Jaaga Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 10:09, elik napisał: A ten wyjący biedak też ma dożywocie? Elu, nie masz co tu pytać, bo Tola tego nie wie. Gdybyś chciała zaopiekować psa, to pewnie dowiedziałaby się o nim więcej, ale jej trudno zdobywać informacje w schronisku. Tym bardziej, że musi być na miejscu, żeby pokazać o jakiego psa chodzi. Ostatnio musiala prosić o p. Wiesia, bo dostala do towarzystwa pracownika, który nawet płeć pomylił u jednego psa. Quote
Tyśka) Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 16.02.2022 o 22:57, Tola napisał: Mam bardzo dobrą informacje o Keksiku bez oczka - wczoraj był u dr Garncarza i badanie potwierdziło, że na drugie oko widzi w 80 %. Cieszymy się wszyscy bardzo, bo jak maluch do nas trafił, to były prognozy, że tego oka nie da się uratować. Druga bardzo dobra informacja dotyczy jego siostrzyczki bez oczka - Sisi. Wspominałam, że było parę chętnych rodzin, ostatecznie wizyta była wczoraj w domu pod Bielskiem B. i koteczka tam właśnie zamieszka. Dziękuję Jaaga za pomoc. W piątek jest umówiony zabieg i jak wszystko będzie dobrze, to po zdjęciu szwów Sisi będzie szukała transportu do Krakowa, stamtąd odbierze ją jej nowa rodzina:). Ależ świetne wieści. Za pomyślną operację Sisi i przeprowadzkę do Domu trzymam kciuki bardzo mocno. Czy mam już zdjąć ogłoszenie Sisi? Quote
elik Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 11:00, Jaaga napisał: Elu, nie masz co tu pytać, bo Tola tego nie wie. Gdybyś chciała zaopiekować psa, to pewnie dowiedziałaby się o nim więcej, ale jej trudno zdobywać informacje w schronisku. Tym bardziej, że musi być na miejscu, żeby pokazać o jakiego psa chodzi. Ostatnio musiala prosić o p. Wiesia, bo dostala do towarzystwa pracownika, który nawet płeć pomylił u jednego psa. Piękna wizytówka schroniska Jaguś na razie nie mogę brać na siebie żadnego psiaka. Mam w sumie pięciu podopiecznych: 3 staruszków, których nawet nie ogłaszam, Michu i jeden adopcyjny Cymuś, chociaż też nie za bardzo adopcyjny, bo ma od tygodnia 2 wyróżnione ogłoszenia, ale żadnego telefonu o niego nie było. Zapytałam, bo widok rozdzierający serce Jeśli ten duży się wkurzy na tego rozdarciucha, to będzie z nim źle Quote
Jaaga Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 16:29, elik napisał: Piękna wizytówka schroniska Jaguś na razie nie mogę brać na siebie żadnego psiaka. Mam w sumie pięciu podopiecznych: 3 staruszków, których nawet nie ogłaszam, Michu i jeden adopcyjny Cymuś, chociaż też nie za bardzo adopcyjny, bo ma od tygodnia 2 wyróżnione ogłoszenia, ale żadnego telefonu o niego nie było. Zapytałam, bo widok rozdzierający serce Jeśli ten duży się wkurzy na tego rozdarciucha, to będzie z nim źle Elu wiem, ile masz psiaczków pod opieką. Tez pomyślałam, dlaczego taki mały jest odizolowany od psów na wybiegu, tylko wiesz jak Toli trudno zdobywać informacje. Chodzilo mi o to, że nie da rady robić tego dla zaspokojenia naszej ciekawości i z tym niestety musimy się pogodzić. Quote
elik Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 17:03, Jaaga napisał: Elu wiem, ile masz psiaczków pod opieką. Tez pomyślałam, dlaczego taki mały jest odizolowany od psów na wybiegu, tylko wiesz jak Toli trudno zdobywać informacje. Chodzilo mi o to, że nie da rady robić tego dla zaspokojenia naszej ciekawości i z tym niestety musimy się pogodzić. Ale nie chodzi mi o zaspokojenie ciekawości, bo nie jestem ciekawa czemu wsadzili tego malca do klatki razem z o wiele większym psem, ale może dałoby się nakłonić kogoś w schronie, aby uwolnili tego psiaka z więzienia,bo inaczej nie można nazwać tego co mu zrobili Quote
Nadziejka Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 zagladam z modlitwa za wszystkie istoty i zeby te strasne wiatry niszczace wszytko ustaly .. Quote
Jaaga Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 17:25, elik napisał: Ale nie chodzi mi o zaspokojenie ciekawości, bo nie jestem ciekawa czemu wsadzili tego malca do klatki razem z o wiele większym psem, ale może dałoby się nakłonić kogoś w schronie, aby uwolnili tego psiaka z więzienia,bo inaczej nie można nazwać tego co mu zrobili Na to Tola tez pewnie nie ma wpływu. Chyba ze wolontariuszka moze cos będzie wiedziała? Quote
elik Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 17:54, Jaaga napisał: Na to Tola tez pewnie nie ma wpływu. Chyba ze wolontariuszka moze cos będzie wiedziała? Nieważne kto to zrobi, byleby zrobił. Ogromna różnica sił, a w razie konfliktu ten biedak nawet nie będzie miał gdzie uciec Jakiś chory umysł lubujący się w dramatach, wymyślił ten układ. Wilczasty nie bez powodu jest izolowany. Quote
limonka80 Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 14.02.2022 o 22:43, Tola napisał: Ależ ma smutne spojrzenie .... Może udałoby się nazbierać na godną resztę życia dla suńki ? Jaaga napisała że mogłaby do nich przyjechać, to dla suni szansa, bo ten nienaturalnie duży brzuch raczej oznaką zdrowia nie jest ..... Dałabym suni 50 zł/mc, może ktoś jeszcze znajdzie dla biduli grosik ? 3 Quote
Tola Posted February 17, 2022 Author Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 09:05, Jaaga napisał: Cieszę się, że mala będzie miała dom. Moja znajoma p. Ewa powiedziała, że w okolicy Bielska-Białej bardzo chętnie będzie robić wizyty PA. Jest bardzo skrupulatna i spostrzegawcza wiec warto wykorzystać jej propozycję. Zostawiam tu to info, bo może ktoś skorzysta. Co to mamy kotki Tolu, to popros DT, żeby zrobił jej zdjęcia i prześlij info, zrobię ogłoszenie. Koty z kolei warto ogłaszać na Kraków, bo tam jest Amelia z kociej organizacji do wizyt. Koteczka jedzie w poniedziałek na zdjęcie szwów po zabiegu i wtedy zrobię jej zdjęcia i pokażę tutaj. Dnia 17.02.2022 o 11:27, Tyśka) napisał: Ależ świetne wieści. Za pomyślną operację Sisi i przeprowadzkę do Domu trzymam kciuki bardzo mocno. Czy mam już zdjąć ogłoszenie Sisi? Tak Tysiu, dziękuję bardzo, można zdjąć ogłoszenia. Quote
Tola Posted February 17, 2022 Author Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 09:37, mari23 napisał: i ten biedak? nie ma go w boksie ogólnym czy "tylko" leży gdzieś w hangarze.... bo ten skazany na dożywocie wciąż tkwi na "swoim" miejscu Nie było go na wybiegu, chociaż było ciepło i większość psów była na zewnątrz. Przechodziłam dookoła 3 razy i psa nie było. Dużego rudego z dredami nie ma od dawna. Pisałam już, że w tym boksie i w boksie obok były jakieś przetasowania, niektóre psy są przeniesione. Zobaczymy co będzie za tydzień... Dnia 17.02.2022 o 09:52, Jaaga napisał: Tola pisala, że rudego szczekającego nie ma i owczarka z guzem tez On pewnie nie doczekał, bo z sączacym się mega guzem domu na pewno nie znalazł. Chodzilo mi właśnie o niego, dlatego Tola go szukała. Kolega Andżeli dalej zamknięty bez perspektyw; juz 15 mies. nie wychodzi z tego zamknięcia. Cały czas stoją obaj przy tej kracie. Dnia 17.02.2022 o 09:56, mari23 napisał: rudy szczekający być może "wyszczekał" sobie dom.... niestety takie są "pożądane" do stróżowania na łańcuchu oby tak nie było... Niestety nie jestem w stanie dowiedzieć się więcej. Dnia 17.02.2022 o 10:09, elik napisał: A ten wyjący biedak też ma dożywocie? Dnia 17.02.2022 o 17:03, Jaaga napisał: Elu wiem, ile masz psiaczków pod opieką. Tez pomyślałam, dlaczego taki mały jest odizolowany od psów na wybiegu, tylko wiesz jak Toli trudno zdobywać informacje. Chodzilo mi o to, że nie da rady robić tego dla zaspokojenia naszej ciekawości i z tym niestety musimy się pogodzić. Dnia 17.02.2022 o 17:25, elik napisał: Ale nie chodzi mi o zaspokojenie ciekawości, bo nie jestem ciekawa czemu wsadzili tego malca do klatki razem z o wiele większym psem, ale może dałoby się nakłonić kogoś w schronie, aby uwolnili tego psiaka z więzienia,bo inaczej nie można nazwać tego co mu zrobili Może uda przy okazji zabierania kolejnego psa zapytać o tego małego, zobaczymy... Dnia 17.02.2022 o 17:31, Nadziejka napisał: zagladam z modlitwa za wszystkie istoty i zeby te strasne wiatry niszczace wszytko ustaly .. Dziękuję Nadzejko Dnia 17.02.2022 o 17:54, Jaaga napisał: Na to Tola tez pewnie nie ma wpływu. Chyba ze wolontariuszka moze cos będzie wiedziała? Myślę, ze wolontariuszka nie ma wiedzy na temat psów z boksów ogólnych. Quote
Tola Posted February 17, 2022 Author Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 20:49, limonka80 napisał: Ależ ma smutne spojrzenie .... Może udałoby się nazbierać na godną resztę życia dla suńki ? Jaaga napisała że mogłaby do nich przyjechać, to dla suni szansa, bo ten nienaturalnie duży brzuch raczej oznaką zdrowia nie jest ..... Dałabym suni 50 zł/mc, może ktoś jeszcze znajdzie dla biduli grosik ? Dziękuję za sunię, może to będzie początek czegoś dobrego dla niej... Dziękuję Wam wszystkim, że jesteście, dziękuję za troskę i wzruszenia; jeśli moje wyjazdy do schroniska dają szansę na nowe życie chociaż jednemu psu, to te wyjazdy, pełne bólu, mają sens. 3 Quote
Tola Posted February 17, 2022 Author Posted February 17, 2022 Mam dobrą informację dotyczącą 2 psów z interwencji - mamy już podpisane zrzeczenie się właścicielai i jeśli i wszystko przebiegnie bez problemów, to w sobotę oba psy pojadą do Poznania do Stowarzyszenia TTB. 1 Quote
Nesiowata Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 21:25, Tola napisał: Mam dobrą informację dotyczącą 2 psów z interwencji - mamy już podpisane zrzeczenie się właścicielai i jeśli i wszystko przebiegnie bez problemów, to w sobotę oba psy pojadą do Poznania do Stowarzyszenia TTB. Super! Quote
Nadziejka Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Stokroc stokroc super sciskamy za wszystko dla bialaskow coby sie nigdy nie dostaly w rece potwornych ,,ludziskow,, Quote
elik Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 21:18, Tola napisał: Może uda przy okazji zabierania kolejnego spa zapytać o tego małego, zobaczymy... Może uda się namotać tak, żeby go przenieśli z tego boksu. Quote
Tola Posted February 17, 2022 Author Posted February 17, 2022 Zapraszam cieplutko na bazarek książkowy - BAZAREK Quote
wiolhelm170 Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Tolu proszę zapytaj w schronisku jak będziesz o mała suczkę przywieziona z Zawady w czerwonej obroży .Nie mogę sobie darować że jej nie pomogłam Quote
Tola Posted February 17, 2022 Author Posted February 17, 2022 Dnia 17.02.2022 o 23:15, wiolhelm170 napisał: Tolu proszę zapytaj w schronisku jak będziesz o mała suczkę przywieziona z Zawady w czerwonej obroży .Nie mogę sobie darować że jej nie pomogłam Jak masz jej zdjęcie to wrzuć tutaj, poszukam. Quote
Jaaga Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Dnia 17.02.2022 o 20:49, limonka80 napisał: Ależ ma smutne spojrzenie .... Może udałoby się nazbierać na godną resztę życia dla suńki ? Jaaga napisała że mogłaby do nich przyjechać, to dla suni szansa, bo ten nienaturalnie duży brzuch raczej oznaką zdrowia nie jest ..... Dałabym suni 50 zł/mc, może ktoś jeszcze znajdzie dla biduli grosik ? Limonko, bardzo dziekuję. Jesteś jak zawsze niezawodna w pomocy najbardziej potrzebującym. Przy moich psich adopciakach i 10 kotach na utrzymaniu, niestety nie jestem w stanie pomóc suni inaczej, niz tylko miejscem hotelowym w domu. Przez 25 lat adopcyjne zwierzaki utrzymywałam ze szczeniaków, a teraz moje młode siedzą już 7 miesiecy i na domy się nie zapowiada. Jeszcze nigdy przez te lata nie miałam takiej sytuacji. Sama nie mam więc jak jej pomóc. Jedyna nadzieja, że ludzie ją wypatrzą i wspólnie uda się jej zapewnić leczenie i domowe życie na ten czas, który jej pozostał. Quote
Livka Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Jaka cudna sunia, coś o niej wiadomo ? Szkoda, że nie mam jak pomóc na tą chwilę ... Quote
Jaaga Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Dnia 18.02.2022 o 13:08, Livka napisał: Jaka cudna sunia, coś o niej wiadomo ? Szkoda, że nie mam jak pomóc na tą chwilę ... Mnie tez wpadła w oko z tymi miodowymi oczami. Quote
Isiak Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Dnia 18.02.2022 o 14:11, Jaaga napisał: Mnie tez wpadła w oko z tymi miodowymi oczami. Mnie też... Quote
Jaaga Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Dnia 18.02.2022 o 15:33, Livka napisał: Futro ma w tragicznym stanie Tola pisała, że sfilcowana. Quote
Recommended Posts