Żunia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Tym razem wątek zamojszczaków przekształcił się w debatę nad ustawą ( na sposób realizacji której nie mamy wpływu ). Quote
zadra Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Żunia napisał(a):Kobieta dzwoni do kogo się da i twierdzi, że umówiła się na wczoraj na wizytę przedadopcyjną. Przekazuję, to co wiem. Poczytałam o tych amerykańskich sterylkach i włos się na głowie jeży-ich efekty w dalszym życiu psa mogą być przerażające.Dopiero zaroi się w schronach od kalekich, nie zróważonych psychicznie psów.... Z tego co wiem, szczeniakami i staruszkami ustawodawcy mają zająć się w najbliższym czasie. To kobieta najwyrazniej kłamie. Quote
zadra Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Tola']Sunia dostała imie Toska; wkrótce będzie wątek, ale zdjecia na razie tylko takie. Beka - w razie jak miałabys jakis chętny dom - pamiętaj o suni... A tutaj - Zamość i koty http://kronikatygodnia.pl/tekst.php?abcd=36868&dz=1 Wktótce i wątek kociaków Historia wlaścicieli 24 kotow nabiera kolorów.Artykuł z Kroniki Tygodnia został przedrukowny do ogolnopolskiej ANGORY.Na skutek tego odezwały się osoby chętne dopomóc P.Urszuli.Jutro dotrze do nich pierwsza partia suchej i mokrej karmy oraz żwirków.Dodam jeszcze,że tematem zainteresowała się Telewizja Polska z Lublina i wczoraj był nakrecany materiał do programu "Zdarzenia" Quote
Ty$ka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):a skąd ty Ty$ka jestes? W Tomaszowie Lubelskim. Jest to suczka ONka o imieniu Czika - zaginęła 21.12.11 Quote
reks48 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Mam pytanie do Zadry czy Ty jako radna zadbałaś o to aby w budżecie Miasta Zamoscia zostały zabezpieczone odpowiednie środki na przeprowadzenie zabiegów które wymusza nowelizacjia ustawy. Czy masz w domu chociaż jedno bezdomne zwierze któremu pomogłas? Przestań w koncu krytykować fundacje inną niż Twoja oraz osoby które pomagają zwierzetom bo nie masz takiego prawa - wiecej szacunku Quote
sacred PIRANHA Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 ladySwallow napisał(a):Niestety, ustawa ma wiele dziur, a to moim zdaniem właśnie jedna z nich. Dokładnie. Tu nie ma co rozumieć - wszyscy psiarze chyba wiemy, że między odrobaczeniem, szczepieniem a na dodatek sterylizacją (plus rekonwalescencja po zabiegu) muszą być zachowane odpowiednie odstępy czasowe i psy w tym czasie muszą być odpowiednio izolowane od siebie nawzajem i od otoczenia...zatem jak szczeniak trafi do schroniska to idąc tą wymienioną przeze mnie wyżej drogą jest skazany na przynajmniej kilkutygodniowy pobyt w schronisku ...zakładając, ze nie będzie odstępstw od tej ustawy dla szczeniaków na dzień dobry zmniejszamy im szanse na normalne życie...chyba nie musze nikomu udowadniać jak ważna jest właściwa socjalizacja psa na etapie szczenięctwa... Quote
zadra Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='zadra']Historia wlaścicieli 24 kotow nabiera kolorów.Artykuł z Kroniki Tygodnia został przedrukowny do ogolnopolskiej ANGORY.Na skutek tego odezwały się osoby chętne dopomóc P.Urszuli.Jutro dotrze do nich pierwsza partia suchej i mokrej karmy oraz żwirków.Dodam jeszcze,że tematem zainteresowała się Telewizja Polska z Lublina i wczoraj był nakrecany materiał do programu "Zdarzenia" http://kronikatygodnia.pl/tekst.php?abcd=36868&dz=1 A oto fotki niektórych z kociaków: Uploaded with Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Tola Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Dzisiaj dotarła bardzo duża ilośc darów od p. Alicji z Bydgoszczy:). No i zgłosiła się pani chętna zaadoptować 2 kotki:) Quote
zadra Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Tola napisał(a):Dzisiaj dotarła bardzo duża ilośc darów od p. Alicji z Bydgoszczy:). No i zgłosiła się pani chętna zaadoptować 2 kotki:) Pani zglosiła się po przeczytaniu artykułu. Quote
MaDi Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Te koty są bardzo adopcyjne. Mają ogłoszenia? W Lublinie czy Warszawie rozejdą się błyskawicznie tylko trzeba sprawdzić domy i w świat. Quote
Żunia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Mam dom dla kocurka w Wawie.Wykastrujemy go na własny koszt, Kotek powinien mieć ok. roku, Quote
Tola Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 MaDi napisał(a):Te koty są bardzo adopcyjne. Mają ogłoszenia? W Lublinie czy Warszawie rozejdą się błyskawicznie tylko trzeba sprawdzić domy i w świat. Zadra zakłada juz wątek i zaczynamy ogłaszać. Quote
MaDi Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Tola napisał(a):Zadra zakłada juz wątek i zaczynamy ogłaszać. Super, koty o takim umaszczeni i dłuższej sierść są najbardziej poszukiwane. Quote
zadra Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Tola']Zadra zakłada juz wątek i zaczynamy ogłaszać. Zapraszam na wątek 24 kotow http://www.dogomania.pl/threads/220543-Potrzebna-pomoc-ukochane-24-koty-w-kawalerce!!!?p=18330636#post18330636 Quote
Tola Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Wiadomość z FB: Piękny biszkoptowy golden retriever - już nie szczeniak, ale jeszcze młody. Pies znaleziony w okolicach Majdanu Ruszowskiego (wyrzucony z samochodu przez dawnych właścicieli?). Do dziś nikt go nie przygarnął, chociaż mieszkańcy go dokarmiają i pomagają, jak mogą. Jest zima, a pies śpi pod gołym niebem (na tarasie - nieco już oswojony). Niestety gmina może go tylko wywieźć do schroniska, a tego byśmy nie chcieli. Bardzo prosimy o udostępnienie tego wydarzenia na Waszych tablicach! Kontakt: 516-234-254. Więcej zdjęc psa: http://www.facebook.com/FundacjaZEA Wrzuciłam psa tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/138664-Goldeny-w-potrzebie/page10 i tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/134478-Labradory-w-potrzebie/page31 Quote
sacred PIRANHA Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 no nie moge.... ciekawe czy to ten co pare tyg temu koleś chciał za granice wyjechac i szukał domu dla goldena 10 miesiecznego chyba...była proponowana mu pomoc, ale facet nie chciał wcale oddać za darmo no i absolutnie nie zgadzał się ani na kastracje, ani na pomoc w transporcie (np partycypacja w kosztach), a byli na psiaka juz chętni na śląsku... z foty się zgadza, bo kilkumiesieczny no i taka jakby łamanka między goldenem a labem (blizej mu do labradora niz do goldena)...no zaraz mnie jasny szlag trafi...oddac za darmo to nie chciał, ale wywalic to czemu nie... Quote
Żunia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Dzięki za info. Opiekę nad psem przejmuje "Złoty pies " , a na terenie Zamościa ja. Wójt gminy zgłaszał już istnienie tego bezdomniaka: czekamy na potwierdzenie i jedziemy po niego. Początkowo pies trafi do schroniska, tam sprawdzimy , czy nie ma czipa, tatuażu i innych znaków szczególnych. Po kwarantannie zostanie wykastrowany i zaszczepiony na wściekliznę i dodatkowo na wirusówki( na koszt Złotego psa ). Już rozpoczynamy szukanie dla niego DS ( ewentualnie DT ). Quote
_Goldenek2 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Mamy w trakcie procedur zapowiadający się wspaniale dom w Konstancinie. Pani chce zaadoptować labka lub goldena. Taki mix byłby wymarzony :) Quote
Żunia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Skarbie, wszystko co wiem w chwili obecnej napisałam na Złotym psie. W poniedziałek przejmujemy młodzieńca. Quote
zadra Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Dzisiaj jedziemy na dużą giełdę pod Zamościem (wraz z policją) zorientowac się jak wyglada sytuacja dot. handlu zwierzętami domowymi. Quote
Anula Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 zadra napisał(a):Dzisiaj jedziemy na dużą giełdę pod Zamościem (wraz z policją) zorientowac się jak wyglada sytuacja dot. handlu zwierzętami domowymi. Brawo zadra!Zdasz relację bo też jestem bardzo ciekawa jak handlarze zareagowali na nową ustawę? Quote
Iljova Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Jestem ciekawa jaka sytuacja na tej giełdzie ... Quote
handzia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 zadra napisał(a):Dzisiaj jedziemy na dużą giełdę pod Zamościem (wraz z policją) zorientowac się jak wyglada sytuacja dot. handlu zwierzętami domowymi. Super, bardzo się cieszę, że to się nareszcie skończy... Quote
zadra Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Na razie zdjęcia, komentarz trochę pózniej Zobaczą czy nie... Quote
Recommended Posts