Tola Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 (edited) Pies dostał na imię Polis; ma ok 3 lat i naturę boksera:cool3: Został znaleziony w kolczatce Pies cudowny do ludzi; na koty nie reaguje, do psow stosunek na razie nieznany. Polis cały czas trzyma się człowieka. Ma chore ucho - w dniu znalezienia widozcny wyciek ropny. Nadal szukamy właściciela lub DS. Edited February 13, 2012 by Tola Quote
handzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Śliczny ten bokserek :) A jeśli jeszcze łagodny, to już w ogóle super :) Domek na pewno się znajdzie szybko... Quote
Tola Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Kolejne psie i kocie nieszczęścia:-( Dzisiaj dowiedzieliśmy się o samotnie mieszkającej kobiecie i jej gromadzie psów, kotów a nawet wróbli.(czegos takiego nie widziałam) Byłam tam z Tz - zawiezlismy jedzienie; psów jest ok 10, kotów nie mogłam zliczyc:( Koty mieszkjaą w domu, psy na podwórku, a wróble w obórce. Kobiera przygarnia bezdomniaki, ale ma tez te podrzucane; przygarnęła też kilka psów i kotów po zmarłym sąsiedzie. Większość to niewielkie gabarytowo pieski (szorstkowłose, w typie gryfona, pudlowato sznaucerowate i "co komu pasuje". W domostwie wciąż są nowe szczeniaki:-( Ta suczka jest od niedawna - włóczyła się po wsi cięzarna, juz urodziła szczeniaki - kobieta ją dokarmia. Quote
agusiazet Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Załamać się idzie:( Jak tu wszystkim pomóc? Quote
funia Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='Tola']Kolejne psie i kocie nieszczęścia:-( Dzisiaj dowiedzieliśmy się o samotnie mieszkającej kobiecie i jej gromadzie psów, kotów a nawet wróbli.(czegos takiego nie widziałam) Byłam tam z Tz - zawiezlismy jedzienie; psów jest ok 10, kotów nie mogłam zliczyc:( Koty mieszkjaą w domu, psy na podwórku, a wróble w obórce. Kobiera przygarnia bezdomniaki, ale ma tez te podrzucane; przygarnęła też kilka psów i kotów po zmarłym sąsiedzie. Większość to niewielkie gabarytowo pieski (szorstkowłose, w typie gryfona, pudlowato sznaucerowate i "co komu pasuje". W domostwie wciąż są nowe szczeniaki:-( Ta suczka jest od niedawna - włóczyła się po wsi cięzarna, juz urodziła szczeniaki - kobieta ją dokarmia. Daleko od Zamoscia? Quote
Tola Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 funia napisał(a):Daleko od Zamoscia? Niedaleko - to są obrzeża Zamościa Quote
Tola Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Potrzebna pomoc ! Maleńkie stare psie nieszczęście:placz: http://www.dogomania.pl/threads/223258-Stary-Aparacik-z-popsutym-sisusiakiem!-Potrzebne-undusze-i-pilnie-dt! Quote
zadra Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) Wiadomości od Toski: Ma się świetnie,przytyła już 4,5 kg! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited February 19, 2012 by zadra Quote
Żunia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Dziś zbieramy pieniążki na kociarnę, która ma powstać w zamojskim schronisku. Quote
handzia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Bezcenny widok, owczarki są przepiękne :loveu: Po smutnym spojrzeniu ani śladu :lol: Quote
Tola Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 W takim domu na pewno trudno o smutek:lol: Quote
Żunia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Dziś do DS w Puławach pojechała spanielkowata Roxy. Domek oczywiście został sprawdzony, a sunia wysterylizowana przed wydaniem. Quote
zadra Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='handzia']Bezcenny widok, owczarki są przepiękne :loveu: Po smutnym spojrzeniu ani śladu :lol: Miło popatrzeć na psie szczęście!!! Quote
MaDi Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [video=youtube;VDr8eiViHX0]http://www.youtube.com/watch?v=VDr8eiViHX0&feature=youtu.be[/video] Quote
funia Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Pięknie zrobiony filmik ....a muzyka doprowadziła mnie do łez.... Quote
MaDi Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='funia']Pięknie zrobiony filmik ....a muzyka doprowadziła mnie do łez....[/QUOTE] Dziękuję w imieniu wolontariuszy którzy go wykonali. Quote
Tola Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Metamorfozy cudne. Bardzo wzruszający filmik. Quote
handzia Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='funia']Pięknie zrobiony filmik ....a muzyka doprowadziła mnie do łez....[/QUOTE] Też się popłakałam...Oby dotarł do jak największej ilości ludzi dobrej woli... Quote
LadyS Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Mam dobra informację dla rity60, która pytała kiedyś o sunię na fotce poniżej. Sunia została zauważona na stronie internetowej zamojskiego schronu przez panią weterynarz, mieszkającą w okolicy Zamościa, i po sterylce zamieszkała u niej wraz ze staruszkiem wyżłem. MaDi, świetny filmik, pogratulować wolontariuszom dobrej roboty :) Quote
handzia Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 To świetnie, ja też się bardzo cieszę :) Niech się szorściaczkowi dobrze wiedzie :) Quote
MaDi Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Podobno jakiś jamnik z Zamościa ma przyjechać na DT do Lublina? Quote
tanitka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 a wyżeł jest? coś mozecie o nim napisać? Quote
Recommended Posts