Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Irena z Katowic złożyła deklarację wpłaty 20,00 zł miesięcznie dla suni łaciatej.

Pani Ireno bardzo serdecznie dziękuję   dzikuj1.jpg.png.6a5b8b0b45dffe01a2c4169cc93d835d.png

Posted
Dnia 19.11.2023 o 23:18, Tola napisał:

Może w ciągu tyg. uda mi się podjechać do schroniska i zapytać o wiek rottki i jasnej suni

A o łaciatą nie zapytasz?

Posted

Jasna sunia może będzie mieć DS (nie u mnie), ale musi być zdrowa, wolna od wszystkiego zaraźliwego.
Może ktoś ma jakiś pomysł na miejsce na wyleczenie robali, lamblii i kaszlu? Jeśli ma.

image.jpeg.75267400654c8fbbf92adedbd760b867.jpeg

• Like 3
Posted
Dnia 20.11.2023 o 17:12, Aska7 napisał:

Może u Pani Marzenki w Tomaszowie. To pewnie jakieś 2-3 tygodnie. Ktoś ma pomysł na to przetrzymanie/wyleczenie ?

Miesiąc. Ja zapłacę.

• Like 2
Posted
Dnia 20.11.2023 o 16:18, rozi napisał:

Jasna sunia może mieć DS (nie u mnie), ale musi być wolna od wszystkiego zaraźliwego.
Może ktoś ma jakiś pomysł na miejsce na wyleczenie robali, lamblii i kaszlu? Jeśli ma.

image.jpeg.75267400654c8fbbf92adedbd760b867.jpeg

Fajnie, ze nie zrezygnowałaś . Oby znalazło sie miejsce dla niej. Jak nie będzie kaszleć, to nawet 2 tyg wystarczą na mądre uporanie sie z pasożytami. Choć warto wziąć z góry pod uwagę opcje kaszlu, żeby potem nie było zaskoczenia.

Posted
Dnia 19.11.2023 o 23:18, Tola napisał:

Może w ciągu tyg. uda mi się podjechać do schroniska i zapytać o wiek rottki i jasnej suni, a jak nie to dopiero w piątek TZ będzie przy wydawaniu Lucynki.

O wiek suni i inne zdjęcia pyta Fundacja Rottka, na razie nie mają miejsca, ale będą szukać.

Jest jeszcze Stowarzyszenie Rott.W Otwocku k/Warszawy.Moze tam jest miejsce.

Jak by się udało pomogę z karmą.

Posted
Dnia 20.11.2023 o 19:21, seramarias napisał:

Martwi mnie ta rotka, ona jakąś dziwną głowę ma, czy to tak na zdjęciu wyszło? Jest chora, sierść krotka bez podszerdka, a coraz zimniej się robi, strasznie mi jej szkoda 😞

Mi też 😭Kochana rasa,ale ja za stara jestem 😁

Posted
Dnia 20.11.2023 o 19:21, seramarias napisał:

Martwi mnie ta rotka, ona jakąś dziwną głowę ma, czy to tak na zdjęciu wyszło? Jest chora, sierść krotka bez podszerdka, a coraz zimniej się robi, strasznie mi jej szkoda 😞

Ona chyba jest skrajnie wychudzona. Nie ma już nawet mięśni na głowie. Taka zapadnięta 😭

Posted
Dnia 19.11.2023 o 20:08, elik napisał:

Jest początek, a początek najważniejszy  🙂  Ogromnie Wam dziękuję     ❤️   🌺   🌼           

Bardzo proszę o podawanie kwoty, jeśli nie tu, to na PW. Trzeba wiedzieć jaką kwotą kwotą dysponujemy, czy pozwoli to zamawiać miejsce w hotelu. 

50,00 zł  -  Grażka123                   na łaciatą

10,00 zł  -  Nesiowata                   na łaciatą

20,00 zł  -  Pani Irena z Katowic    na łaciatą

20,00 zł  -  seramarias                   na rotkę

Może trzeba założyć wątek łaciatej suni to więcej osób ją zobaczy. Elik ma dobrą rękę😀

Posted
Dnia 20.11.2023 o 20:28, magenka1 napisał:

Ja stałej nie obiecuje , ale 20 zł na początek jednorazowo a potem się zobaczy. Obojętnie, który pies będzie wyciągnięty 

Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję  dziki12.png.9792e19ab3ad6f89122337096ac6fe6a.png

Posted

Łaciata strasznie chuda i sierść w opłakanym stanie, prawe ucho klapnięte, pewnie w nim mokro, mina mówi o bardzo złym stanie psychicznym. Jeśli zostanie w schronisku, to prawdopodobnie nie doczeka wiosny   😰 

spacer.png

Bardzo serdecznie proszę Was w imieniu tej smutnej, udręczonej, zmęczonej życiem suni, uratujmy ją. Jeśli jej nie pomożemy, to na wiosnę może już jej nie być...       

Zbieramy deklaracje, bo niestety bez kasy nic nie da się zrobić.
Jest początek, a początek najważniejszy  🙂  Ogromnie Wam dziękuję     ❤️   🌺   🌼   
Bardzo proszę o podawanie kwoty, jeśli nie tu, to na PW. Trzeba wiedzieć jaką kwotą  dysponujemy, czy pozwoli to zamawiać miejsce w hotelu. 

Deklaracje stałe:

50,00 zł  -  Grażka123                   na łaciatą

10,00 zł  -  Nesiowata                    na łaciatą

20,00 zł  -  Pani Irena z Katowic    na łaciatą

20,00 zł  -  seramarias                  na rotkę

20,00 zł  -  Livka                            na łaciatą
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
120,00 zł

Deklaracje jednorazowe:

20,00 zł  -  Magenka1                  

Posted
Dnia 20.11.2023 o 20:24, Grażka123 napisał:

Może trzeba założyć wątek łaciatej suni to więcej osób ją zobaczy. Elik ma dobrą rękę😀

Bardzo dziękuję za zaufanie  🙂 Przymierzam się do tego, ale chciałabym mieć więcej pewności, że damy radę, że uda się nam uratować tę sunię.

• Like 1
Posted
Dnia 21.11.2023 o 06:25, Livka napisał:

Elu dla łaciatej ode mnie 20 zł stałej 

Śliczna psina, ciekawe ile ma lat ...

Bardzo serdecznie dziękuję Ewelinko   dziki12.png.94ef2d7f3a5c85d1e5e1ec640afe982d.png

Też jestem ciekawa ile ma lat, od kiedy w schronie... Wydaje mi się, że nie ma więcej niż 6 lat, ale pobyt w schronisku tak zmienia psiaki, że trudno właściwie ocenić wiek  😞
Poproszę Martusię, żeby dowiedziała się co o niej wiadomo. 

• Like 1