Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

10153725_597193560409463_340145295122188

...szukam domu!!!! Nazywam sie Dzeki I bardzo chcialbym znalezc kochajacy, cieplutki domek z kawalkiem kanapy dla mnie. Mieszkalem przez rok czasu na jednym z zamojskich osiedli, spalem na klatce schodowej I nie robilem krzywdy nikomu. Bylem nieufny do ludzi, nie podchodzilem do nich, trzymalem sie od nich na dystans. Ale to ze jestem zaczelo w koncu przeszkadzac osiedlowym babkom I zapowiedzialy, ze jesli z tamtad nie znikne to zrobia same ze mna porzadek. Wiec dobra Pani I jej coreczka, ktore przez ten czas opiekowaly sie mna I dokarmialy musialy mnie gdzies ulokowac, aby uniknac 'porzadku'. Tu w domu tymczasowym czekam na swojego pana I na staly dom! Pomozcie mi!!!

Pamiętam go, na moim osiedlu mieszkał...też próbowałam coś mu znaleźć, ale potem dowiedziałam się od córeczki tej pani, że jedzie na dt do Wysokiego...

Biedaczyna biegał całymi dniami po działkach, po osiedlu. Myślałam przez długi czas, że mieszka w którymś domu nieopodal....że tak sobie biega bo go nikt nie pilnuje :(

Posted

Dżeki to specyficzny pies, musiał być bardzo skrzywdzony bo od początku boi się ludzi. Mimo to, że jest u nas od lipca to bardzo nieufnie podchodzi do nas, merda ogonem, cieszy sie, podskakuje na nasz widok ale ciągle zachowuje dystans. Jedynie kiedy jest na smyczy i wychodzimy z nim na spacer to wtedy można go swobodnie pogłaskać. Atutem jego jest to, że bardzo lubi chodzić na spacery na smyczy, jest bardzo grzeczny, nie szarpie, idzie przy nodze. 

Posted

Dżeki to specyficzny pies, musiał być bardzo skrzywdzony bo od początku boi się ludzi. Mimo to, że jest u nas od lipca to bardzo nieufnie podchodzi do nas, merda ogonem, cieszy sie, podskakuje na nasz widok ale ciągle zachowuje dystans. Jedynie kiedy jest na smyczy i wychodzimy z nim na spacer to wtedy można go swobodnie pogłaskać. Atutem jego jest to, że bardzo lubi chodzić na spacery na smyczy, jest bardzo grzeczny, nie szarpie, idzie przy nodze. 

On jest u Ciebie????? o kurde

Posted

http://olx.pl/oferta/oddam-w-dobre-rece-CID103-ID99Nm7.html
na szybko na olx wstawiałam, jak ją wzięliśmy to havanka nam porobiła ogłoszenia, ale to był listopad i grudzień

Ratifunkel, Suri wciąż ogłaszam i odświeżam jej ogłoszenia. Min. na Olx ma 24 odkrycia telefonów i 1048 wejść. Myślałam, że ktoś się odezwał.
Przydałyby się nowe zdjęcia, najlepiej w pozycji stojącej, bo wszystkie ma na leżąco.
  • Upvote 1
Posted

Do zabrania z bardzo złych warunków wciąż pozostaje 7 kotów  (2 kocurki i 5 kotek).

Wczoraj została wysterylizowana Kawa i Czarna. Kawa jest cudowna koteczką, Czarna wciąż uczy się zaufania do ludzi.

Pierwsza zabrana koteczka Limonka już nauczyła się korzystać z kuwety, jest wielkim przytulakiem. Ma ok. 7 mies.

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu.

Limonka (cienie pod oczami to efekt czerwonych kropli do oczu)

22c484e44de1e631med.jpg

d6e1b6eb4228f38bmed.jpg

8716144278f1197emed.jpg

fe486090bd630e43med.jpg

4fd37ac3c3816e87med.jpg

Posted

Z wszystkich kotek, które zostały zabrane Kawa jest najbardziej zsocjalizowana.

Rudy kocurek musiał niestety być ogolony, bo nie dało się nic zrobić z kołtunami.

Dostałam dzisiaj zdjęcie z nowego domu - kocur dostał na imię Riko i jak na razie siedzi cale dnie w pudełku pod stołem, może jest zaskoczony swoim wyglądem?

Mam nadzieję, ze z dnia na dzień będzie  coraz lepiej.

93e6564df58c5d06med.jpg

A od Joli dostałam zdjęcie Funi - weteranki z zamojskiego schronu, która teraz ma takie życie z Tychach:

aae1238bab107e6amed.jpg

Cudnie popatrzeć !

Posted

Wczoraj Lola miała sterylkę, na razie wszystko ok.

Po wygojeniu rany Lola zamieszka w Lublinie u dziennikarza TV LUblin ;) (pańcio przyjeżdza po sunię 03.04.).

Oby z raną wszystko było dobrze!

ae653747314d43e0med.jpg

• Upvote 1
Posted

Wczoraj zgłosiła się do nas rodzina po psa, byli zainteresowani Milą, ale nie wiem, czy daliby radę...

"Odstąpiłam" ten dom dla jakiś błąkających się 2 suczek od handzi z okolic Skierbieszowa ( napisał do mnie facet, który się nimi opiekuje), link do ich wydarzenia pojawił się dzisiaj u nas na profilu na FB  - mają szansę zostać tam obie, bo rodzina wspominała o możliwości przyjęcia 2 psów...

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

O raaany, byłoby super. Trzymam kciuki. Bo facet właśnie dziś wyjechał :(

Posted

O raaany, byłoby super. Trzymam kciuki. Bo facet właśnie dziś wyjechał :(

Rozmawiałam przed chwilką z handzią, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie...

• Upvote 1
Posted

Mam dobre wiadomości dotyczące bardzo zaniedbanych kotów z jednej z posesji pod Zamościem, którym próbujemy pomóc. Wszystkie zabrane dotąd koty maja spora niedowagę, są bardzo  zarobaczone, z mnóstwem pcheł.

Dzisiaj do domu w Lublinie pojechała Czarna :)

Kotka jest nadal bardzo wystraszona, ale pani to nie zraża.

fec55bf60d162707med.jpg

Dzięki ogłoszeniom, które zrobiła  terra jest szansa na dom w Krakowie dla Limonki. Jestem w trakcie organizowania wizyty.

Jutro  mala ma sterylkę, potrzebne  kciuki.

Terra - bardzo dziękuję!

d6e1b6eb4228f38bmed.jpg

Kawa jest nadal w gabinecie, jutro ma przyjechać osoba zainteresowana koteczką; jak nic z tego nie wyjdzie Kawa pojedzie do DT, w którym jest już Limonka. Jutro zdjęcie szwów po sterylce. Kotka przybrała na wadze, jest łagodna, domaga się kontaktu.

d607a56e20da158bmed.jpg

W poniedziałek zabieramy od faceta Krówkę i Szramkę.

5e5fd877f3ca9034med.jpg

df173c5bb6b3c329med.jpg

• Upvote 1
Posted

Zaciskam kciuki, żeby Limonce się udało i domek okazał się jej wart.

Bardzo bym tego chciała. Limonka to taka kruszynka (przytyła 20 dag, waży 1,60 kg!), nie miała łatwego życia jak wszystkie koty z tej posesji.

Wczoraj widziałam Kawę, jest równie malutka, chociaż z wszystkich kotek jej stan najbardziej się poprawił.

Kawcia po sterylce

dc369e2287988960med.jpg

7cc22832baaf65a5med.jpg

11a2c06bce4d7d93med.jpg

1099f0924cdb4d59med.jpg

8d54fffd84b42ec7med.jpg