Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
17 godzin temu, Tola napisał:

Zmartwiłam się, oby pomogły ogólnie dostępne preparaty przyspieszające gojenie rany  :(

Niestety nie znalazłam czynnego w niedziele gabinetu :(  Jutro pojadą z sunią do weta nowi opiekunowie :)

17 godzin temu, Havanka napisał:

Wygląda na to, ze ona jedna nie stresuje się nową sytuacją w jakiej się znalazła. Gdyby tak udało się ją wyadoptować do znanego domku, to byłaby ekspresowa adopcja nie tylko w Twojej Elu karierze, ale chyba na całej Dogomanii!

No to zaciskam kciuki za ten ekspres !

No i yes, yes, yesssss !!! Sunia pojechała do SWOJEGO WSPANIAŁEGO DOMU ! Właściwie to ona już wczoraj została przygarnięta przez znajomych, a dzisiaj tylko formalności stało się zadość - podpisaliśmy umowę adopcyjną   gif zadowolony.gif  Sunia będzie oczkiem w głowie domowników. Jest najmniejsza wśród stada.

17 godzin temu, Gabi79 napisał:

Uwielbiam imię Misiu, chociaż może się wydawać takie zwyczajne.

Mój ukochany 3 w życiu piesek miał na imię Misiu i był CUDOWNY!!!

Sunia nie będzie się nazywała Misia, bo w domu jest już sunia o tym imieniu. Została nazwana Figunią :)

Zrzucę zdjęcia z telefonu na dysk i wkleję nieco fotek z przykrótkiego pobytu Figuni u nas :).

• Upvote 3
Posted
23 minut temu, elik napisał:

Niestety nie znalazłam czynnego w niedziele gabinetu :(  Jutro pojadą z sunią do weta nowi opiekunowie :)

No i yes, yes, yesssss !!! Sunia pojechała do SWOJEGO WSPANIAŁEGO DOMU ! Właściwie to ona już wczoraj została przygarnięta przez znajomych, a dzisiaj tylko formalności stało się zadość - podpisaliśmy umowę adopcyjną   gif zadowolony.gif  Sunia będzie oczkiem w głowie domowników. Jest najmniejsza wśród stada.

Czytam, czytam i oczom nie wierzę ! Jeszcze nie zdążyliśmy zobaczyć suni po przyjeździe do DT, a malutka już ma DOM STAŁY !!!

Posted
O 4.09.2016 o 16:56, anecik napisał:

Elik czy dobrze zrozumiałam - już po adopcji????????????

HURRRRRRRA!!!!!!!!!!

Tak, już po i to do bardzo dobrego domu. Całą rodzinkę znam od wielu lat  :)

O 4.09.2016 o 17:04, Poker napisał:

Niesamowite !!!! Faktycznie najszybsza adopcja. niech ci się wiedzie malutka.

Malutka już po zapoznaniu się z resztą domowników, już biega z całym stadem do furtki, gdy tylko ktoś śmie przechodzić koło jej ogrodzenia :)

O 4.09.2016 o 17:06, Havanka napisał:

Czytam, czytam i oczom nie wierzę ! Jeszcze nie zdążyliśmy zobaczyć suni po przyjeździe do DT, a malutka już ma DOM STAŁY !!!

Zobaczycie, bo narobiłam jej zdjęć i wkrótce wkleję tu na wątek, tylko nieco ogarnę chałupę po harcach, hulankach i swawolach :) Była gitara i śpiew, jak zwykle przy odwiedzinach tych znajomych :)

Posted

Niesamowite - jeszcze niedawno nie wiedziałyśmy, jak to wszystko zorganizować, a tu proszę - sunia biega i pilnuje SWOJEGO domu  gif  śmiejący się.gif

Widać tak właśnie miało być, bo przecież jakby malutka pojechała wcześniej, to mogłaby się minąć ze swoją rodziną http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Posted
45 minut temu, Tola napisał:

Niesamowite - jeszcze niedawno nie wiedziałyśmy, jak to wszystko zorganizować, a tu proszę - sunia biega i pilnuje SWOJEGO domu  gif  śmiejący się.gif

Widać tak właśnie miało być, bo przecież jakby malutka pojechała wcześniej, to mogłaby się minąć ze swoją rodziną http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Dokładnie to samo pomyślałam. To nie był przypadek...

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Sunia nie będzie się nazywała Misia, bo w domu jest już sunia o tym imieniu. Została nazwana Figunią :)

Zrzucę zdjęcia z telefonu na dysk i wkleję nieco fotek z przykrótkiego pobytu Figuni u nas :).

Elu, Kochana, bardzo się cieszę!!!

Powodzenia cudna sunieczko!!!

• Upvote 1
Posted
O 4.09.2016 o 19:00, Tola napisał:

23 godzin temu, Havanka napisał:

Dokładnie to samo pomyślałam. To nie był przypadek...

Tak samo i ja myślę :) Wszystko tak się pomyślnie ułożyło bez naszego wpływu. Dobrze, że nie namieszałyśmy :)

23 godzin temu, Gabi79 napisał:

Elu, Kochana, bardzo się cieszę!!!

Powodzenia cudna sunieczko!!!

I JA CIESZE SIE OGROMNIE :)

22 godzin temu, Tyś napisał:

łał - to się nazywa MAGIA :)

A pomyśleć, że Figunia pod garażami dla wielu była niewidzialna...

Niewidoczna dla wielu, tylko nie dla dogomaniaczek :)

Zrobiłam Figuni trochu zdjęć, a ponieważ nie zdążyłam założyć jej wątku, to kilka wkleję tutaj.

Uwodzi swojego przyszłego opiekuna :)

Figa w DT Chodenice (13).jpg

I na drugi dzień już w samochodzie jedzie do swojego DS

Figa w DT Chodenice (17).jpg

Będą też zdjęcia z DS :) 

Sunia byłą dzisiaj u weta. W ranie po sterylce jest jednak ropa. Malutka dostała 2 zastrzyk. coś do smarowania i środki na kurację odrobaczania.

Jej zachowanie wskazywało, że coś ją boli  koło ogonka. Tak, jak przypuszczaliśmy,  miała bardzo wypełnione gruczoły okołoodbytowe. Pojutrze kontrola.

• Upvote 4
Posted

I mnie się łezka w oku zakręciła. Figunia skutecznie uwiodła swego nowego pana, bo na drugim zdjęciu ma szczęście wypisane na pyszczku. Zero stresu, jakby wiedziała, że będzie miała dom i swoich ludzi do kochania ! Powodzenia Figuniu w nowej rodzinie i szybko wyzdrowiej !

• Upvote 2
Posted

Malusia cudna, jak czaruje swojego przyszłego pańcia :)

Pięknie  to wszystko  się układa, a nasze łzy szczęścia niech pojawiają się jak najczęściej!

Kudłacze i mimronka zarezerwowane!

A tu jeszcze zdjęcia Rudzi z warszawskiego domu

1.jpg

2.jpg

unnamed.jpg

• Upvote 1
Posted

Mówią, ze koty trudniej adoptują się do nowych warunków, ale nie Rudzia ! Widać, ze jest odprężona, skupiona na zabawie i taka...delikatna.

Widocznie czekała na takie zmiany.

Posted
1 godzinę temu, Bogusik napisał:

Cudne zdjęcia szczęśliwej Figuni :) Oczy się spociły ze wzruszenia,czytając takie wieści

Figunia szczęśliwa i pomimo pewnych mankamentów zdrowotnych biega z resztą stada po ogródku :)

Adoptowała ją córka mojej znajomej - Ania. Jak znajdzie chwile czasu, to zaglądnie tu z wieściami i zdjęciami.

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Figunia szczęśliwa i pomimo pewnych mankamentów zdrowotnych biega z resztą stada po ogródku :)

Adoptowała ją córka mojej znajomej - Ania. Jak znajdzie chwile czasu, to zaglądnie tu z wieściami i zdjęciami.

Już nie mogę się doczekać fotek przecudnej Figuni!!!

Posted
16 minut temu, Gabi79 napisał:

Już nie mogę się doczekać fotek przecudnej Figuni!!!

Prawdę mówiąc, ja też. Elu, a czy jakieś lepsze wieści w spr. jej problemów zdrowotnych są?

Posted

Tak :) Gruczoły kołodbytowe zostały oczyszczone,z  ranki po sterylce wet odciągnął ropę ile się dało i założył sączek. Dostała pastylki na odrobaczenie (w trzech etapach) i zastrzyki z antybiotykiem i czymś jeszcze. Jutro ma być kontrola. Dokładniej opisze Ania, jak wejdzie na watek.

• Upvote 3
Posted
19 minut temu, elik napisał:

Tak :) Gruczoły kołodbytowe zostały oczyszczone,z  ranki po sterylce wet odciągnął ropę ile się dało i założył sączek. Dostała pastylki na odrobaczenie (w trzech etapach) i zastrzyki z antybiotykiem i czymś jeszcze. Jutro ma być kontrola. Dokładniej opisze Ania, jak wejdzie na watek.

No to duży postęp w jej powrocie do zdrowia ! Wspaniale ! Teraz czekamy na wieści z pierwszej ręki.