Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja chcę uprzedzić, że moja wpłata wpłynie dopiero w przyszłym tygodniu, na koniec miesiąca wszystko mi wyszło i nie mam nawet tych głupich 40 zeta :shake:
przeleję w przyszłym tygodniu, za to 66 zł, czyli za 2 miesiące moje deklaracje + za bazarek, mam nadzieję, że ok...

Posted

Łatek już zaszczepiony na wirusówki (koszt 20 zł).
Wet oglądał jego oczka i wg niego jest to zespół suchego oka lub jaskra. Ja stawiam na to pierwsze bo suczka, o której wspominałam wcześniej miała podobne oczka i było to właśnie to.
Jest propozycja, aby jakiś czas pozakrapiać Łatkowi oczka difadolem, aby zrobiły się badziej przejrzyste i dopiero wtedy udać się do okulisty, bo teraz niewiele tam widać.

Posted

Łoki, krople (koszt 11,50 zł) już mam i będziemy zakrapiać :cool3:

Łatuś ma wciąż problem z zachowaniem czystości, robi rzadkie koopki w dużych ilościach (sika ladnie na spacerkach, w domu zdarza mu się tylko znaczyć). Choć ostatnio już jest lepiej, częsciej robi zbliżone wyglądem do kiełbasek... Także mam nadzieję, że to tylko robale i niedługo wszystko się unormuje. Jak się będzie taki stan utrzymywał, trzeba będzie przyjrzeć się Łatkowemu zdrowiu bliżej :roll:

Posted

boże oby to były tylko robale,chociaż z drugiej strony zanim mu te jelitka się przyzwyczają do normalnego jedzenia to może potrwac,a ty murka to nawet o kupie łatkowej ładnie piszesz:evil_lol:myślę że gdyby nie te sraczki to w ogóle nie brudziłby w domu,a po kastracji i znaczyc przestanie ,tak mi sie wydaje:cool3:jeżeli są jakies zaległości to napisz ile,spróbuję zrobić bazarek na łaciastego,może dam rade...

Posted

No właśnie kasza nie jest najlepsza dla psów, bo z niej są ....wiadomo co.
Najlepszy jest ryż.
Ale wiadomo też że jak się psiak przestawia z jednego jedzenia na inne to też mogą wystąpić pewne niedyspozycje żołądkowe.

Trzymamy kciuki za Łatunia, żeby to tylko chwilowe było.

Jejku, jaki on tam musi być szczęśliwy u Ciebie Murko, ma troskliwą opiekę, spokój, bezpieczeństwo, obecność ludzi, pachnącą trawkę, ciepłe słoneczko :).

Posted

stonka1125 napisał(a):
dogo ,czy mnie sie wydaje czy robiłas kiedyś bazarek?jeżeli tak to poprosze info na pw.

Stoneczko, nie robiłam nigdy bazarku.

Posted

mureczko kochana ,przepraszam że nie dzwonie,ale nie mam nic na koncie a rachunek stacjonarny:crazyeye:zaraz po wypłacie doładuję konto i zadzwonie pogadać o śmierdziuszku,wiem ze jest szczęśliwy i juz go sobie wyobrażam jak cały taki dumny z tym podniesionym ogonkiem przechadza sie po włościach i wszystko obsikuje,on taki mały rycerzyk jest.

Posted

stonka, a po co będziesz sobie wyobrażać?? Ja Ci zaraz wszystko pokażę :eviltong:

Łatek jest genialny, słodki, pieszczoszkowaty, przymilny, grzeczny i w ogóle.
Słuch ma niczego sobie :razz: jest bardzo wyczulony na szelest papierków i chrupanie przez człowieka ciasteczek...
Momentalnie wówczas się zjawia i zastyga w pozycji słodkiego pieska:

Jak się nie zwraca uwagi to się porusza...

Na komendę POPROŚ reaguje zawsze bezbłędnie:

Ktoś go musiał tego nauczyć! Jest po prostu cudowny wykonując tę komendę.

Nie muszę chyba wspominać, że łasuch z Łatka jest niemożebny :cool3:

Posted

Łatek oczywiście uwielbia spacerować i biegać. Przy tym ostatnim wygląda niesamowicie pociesznie :loveu:
Jest strasznie przejęty rolą pana na włościach :lol: taki z niego rycerzyk właśnie. Zaczyna mu się podobać zmiana trybu życia, coraz częściej macha ogonkiem i robi się coraz bardziej kontaktowy, reagujący na wołanie i polecenia.
Na kota nie zwraca uwagi, z psami bywa różnie, przeważnie nie zaczepiany nie reaguje, ale czasem poczuje się zagrożony i wówczas "broni się". Generalnie inne psy nie są mu do niczego potrzebne, woli ludzi ;)
Nie jest agresywny wobec dzieci, innym razem porobię zdjęcia z naszą Hanią.