Figu Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 my nie możemy go zabrać do siebie, Bolec nerwowo reaguje na samców. no i trochę pełno u nas jeszcze.. ale dorzucę jednorazowo 50zł na razie Quote
delfy2000 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Są pytania o konto z FB... podajcie coś, chociaż na PW... Wygląda na to, że: 1) Musimy zdecydować kto podejmuje decyzje odnośnie Bumeranga - czy jest Nią osoba, która zakładała wątek - i ta osoba powinna odwiedzać wątek jak naczęściej 2) Potrzeba skarbnika, czyli czyjeś konto - na CITO ( a najlepiej dwa: zwykłe i Paypal - dla darczyńców spoza Polski) 3) Trzeba rozsyłać zaproszenia na wątek, zarówno na dogo jak i na FB (wydarzenie zrobione i liczba czytających rośnie) - jeżeli każdy roześle do kilku osób, zbierzemy niezły tłum (a co za tym idzie możliwość deklaracji) 4) Jeżeli zdecydujemy się na przewiezienie Bumisia do yumanji, czy nie powinien zbadać go przedtem jakiś dobry wet - może będzie konieczność zatrzymania psiaka w lecznicy na diagnozę i wstępne leczenie Myślę, że to są najważniejsze sprawy na chwilę obecną, a dwie pierwsze powinny być załatwione najpózniej do wieczora, bo inaczej nie ryszymy z miejsca.... dużo osób zaczyna się tutaj angażować, ale trudno się zorientować kto jest odpowiedzialny za Bumisia i to może być dużym problemem w przyszłości... Quote
kasia14 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='delfy2000']Są pytania o konto z FB... podajcie coś, chociaż na PW... Wpłaty prosimy kierować na poniższe konto: nr konta: 37 1140 2004 0000 3902 6530 4732 Piechowska Magda Pabianice 95-200 tytuł ''Bumiś'' + nick z dogo (jeśli to osoba z forum) Mam nadzieję, że piechcia mnie nie zabije za podanie publicznie konta, no ale... ono i tak jest wszędzie:) Co do przyszłego hotelu, leczenia Bumisia, myślę, że będzie kontaktowała się piechcia i to na nią trzeba poczekać z konkretnymi informacjami. Quote
modliszka84 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 DZIEWCZYNY DOPISZCIE NA FB NUMER KONTA! dzwoniła jakaś pani właśnie do mnie, chciała numer konta żeby wpłacić coś na Bumka. Obiecałam że numer się pojawi, więc proszę o dodanie. Quote
kazik132 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 delfy2000 napisał(a):Są pytania o konto z FB... podajcie coś, chociaż na PW... Wygląda na to, że: 1) Musimy zdecydować kto podejmuje decyzje odnośnie Bumeranga - czy jest Nią osoba, która zakładała wątek - i ta osoba powinna odwiedzać wątek jak naczęściej 2) Potrzeba skarbnika, czyli czyjeś konto - na CITO ( a najlepiej dwa: zwykłe i Paypal - dla darczyńców spoza Polski) 3) Trzeba rozsyłać zaproszenia na wątek, zarówno na dogo jak i na FB (wydarzenie zrobione i liczba czytających rośnie) - jeżeli każdy roześle do kilku osób, zbierzemy niezły tłum (a co za tym idzie możliwość deklaracji) 4) Jeżeli zdecydujemy się na przewiezienie Bumisia do yumanji, czy nie powinien zbadać go przedtem jakiś dobry wet - może będzie konieczność zatrzymania psiaka w lecznicy na diagnozę i wstępne leczenie Myślę, że to są najważniejsze sprawy na chwilę obecną, a dwie pierwsze powinny być załatwione najpózniej do wieczora, bo inaczej nie ryszymy z miejsca.... dużo osób zaczyna się tutaj angażować, ale trudno się zorientować kto jest odpowiedzialny za Bumisia i to może być dużym problemem w przyszłości...Swietna wypowiedź!To bardzo ważne.Konkrety i ruszanie z miejsca.Dla Bumisia czas jest ważny a skoro już spływają pieniązki,trzeba zabierać go ze schronu.Tak myślę. Quote
modliszka84 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='delfy2000']Są pytania o konto z FB... podajcie coś, chociaż na PW... Wygląda na to, że: 1) Musimy zdecydować kto podejmuje decyzje odnośnie Bumeranga - czy jest Nią osoba, która zakładała wątek - i ta osoba powinna odwiedzać wątek jak naczęściej - decyzje w sprawie Bumka podejmujemy na tą chwile: ja i piechcia15. Żadna z nas nie ma możliwości odwiedzania dogo non stop, bo pracujemy. 2) Potrzeba skarbnika, czyli czyjeś konto - na CITO ( a najlepiej dwa: zwykłe i Paypal - dla darczyńców spoza Polski) - konto jest podane już w poście poniżej i na to konto zbieramy kasę na pabianickie psy - tylko koniecznie z dopiskiem "Bumek" . Niestety nie mamy konto paypal - może podać numer SWIFT dla przelewów zagranicznych ? 3) Trzeba rozsyłać zaproszenia na wątek, zarówno na dogo jak i na FB (wydarzenie zrobione i liczba czytających rośnie) - jeżeli każdy roześle do kilku osób, zbierzemy niezły tłum (a co za tym idzie możliwość deklaracji) 4) Jeżeli zdecydujemy się na przewiezienie Bumisia do yumanji, czy nie powinien zbadać go przedtem jakiś dobry wet - może będzie konieczność zatrzymania psiaka w lecznicy na diagnozę i wstępne leczenie - wet powinien go zbadać przed wyjazdem. Podliczymy do wieczora ile mamy deklaracji, piechcia będzie dzwonić do jumanji. Do soboty i tak nic nie zrobimy, bo żadna z nas nie ma możliwości czasowych w ciągu dnia. Myślę, że to są najważniejsze sprawy na chwilę obecną, a dwie pierwsze powinny być załatwione najpózniej do wieczora, bo inaczej nie ryszymy z miejsca.... dużo osób zaczyna się tutaj angażować, ale trudno się zorientować kto jest odpowiedzialny za Bumisia i to może być dużym problemem w przyszłości... odpowiedziałam powyżej Quote
kasia14 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 A. I tak sobie myślę, że można by zmienić trochę info o Bumisiu, chociaż jak uważacie... Bo tak, Bumiś jest u nas już 8 lat a nie 6, ma ok. 10. No i informacjie o charakterze na bardziej zachęcające niż te n fb, bo tamte są trochę nieaktualne : na spacery wychodzi już od dawna, jest psem bardzo kontaktowym, szybko się uczy, potrafi dobrze chodzić na smyczy, zna podstawowe komendy : siad, podaj łapę, przyjdź... pamięta je od tylu lat :( przywiązuje się do opiekunów, lubi pieszczoty, zabawy. Bardzo łagodny, sympatyczny pies, zgadza się z sukami. Quote
piechcia15 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 dobra juz jestem Bumerang pojedzie do hotelu do yumanji, ale kiedy to się jeszcze ustali. Bumiś będzie w boskie zewnętrznym, ale z 3 stron zabudowanym i w dużej ocieplanej budzie. Myślę że po 10latach mieszkania na dworze, nie chciałby być w zamknięty w betonie:( on lubi słoneczko i dworek. Koszt 300zł +karma Myślę że uda mi sie na pierwszy miesiąc taniej odkupić Brita od schroniska W sobotę postaramy się zrobić Bumkowi morfologię i pojechać z nim do innego weta niż schroniskowy. podsumowuję deklaracje: Deklaracje stałe: 50zł agata51 20zł Panca Deklaracje jednorazowe: 100zł delfy2000 100 Yorija 50zł Panca 50zł Figu wizyta u weta-->wiga138 musimy mieć znacznie więcej deklaracji stałych!! nie możemy mieć 100zł, a co w następnych miesiącach??:(:( a za co kupić karmę?? wiga138 do jakiej kwoty możesz zasponsorować wizytę?sama morfologia+biochemia z 70zł, nie wiadomo jeszcze co dojdzie Ja mam konto na Paypalu ale używałam go dwa razy w życiu i już nic z tego nie pamiętam, nawet nie mogę się doszukać tu jakiegoś nr konta:) jak to sie robi??to podam a konto do wpłat takie jak podała kasia, to nasza Skarpeta. aha to allegro Bumka, zaraz odnowię http://allegro.pl/mix-wyzel-sznaucer-olbrzym-kto-pokocha-bumisia-i1472386785.html Quote
malawaszka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 do paypal podaje się tylko adres mailowy i na ten adres ludzie wpłacają pieniądze, potem się tam logujesz i przelewasz na konto jakie masz przypisane do tego maila - wszystko za darmo a przelewy bankowe zza granicy są bardzo drogie Bumeczku trzymam za ciebie :kciuki: nic nie mogę pomóc bo mam teraz straszny problem z Gustawem, który nie ma deklaracji też :( Quote
marako Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Możecie mi wpisać 20 zł/mies. stałej deklaracji (pierwszy przelew w niedzielę dopiero). Więcej nie dam rady, bo mam duże zapsienie i zaczłowieczenie też. Quote
agusiazet Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Sorki, dostałam prośbę, ale finansowo nijak pomóc nie moge, mam już i tak zbyt wiele zobowiązań! Quote
piechcia15 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 a więc podaję konto do Paypal: [email protected] Quote
delfy2000 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Dziewczyny - super, że wszystko już wyjaśnione. Dzięki ;-) Konta (oba) dodałam do wydarzenia na FB i skopiowałam również opis z pierwszej strony. To chyba na razie tyle, ale gdyby była jakaś potrzeba to krzyczcie... Quote
kasia14 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 delfy2000 napisał(a):Dziewczyny - super, że wszystko już wyjaśnione. Dzięki ;-) Konta (oba) dodałam do wydarzenia na FB i skopiowałam również opis z pierwszej strony. To chyba na razie tyle, ale gdyby była jakaś potrzeba to krzyczcie... Dziękujemy. Teraz byle do soboty, pójdziemy odwiedzić Bumisia.... Przydałoby mu się też trochę ogłoszeń. Naszej starusieńkiej Sabie i Skarbkowi udało się znaleźć dom dzięki ogłoszeniom i nie musiały jechać do hotelu, na który już zbieraliśmy.... Może i jemu się uda? Kto może pomóc? Quote
bico Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Priorytetem jest wizyta u dobrego weta i diagnoza. Podrzucę 100 zł jednorazowo, poproszę o nr konta na pw. Quote
wiga138 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='piechcia15']dobra juz jestem Bumerang pojedzie do hotelu do yumanji, ale kiedy to się jeszcze ustali. Bumiś będzie w boskie zewnętrznym, ale z 3 stron zabudowanym i w dużej ocieplanej budzie. Myślę że po 10latach mieszkania na dworze, nie chciałby być w zamknięty w betonie:( on lubi słoneczko i dworek. Koszt 300zł +karma Myślę że uda mi sie na pierwszy miesiąc taniej odkupić Brita od schroniska W sobotę postaramy się zrobić Bumkowi morfologię i pojechać z nim do innego weta niż schroniskowy. podsumowuję deklaracje: Deklaracje stałe: 50zł agata51 20zł Panca Deklaracje jednorazowe: 100zł delfy2000 100 Yorija 50zł Panca 50zł Figu wizyta u weta-->wiga138 musimy mieć znacznie więcej deklaracji stałych!! nie możemy mieć 100zł, a co w następnych miesiącach??:(:( a za co kupić karmę?? wiga138 do jakiej kwoty możesz zasponsorować wizytę?sama morfologia+biochemia z 70zł, nie wiadomo jeszcze co dojdzie Ja mam konto na Paypalu ale używałam go dwa razy w życiu i już nic z tego nie pamiętam, nawet nie mogę się doszukać tu jakiegoś nr konta:) jak to sie robi??to podam a konto do wpłat takie jak podała kasia, to nasza Skarpeta. aha to allegro Bumka, zaraz odnowię http://allegro.pl/mix-wyzel-sznaucer-olbrzym-kto-pokocha-bumisia-i1472386785.html w tej chwili wpłacę 100 - dalej - jesteśmy w kontakcie. Poproszę jednak na PW nr konta bo juz sie pogubiłam.... Quote
modliszka84 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Numer konta jest zamieszczony w pierwszym poście. Quote
piechcia15 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 ok pw na wszelki wypadek powysyłałam, wczoraj sporo zaproszeń też, proszę też innych o pomoc w zapraszaniu ludzi na wątek jutro z rana jedziemy z bumkiem do weta bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!!! wpłaty: 100zł yorija 4.03 100zł delfy2000 4.03 Quote
piechcia15 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 myślcie jeszcze jak kase skombinować bo nie możemy wysłać psa do hotelu mając 100zł stałych deklaracji:( za duże ryzyko. A potem co??pod most jak zabraknie kasy?:( jednorazowych wpłat narazie jest sporo ale to chwilowo. A gdzie kupić karmę, a gdzie transport?:( Quote
kameralna Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 kazik132 napisał(a):O, jakie fajne to! I już ma wejscia!Nie moge sie nadziwic,jakim narzedziem potężnym jest net! Ogromne dzięki delfy2000 za FB!Jeszzce jednemu psiakowi jakbyś mogła zrobic, to bym Cię chętnie wykorzystała;) Nie miałam dostępu do neta ale już jestem widzę, że Bumerang jest już na FB :) Fantastycznie! Dzisiaj znowu będę szperała w wątkach w celu wyłapania nawiedzonych i chętnych bezpłatnych domów tymczasowych. A nóż widelec?! Quote
modliszka84 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Bumiś był dzisiaj u naszych wetów na pobranie krwi. Spisał się chłopak na medal. W samochodzie był grzeczny (chociaż pewnie nigdy w zyciu autem nie jechał), na ulicy zachowywał się super, a jak się cieszył! podskoki, uśmiechy, cuda! Najwidoczniej leki, ktore dostał w schronisku poprawiły jego stan, bo chodził sam, nadal ma jednak podkurczoną tylną łapę i na niej nie staje. Przy pobraniu krwi panikował tak, że w cztery osoby go trzymaliśmy ;) Zostanie zrobiona morfologia z biochemią, koszt 84 zł. Wyniki będą w poniedziałek. Jeśli chodzi o hotelik to nastąpiła zmiana - Bumek pojedzie do Ani do Brodnicy - ponieważ Ania współpracuje z fundacją Hundehilfe Polen i nasze schronisko też współpracuje z tą fundacją (która od wielu lat szuka dla Bumka domu w Niemczech). No i koniec końców w Niemczech też jest organizowana zbiórka na Bumkowy hotelik :) Fundacja zapewniła, że w miarę otrzymanych datków także pomogą nam finansowo i żeby jak najszybciej Bumka wieźć. Także szukamy teraz transportu z Pabianic do Brodnicy! Quote
Panca Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 cudowne wiesci:)))bo sie obawialam bardzo co zastaniecie w schronie - kiedy Bumis sie pakuje? Quote
Recommended Posts