Żunia Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Skontakyujcie się z kierownikiem schronu- on ma namiar na właścicieli. Quote
agusiazet Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Zapraszam na kolejny bazarek dla Baja i Iwy: http://www.dogomania.pl/threads/221941-Ksi%C4%85%C5%BCki-na-d%C5%82ug-Baja-i-Iwy-do-13-lutego-do-p%C3%B3%C5%82nocy! Quote
Tola Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Zapraszam na bazarek dla zamojskiego Baja i Iwy http://www.dogomania.pl/threads/222001-Biżuteria-książki-na-dług-Baja-i-Iwy-w-hoteliku-do-12.02-do-22?p=18505602 Quote
Erica Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Ciotki, macie może pomysł odnośnie tego, o co wcześniej pytałam? Quote
funia Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Erica']Jak się potoczyły losy tej suczki od rottka? Słuchajcie, mam u siebie na wsi sytuację, z którą nie wiem co zrobić. Od jakiegoś tygodnia po okolicy błąka się pies, taki troche w typie owczarka szkockiego. Jest płochliwy i nie da do siebie podejść, ale często wraca pod nasze ogrodzenie i raz nawet próbował przegryźć siatkę. Część ludzi mówi, że on ( chociaż nawet nie wiem czy to na pewno pies) jest bezdomny, a część że to nowy "nabytek" rodziny X. Do tego słyszałam, że ta rodzina ma też malutkiego szczeniaczka. Ich poprzednia suczka skończyła pod kołami TIRa - biegała po wsi zupełnie bez nadzoru. A jej dziecko przygarnął jeden z sąsiadów, bo pańciostwo rzadko kiedy było na tyle trzeźwe, żeby pamiętać, że w ogóle mają psa. :mad: Pójść pogadać o psach, to ja tam nie pójdę. Nie jestem na tyle odważna, żeby ryzykować życiem moich psów, gdyby tamci przypadkiem poczuli urażoną dumę. I co tu zrobić, żeby uratować psy i samej uniknąć "podejrzeń"? :roll: Erico czasami nie da się aby wilk był syty i owca cała ....Ale napiszę co ja zrobiłabym w Twojej sytuacji.... Piszesz ,ze ,,słyszałaś ,,a to nie jest wiadome na 100 % .Podjedz kilka razy w to miejsce lub podeślij koleżankę aby poszukała np .Kozłowskiego i moze uda jej się zobaczyć warunki zwierzat tam bytujących .Wtedy po naocznym stwierdzeniu napisz co widziałaś i pomyslimy co dalej . PS .Jeśli pies jest bezdomny trzeba niestety zgłosic do gminy .Chyba ,ze mozesz pomóc mu w inny sposób np.dając DT .Niejednokrotnie tak robiłam bo moja okolica to idealne miejsce do wyrzucania psów .Wspólnymi siłami a czasmi w pojedynkę udawało mi się znalezc im dom . Mam też wspaniałego sąśiada ,który zawsze daje mi cyne i reagujemy jak szybko się da .Czasami trwało to trochę ale się udawało .Zaden z nich nie pojechał do schroniska choć niejednokrotnie jest to ostatnia deska ratunku . Quote
Erica Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 funia - Dziękuje za odpowiedź. Sama przechodziłam tamtędy kilka razy i zwierząt nie widziałam. Z tym, że posesja jest nieogrodzona, nie ma kojca ani budy. Jesli psy wtedy były, to zamknięte w stodole i siedziały cicho. DT u mnie niestety nie wchodzi w grę. Mamy siedem własnych psów ( dwa przyganięte właśnie z tej wsi), tymczasuję też młodą spanielkę, ktorą jakieś bydle wyrzuciło w grudniu z samochodu. Do gminy nie będę dzwonić, boję się, że nieoficjalnie poproszą lokalnego kłusownika o rozwiązanie problemu i pies skończy z kulą w głowie. :angryy: Gdybym miała pewność, że jest bezdomny to już miałby wątek na Dogo i szukałabym mu DT. Chociaż jeśli on jest tych ludzi i trakktują go tak jak traktowali poprzednie psy,to na jedno wychodzi... :-( Quote
funia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Właśnie więc dowiedz się więcej i moze własnie trzeba załozyc mu watek pomimo wszystko .....Dogomaniacy nie odmówia pomocy .Ja sama pomoge na ile będę mogła . Quote
zadra Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Toska na dobre zadomowiła się w DS!! Uploaded with ImageShack.us Quote
Erica Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='zadra']Toska na dobre zadomowiła się w DS!! Uploaded with ImageShack.us Cudny widok :loveu: Quote
malagos Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Rewelacja! Takie dwa pieseczki i zero miejsca na kanapie dla pańci :) Quote
baster i lusi Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 głosujcie na głodujący Klembów i zachęcajcie wszystkich - przegrywamy mimo mobilizacji :-(... Quote
Tola Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 [quote name='zadra']Toska na dobre zadomowiła się w DS!! To jest dom dla skrzywdzonego psa, a nie etat nocnego stróża na podzamojskiej wsi. Quote
funia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Są piekne !!!obydwa ... Z lewej strony piesek to nawet bardzo podobny do mojej Dorci ..... Quote
Tola Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 [quote name='funia']Są piekne !!!obydwa ... Z lewej strony piesek to nawet bardzo podobny do mojej Dorci .....[/QUOTE] Zajrzyj na wątek suni - tam sporo nowych zdjęć Quote
sacred PIRANHA Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Tola']To jest dom dla skrzywdzonego psa, a nie etat nocnego stróża na podzamojskiej wsi.[/QUOTE] I oby wszystkie nasze adopcje dobrze się kończyły! A nie po wydaniu psiaka pilnowanie, żeby pies miał ciepło w budzie, sponsorowanie dsom wizyt u behawiorstów, proszenie o przetrzymanie do czasu aż się coś nowego skombinuje dla psa, szukanie wywalonego psa po wsiach, lub ten ciężki żal, bo psiak zginął pod kołami bo brama otwarta... Szkoda, że nie wszystkie nasze adopcje są udane, ale uczymy się na błędach... Quote
Tola Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Prosimy o kciuki, bo szykuje się domek dla malutkiej Sisi:cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Tola napisał(a):Prosimy o kciuki, bo szykuje się domek dla malutkiej Sisi:cool3: nie szykuje się, tylko przyjezdza już z wizytą!!!! Cos zamojskie psiaki mają ostatnio szczęscie do lubelskich domów, dobrze:-) zawsze do wawy się je zwykle masowo hihihi wywoziło, Lublin bliżej :-) Quote
Tola Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Nowe informacje i kolejne zdjęcia na wątkach biłgorajskiej Mili i zamojskiej Leosi: Mila:loveu: http://www.dogomania.pl/threads/192018-Maleńka-Milka-spała-na-ulicy.-Teraz-ma-cudowny-dom-) Leosia:loveu: http://www.dogomania.pl/threads/197659-Kudłata-Leosia-i-jej-siostrzyczka-Newa-Żabka-już-w-swoich-własnych-domkach-) Quote
sacred PIRANHA Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 to ja też;-) pozdrowienia od zamojskiej Liji, aktualnie warszawianki: i od zamojskiej Tequli, aktualnie lublinianki: Quote
Ty$ka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Pisałam kiedyś o zaginionej suczce ONka, pamiętacie? Kompletnie zapomniałam, że obiecałam Wam zdjęcie ogłoszenia... więc nadrabiam to i wklejam... Zdjęcia kiepskiej jakości... za co przepraszam... Fotka suni też ledwo widoczna (przez opady atmosferyczne się zniszczyła) Quote
zadra Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Dzisiaj do nowego DS w Lublinie pojechała malutka Sisi!!! Uploaded with Ima Quote
handzia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 zadra napisał(a):Dzisiaj do nowego DS w Lublinie pojechała malutka Sisi!!! Uploaded with Ima Strasznie się cieszę :multi::multi::multi: Tolu, jeszcze raz Ci dziękuję za to, że bez wahania wzięłaś ją do siebie, bo przy tych mrozach sunia nie miałaby szansy... Quote
Tola Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 (edited) handzia napisał(a):Strasznie się cieszę :multi::multi::multi: Tolu, jeszcze raz Ci dziękuję za to, że bez wahania wzięłaś ją do siebie, bo przy tych mrozach sunia nie miałaby szansy... Dzięki handzia:lol: Cieszymy się bardzo ze szczęścia malutkiej. Edited January 31, 2012 by Tola Quote
malagos Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 a jak budy w te mrozy, wymoszczone słomą? ..... U Was, na wschodzie największe mrozy i jak pokazują w prognozie plansze Polski, zaraz myślę o Zamosciu. Quote
sacred PIRANHA Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 malagos napisał(a):U Was, na wschodzie największe mrozy i jak pokazują w prognozie plansze Polski, zaraz myślę o Zamosciu. ostatnio w którejś prognozie pogody wymieniali najniższe odnotowane temperatury i Zamość był pierwszy...było wtedy minus 19 w nocy. Dziś rano wstałam z psami i na termometrze minus 19 było o 8 rano... Quote
Recommended Posts