Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.12.2022 o 15:28, Alaskan malamutte napisał:

Azja przekazana do Szajki Szarego Wilka.

IMG-20221230-WA0015.jpg

Ona jest zjawiskowa, tylko musi trafić na ludzia, który zna i akceptuje charakter północniaków oraz zapewni jej mnóstwo ruchu i zajęcia. Przynajmniej teraz mamy pewność, że nie adoptuje jej ktoś, kto szuka darmowego alarmu na podwórko albo ozdoby kanapy z 10 minutowym spacerkiem wokół bloku.

Dnia 30.12.2022 o 15:32, Alaskan malamutte napisał:

Kolejne dwa malamuty jadą w czwartek do Fundacji Malamuty w potrzebie.

Rudy i wilczasty.

Hurra!!!!

Dnia 30.12.2022 o 18:30, Tola napisał:

Same wspaniałe wieści na koniec roku💙👏Ja dołożę jeszcze jedną - Czekoladka na dom w Warszawie, teraz tylko muszę ogarnąć transport. Pięknie dziękuję Jo37 za dzisiejsza wizytę🌹💙

czarne10.jpg.239c98702bad96386ba1c125542da2f4.jpg

Kolejne hurra!!!

Dnia 30.12.2022 o 19:07, Aska7 napisał:

Mam dwa ciernie w d..pie. Parówek i taki muśnięty huskym.

A moim cierniem jest belg 😞

Dnia 30.12.2022 o 19:52, Alaskan malamutte napisał:

Ten wychudzony belg zostanie zabrany do boksu wolontariackiego pod opiekę Lidki. W czwartek jak pojadą malamuty.

To już coś. Na początek. Da się trochę poznać, może przytyje i psy go nie zagryzą. No i budę będzie miał tylko dla siebie.

• Like 2
Posted

Mam pytanie do kociarzy. Jak jest z chipowaniem kotów ? Domne rozumiem, że się chipuje, jak trafią do schronu to też się chipuje, wolnożyjące chipuje się o ile da się złapać i przy okazji sterylki. Tylko na kogo wtedy ? Z psami jest prościej, jak jest z kotami ?

Posted
Dnia 1.01.2023 o 16:55, Aska7 napisał:

Mam pytanie do kociarzy. Jak jest z chipowaniem kotów ? Domne rozumiem, że się chipuje, jak trafią do schronu to też się chipuje, wolnożyjące chipuje się o ile da się złapać i przy okazji sterylki. Tylko na kogo wtedy ? Z psami jest prościej, jak jest z kotami ?

Dużo ludzi kotow nie chipuje, szczegolnie niewychodzacych. Jak bierzesz ze schroniska to podajesz swoje dane i sa rejestrowane, jak psy. Kotki dzikie do wypuszczenia mialam zachipowane w schronisku, ale nigdzie nie rejestrowane. 

Posted

W krakowskim azylu są trzy belgi, byli chętni na jednego, dwa razy przyjechali na zapoznanie, ale KTOZ im odmówił, bo mieszkają daleko od Krakowa. Szlag mnie trafia, pies jest wyszkolony w zakresie podstawowego posłuszeństwa, chodzi przy nodze, wraca na zawołanie, aportuje,  szuka zguby - i na dzień dobry pracował z nimi.  No i będzie dalej siedział  w azylu, bo innych chętnych na dużego psa nie ma. A ci, którzy by dali mu dom, nie będą już na pewno szukać psa w azylach. Skutecznie ich do tego zniechęcono...

Posted
Dnia 1.01.2023 o 17:05, Aska7 napisał:

Chipowanie bez rejestracji jest bez sensu. Czy jak się ma dostęp do np. takiego safeanimal, to jest opłata za dostęp czy za każdego zwierzaka ?

Oplata przy rejestracji konta. 

Posted
Dnia 1.01.2023 o 17:05, Aska7 napisał:

Chipowanie bez rejestracji jest bez sensu. Czy jak się ma dostęp do np. takiego safeanimal, to jest opłata za dostęp czy za każdego zwierzaka ?

Za rejestrację każdego zwierzaka się płaci.

Posted
Dnia 1.01.2023 o 17:12, Jaaga napisał:

Oplata przy rejestracji konta. 

Dnia 1.01.2023 o 17:15, Sara2011 napisał:

Za rejestrację każdego zwierzaka się płaci.

Dnia 1.01.2023 o 17:17, Aska7 napisał:

To jak w końcu ?

Niestety już od wielu lat płacić za za rejestrację każdego kolejnego zwierzęcia. Lecznice wet mają jakieś inne zasady dostępu i nie płacą za każdego zwierzaka osobno. I wydaje mi się, że Fundacje też mogą mieć taki dostęp, ale tego nie jestem pewna.

Posted
Dnia 1.01.2023 o 17:32, Tola napisał:

Wszystkim życzę wspaniałego Roku, niech dla nas i dla wszystkich zwierzaków będzie lepszy.🥂💙🤍🥂

Dołączam się do życzeń ❤️❤️❤️

Posted

No to kiepsko. To znaczy, że bezdomność jest o wiele większa. Nikt nie chipuje królisiów, świnek morskich, świnek miniaturowych, chomików, szynszyli, żółwi itd. Długo by wymieniać. O ptakach nie wspomnę 😣. No masakra 😖

Posted
Dnia 1.01.2023 o 17:29, Tola napisał:

Płaci się za każdego zwierzaka.

Lecznice i hodowcy płacą jakoś inaczej.

To dlatego mam inaczej. Moge zarejestrować każdego szczeniaka i hodowca w specjalnym programie za rejestrację  dostaje chip. Nie mam na to czasu, wiec kupuję, ale pewnie wielu hodowców korzysta. 

Posted
Dnia 1.01.2023 o 16:55, Aska7 napisał:

Domowe się powinno czipowac,ale nie każdy to robi.U mnie wet wpisuje do bazy.W Znajdkach.też wszystkie koty są czipowane.Na fundację.

Zara była zaczipowania,natomiast Neko czipowalam u siebie./Nie spotkałam się z czipowaniem kotów wolnozyjących.

Posted
Dnia 1.01.2023 o 18:06, UlaFeta napisał:

Domowe się powinno czipowac,ale nie każdy to robi.U mnie wet wpisuje do bazy.W Znajdkach.też wszystkie koty są czipowane.Na fundację.

Zara była zaczipowania,natomiast Neko czipowalam u siebie./Nie spotkałam się z czipowaniem kotów wolnozyjących.

U nas w Zamościu też się nie czipuje kotów.

My ZEA psy czipujemy na nasz  koszt, kotów jeszcze nie, ze względów oszczędnościowych. 

Posted

Jeszcze spóźnione życzenia od Rodzinki Sisi: Droga Fundacji, kochani Państwo dogomaniacy !!!
Najlepsze I najserdeczniejsze 
życzenia Świąteczne i Noworoczne od całej naszej Rodzinki!!Tacy jesteśmy szczęśliwi, że dzięki Waszej dobroci i wielkim sercu dla zwierząt
może być z nami Sisi- nasza najsłodsza i ukochana "coreczka", która już zaczyna się zachowywać i czuć jak prawdziwa księżniczka. A nam daje tyle miłości i radości!!!
Jesteście kochani i wspaniali, jeszcze raz wszystkiego co najlepsze!
Ania,Staszek,Funia I Sisi❤️❤️❤️❤️

IMG-20230101-WA0006.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 1.01.2023 o 18:20, Tola napisał:

Jeszcze spóźnione życzenia od Rodzinki Sisi: Droga Fundacji, kochani Państwo dogomaniacy !!!
Najlepsze I najserdeczniejsze 
życzenia Świąteczne i Noworoczne od całej naszej Rodzinki!!Tacy jesteśmy szczęśliwi, że dzięki Waszej dobroci i wielkim sercu dla zwierząt
może być z nami Sisi- nasza najsłodsza i ukochana "coreczka", która już zaczyna się zachowywać i czuć jak prawdziwa księżniczka. A nam daje tyle miłości i radości!!!
Jesteście kochani i wspaniali, jeszcze raz wszystkiego co najlepsze!
Ania,Staszek,Funia I Sisi❤️❤️❤️❤️

IMG-20230101-WA0006.jpg

Cieszę się jakniewiemco.Przykład na to, że warto ogłaszać psy jak najszybciej. Sisi trafiła do DS w drodze ze schronu do hoteliku.

Posted

Suczki mają swój WATEK

ale wrzucam tu jedną z nich, Kiwi, nie wiem, czy Aska 7 widziała, jak wyrosła jej jednodniowa podopieczna, bo malutka nocowała u Asi przed wyjazdem do DS Poznania

IMG-20221231-WA0029(1).jpg

IMG-20221231-WA0033(1).jpg

IMG-20221231-WA0030.jpg

IMG-20221231-WA0035(1).jpg