Murka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Doszły wpłaty: 15 zł p.Maria z Malczyc 30 zł stonka1125 Acha, zapomniałabym jkp przekazała na Łatka 50 zł ;) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 a ja chcę uprzedzić, że moja wpłata wpłynie dopiero w przyszłym tygodniu, na koniec miesiąca wszystko mi wyszło i nie mam nawet tych głupich 40 zeta :shake: przeleję w przyszłym tygodniu, za to 66 zł, czyli za 2 miesiące moje deklaracje + za bazarek, mam nadzieję, że ok... Quote
Tola Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Łatus wyglada super; az trudno uwierzyc, ze jeszcze niedawno nie było dla niego nadziei.. Quote
stonka1125 Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 wpłata od gosi t. z jarocina pójdzie dopiero w piątek:cool3: Quote
Murka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Łatek już zaszczepiony na wirusówki (koszt 20 zł). Wet oglądał jego oczka i wg niego jest to zespół suchego oka lub jaskra. Ja stawiam na to pierwsze bo suczka, o której wspominałam wcześniej miała podobne oczka i było to właśnie to. Jest propozycja, aby jakiś czas pozakrapiać Łatkowi oczka difadolem, aby zrobiły się badziej przejrzyste i dopiero wtedy udać się do okulisty, bo teraz niewiele tam widać. Quote
stonka1125 Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Ja też jestem jak najbardziej za zakraplaniem. Quote
Murka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Łoki, krople (koszt 11,50 zł) już mam i będziemy zakrapiać :cool3: Łatuś ma wciąż problem z zachowaniem czystości, robi rzadkie koopki w dużych ilościach (sika ladnie na spacerkach, w domu zdarza mu się tylko znaczyć). Choć ostatnio już jest lepiej, częsciej robi zbliżone wyglądem do kiełbasek... Także mam nadzieję, że to tylko robale i niedługo wszystko się unormuje. Jak się będzie taki stan utrzymywał, trzeba będzie przyjrzeć się Łatkowemu zdrowiu bliżej :roll: Quote
stonka1125 Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 boże oby to były tylko robale,chociaż z drugiej strony zanim mu te jelitka się przyzwyczają do normalnego jedzenia to może potrwac,a ty murka to nawet o kupie łatkowej ładnie piszesz:evil_lol:myślę że gdyby nie te sraczki to w ogóle nie brudziłby w domu,a po kastracji i znaczyc przestanie ,tak mi sie wydaje:cool3:jeżeli są jakies zaległości to napisz ile,spróbuję zrobić bazarek na łaciastego,może dam rade... Quote
Murka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 A co on jadł w schronisku? Zjeść to on lubi :p Wpłynęły kolejne kwoty: 10 zł Tola 30 zł kometa 30 zł Dogo07 Quote
stonka1125 Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 kasza,kasza,kasza z wkładką,wszystkie psy tam s....ą jak z dubeltówki,ale to i tak lepsze zarcie niż śruta zbożowa..... Quote
Onaa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 No właśnie kasza nie jest najlepsza dla psów, bo z niej są ....wiadomo co. Najlepszy jest ryż. Ale wiadomo też że jak się psiak przestawia z jednego jedzenia na inne to też mogą wystąpić pewne niedyspozycje żołądkowe. Trzymamy kciuki za Łatunia, żeby to tylko chwilowe było. Jejku, jaki on tam musi być szczęśliwy u Ciebie Murko, ma troskliwą opiekę, spokój, bezpieczeństwo, obecność ludzi, pachnącą trawkę, ciepłe słoneczko :). Quote
stonka1125 Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 dogo ,czy mnie sie wydaje czy robiłas kiedyś bazarek?jeżeli tak to poprosze info na pw. Quote
Onaa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 stonka1125 napisał(a):dogo ,czy mnie sie wydaje czy robiłas kiedyś bazarek?jeżeli tak to poprosze info na pw. Stoneczko, nie robiłam nigdy bazarku. Quote
stonka1125 Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 mureczko kochana ,przepraszam że nie dzwonie,ale nie mam nic na koncie a rachunek stacjonarny:crazyeye:zaraz po wypłacie doładuję konto i zadzwonie pogadać o śmierdziuszku,wiem ze jest szczęśliwy i juz go sobie wyobrażam jak cały taki dumny z tym podniesionym ogonkiem przechadza sie po włościach i wszystko obsikuje,on taki mały rycerzyk jest. Quote
Murka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 stonka, a po co będziesz sobie wyobrażać?? Ja Ci zaraz wszystko pokażę :eviltong: Łatek jest genialny, słodki, pieszczoszkowaty, przymilny, grzeczny i w ogóle. Słuch ma niczego sobie :razz: jest bardzo wyczulony na szelest papierków i chrupanie przez człowieka ciasteczek... Momentalnie wówczas się zjawia i zastyga w pozycji słodkiego pieska: Jak się nie zwraca uwagi to się porusza... Na komendę POPROŚ reaguje zawsze bezbłędnie: Ktoś go musiał tego nauczyć! Jest po prostu cudowny wykonując tę komendę. Nie muszę chyba wspominać, że łasuch z Łatka jest niemożebny :cool3: Quote
Murka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Łatek oczywiście uwielbia spacerować i biegać. Przy tym ostatnim wygląda niesamowicie pociesznie :loveu: Jest strasznie przejęty rolą pana na włościach :lol: taki z niego rycerzyk właśnie. Zaczyna mu się podobać zmiana trybu życia, coraz częściej macha ogonkiem i robi się coraz bardziej kontaktowy, reagujący na wołanie i polecenia. Na kota nie zwraca uwagi, z psami bywa różnie, przeważnie nie zaczepiany nie reaguje, ale czasem poczuje się zagrożony i wówczas "broni się". Generalnie inne psy nie są mu do niczego potrzebne, woli ludzi ;) Nie jest agresywny wobec dzieci, innym razem porobię zdjęcia z naszą Hanią. Quote
Recommended Posts