Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 17.10.2016 o 23:06, bakusiowa napisał:

W sprawie wizyty dla kota w Łodzi jeszcze nie mam odpowiedzi. Powinno coś być jutro.

Sprawa nieaktualna, Bellissimo zostaje na zawsze w Dt :)

dodaj pliki... Kliknij, żeby wybrać pliki

Jest też smutna wiadomość  -  nie przeżyły 2 kocie maluszki zabrane ze wsi :(

A na nowe domy wciąż czekają koty pod nasza opieką i to czekają w gabinecie weterynaryjnym - miejsca do zabaw niewiele, brak rąk do głaskania....

Burcia - okk. 5 mies. bardzo energiczna

DSCN4205.JPG

DSCN4241.JPG

DSCN4252.JPG

DSCN4258.JPG

unnamed.jpg

Posted

Marysia ma ok. 4 mies.

To ostatnia koteczka z siódemki rodzeństwa. Już się w sumie odkatarzyła - czasami jeszcze kicha ale jest gotowa do adopcji.
Jej rodzeństwo już w Warszawie i w Krakowie:)

DSCN4054.JPG

DSCN4066.JPG

DSCN4098.JPG

DSCN4068.JPG

unnamed.jpg

Posted

Zorro -   był najmniejszy i najsłabszy i chorował jak był małym kociakiem - było podejrzenie, że za duży nie urośnie,  bo dostawał we wczesnym dzieciństwie silne antybiotyki. Miał problemy z okiem -  z jednego lała się ropa i nawet gałki ocznej nie było widać. Oczy są, widać jednak,  że prawe oko jest trochę mniejsze i jakby przymknięte. Teraz jest już żywym kociakiem,  ale jak na 5-miesięcznego kocura to wielkością nie powala. To tyle jeśli chodzi o historie Zorro - a Zorro bo ma opaskę na oczach :)

DSCN4272.JPG

DSCN4275.JPG

DSCN4284.JPG

DSCN4301.JPG

DSCN4308.JPG

Posted
8 minut temu, Jo37 napisał:

Marysia jest Śliczna.

Szkoda maluszków <*>.

Wiem, ale podoba się chyba tylko nam, bo nikt o nią nie pyta. :(

Posted
2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Nie widzę jej zdjęcia, to pomyślałam, że może kogoś zauroczyła....Przecież to takie fukające cudo jest  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,23_bc_orig.

Czekam na jej zdjęcia, robi je wetka

Posted

Asiu, nie zgodzę się z tym plakatem. Gdyby rzeczywiście każdy człowiek być nosicielem obojętności, to byłoby jeszcze gorzej, niż jest :(

Posted

Nie wyrzucaj,  bo właściwie działa na emocje,  tylko wyrzuć nosicielstwo,  a zostaw chorobę  obojętności.  Bo obojętność i brak empatii,  to choroby współczesne,  niszczące społeczeństwo. Może,  że   "Obojętność to choroba.  Często śmiertelna" 

Posted

Alasku kochany :) plakat był znakomity i działał na emocje więc go nie likwiduj. Tylko jeśli możesz zmień napis :) Powiem szczerze, że poczułam się dotknięta tamtym podpisem. Z całą pewnością nie noszę w sobie obojętności, jak i większa część ludzi. Ale plakat świetnie zwracał uwagę na tą ogromną wadę niektórych ludzi. Tylko zmieniłabym podpis.

Posted

Zaglądam regularnie na zamojski wątek, czytam i cieszę się z każdego psiaka, który opuszcza schronisko :)

Ponieważ zagląda tutaj dużo osób, chciałam poprosić o pomoc, tym razem tylko pośrednio dotyczą psiaków :) Zerknijcie proszę w wolnej chwili na wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/337342. Najmocniej przepraszam za spam, mam nadzieję, że się nie pogniewacie.

Posted
23 godzin temu, Marysia O. napisał:

Zaglądam regularnie na zamojski wątek, czytam i cieszę się z każdego psiaka, który opuszcza schronisko :)

Ponieważ zagląda tutaj dużo osób, chciałam poprosić o pomoc, tym razem tylko pośrednio dotyczą psiaków :) Zerknijcie proszę w wolnej chwili na wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/337342. Najmocniej przepraszam za spam, mam nadzieję, że się nie pogniewacie.

Nie ma obawy, wątek ma pomagać zwierzakom i nam w komunikacji.

Wieczorem zajrzę i poczytam.

Jest szansa na dom w Wieliczce dla kotki Burci (kto zrobiłogłoszenia? :) i kocurka Tycjanka w Krakowie - prosimy o kciuki.

Posted

Bardzo się cieszę!!!

U nas trzeci dzień pada, ale na pewno w następnym tyg. podjedziemy z Alaskan do schronu i porobimy nowe zdjecia.

Zapytać o wiek?

To sunia wielkości Abi vel Inki

A tuta Różyczka wreszcie w swoim domciu.

Jej nowa Pańcia mówi, ze Rózia jest cudowna, szalona i  bardzo przytulaśna http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

14641942_1039085392891162_2895053291604811132_n.jpg