry człowiek, darujmy sobie wizytę przedadopcyjną, zobaczy się warunki przywożąc Vertera. (chyba że to nie problem) Szkoda psiny żeby siedział w schronie tak długo. Zeby ta Pani sie nie rozmyśliła. Kurczę , jak by było fajnie gdyby już miał swój dom!!

Nie wiem czy to dobry pomysł - niech się wypowie maciaszek :) tym bardziej, że nie wiem czy schron będzie teraz otwarty, jak pracuje maciaszku schron od jutra do niedzieli? Fakt, że warto by naraze Vertera zarezerwować. Ale to pies ze schronu, jak go weźmiemy to nie będzie odwrotu. Wolę tak nie ryzykować. Trzeba się po prostu sprężyć i szybko przeprowadzić wizytę.

Posted

Powiem tak. Wizytę może i bym sobie (czyli tym, którzy ją robić ew. będą ;) ) darowała, bo dom rzeczywiście robi dobre wrażenie. Ewentualnie przemaglowałabym dom jeszcze telefonicznie.
Ale...
Na pewno chciałabym, żeby pani sama przyjechała po Vertera do schroniska. Poznała się z nim poza boksem (gdy już będzie spokojniejszy) i zadecydowała ostatecznie. Nie mam bowiem 100% pewności co do tego psa. Nie wiem jak będzie się zachowywał w nowych warunkach, z nową osobą. Wolałabym nie ryzykować zabierania go ze schroniska i wiezienia do pani, a potem ew. problemu co z nim zrobić jeśli coś nie wypali i pies z panią się nie dogadają...
Do dzieci bym go raczej nie polecała. Tzn. nie do małych. Ew. do takich powyżej 8-9 lat.
Jutro schronisko jest nieczynne. W piątek i sobotę otwarte. Chyba w normalnych godzinach, ale głowy nie dam. Nie pytałam o to.

Posted

[quote name='maciaszek']Powiem tak. Wizytę może i bym sobie (czyli tym, którzy ją robić ew. będą ;) ) darowała, bo dom rzeczywiście robi dobre wrażenie. Ewentualnie przemaglowałabym dom jeszcze telefonicznie.
Ale...
Na pewno chciałabym, żeby pani sama przyjechała po Vertera do schroniska. Poznała się z nim poza boksem (gdy już będzie spokojniejszy) i zadecydowała ostatecznie. Nie mam bowiem 100% pewności co do tego psa. Nie wiem jak będzie się zachowywał w nowych warunkach, z nową osobą. Wolałabym nie ryzykować zabierania go ze schroniska i wiezienia do pani, a potem ew. problemu co z nim zrobić jeśli coś nie wypali i pies z panią się nie dogadają...
Do dzieci bym go raczej nie polecała. Tzn. nie do małych. Ew. do takich powyżej 8-9 lat.
Jutro schronisko jest nieczynne. W piątek i sobotę otwarte. Chyba w normalnych godzinach, ale głowy nie dam. Nie pytałam o to.

Hm.. MartynaP jakby co zgodziła się na wizytę to już nie wiem co robić... jak Pani będzie w schronie zobaczyć Vertera to myślę, że dobrze by było żeby ktoś tam był, na miejscu...

Chyba jednak poproszę Martynę o wizytę. A potem ewentualnie Pani sama przyjedzie po Vertera. Maciaszku, możesz go narazie zaklepać?

Posted

Jestem cała za tym, żeby przyszły właściciel osobiście stawił się po odbiór psiaka do schroniska. Obecność wolontariuszy mile widziana, a nawet wskazana. To jest TEN moment. Może być trudny, a awet beznadziejnie trudny, ale nie zastąpi żadnych wizyt przed- i poadopcyjnych. Jeżeli przyszły właściciel nie pęknie przy tym, co może go czekać przy wyciągnięciu psa z boksu, jest ok.