Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Pies dostał na imię Polis; ma ok 3 lat i naturę boksera:cool3:
Został znaleziony w kolczatce
Pies cudowny do ludzi; na koty nie reaguje, do psow stosunek na razie nieznany.
Polis cały czas trzyma się człowieka.
Ma chore ucho - w dniu znalezienia widozcny wyciek ropny.
Nadal szukamy właściciela lub DS.

Edited by Tola
Posted

Kolejne psie i kocie nieszczęścia:-(
Dzisiaj dowiedzieliśmy się o samotnie mieszkającej kobiecie i jej gromadzie psów, kotów a nawet wróbli.(czegos takiego nie widziałam)
Byłam tam z Tz - zawiezlismy jedzienie; psów jest ok 10, kotów nie mogłam zliczyc:(
Koty mieszkjaą w domu, psy na podwórku, a wróble w obórce.
Kobiera przygarnia bezdomniaki, ale ma tez te podrzucane; przygarnęła też kilka psów i kotów po zmarłym sąsiedzie.
Większość to niewielkie gabarytowo pieski (szorstkowłose, w typie gryfona, pudlowato sznaucerowate i "co komu pasuje".
W domostwie wciąż są nowe szczeniaki:-(
Ta suczka jest od niedawna - włóczyła się po wsi cięzarna, juz urodziła szczeniaki - kobieta ją dokarmia.

Posted

[quote name='Tola']Kolejne psie i kocie nieszczęścia:-(
Dzisiaj dowiedzieliśmy się o samotnie mieszkającej kobiecie i jej gromadzie psów, kotów a nawet wróbli.(czegos takiego nie widziałam)
Byłam tam z Tz - zawiezlismy jedzienie; psów jest ok 10, kotów nie mogłam zliczyc:(
Koty mieszkjaą w domu, psy na podwórku, a wróble w obórce.
Kobiera przygarnia bezdomniaki, ale ma tez te podrzucane; przygarnęła też kilka psów i kotów po zmarłym sąsiedzie.
Większość to niewielkie gabarytowo pieski (szorstkowłose, w typie gryfona, pudlowato sznaucerowate i "co komu pasuje".

W domostwie wciąż są nowe szczeniaki:-(
Ta suczka jest od niedawna - włóczyła się po wsi cięzarna, juz urodziła szczeniaki - kobieta ją dokarmia.

Daleko od Zamoscia?

Posted

[quote name='funia']Pięknie zrobiony filmik ....a muzyka doprowadziła mnie do łez....[/QUOTE]
Też się popłakałam...Oby dotarł do jak największej ilości ludzi dobrej woli...

Posted

Mam dobra informację dla rity60, która pytała kiedyś o sunię na fotce poniżej. Sunia została zauważona na stronie internetowej zamojskiego schronu przez panią weterynarz, mieszkającą w okolicy Zamościa, i po sterylce zamieszkała u niej wraz ze staruszkiem wyżłem.

MaDi, świetny filmik, pogratulować wolontariuszom dobrej roboty :)