Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki znacie kogoś z miejscowości Bychawa (25km na południe od Lublina)? szukamy kogos do wizyty przedacopyjnej.

Do schroniska trafiła suka w typie bernardyna razem ze swoim miotem szczeniąt (szczeniaki zostały uśpione) - kto na dogo jest od beńkow?
Ja w schronisku w celu obfocenia tego i owego będę w poniedziałek, bo teraz mi chora córa daje w kość.

Posted

[quote name='handzia']Swój wymarzony domek w Chełmie znalazła również zamojska Jowita :), tutaj jeszcze w schronisku:
Dobrze, ze sunia znalazła wreszcie swoją Rodzinkę.
Zeby jeszcze te inne psiaki z długim stazem w hotelikach i Dt swieta spedziły juz u siebie.
Tak się rozmarzyłam...
A tutaj najnowsze zdjęcia Jowitki/Wiki juz znowego domu:)
Reszta zdjęć na wątku suni

Posted

Nie wiem czy tutaj mogę pisać , ale w jednej podz zamojskiej wsi jest człowiek w podeszłym wieku i nadużywający alkoholu ma psa jak sobie przypomni to go nakarmi chlebem i wodą a ten pies ciągle wyje sąsiedzi nie mogą wytrzymać to go spuszczają z łańcucha trzeba go postraszyć ja sama niewiele mogę jak by ktoś z oraganizacji mógł coś w tym temacie pomóc proszę o kontakt na pw podam szczegóły dot tego faceta. słyszałam na własne uszy w niedzielę i nie mogę przestać myślec o tej sytuacji biedaka

Posted

Witam - a oto zdjęcia benki którą wiozłąm pod Puławy 4 miesiące temu - byłam na poadopcyjnej ...sunia wygląda przecudownie, dostaje jedzenie z siemieniem i wszystkie kłopoty zywieniowe i ze skórą zostały zażegnane. Jest strasznie przyjacielska no i jak widać przylepa ogromna.
Sunia kocha i jest kochana, wypielęgnowana jak pudelek - czesana, smarowana maściami na alergię itd. Okazało się ze miała alergię pokarmową - Karma z puszki i niektóre suche karmy powodują u niej silne alergie na skórze. Kupują jej więc mięso, pańcio gotuje jej kasze z mięsem i dodatkami

Sunia na początku trochę rozrabiała bo była wczesniej przed schronem prawdopodobnie w kojcu więc jak złapała wolność w ogrodzie i domu to trochę poprzesadzała na klombach, otwierała tez wszystkie reklamówki pozostawione na wolności - wiec np wypatroszyła zakupy ze sklepu zelaznego i pognała z reklamówką z gwoździami i śrubkami i posiała po całym ogródku... uwiebia piłkę i zabawy w gonitwę po ogródku , taranując po drodze wszystko .

A tu z początku pobytu jak jeszcze była zabiedzona

Posted

Fantastyczny pies w sam raz na kanapę:-), zawsze mnie zadziwia jak te biedy po wejściu do nowego domu, szybko się wpasowują w nowe otoczenie, a to miękki dywanik, a to kanapa....

Posted

[quote name='FIFA']Nie wiem czy tutaj mogę pisać , ale w jednej podz zamojskiej wsi jest człowiek w podeszłym wieku i nadużywający alkoholu ma psa jak sobie przypomni to go nakarmi chlebem i wodą a ten pies ciągle wyje sąsiedzi nie mogą wytrzymać to go spuszczają z łańcucha trzeba go postraszyć ja sama niewiele mogę jak by ktoś z oraganizacji mógł coś w tym temacie pomóc proszę o kontakt na pw podam szczegóły dot tego faceta. słyszałam na własne uszy w niedzielę i nie mogę przestać myślec o tej sytuacji biedaka[/QUOTE]
Cioteczki, tutaj coś możemy pomóc? Bo jakoś uciekło...

Posted

Zachęcam do przyłączenia się do akcji "Nakarm psa z Tablicą" - [url]http://tablica.pl/nakarm-psa/?utm_source=tablica&utm_medium=newsletter&utm_campaign=nakarm[/url]
To nic nie kosztuje, a tak wiele znaczy...!!!

Posted

[quote name='LANS']Zachęcam do przyłączenia się do akcji "Nakarm psa z Tablicą" - [url]http://tablica.pl/nakarm-psa/?utm_source=tablica&utm_medium=newsletter&utm_campaign=nakarm[/url]
To nic nie kosztuje, a tak wiele znaczy...!!![/QUOTE]
JUz to robię!!

Posted

Dzisiaj bezpośrednio ze schroniska do DS trafiła mała biała suczka Yoko,którą zarezerwowałyśmy ok dwa tygodnie temu.Rozmawiałam z Panią telefonicznie.Psinka zostanie w najbliższym czasie wysterylizowana na koszt schroniska.Bedzie mieszkała w domu z innymi zwierzakami.

Posted

Ja jeszcze dodam, ze to domek na Skokówce, wiec sunia zostanie niejako sąsiadką mojej mamy;-)

a z innych nowinek to dziadek nazwany przez nas Świat we wtorek dotarł do swojego ds we Wrocławiu, relacje miedzy nim a resztą zwierzynca układają się dobrze, choć dziadek z nerwow troszke posikuje w domu, wiec gania swoją nową panią na dwór nawet w nocy o północy hihi:-) oczywiscie nie chciał też spać w wyznaczonym przez Państwo miejscu, wiec posłanie wylądowało w sypialni;-)

[IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/385070_272803626090018_167056143331434_688500_233962027_n.jpg[/IMG]

szczęscia biała suniu i dziadusiu!

Posted

Bardzo sie cieszę, ze Yoko ma juz dom - moze trochę przybedzie na wadze we własnym domku i nabierze sił przed sterylką.
Pani sympatyczna, możliwa wizyta po sterylce:lol:
Przypominam małą Yoko jeszcze w boksie ogólnym
[IMG]http://img401.imageshack.us/img401/3406/43648691.jpg[/IMG]