Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leni356 napisał(a):
Gdzie ma jechać? miejsce sie znajdzie

leni, kiedy macie transport organizowany? Bo mam szczylkę na DT, być może będzie jechała do DS niedaleko Pruszkowa - jakie to koszty i jaki termin?

Posted

sprawa Patyśki jest taka że -nie mam nigdzie dla niej miejsca ,to młodziutka sunia pewnie jeszcze szczeniak ,gładkowłosa wlaśnie z boksu kudlatki bialej i czarnej ,natura pewnie zrobi swoje w takie mrozy ...:( a może już zrobiła:( -wogóle w tym otwartym wybiegu są wszsytkie małe sunie a wiatr tam hula że mnie ciarki przechodzą jak pomyślę że akurat małe tam muszą być...

Posted

Żunia nie ma internetu w tej chwili prosiła, żeby przekazać co następuje:

1. suka z chorym uchem jest w trakcie leczenia. W poniedziałek będzie miała operację, ponieważ w uchu jest krwiak.
2. spanielka jest w szpitaliku, jest już po wycięciu nowotworu, Żunia się nią osobiście opiekuje.

Posted

funia napisał(a):
Urio dzieki za info o tej z chorym uchem ,Mam nadzieję ,ze do poniedziałku wytrzyma .Musi bardzo cierpieć ....

Wyobrazam sobie jak cierpiała w boksie:-(
Gdyby nie podeszła do siatki nie zauważyłybyśmy tej wydzieliny z ucha:shake:
Szukała pomocy...

Będziemy wkrótce zzadra w schronie, jak pozwolą to zajrzymy do suni...

Posted

I to jest włąsnie to .Czy do jasnej cholery nie widac tego ?Czy pan X i Pan Y sprzatając nie widzą to co zauwazamy od razu ?? Ile musiała cierpiec aby w uchu stało sie to co obecnie ?Podejrzewam ,ze bardzo długo .Pewnie bedzie miała uszkodzony słuch ,albo bedzie miała z tym problemy .
Dziecko jak ma zapalenie ucha ( lekke) moja mala miała niedawno to piszczała z bólu i nie dała sobie dotknąc .JAk bardzo cierpiała ta sunia skoro aż operacja musi teraz byc ?
Sama osobiscie dopytam weta jak ona sie czuje i czy jest leczona .Bardzo ,baardzo mi jej zal .Mam w sobie wiele empati w przeciwieństwie do niektórych i jak sobie mysle o tym uchu to przypomina mi się ten gnijacy piesek mały ...pamietrasz Tolu ? Mam w archiwum to zdjecie i te starsznie cierpiące oczy ....Błagajace o pomoc .
Nie chce tu znowu wywwoływac kolejnych dyskusji i kłótni ,ale ten dogorywający pies lezała na oczach wszystkich,a pare minut wczesniejj pracownik dolewał w tym boksie wode ......

Posted

Przyplątal się dziś do nas na spacerze młody beagle.
Typowo domowy, grzeczny kanapowiec.
Gdyby ktoś szukal takiego psa, to proszę o sygnal.

W schronowym szpitaliku jest sunia po operacji guza.
Staram się o dom dla niej.

Nie wylewajcie znów na mnie swoich pretensji.
Zawiadomiłam weta o suni, leczenie zostało rozpoczęte zaraz po info na forum ( przez p. Kulika seniora ).
Operacja będzie w poniedziałek.

I mam prośbę.
Nie miejcie do mnie pretensji o to, co się dzieje w schronie. Ani o to, co działo się przed laty. Nie moja to wina i niczego nie jestem w stanie zmienić.
Staram się jak mogę pomagać zwierzakom i już niejednokrotnie mialam ochotę wyrejestrować się stąd- nie robię tego , bo zdaje się, że mogę się zwierzakom przydać.
Mam w sobie naprawdę wiele empatii.

Posted

Zunia nikt na Ciebie nie wylewa pretensji, oczywiste że to nie Twoja wina, ale tak jest w większości schronów i tak naprawdę ludzie tacy jak Ty są na wagę złota, to z Wami rozmawiają i dobrze że jesteście, mam nadzieję że nigdy nie traficie na "mur" tak jak większość z nas i nie piszę tylko o zamojskim schronie ;)
Z beaglem proponuję zgłosić się na forum e-beagle. Dziewczyny ekspresowo robią ogłoszenia na całą polskę, nasz beagiel przybłęda znalazł właścicieli po trzech dniach :)

Posted

tak beaglowi zrobic foty i na e-beagle, jak ładny i miły to dziewczyny znajdą mu dom szybciutko:-)
a kiedy ty go znalazłaś? moze w sklepach sie rozejrzec w lecznicach czy komus nie zginął...w ktorym miejscu go znalezliscie? zadbany jest?
mojej sąsiadce z Wyszyńskiego zginął beagle ale ponad miesiac temu wiec nie byłby juz zadbany raczej, 7letni pies z ledwo widocznym tatuazem w pachwinie

Posted

Znalazlam go dziś wieczorem na Plantach przy Powiatowym Banku Spółdzielczym.
Jest zadbany, nie był głodny ( a może był zestresowany i nie chciał jeść ), karmiony z ręki zjadł trochę karmy ( a może mu karma nie smakowała ).
Pies typowo kanapowy- teraz śpi na kanapie i chrapie.
W pachwinie tatuażu nie widzę, w uszach też nie ma.
Jutro sprawdzę, czy ma czipa.
W schronie nikt nie zgłosił.
Jutro porozwieszam ogłoszenia.
Na e-beagle już napisałam.