Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Starsza, niewidoma suczka jest nadal zamknięta, wieku nie znam, bo nie była jeszcze w lecznicy.

Jest niedużą suczką na krótkich łapkach, zdjęć niestey nie udało mi się zrobić, bo jest zamknięta. Bez problemu dałą sie wziąć p. Wiesławowi na ręce.

Dla suni pojawiła się nadzieja - kochana Nesiowata chce ją zabrać do siebie.serce-ruchomy-obrazek-0824.gif

Zarezerwowałam suczkę, w poniedziałek mamy mieć informację, czy wet odstąpi od sterylki.

IMGP3434.JPG

• Like 3
Posted

Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. 

Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. 

• Like 10
Posted
14 minut temu, Tyśka) napisał:

O matko!!! Byłoby wspaniale, gdyby Niewidoma trafiła do Nesiowatej.

Mam nadzieję, że tak będzie. A kiedy - to już czas pokaże.

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

wychudzony staruszek

1628937560686.jpg

1628937579502.jpg

1628937619294.jpg

Jakbym chciała, żeby on też dostał szansę. Te kości miednicy wystają mu jak na zachudzonej krowie. Tym bardziej przykro mi, że wygląda jak Borys i co patrzę na niego, to mam przed oczami Borysa, kiedyk przyjechał; zaglodzony,  z zanikiem mięśni. Borys to teraz byczek, a ten niknie w oczach. Zimy nie przeżyje 😞

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Noe suczki, być może siostry  - wszystkie 3 zostały przywiezione z jednej posesji

1628937818711.jpg

1628937780837.jpg

Kremowa przypomina Dina, tylko na długich łapach. Nim było zainteresowanie, pewnie sunia też ekspresowo znalazłaby dom. Szara w typie sznaucerkowatym,również adopcyjna. Ta trzecia ma najgorzej, bo taka zwyczajna myszka.

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. 

Ja też postaram się pomóc w ogarnięciu weta,  jak będzie potrzeba to wystawię zbiórkę, a transport może uda się połączyć z  innym psem. W poniedziałek okaże się, czy sunia może jechać niedługo, czy dopiero po sterylce. 

Posted
55 minut temu, Tola napisał:

Ja też postaram się pomóc w ogarnięciu weta,  jak będzie potrzeba to wystawię zbiórkę, a transport może uda się połączyć z  innym psem. W poniedziałek okaże się, czy sunia może jechać niedługo, czy dopiero po sterylce. 

Ja też wesprę i dodatkowo poproszę Staruszkową Skarpetę o pomoc dla niej.

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Nesiu kochana, wspaniała Kobieto, niech Cię zdrowie i szczęście nie opuszczają za Twoją dobroć. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało po Twojej myśli.
A lajków jak zwykle brak. Ale ja to nadrobię  🙂   

• Like 1
Posted

Mam nadzieję, że tak będzie. A kiedy - to już czas pokaże.

764 Best Copic ciao images | Etykietki do prezentów świątecznych ...

Ciociu sciskam za wszystko sciskam z caluniej duszy
Posted
13 godzin temu, Nesiowata napisał:

Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność?

Też pomogę.

• Like 1
Posted

Sunia wzrusza, widac jej niepełnosprawnosć, więc myślę, że jesli Tola zrobi zbiórkę na jej zabezpieczenie weterynaryjne, to bez problemu się nazbiera. Jak bedzie, to poudostępniam ją na FB. Najgorzej jak psu dolega coś, czego nie widać,. Wtedy trudno o pomoc.

Nadal podtrzymuję ofertę podzielenia się pieniędzmi Borysa, ale jesli u tej suni udałoby się nazbierac fundusze z zewnątrz dzieki zbiórce, to może pieniądze na koncie ZEA przydadzą się na ratowanie jeszcze któregoś? Niedługo skończą sie wakacje, pozwalniają miejsca w hotelikach, więc może pojawi się i szansa dla innego psiaka.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Jaaga napisał:

Sunia wzrusza, widac jej niepełnosprawnosć, więc myślę, że jesli Tola zrobi zbiórkę na jej zabezpieczenie weterynaryjne, to bez problemu się nazbiera. Jak bedzie, to poudostępniam ją na FB. Najgorzej jak psu dolega coś, czego nie widać,. Wtedy trudno o pomoc.

Nadal podtrzymuję ofertę podzielenia się pieniędzmi Borysa, ale jesli u tej suni udałoby się nazbierac fundusze z zewnątrz dzieki zbiórce, to może pieniądze na koncie ZEA przydadzą się na ratowanie jeszcze któregoś? Niedługo skończą sie wakacje, pozwalniają miejsca w hotelikach, więc może pojawi się i szansa dla innego psiaka.

Niestety wakacje widać w schroniskach, psów przybywa :( u mnie w domu też na samym początku wakacji przybyło i "utknęło" czworo :( 

Oby wakacje nie "dotarły" na dogo :(  wychudzony, pręgowany, rudy z dredami i niby-agresor... one najbardziej czekają na koniec wakacji... 

Posted

Dzisiaj ze schroniska dostałam wiadomość,  że wet będzie dopiero jutro, więc nadal czekamy na decyzję co do zabiegu. Do Warszawy pojedzie jeszcze prawdopodobnie  co najmniej dwa psy, więc transport byłby wspólny. Ja od dzisiaj na krótkim urlopie, ale z laptopem i telefonem, więc jakoś dam radę to ogarniać. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Ciekawe czy weterynarz dojechał i jaka jest decyzja...

Szybko to pewnie nie będzie, oby tylko pozytywnie. Bardzo się martwię...

Posted

Ja się boję, że on się jednak uprze na sterylkę w schronie. Nie wiem czy malutka najgorsze dni przeczeka gdzieś w szpitalu, ale i tak lepiej byłoby, aby była zaopiekowana w DT. Zawsze to troskliwiej, tym bardziej, że śleputka : (