Bogusik Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 32 minuty temu, Tola napisał: Pisałam parę stron wcześniej o gratisowym transporcie w okolice Wrocławia - transport będzie tuz po świętach. Jakby ktoś chciał uzyskać jakieś informacje o konkretnym psie, to bardzo proszę o kontakt, bo święta tuż, tuż, a ja do schroniska mogę jechać tylko w tym nadchodzącym tygodniu (piątek, sobota lub niedziela). Martuniu trzeba by jeszcze raz wybrać się do schroniska i porobić psiakom zdjęcia.ostatnio wiele psiaków,jak sama pisałaś było pochowanych.Teraz znowu nawrót zimy ale może zelży... Quote
Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 9 minut temu, Bogusik napisał: Martuniu trzeba by jeszcze raz wybrać się do schroniska i porobić psiakom zdjęcia.ostatnio wiele psiaków,jak sama pisałaś było pochowanych.Teraz znowu nawrót zimy ale może zelży... U nas ma być cieplej od czwartku... Oczywiście podjadę do schroniska i zrobię zdjęcia, ale jakby ktoś miał pytania dotyczące pokazywanych już tutaj psów to bardzo proszę o kontakt, bo niedługo święta i trudno mi będzie jeździc i pytać o kolejne nowe psy. Quote
Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 Transport ma być podobno jednak tylko do Katowic, ale zapytam jeszcze Piotrka Szafirka, bo tez wie o tym wyjezdzie... Quote
Havanka Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 2 godziny temu, Tola napisał: Szafranek (teraz Bob - jak Bob Marley;) ma bardzo pozytywny wpływ na rezydenta;). I okazało się, że kocia nieśmiałość została w Zamościu;) 19 godzin temu, Tola napisał: Szafranek w DS w Krakowie:) Uchodził za kota nieśmiałego;) Wczoraj siedział za szafką do 21 i obserwował, a potem wyszedł już inny kot. Kocia nieśmiałość Szafranka została za szafką. Po godzinie 21 nasz Szafranek zaakceptował nowe imię - Bob i automatycznie zmienił swój image. Imię zobowiązuje... Quote
Tyśka) Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Zapraszam na wątek zamojskiego Wafla: https://www.dogomania.com/forum/topic/344900-co-złoty-pies-robił-w-schronisku-wrażliwy-przekochany-wafelek-niby-tollerek-i-niby-spanielek-czeka-na-złotych-ludzi/ Quote
Alaskan malamutte Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Serdecznie zapraszam na muzyczny bazarek dla zamojskich sunieczek: https://www.dogomania.com/forum/topic/344910-muzyka-łagodzi-obyczajezapraszam-wybierz-coś-dla-siebie-wspomożesz-psiaki-w-potrzebie/?page=1 Quote
Tola Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 Ta wiadomość na pewno wiele z Was ucieszy - dostałam info, ze wczoraj schronisko opuściła ta biedna, skulona starsza sunia - Robi. Pojechała do Murki, a potem, tak jak pisałam, jedzie prawdopodobnie do Poznania. 4 2 Quote
Alaskan malamutte Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 4 minuty temu, Tola napisał: Ta wiadomośc na pewno wiele z was ucieszy - dostałam info, ze wczoraj schronisko opuściła ta biedna, skulona starsza sunia - Robi. Pojechała do Murki, a potem, tak jak pisałam, jedzie prawdopodobnie do Poznania. Super!!Taka poczciwa z pyszczka!! Jak dobrze, że wyjechała...Robi, szczęścia psinko!! Quote
Tola Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 A to Szafranek vel Marley w nowym domu w Krakowie - ale się zrobił luzak po paru dniach:) A ja ogłaszałam go jako nieśmiałego kota;) Quote
Jo37 Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Świetna wiadomość o Robi. Kolejna starsza sunia wyciągnięta ze schronu. Z mojego bazarku na spłatę długu za transport owczarka Freda jest 63,64 w zaokrągleniu - 65,00 zł. 1 Quote
Tola Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 6 minut temu, Jo37 napisał: Świetna wiadomość o Robi. Kolejna starsza sunia wyciągnięta ze schronu. Z mojego bazarku na spłatę długu za transport owczarka Freda jest 63,64 w zaokrągleniu - 65,00 zł. Pięknie Joasiu dziękuję Quote
Havanka Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Wspaniale wieści o Robi! No i Szafranek (Marlej) nas mile zaskoczył. 1 Quote
Murka Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 ZAGINĘŁA SUCZKA RASY BEAGLE-NAGRODA 4000 tel 697492487. Dnia 16.03.2018 około godziny 16 zaginęła suczka rasy beagle w Gorajcu- Zastawie (koło Szczebrzeszyna, lubelskie). Pies miał czerwone szelki i żółta smycz. Pies wabi się "Wiki" i jest bardzo łagodny(na 100% nie ugryzie). Wiki jest psem terapeutycznym dla dziecka niepełnosprawnego i jest dla Niego całym światem. Ostatnio widziana podobno na Starej Wsi, Woli Radzieckiej, Frampolu oraz Tarnogrodzie. Quote
Murka Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Robi jest bardzo grzeczną, spokojną suczką. W schronisku była od 2012 r. Jest koszmarnie chuda:( ma zakażenie układu moczowego oraz kryształy w moczu. Ma też we krwi stan zapalny (być może chodzi o układ moczowy) oraz nadwyrężoną wątrobę. Sunia w uszach miała bagno - zaawansowana grzybica. Tu fotki jeszcze u weta: Tu już u nas, została wykąpana u weta i dosycha w łazience. Momentalnie spodobało się jej w domu - pierwszy spacer i wciąż ciągnęła do drzwi. Musiała się wymarznąć strasznie:( 2 Quote
terra Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Bardzo cieszę się ze szczęścia Marleya i Robi. Sunieczko wracaj do zdrowia. 1 Quote
sonia71 Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 8 godzin temu, Murka napisał: ZAGINĘŁA SUCZKA RASY BEAGLE-NAGRODA 4000 tel 697492487. Dnia 16.03.2018 około godziny 16 zaginęła suczka rasy beagle w Gorajcu- Zastawie (koło Szczebrzeszyna, lubelskie). Pies miał czerwone szelki i żółta smycz. Pies wabi się "Wiki" i jest bardzo łagodny(na 100% nie ugryzie). Wiki jest psem terapeutycznym dla dziecka niepełnosprawnego i jest dla Niego całym światem. Ostatnio widziana podobno na Starej Wsi, Woli Radzieckiej, Frampolu oraz Tarnogrodzie. nie bardzo sie umiem poruszać na FB ale na Spotted Zamość jest ogłoszenie że widzianą taką sunię wczoraj w Sitancu. Quote
elik Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Cytat Jest koszmarnie chuda:( ma zakażenie układu moczowego oraz kryształy w moczu. Ma też we krwi stan zapalny (być może chodzi o układ moczowy) oraz nadwyrężoną wątrobę. Sunia w uszach miała bagno - zaawansowana grzybica. Gdyby ta sunia nie została zabrana ze schronu, na jej koniec nie trzeba byłoby długo czekać :( Quote
Tola Posted March 22, 2018 Author Posted March 22, 2018 9 godzin temu, Murka napisał: Robi jest bardzo grzeczną, spokojną suczką. W schronisku była od 2012 r. Jest koszmarnie chuda:( ma zakażenie układu moczowego oraz kryształy w moczu. Ma też we krwi stan zapalny (być może chodzi o układ moczowy) oraz nadwyrężoną wątrobę. Sunia w uszach miała bagno - zaawansowana grzybica. Tu fotki jeszcze u weta: Tu już u nas, została wykąpana u weta i dosycha w łazience. Momentalnie spodobało się jej w domu - pierwszy spacer i wciąż ciągnęła do drzwi. Musiała się wymarznąć strasznie:( Biedna sunia, tyle lat w schronie, w zimnie, bez spacerów:(. Oby była zdrowa i mogła długo cieszyć się nowym życiem. Quote
Havanka Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Bardzo się cieszę, ze Robi już u Murki. Myślę, ze pod troskliwą opieką, szybko wróci do zdrowia i przybędzie na wadze. Po tylu latach w betonowym boksie, poczuje zapach trawy i będzie się cieszyć ze zwykłych spacerów. Quote
Tola Posted March 22, 2018 Author Posted March 22, 2018 Doszła paczuszka od Anuli i Bogusik z szeleczkami, obrożami i smyczkami - bardzo dziękujemy! Quote
Murka Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 15 godzin temu, sonia71 napisał: nie bardzo sie umiem poruszać na FB ale na Spotted Zamość jest ogłoszenie że widzianą taką sunię wczoraj w Sitancu. To była inna suczka, podobna, udało się znaleźć jej właścicieli. Quote
Murka Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Jeszcze parę fotek Robi z dzisiaj. Widać jak okupuje drzwi do domu:) Nie odchodzi daleko od nich, parę metrów i zaraz wraca na schody. Sunie mieliśmy ulokować w boksie wewnętrznym, ale nie mamy sumienia ją przeprowadzać. Zostanie w domu do czasu wyjazdu do DS. Quote
Recommended Posts