Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 O 17.10.2016 o 23:06, bakusiowa napisał: W sprawie wizyty dla kota w Łodzi jeszcze nie mam odpowiedzi. Powinno coś być jutro. Sprawa nieaktualna, Bellissimo zostaje na zawsze w Dt :) dodaj pliki... Kliknij, żeby wybrać pliki Jest też smutna wiadomość - nie przeżyły 2 kocie maluszki zabrane ze wsi :( A na nowe domy wciąż czekają koty pod nasza opieką i to czekają w gabinecie weterynaryjnym - miejsca do zabaw niewiele, brak rąk do głaskania.... Burcia - okk. 5 mies. bardzo energiczna Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 Białasek zwany Śliwą - ok. 6 mies. wykastrowany, energiczny Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 Zrzuta - ok. 6 mies. wykastrowany, energiczny Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 Marysia ma ok. 4 mies. To ostatnia koteczka z siódemki rodzeństwa. Już się w sumie odkatarzyła - czasami jeszcze kicha ale jest gotowa do adopcji. Jej rodzeństwo już w Warszawie i w Krakowie:) Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 Arielka - z lekkim, prawie niewidocznym niedowładem Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 Zorro - był najmniejszy i najsłabszy i chorował jak był małym kociakiem - było podejrzenie, że za duży nie urośnie, bo dostawał we wczesnym dzieciństwie silne antybiotyki. Miał problemy z okiem - z jednego lała się ropa i nawet gałki ocznej nie było widać. Oczy są, widać jednak, że prawe oko jest trochę mniejsze i jakby przymknięte. Teraz jest już żywym kociakiem, ale jak na 5-miesięcznego kocura to wielkością nie powala. To tyle jeśli chodzi o historie Zorro - a Zorro bo ma opaskę na oczach :) Quote
Jo37 Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Marysia jest Śliczna. Szkoda maluszków <*>. Quote
Alaskan malamutte Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Tolu, a Sylwestra już wyadoptowana? Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Tolu, a Sylwestra już wyadoptowana? Jeszcze nie :( Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 8 minut temu, Jo37 napisał: Marysia jest Śliczna. Szkoda maluszków <*>. Wiem, ale podoba się chyba tylko nam, bo nikt o nią nie pyta. :( Quote
Alaskan malamutte Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 3 minuty temu, Tola napisał: Jeszcze nie :( Nie widzę jej zdjęcia, to pomyślałam, że może kogoś zauroczyła....Przecież to takie fukające cudo jest Quote
Tola Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Nie widzę jej zdjęcia, to pomyślałam, że może kogoś zauroczyła....Przecież to takie fukające cudo jest Czekam na jej zdjęcia, robi je wetka Quote
Alaskan malamutte Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 52 minut temu, elik napisał: Tyle pięknych kociaków i bez domków :( Quote
elik Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Asiu, nie zgodzę się z tym plakatem. Gdyby rzeczywiście każdy człowiek być nosicielem obojętności, to byłoby jeszcze gorzej, niż jest :( Quote
elik Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Myślę, że jest to zbyt daleko idące przyrównanie do pewnych chorób ciała :) Quote
konfirm31 Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Nosiciel przeważnie sam nie choruje tylko zaraża innych chorobą. Dlatego plakat nieprawdziwy, chociaż emocjonalny. Najgorzej, to mieć z(mikro)biologiem do czynienia ;) Quote
Alaskan malamutte Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 13 minut temu, konfirm31 napisał: Dlatego plakat nieprawdziwy, To wyrzucam plakat, Quote
konfirm31 Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Nie wyrzucaj, bo właściwie działa na emocje, tylko wyrzuć nosicielstwo, a zostaw chorobę obojętności. Bo obojętność i brak empatii, to choroby współczesne, niszczące społeczeństwo. Może, że "Obojętność to choroba. Często śmiertelna" Quote
elik Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Alasku kochany :) plakat był znakomity i działał na emocje więc go nie likwiduj. Tylko jeśli możesz zmień napis :) Powiem szczerze, że poczułam się dotknięta tamtym podpisem. Z całą pewnością nie noszę w sobie obojętności, jak i większa część ludzi. Ale plakat świetnie zwracał uwagę na tą ogromną wadę niektórych ludzi. Tylko zmieniłabym podpis. Quote
Marysia R. Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Zaglądam regularnie na zamojski wątek, czytam i cieszę się z każdego psiaka, który opuszcza schronisko :) Ponieważ zagląda tutaj dużo osób, chciałam poprosić o pomoc, tym razem tylko pośrednio dotyczą psiaków :) Zerknijcie proszę w wolnej chwili na wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/337342. Najmocniej przepraszam za spam, mam nadzieję, że się nie pogniewacie. Quote
Tola Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 23 godzin temu, Marysia O. napisał: Zaglądam regularnie na zamojski wątek, czytam i cieszę się z każdego psiaka, który opuszcza schronisko :) Ponieważ zagląda tutaj dużo osób, chciałam poprosić o pomoc, tym razem tylko pośrednio dotyczą psiaków :) Zerknijcie proszę w wolnej chwili na wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/337342. Najmocniej przepraszam za spam, mam nadzieję, że się nie pogniewacie. Nie ma obawy, wątek ma pomagać zwierzakom i nam w komunikacji. Wieczorem zajrzę i poczytam. Jest szansa na dom w Wieliczce dla kotki Burci (kto zrobiłogłoszenia? :) i kocurka Tycjanka w Krakowie - prosimy o kciuki. Quote
Gabi79 Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Tolu, nie wiem kiedy, ale na pewno będę chciała pomóc tej suni Tylko proszę o cierpliwość Quote
Tola Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 Bardzo się cieszę!!! U nas trzeci dzień pada, ale na pewno w następnym tyg. podjedziemy z Alaskan do schronu i porobimy nowe zdjecia. Zapytać o wiek? To sunia wielkości Abi vel Inki A tuta Różyczka wreszcie w swoim domciu. Jej nowa Pańcia mówi, ze Rózia jest cudowna, szalona i bardzo przytulaśna Quote
Recommended Posts