Aska7 Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Dnia 22.03.2022 o 19:10, Poker napisał: Jesteś niesamowita. A może opłaca się wynająć większy samochód i pojechać raz? Za paliwo i tak trzeba 2 razy zapłacić. Nie wiem czy się opłaca, bo ja nie biorę za paliwo ani nic Quote
Poker Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Dnia 22.03.2022 o 19:24, Aska7 napisał: Nie wiem czy się opłaca, bo ja nie biorę za paliwo ani nic Wiem, ale 2 razy płacisz za paliwo i dwa razy poświęcasz czas. Więc może za 1 paliwo można wynająć większy samochód. Quote
kado Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Dnia 22.03.2022 o 19:20, wiolhelm170 napisał: Ale te dogi na zdjęciach Ady to jakieś strasznie chude. Kurcze,ja tam mam bana bo trochę niewygodne pytania zadawałam i zalogowałam się na Ada tak nie wypada... Mi możesz jakoś skopiować te zdjęcia? Quote
Mazowszanka13 Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Dnia 22.03.2022 o 19:20, wiolhelm170 napisał: Ale te dogi na zdjęciach Ady to jakieś strasznie chude. Chude, ale czy w czasie wojny jest czym karmić psy ? 1 Quote
Moli@ Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Dnia 22.03.2022 o 19:20, wiolhelm170 napisał: Ale te dogi na zdjęciach Ady to jakieś strasznie chude. Dobrze utrzymane dogi nigdy nie będą grube...a po tylu dniach wojny (zapewne braku karmy) plus stres , plus długa podróż i schudły. Biedne psy... ;( Zobaczcie jakie opanowane, spokojne...zero agresji. 1 Quote
Tola Posted March 22, 2022 Author Posted March 22, 2022 Dnia 22.03.2022 o 09:37, Jaaga napisał: Wysyp matek z dziećmi nie ma końca. Tola została poproszona przez gminę o pomoc dla 6 szczeniaczków od dzikiej suczki. Matka uciekla ! Maluchy są same. są cudne, urodziwe i będą nieduże. 3 suczki i 3 pieski. Czy ktoś może zaoferować DT choć pojedynczo maluchom? Zastanawiam się, jak one przetrwaly w te mroźne noce. Moje psy na porannym spacerze sie trzęsą, a co dopiero takie maleństwa Do zabezpieczenia i bez żadnej opieki jest wiec matka i dwa mioty aż 9 szczeniątek! Najpilniej pomoc potrzebna dla tych bez suczki. Dnia 22.03.2022 o 11:25, Jaaga napisał: Halo, halo!!! Ktoś pomoże? Dzwonił mąż Toli, bo Toli nie ma w domu i pytał, czy nie dałabym rady wziać choc części tych sierotek. Zaskoczył mnie pytaniem, bo jadą młode "świerzby", ale maluchy mają jutro jedyna szansę na transport w Polskę. Czekam na Tolę, zeby dowiedzieć się, jak wygląda sytuacja starszych suczek jesli chodzi o DS. Gdyby ktos chciał wziąć do siebie na DT któregoś osieroconego bąbla lub pod opiekę u nas czy gdzieś indziej, to zgłaszajcie się, proszę. Potem nie bedzie mozliwości transportu. Dzis trzeba zadecydować i je zabezpieczyć. . Dnia 22.03.2022 o 12:31, Poker napisał: Nie mam dokąd wziąć, mogę wspomóc finansowo. Dnia 22.03.2022 o 13:21, limonka80 napisał: Matko, tyle psiego nieszczęścia .... u mnie ostatnio posucha finansowa, ale wpłacę 300 zł. Dnia 22.03.2022 o 13:28, agat21 napisał: Ja też tylko finansowo mogę wspomóc, ale tak jak zapowiadałam wpłatę dla jednego świerzbowca - mogę wpłacić dopiero po wpłynięciu pensji - koniec miesiąca lub pierwsze dni kwietnia. Dorzucę do 300 obiecanych złotych jeszcze stówę. Dnia 22.03.2022 o 14:54, Alaskan malamutte napisał: Wzięłam jednego "świerzba" na siebie... Wezmę "sierotkę", tą biało - czarną..najwyżej pokrzywy będę jeść Są zdrowe, już czytałam na wątku Jak sunia ze świerzbem pójdzie do domku, wezmę pod opiekę kolejną... Dnia 22.03.2022 o 17:43, Jaaga napisał: Dziekuje za odzew odnośnie maluchów. Jak Tola wroci, to uporzadkuje wszystko. Wiem, ze jechali ze swierzbami na kontrolę. I ze Aska7 jutro nie upchnie juz kolejnych małych. Musiałyby przyjechać osobno. Dziękuję Jaaga za wstawienie zdjęć i prośbę o pomoc, ja dzisiaj nie miałabym kiedy tego zrobić. Dziękuję wszystkim za deklaracje pomocy; wierzę, że wspólnie uda się nam uratować i te maluchy; zostały znalezione w norze w lesie, suczka niestety uciekła. To ta gmina, skąd zabraliśmy Amolkę i ten sam pracownik, jeden z niewielu, który z sercem pomaga bezdomniakom. TZ będzie rozmawiał w UG w sprawie pomocy maluchom, mam nadzieję, że przeznaczą dla nich jakieś pieniądze. Jak już wiecie jutro Aska7 nie da rady zabrać tylu psów, ale chce przyjechać jeszcze raz; nie wiem jak kobiecie dziękować, bo to są niesamowite decyzje, a pomoc przeogromna! Jak już będzie wiadomo, że maluchy pojadą, założę wątek, będzie łatwiej to wszystko ogarnąć. Quote
Tola Posted March 22, 2022 Author Posted March 22, 2022 W gminnym kojcu ( był tam Dino) przebywa ta piękna sunia w typie łajki. Od paru dni szukam i dla niej pomocy i wszystko wskazuje na to, że dziewczyna może jechać do Dt pod Wieliczkę Rozmawiałam już w sprawie zaszczepienia suni jak najszybciej (wirusówki), bo to warunek i piękna zacznie nowe życie. 1 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 22.03.2022 o 20:31, Tola napisał: zostały znalezione w norze w lesie, suczka niestety uciekła. To ta gmina, skąd zabraliśmy Amolkę i ten sam pracownik, jeden z niewielu, który z sercem pomaga bezdomniakom. TZ będzie rozmawiał w UG w sprawie pomocy maluchom, mam nadzieję, że przeznaczą dla nich jakieś pieniądze. O mateńko... niedawno w tej gminie, w kojcach grasowało parwo nadal jest tam psiak (dorosły), który też zachorował, ale on wyszedł bez szwanku, niestety dwa maluchy nie miały tego szczęścia i jak trafiły do dt dzìęki Marcie biłgorajskiej to niestety umarły Quote
Tyśka) Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 22.03.2022 o 23:24, Tola napisał: W gminnym kojcu ( był tam Dino) przebywa ta piękna sunia w typie łajki. Od paru dni szukam i dla niej pomocy i wszystko wskazuje na to, że dziewczyna może jechać do Dt pod Wieliczkę Rozmawiałam już w sprawie zaszczepienia suni jak najszybciej (wirusówki), bo to warunek i piękna zacznie nowe życie. Wspaniale. Oby się udało. Wiem, że Marta bilgorajska martwiła się sunią, że może być w ciąży, bo to ten czas... oby się udało suni. Quote
Tola Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 09:33, Tyśka) napisał: O mateńko... niedawno w tej gminie, w kojcach grasowało parwo nadal jest tam psiak (dorosły), który też zachorował, ale on wyszedł bez szwanku, niestety dwa maluchy nie miały tego szczęścia i jak trafiły do dt dzìęki Marcie biłgorajskiej to niestety umarły Dnia 23.03.2022 o 09:35, Tyśka) napisał: Wspaniale. Oby się udało. Wiem, że Marta bilgorajska martwiła się sunią, że może być w ciąży, bo to ten czas... oby się udało suni. Szczeniaki nie były w kojcu, od razu pojechały do lecznicy, są już zaszczepione, rozmawiałam z biłgorajska Martą. A Łajka jedzie do hoteliku prawdopodobnie w sobotę, pod opiekę Skrzydlatego Psa, ZEA opłaci dzisiejsze szczepienie. 1 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 11:16, Tola napisał: Szczeniaki nie były w kojcu, od razu pojechały do lecznicy, są już zaszczepione, rozmawiałam z biłgorajska Martą. A Łajka jedzie do hoteliku prawdopodobnie w sobotę, pod opiekę Skrzydlatego Psa, ZEA opłaci dzisiejsze szczepienie. Uff. Dziękuję. Robicie wspaniałą robotę, jestem pod wrażeniem. Quote
Tola Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Dzisiaj odnalazł się ten duży rudy pies, z kołtunami, nie wychodzi na zewnątrz Quote
Tola Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Nie na już czarnego, który od szczeniaka był w schronisku Quote
AlfaLS Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 11:23, Tola napisał: Nie na już czarnego, który od szczeniaka był w schronisku Co to znaczy nie ma? Nie wyszedł czy tak fizycznie nie ma bo go ktoś zabrał albo odszedł... Dopytuje bo intensywnie myślałam o zabraniu go.... Quote
Tola Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 11:50, AlfaLS napisał: Co to znaczy nie ma? Nie wyszedł czy tak fizycznie nie ma bo go ktoś zabrał albo odszedł... Dopytuje bo intensywnie myślałam o zabraniu go.... No na pewno nikt go nie adoptował, prawdopodobnie nie żyje. W tym boksie są teraz tylko dwa psy, wszystkie spokojne, więc walk nie było. Może chorował, może serce nie wytrzymało Quote
elik Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 22.03.2022 o 20:31, Tola napisał: Jak już wiecie jutro Aska7 nie da rady zabrać tylu psów, ale chce przyjechać jeszcze raz; nie wiem jak kobiecie dziękować, bo to są niesamowite decyzje, a pomoc przeogromna! Aska na prezydenta! Poważnie. 1 Quote
AlfaLS Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 12:08, Tola napisał: No na pewno nikt go nie adoptował, prawdopodobnie nie żyje. W tym boksie są teraz tylko dwa psy, wszystkie spokojne, więc walk nie było. Może chorował, może serce nie wytrzymało O matko :(((((((( Quote
Aska7 Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Kolacja zjedzona, siku, qpa zrobione. Ciotki wcale nie aż tak zachwycone jak myślałam Quote
elik Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 19:08, Aska7 napisał: Kolacja zjedzona, siku, qpa zrobione. Ciotki wcale nie aż tak zachwycone jak myślałam A bo nie wiedzą co jest grane. Szczeniaczki już u Jaaga? Quote
Poker Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 19:08, Aska7 napisał: . Ciotki wcale nie aż tak zachwycone jak myślałam Czym nie tak zachwycone? Quote
agat21 Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Dnia 23.03.2022 o 19:08, Aska7 napisał: Kolacja zjedzona, siku, qpa zrobione. Ciotki wcale nie aż tak zachwycone jak myślałam Ta Twoja szczeniorka aż taka grzeczna i wychowana? To żal będzie ją oddawać, co? Tyle się dzieje, że trudno ogarnąć. Strasznie żal tego czarnego, co normalnego życia nie zaznał, Rudego, który nie mógł pojechać, biedaka, którego wzięłaś zamiast niego... Quote
Recommended Posts