handzia Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Bardzo ładna jest, może jej smutne oczy kogoś poruszą... Quote
Tola Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='stonka1125']O zamojskim schronisku mam wyrobione zdanie i nawet gdyby pojawiły się tam nie wiem jakie cuda niewidy to zdania nie zmienię, wiecie jak to jest, trzeba zrobić tak, żeby było cudnie, przechodzę to cały czas w naszym schronie, bardzo się cieszę ze zwierzęta są w lepszej formie (te które można zobaczyć, wiele miejsc jest niedostępnych dla zwykłych śmiertelników), wiem że z zewnątrz wszystko musi wyglądać ok, u nas p. prezes mówi że "schronisko jest ładne", no jest, piękne wykoszone wybiegi, kojce nie przepełnione, ale co z tego, to nadal są ci sami ludzie, wiem jak kombinowali, knuli i jakie przekręty robili, oni sie nie zmienili, zmienił sie troszeczkę świat i oni muszą chociaz zachowywać pozory, musi "być ładnie", a zwierzaki nadal tak samo czekają, tak samo podgryzaja kraty i cierpią, nie mów mi Żuniu że kierownik sie denerwuje i nie poda miejsaca pobytu Łajtka bo to my jesteśmy złe, to jest cały czas ten sam pan od początku wątku który założyła jogi, myślisz że on się zmienił? Widziałaś zdjecia psów zabieranych z Zamościa, uważasz że tak powinny wyglądać? Ze to są psy zadbane, zdrowe???? Doprowadza mnie do szału to, że musimy włazić im cały czas w tyłki, bo co? Bo oni są kurde gromowładni? Mogą wszystko? Mogę się zeszmacić dla każdego jednego zwierzaka, moge prosić , błagać, płacić, ale jak długo tak mozna jezeli oni maja to gdzies i pielęgnują ta swoją chora nienawiść, jeżeli wolą odmówić pomocy psu bo tej pomocy chce udzielić ktoś kto im nie pasuje, to czy oni naprawdę chcą żeby było psu dobrze??? [/QUOTE] Stonka - Ty wiesz, ja wiem i jeszcze sporo osób, serce pękało, jak widzieli takie psy, jak Twoja Płatka i jednoczesnie stojące worki karmy w budynku, żeby ładnie wyglądało. I rozumiemy, ze to nie o mojej, Twojej niechęci, nienawisci trzeba mówic. Jak ktos parę lat temu skazywał psy na cierpienie obojetnie w którym schronie, to nie ma mozliwosci, zeby teraz nagle stał się wrazliwy na ich los. Juz gdzies napisałam, ze albo ma się serce dla zwierzat albo nie. I nie ma nic pośrodku. Quote
Cleo2008 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Żunia']Stonka. Ja nie twierdzę, że tam jest pięknie i wesoło. Dlatego robię wszystko , co mogę, żeby wyciągnąć ze schronu tyle psiaków ile się da. Odnośnie Łajtka, to usłyszałam, że tylko upoważnionym osobom zostaną przekazane dane osobowe człowieka, który zabrał psa.Cały czas próbuję się czegoś dowiedzieć, ale na razie bezskutecznie. pamiętam o tym psiaku i mam nadzieję, że kiedyś dotrę do niego. Nie znam pracowników schronu na tyle, żeby cokolwiek o nich powiedzieć. Jestem w stosunku do nich uprzejma ( tak jak do innych, którzy nie nadepną mi na odcisk ) i może dlatego udało mi się załatwić bez problemu parę adopcji i innych spraw ( kastracje ).[/QUOTE] A nie mozna po prostu zdjecie zamiast danych osobowych? To by zalatwilo sprawe przeciez... I zakonczylo dyskusje. No nie rozumiem w czym problem... Quote
Żunia Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ja też nie rozumiem. Kierownik wściekł się chyba, gdy przeczytał, że jest mordercą ...i trzeba policję na niego nasłać. Teraz mówi, że tylko policji przekaże dane ludzi, że on nie boi się wizyty policji itd. A wracając do pańci Saby. Jej rodzice wstydzią się tego, że mają lekko upośledzoną córkę. Nigdy nie robili nic, co mogłoby pomóc p. Agnieszce normalnie funkcjonować w środowisku,ubierali Ją w śmieszne ciuchy, kontrowali rozmowy z sąsiadami, uniemożliwiali kontakty z koleżankami. Kiedyś rozmawiałam z dziewczyną, która chodziła razem z Nią do podstawówki i ona twierdziła, że w szkole p. A. tylko troszeczkę odstawała od klasy, a już wtedy rodzice izolowali Ją od otoczenia. Psiaki, to jedyni przyjaciele jakich miała. Quote
Cleo2008 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Żunia']Ja też nie rozumiem. Kierownik wściekł się chyba, gdy przeczytał, że jest mordercą ...i trzeba policję na niego nasłać. Teraz mówi, że tylko policji przekaże dane ludzi, że on nie boi się wizyty policji itd. [/QUOTE] no to zalatw wreszcie te zdjecia, bedzie moze spokoj? dorosly czlowiek to powinien zrozumiec, ze to tylko sie uspokoi jak przekaze fotki - w czym problem? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 dokładnie, nie rozumiem jak poważny człowiek może się jak dziecko zaprzeć i jak dziecko obrazić. Napisali tak o mnie, to o ja im pokażę. Zabieram zabawki z piaskownicy i idę. Oczywiście to tylko potwierdza opinię o nim. Człowiek chcący się oczyścić po prostu by zrobił zdjęcie i wtedy to oskarżający, czyli ja wyszłabym na zbyt szybko osądzającą sytuację. Takim postępowaniem zaś tylko potwierdza się jego opinie. sytuacja z panią i psiakami bardzo smutna :( rozdzierająca serce. Jak niestety wiele innych niesprawiedliwości na tym świecie.. :( Quote
Żunia Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Zrozumcie wreszcie, że ja nie mam wpływu na kierownika. Poznałam człowieka przy okazji zabierania ze schronu Goldiego. To nie jest mój prywatny znajomy. Owszem, jesteśmy w stosunku do siebie mili i uprzejmi, kilkakrotnie mi pomógł przy adopcji, czy rezerwacji psów, ale to wszystko. Nie mam ostatnio okazji do spotkan z kierownikiem ( choroba nie pozwala mi na długie spacery) i chwilowo musiałam przestać drążyć temat. Poza tym, na litość, nie do mnie pretensje o poczynania pracowników schronu- zły adres. Napisałam, że postaram się uzyskać jakieś informacje, a nie, że w 100 % je uzyskam, a to różnica. Quote
E-S Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Madallena przypomina się z miejscem dla tej suczki jasnej. Ponoć miał być wątek założony suni i deklaracje na weta pozbierane, o ile już jest konto, na które możnaby zbierać. Zorba poszła do adopcji, także póki co ma miejsce. Quote
sacred PIRANHA Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 hmm to trzeba suczydlo ciachac i transporta szukac w takim razie... Quote
malagos Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 O, to super, kolejna suczyna ma szansę na dt, i to jaki! :) Quote
E-S Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']hmm to trzeba suczydlo ciachac i transporta szukac w takim razie...[/QUOTE] [quote name='malagos']O, to super, kolejna suczyna ma szansę na dt, i to jaki! :)[/QUOTE] Ma tą szansę od dawna, przeszkodą był brak konta organizacji założonej chyba przez Tolę i Zadrę, nie było jak zbierać pieniędzy na opiekę weterynaryjną, ale minęły od tamtej rozmowy dziewczyn z Madalleną coś koło 2 miesięcy, więc chyba ta przeszkoda już usunięta. Dziewczyny znają warunki, pod jakimi Magda zabierze suczkę na DT: wątek indywidualny (nie ma do dziś), zbieranie deklaracji na weterynarza. Jeśli nadal będzie zwłoka to podejrzewam, że znów coś do Madalleny trafi i DT będzie nieaktualny. Ale to nie moja piaskownica :D Quote
Jo37 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Z tego co wiem sprawa organizacji jest nadal w sądzie . Jeżeli ktoś chciałby wpłacać to mogę się podjąć zbierania ( to samo konto co Bursztyn ). Quote
LadyS Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Jo37']Z tego co wiem sprawa organizacji jest nadal w sądzie . Jeżeli ktoś chciałby wpłacać to mogę się podjąć zbierania ( to samo konto co Bursztyn ).[/QUOTE] Założę wątek tej suni, bo widzę, ze skoro przez dwa miesiące nikt nie założył, to i teraz nie ma co liczyć. Jo37, byłabym wdzięczna, gdybyś mogła udostępnić dla suni swoje konto do zbierania funduszy, dobrze? Zaraz wkleję wątek. Quote
LadyS Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Wątek suczki: http://www.dogomania.pl/threads/204104 Quote
zadra Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Żunia']A Wy jak zwykle. Zamiast się cieszyć, że psiak znalazł dom staracie się znależć " czarne punkty " adopcji. Powinni byli odmówić człowiekowi ? Cieszyłybyście się, gdyby psiak został w schronie, bo przyszły właściciel nie miał ze sobą odpowiedniej smyczy?? Z niechęcią wysyłałam zdjęcia, bo wiedziałam, że znajdziecie jakiś punkt zapalny ( na poprzednich znalazłyście " czarną przerażoną " sunię, która nie była ani czarna, ani przerażona ) i pojedziecie po mnie i po schronie. Pismo do schronu napiszcie, że nie życzycie sobie, aby psy były sprzedawane ludziom, którzy nie mają ze sobą super- smyczy. Bo w sumie ani u Kiki, ani u spanielkowatej też smyczy nie widziałam. Podli pracownicy schronu są i tyle, skrzywdzili psiaki zapewniając im DS, bo jakże tak można..... bez smyczy ???[/QUOTE] Nie musimy pisać.Jest to zawarte w obowiązujacym regulamine.Uważam,że albo powinno się go przestrzegać,albo z niego zrezygnować. Quote
zadra Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='grzenka']Jak można przyjść po psa do schroniska ze sznurkiem:shake::crazyeye::crazyeye::crazyeye:? Albo ja czegoś nie kumam albo to jest nie do pojęcia...Przecież zyjemy w XXI.w, skąd taka ciemnota?Czy schronisko jest w stanie sprawdzić dokąd na tym sznurku zaprowadzono tego psa i w jakich warunkach przyjdzie mu "żyć"? Choć ten SZNUREK mówi sam za siebie:shake:...biedna psina:-([/QUOTE] Jak widac niektórym to"średniowiecze" odpowiada. Quote
E-S Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='ladySwallow']Wątek suczki: http://www.dogomania.pl/threads/204104 Dzięki Lady :) Quote
E-S Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Nikt nie napisał, nie wnikam w przyczyny, ja napiszę :D patrzcie: http://www.schroniskozamosc.pl/ - chodzi mi o tą akcję naklejkową na samochody, dobry pomysł :) Nie wiem na ile skuteczny w praktyce jeśli chodzi o zachętę do adoptowania psów zamiast kupowania szczeniaków na targu, ale podoba mi się, że takie coś zrobili. Ktoś sobie nakleił już ? Quote
sacred PIRANHA Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 to od dzisiaj rusza, ciekawe po ile takie naklejki:-) wszystko jest dobre jesli choc jednego czlowieka nakłoni do adopcji psiaka ze schroniska;-) Quote
E-S Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']to od dzisiaj rusza, ciekawe po ile takie naklejki:-) wszystko jest dobre jesli choc jednego czlowieka nakłoni do adopcji psiaka ze schroniska;-)[/QUOTE] Napisali, że za darmo rozdają ... Quote
E-S Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Przynajmniej ja tak rozumiem zwrot "można dostać", czy "naklejka może przyjechać do ciebie" i brak wzmianki o cenie, czy "można kupić", nabyć ... Ale cholera wie ? Quote
funia Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Ja dzisiaj odmówiłąm przylkejenia tej naklejki ( dostałam od Pana systenta propozycję jej wzięcia )dlatego iż ta naklejka nie jest czytelna ...Pisze na niej daj mi dom i pod spodem www.zoozamość ,com.pl coś takiego .Rozmiar jest mały i tak naprawdę bardzo cięzko zauważyć o co tam chodzi i co jest napisane oprócz tego WWW,ZOO Uważam ,ze powinno być coś bardziej w stylu adoptuj mnie czekam na Ciebie w zamojskim schronisku .A nie strona ZOO .Wiele osóbom kojarzy się to z adopcja wybranego zwierzaka z ZOO ( sponsoring)Też dobrze .Ale tu chodzi o psy ze schronu .Pan asysyent powiedział ,ze taki mają zamówiony szablon ,Bardzo cieszy mnie fakt jakiejkolwiek akcji więc ta naklejkowa również .Gdy zmieni się szablon bardziej reklamujący schron bardzo chętnie ją przykleję i namówię znajomych .Teraz po prostu jest dla mnie nieczytelna i mało rzucająca się w oczy . Nie kazdy też ma internet i komputer . Swoją drogą sama sobie zrobię fajną naklejkę w drukarni w stylu Adoptuj mnie czekam na ciebie w schronie .Stęskniony psiak .Zajebistym kolorkiem i takie fajne psie oczka i wiszące uszka .To bedzie fajna reklama tych psiaków . Reklama na aucie to sup[er rzecz bardzo dużo osób ją zobaczy !!!Tak zrobię :multi: Quote
E-S Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Właśnie też mi się podoba pomysł takiej reklamy na aucie. Czyli za darmo te naklejki ? One są duże, czy małe ? Serio bardzo fajny pomysł, te naklejki, dla każdego schroniska :) Nie tylko banki i avony przecież mogą w ten sposób się reklamować. Można by też zamówić takie wlepki, małe naklejki, chociaż fakt, iż wlepia się je w miejsca, gdzie jest ... zakaz nalepiania chyba jednak eliminuje ten pomysł z realizacji :D Quote
IVV Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 z CzK - Ślaskie - Radzionków! Dostałąm prośbę o sprawdzenie domu dla psa z POZNANIA, także ostarzeżenie kieruje do dogomaniaków z całej POLSKI! Kobieta szuka psa wszędzie! Rozsyłajcie gdzie się da! Kobieta o nazwisku na G. (wiecej na PW). Mieszkanka Radzionkowa. Szuka psa. Telefonicznie mówi, że miała suczkę 10 lat, ktora zmarła 2 tygodnie temu. Znam ten dom nie od dzisiaj! PPrzypadkowo dowiedziałam się, że szuka kolejnego psa. Jej suczka - Sunia, rzeczywiście zmarła 2 tygodnie temu. Dom jest nieodpowiedzialny, kobieta jest chora psychicznie. Sunia siedziała cały czas przywiązana pod stołem, agresywna, wszytskich się bala. Rok temu suka RODZiŁA przez tydzień! Szczeniaki umarły w brzuchu i doszło do perforacji macicy! Wizytę załatwiała i opłacała fundacja. Quote
zadra Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Pomysł z naklejką,czy dobry ?????????????? moim zdaniem mocno dyskusyjny. Po pierwsze w przypadku zamojskiego schroniska to nie są adopcje tylko sprzedaż psów.Nikt nie uswiadamia przyszłych właścicieli jak powinno sie utrzymywać psy,zywić itd.Nie wspomnę o sprzedawaniu niesterylizowanych suk i niekastrowanych samcow.Nalezy sobie zadac pytanie,co jest ważniejsze liość czy jakość i na czym nam zależy- działanu bez najmniejszego wysiłku,czy świadomej i odpowiedzialnej adopcji.Podam przykład Lublina gdzie miesięcznie wadoptowują ok 100 sterylizowanach psów na podstawie umowy adopcyjnej a tym samym z mozliwością sprawdzenia losu psa. Z wymienionych wyżej powodów nie chciałabym popierać tak populistycznej akcji.Nie wpłynie ona na poprawę losu psow z zamojskiego schroniska.Anonimowość sprzedaży powoduje,że nie mamy żadnego wpływu na byt psa(przklad Łajtka).Tego typu akcje to nic innego tylko próba "wciśnięcia" nieświadomym landrynki zapakowaniej w papierek po czekoladce. Poczytajcie jak funkcjonuje schron w Bydgoszczy http://www.schronisko.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=68 Quote
Recommended Posts