Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tola']Sunia z wygiętą łapką - jest juz długo w schronie, zawsze wychodzi tylko do przejscia i tak stoi:-(

O matko, jak bidulka:( Czy to jest operacyjna wada? Tola, sprawdźcie to koniecznie!!!

Posted

Aga - o sunie pytałysmy juz dawno - podobno łapka była złamana...
Ale na pewno jeszcze dowiem się więcej.

Suczki z 1 boksu od strony pola (tam, gdzie była Gejsza)

Sunia Patyczek
Bardzo podobna chudziutka sunia jest w ostatnim boksie od strony wejscia

Sunia z wybiegu otwartego - gryziona przez 2 inne suki, cały czas skulona chowała się przed nimi

Nowa mała śliczna sunieczka z wybiegu otwrtego; drugą taką długowłosa sliczną maliznę sfotografowała zadra, wrzuci jej zdjęcia

i najmniejszy szczeniaczek sunia, miesci sie na dłoni:placz:
Reszta to róniez szczeniaki:-(

Posted

Przez ponad tydzień schronowy wet będzie we Francji. Czy ktoś go zastępuje ?
Sam pobyt w szpitaliku niczego nie załatwi, trzeba podać jakieś leki.
Mało tego, trzeba tego dopilnować.

Posted

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Kolejna wiadomość to taka, ze powstaje nowa organizacja - [FONT=Tahoma]Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA,[/FONT] jesteśmy w trakcie oczekiwania na rejestrację w sądzie.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Przed nami ciężki czas, mam nadzieję, ze niedługi - oczekiwania na status organizacji OPP.[/FONT]

[FONT=Tahoma][SIZE=3]A wczoraj wydarzyła się kolejna tragedia:placz::placz:[/FONT]

[/FONT][FONT=Tahoma]Bardzo proszę o pomoc[/FONT]
http://www.dogomania.pl/threads/197151-Pomocy!!!-Szczeniak-ze-złamaną-miednicą-i-łapką.-Potrzebne-nawet-najmniejsze-wpłaty

[FONT=Tahoma]Mam nadzieję, ze większość osób zaglądających na ten wątek życzy nam jak najlepiej i nie odmówi pomocy maleńkiej, bezdomnej suni.[/FONT]

Posted

Jak znajdziecie transport to wezme te maliznę rudą , tego szczeniaczka
A to czarne kudłate, gryzione przez inne psy - co onej wiadomo?
I ta onka z urwanym kawałkiem uszka - jaka jest? wiek da się mniej więcej określić?

Posted

beka napisał(a):
Jak znajdziecie transport to wezme te maliznę rudą , tego szczeniaczka
A to czarne kudłate, gryzione przez inne psy - co onej wiadomo?
I ta onka z urwanym kawałkiem uszka - jaka jest? wiek da się mniej więcej określić?

Czarna kudłata to młodziutka sunia, w schronie jest tez jej siostra. zaraz postaram sie znalezc ich zdjecia z p[oprzedniej sesji...
Siostry rozdzielono, ta druga jest z małymi sukami i ze szczeniakami i zyje sie jej lepiej...
O once nie wiem nic, ale postarm sie dowiedziec chopciaz o wiek...

mshume napisał(a):
Tolu, to bardzo dobra decyzja z tą nową fundacją :)

Dzięki. Tez tak uwazamy.

Posted

Lajtek wyglada strasznie :( Ale pomoc mu dopiero bym mogla jesli w ogole na wiosne. Moglibysmy zbudowac kojec i Lajtek by w nim siedzial. Nie bylyby to super warunki, ale lepsze niz w schronie. Choc w kojcu musialby wiekszosc czasu siedziec, bo jak niektorzy wiedza jakis czas temu wzielam bezdomniaka ogromnego i nie sadze, ze by sie zgodzily :(

Posted

Niie da sie pogadac żeby tej czarnulce boks zmienić jak sądzę? ona tak przerażona...

Transport do Wawy, super.
Biedne szczyle teraz juz tak zimno.
2 lata temu wziełam w listopadzie moja Suri, a w zasadzie Funia ją wybrała bo psiaki którym chciałm dać dt zamazły :(

Trzymaj sie malutka

Posted

Zeby tylko malutka dotrwała; nie chodzi nawet o mrozy, ale o jedzenie. Ona jest sporo mniejsza od pozostałych szczeniąt i nie wiem, czy daje radę dostac sie miski..