Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.03.2022 o 19:10, Poker napisał:

Jesteś niesamowita.

A może opłaca się wynająć większy samochód i pojechać raz? Za paliwo i tak trzeba 2 razy zapłacić.

Nie wiem czy się opłaca, bo ja nie biorę za paliwo ani nic

Posted
Dnia 22.03.2022 o 19:24, Aska7 napisał:

Nie wiem czy się opłaca, bo ja nie biorę za paliwo ani nic

Wiem, ale 2 razy płacisz za paliwo i dwa razy poświęcasz czas.  Więc może za 1 paliwo można wynająć większy samochód.

Posted
Dnia 22.03.2022 o 19:20, wiolhelm170 napisał:

Ale te dogi na zdjęciach Ady to jakieś strasznie chude.

Kurcze,ja tam mam bana 😆 bo trochę niewygodne pytania zadawałam i zalogowałam się na Ada tak nie wypada... Mi możesz jakoś skopiować te zdjęcia?

Posted
Dnia 22.03.2022 o 19:20, wiolhelm170 napisał:

Ale te dogi na zdjęciach Ady to jakieś strasznie chude.

Dobrze utrzymane dogi nigdy nie będą grube...a po tylu dniach wojny (zapewne braku karmy) plus stres , plus długa podróż i schudły. Biedne psy... ;( Zobaczcie jakie opanowane, spokojne...zero agresji.

• Like 1
Posted
Dnia 22.03.2022 o 09:37, Jaaga napisał:

Wysyp matek z dziećmi nie ma końca. Tola została poproszona przez gminę o pomoc  dla 6 szczeniaczków od dzikiej suczki. Matka uciekla ! Maluchy są same. są cudne, urodziwe i będą nieduże. 3 suczki i 3 pieski.

Czy ktoś może zaoferować DT choć pojedynczo maluchom? 

Zastanawiam się, jak one przetrwaly w te mroźne noce. Moje psy na porannym spacerze sie trzęsą, a co dopiero takie maleństwa 🙄

Do zabezpieczenia i bez żadnej opieki jest wiec matka i  dwa mioty aż 9 szczeniątek!

Najpilniej pomoc potrzebna dla tych bez suczki.

image000000(4).jpg

Dnia 22.03.2022 o 11:25, Jaaga napisał:

Halo, halo!!! Ktoś pomoże? Dzwonił mąż Toli, bo Toli nie ma w domu i pytał, czy nie dałabym rady wziać choc części tych sierotek. Zaskoczył mnie pytaniem, bo jadą młode "świerzby", ale maluchy mają jutro jedyna szansę na transport w Polskę. Czekam na Tolę, zeby dowiedzieć się, jak wygląda sytuacja starszych suczek jesli chodzi o DS.

Gdyby ktos chciał  wziąć do siebie na DT któregoś osieroconego bąbla lub pod opiekę u nas czy gdzieś indziej, to zgłaszajcie się, proszę. Potem nie bedzie mozliwości transportu. Dzis trzeba zadecydować i je zabezpieczyć. .

Dnia 22.03.2022 o 12:31, Poker napisał:

Nie mam dokąd wziąć, mogę wspomóc finansowo.

Dnia 22.03.2022 o 13:21, limonka80 napisał:

Matko, tyle psiego nieszczęścia .... u mnie ostatnio posucha finansowa, ale wpłacę 300 zł.

Dnia 22.03.2022 o 13:28, agat21 napisał:

Ja też tylko finansowo mogę wspomóc, ale tak jak zapowiadałam wpłatę dla jednego świerzbowca - mogę wpłacić dopiero po wpłynięciu pensji - koniec miesiąca lub pierwsze dni kwietnia. Dorzucę do 300 obiecanych złotych jeszcze stówę.

Dnia 22.03.2022 o 14:54, Alaskan malamutte napisał:

Wzięłam jednego "świerzba" na siebie...

Wezmę "sierotkę", tą biało - czarną..najwyżej pokrzywy będę jeść 😉Są zdrowe, już czytałam na wątku

Jak sunia ze świerzbem pójdzie do domku, wezmę pod opiekę kolejną...

Dnia 22.03.2022 o 17:43, Jaaga napisał:

Dziekuje za odzew odnośnie maluchów. Jak Tola wroci, to uporzadkuje wszystko. Wiem, ze jechali ze swierzbami na kontrolę. I ze Aska7 jutro nie upchnie juz kolejnych małych.  Musiałyby przyjechać osobno. 

Dziękuję Jaaga za wstawienie zdjęć i prośbę o pomoc, ja  dzisiaj nie miałabym kiedy tego zrobić.

Dziękuję wszystkim za  deklaracje pomocy; wierzę, że wspólnie uda się nam uratować i te maluchy;  zostały znalezione w norze w lesie, suczka niestety uciekła.

To ta gmina, skąd zabraliśmy Amolkę i ten sam pracownik, jeden z niewielu, który z sercem pomaga bezdomniakom.

TZ będzie rozmawiał w  UG w sprawie pomocy maluchom, mam nadzieję, że przeznaczą dla nich jakieś pieniądze.

Jak już wiecie jutro Aska7 nie da rady zabrać tylu psów, ale chce przyjechać jeszcze raz; nie wiem jak kobiecie dziękować, bo to są niesamowite decyzje, a pomoc przeogromna!

Jak już będzie wiadomo, że maluchy pojadą, założę wątek, będzie łatwiej to wszystko ogarnąć.

Posted

W gminnym kojcu ( był tam Dino) przebywa ta piękna sunia w typie łajki. Od paru dni szukam i dla niej pomocy i wszystko wskazuje na to, że  dziewczyna może jechać do Dt pod Wieliczkę🙂 Rozmawiałam już w sprawie zaszczepienia suni jak najszybciej  (wirusówki), bo to warunek i piękna zacznie nowe życie. 

FB_IMG_1647950979216.jpg

FB_IMG_1647950976650.jpg

FB_IMG_1647950973579.jpg

FB_IMG_1647950970373.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 22.03.2022 o 20:31, Tola napisał:

zostały znalezione w norze w lesie, suczka niestety uciekła.

To ta gmina, skąd zabraliśmy Amolkę i ten sam pracownik, jeden z niewielu, który z sercem pomaga bezdomniakom.

TZ będzie rozmawiał w  UG w sprawie pomocy maluchom, mam nadzieję, że przeznaczą dla nich jakieś pieniądze.

O mateńko... niedawno w tej gminie, w kojcach grasowało parwo 😞 nadal jest tam psiak (dorosły), który też zachorował, ale on wyszedł bez szwanku, niestety dwa maluchy nie miały tego szczęścia i jak trafiły do dt dzìęki Marcie biłgorajskiej to niestety umarły 😞

Posted
Dnia 22.03.2022 o 23:24, Tola napisał:

W gminnym kojcu ( był tam Dino) przebywa ta piękna sunia w typie łajki. Od paru dni szukam i dla niej pomocy i wszystko wskazuje na to, że  dziewczyna może jechać do Dt pod Wieliczkę🙂 Rozmawiałam już w sprawie zaszczepienia suni jak najszybciej  (wirusówki), bo to warunek i piękna zacznie nowe życie. 

FB_IMG_1647950979216.jpg

FB_IMG_1647950976650.jpg

FB_IMG_1647950973579.jpg

FB_IMG_1647950970373.jpg

Wspaniale. Oby się udało. Wiem, że Marta bilgorajska martwiła się sunią, że może być w ciąży, bo to ten czas... oby się udało suni.

Posted
Dnia 23.03.2022 o 09:33, Tyśka) napisał:

O mateńko... niedawno w tej gminie, w kojcach grasowało parwo 😞 nadal jest tam psiak (dorosły), który też zachorował, ale on wyszedł bez szwanku, niestety dwa maluchy nie miały tego szczęścia i jak trafiły do dt dzìęki Marcie biłgorajskiej to niestety umarły 😞

Dnia 23.03.2022 o 09:35, Tyśka) napisał:

Wspaniale. Oby się udało. Wiem, że Marta bilgorajska martwiła się sunią, że może być w ciąży, bo to ten czas... oby się udało suni.

Szczeniaki nie były w kojcu, od razu pojechały do lecznicy, są już zaszczepione, rozmawiałam z biłgorajska Martą. A Łajka jedzie do hoteliku  prawdopodobnie w sobotę,  pod opiekę Skrzydlatego Psa, ZEA opłaci dzisiejsze  szczepienie.

• Upvote 1
Posted
Dnia 23.03.2022 o 11:16, Tola napisał:

Szczeniaki nie były w kojcu, od razu pojechały do lecznicy, są już zaszczepione, rozmawiałam z biłgorajska Martą. A Łajka jedzie do hoteliku  prawdopodobnie w sobotę,  pod opiekę Skrzydlatego Psa, ZEA opłaci dzisiejsze  szczepienie.

Uff. Dziękuję.

Robicie wspaniałą robotę, jestem pod wrażeniem. 

Posted
Dnia 23.03.2022 o 11:23, Tola napisał:

Nie na już czarnego, który od szczeniaka był w schronisku😭

IMGP4293.JPG.187c4268e8bd6b8692aebb128111d186.jpeg

Co to znaczy nie ma? Nie wyszedł czy tak fizycznie nie ma bo go ktoś zabrał albo odszedł...

Dopytuje bo intensywnie myślałam o zabraniu go....

Posted
Dnia 23.03.2022 o 11:50, AlfaLS napisał:

Co to znaczy nie ma? Nie wyszedł czy tak fizycznie nie ma bo go ktoś zabrał albo odszedł...

Dopytuje bo intensywnie myślałam o zabraniu go....

No na pewno nikt go nie adoptował, prawdopodobnie nie żyje. W tym boksie są teraz tylko dwa psy, wszystkie spokojne, więc walk nie było. Może chorował, może serce nie wytrzymało😢

Posted
Dnia 22.03.2022 o 20:31, Tola napisał:

Jak już wiecie jutro Aska7 nie da rady zabrać tylu psów, ale chce przyjechać jeszcze raz; nie wiem jak kobiecie dziękować, bo to są niesamowite decyzje, a pomoc przeogromna!

Aska na prezydenta! Poważnie.

• Like 1
Posted
Dnia 23.03.2022 o 12:08, Tola napisał:

No na pewno nikt go nie adoptował, prawdopodobnie nie żyje. W tym boksie są teraz tylko dwa psy, wszystkie spokojne, więc walk nie było. Może chorował, może serce nie wytrzymało😢

O matko :((((((((

Posted
Dnia 23.03.2022 o 19:08, Aska7 napisał:

Kolacja zjedzona, siku, qpa zrobione. Ciotki wcale nie aż tak zachwycone jak myślałam 🙄

A bo nie wiedzą co jest grane. Szczeniaczki już u Jaaga?

Posted
Dnia 23.03.2022 o 19:08, Aska7 napisał:

Kolacja zjedzona, siku, qpa zrobione. Ciotki wcale nie aż tak zachwycone jak myślałam 🙄

Ta Twoja szczeniorka aż taka grzeczna i wychowana? To żal będzie ją oddawać, co? 😉

Tyle się dzieje, że trudno ogarnąć. Strasznie żal tego czarnego, co normalnego życia nie zaznał, Rudego, który nie mógł pojechać, biedaka, którego wzięłaś zamiast niego... 😞