Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tolu, czy szykuje się Wam może transport z Zamościa w stronę Białystoku? Szukam transportu do Moli@ dla psiego dziadeczka, to dość trudny rejon, jeżeli chodzi o transport, więc może być też łączony.

Posted
Dnia 11.11.2019 o 15:54, Tyś(ka) napisał:

Tolu, czy szykuje się Wam może transport z Zamościa w stronę Białystoku? Szukam transportu do Moli@ dla psiego dziadeczka, to dość trudny rejon, jeżeli chodzi o transport, więc może być też łączony.

Niestety nie, w tamtą stronę nigdy właściwie nie miałam transportu.

Wiele lat temu wyadoptowaliśmy jedynią sunię do Białegostoku, ale ludzie przyjechali po nią do Zamościa.

Nasze sunie jechały też wielokrotnie  do malagos, ale o ile dobrze pamiętam zawsze był to transport do Warszawy, a potem dalej....

sama szukam teraz transportu do Warszawy, bo mały Feliks już może jechać.

Posted
Dnia 11.11.2019 o 21:22, Tola napisał:

Tysia,  potrzebuję pomocy w sprawie utworzenia bazarku na Fb, czy możesz być konsultantem w tych sprawach? ;)

Przepraszam, Tolu - zapomniałam odpisać, bo post zobaczyłam, ale w biegu i nie chciałam odpisać po macoszemu. Oczywiście mogę być, chociaż nie wiem czy się nadaję ;) Zakładanie bazarku z pozycji jakiejś strony początkowo przysparza trochę trudności (ja długo musiałam nad tym pracować, a potem przeszkolić resztę osób z wolontariatu - nie wiem co było trudniejsze: uczenie się samemu czy tłumaczenie każdemu jak to się robi :)), ale mam nadzieję, że moje porady się przydadzą :) Wysłałam na pw obszerną (mam nadzieję że jasną) instrukcję. Najlepiej ją czytać z włączonym filmikiem tutorialu na Youtube. Trzymam kciuki za powodzenie tworzenie bazarku. Chętnie bym pokazała jak się tworzy face-to-face, ale niestety w najbliższym czasie nie będzie mnie na Lubelszczyźnie.

Posted
23 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Przepraszam, Tolu - zapomniałam odpisać, bo post zobaczyłam, ale w biegu i nie chciałam odpisać po macoszemu. Oczywiście mogę być, chociaż nie wiem czy się nadaję ;) Zakładanie bazarku z pozycji jakiejś strony początkowo przysparza trochę trudności (ja długo musiałam nad tym pracować, a potem przeszkolić resztę osób z wolontariatu - nie wiem co było trudniejsze: uczenie się samemu czy tłumaczenie każdemu jak to się robi :)), ale mam nadzieję, że moje porady się przydadzą :) Wysłałam na pw obszerną (mam nadzieję że jasną) instrukcję. Najlepiej ją czytać z włączonym filmikiem tutorialu na Youtube. Trzymam kciuki za powodzenie tworzenie bazarku. Chętnie bym pokazała jak się tworzy face-to-face, ale niestety w najbliższym czasie nie będzie mnie na Lubelszczyźnie.

Instrukcja dotarła, dziękuję, jestem bardzo wdzięczna, przekazałam dalej.

Co z tego będzie - zobaczymy, najważniejsze, ze są chęci, z resztą jakoś damy radę:)

W razie niejasności -  będę pytać;)

Posted

Chciałabym Wam pokazać 2 suczki, siostry - Moli i Lusię, którym lada moment zawali się dotychczasowy świat.

Ich pani musi się wyprowadzić z naszych okolic, jest w stanie zabrać swoje 3 mniejsze psy, natomiast szuka nowego domu dla suczek.

Dziewczyny mogą zamieszkać u dwu różnych domach,  bo często popadają w konfilkty.

Pani wszystkie psy przygarniała w różnych etapach swojego życia.

Zrobiła OLX na Lublin, ja dzisiaj na Opole i Katowice., pokazywane są też na różnych grupach na FB.

Może ktoś pomoże i zrobi na Kraków i Warszawę, tak bardzo zal mi tych suniek?

Obie dziewczyny mają 5 lat, waż ok. 12 kg; są bardzo przyjazne, łagodne, posłuszne, chodzą na smyczy, zachowują czystość w mieszkaniu. 

Obie lubią dzieci; Moli jednak nie nadaje się do domu z kotem.

Suczki maja szczepienia, będą wysterylizowane.

Jaki będzie ich los:(

Posted
3 minuty temu, Jo37 napisał:

Biedne sunie. Szkoda, że one zostają na lodzie. Nie powinno tak być.

Też tak uważam:(.

Ale nie mam jak inaczej pomóc:(.

Najlepiej, jakby gdzieś trafiły razem... hotelik, DT, tylko to jest nierealne:(

• 2 weeks later...
Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Serdecznie zapraszam na bazarek świąteczny dla Nussi oraz dogomaniackich psiaków,które wspiera Fundacja Zea

https://www.dogomania.com/forum/topic/350895-magia-świątzapraszam-na-bazarek-do-291119/

oraz bazarek Anuli i jak zawsze możliwa wspólna wysyłka fantów z obu bazarków

https://www.dogomania.com/forum/topic/350884-ślicznościpluszakizabawki-dla-milusińskich231119-301119/

Bogusiu, pieknie  Ci dziękuję za pomoc  serce-ruchomy-obrazek-0879.gif

Posted

Trochę mnie tu nie było,  dlatego dzisiaj  już na pewno zaglądam i pokazuję szczęśliwe zamojszczaki w nowych domach:).

Jasminka w DS w Warszawie

cb68b09768c33561med.jpg

eeeed8938107d6acmed.jpg

Kalinka w DS w Myślenicach

edde04163f282beamed.jpg

• Like 1
Posted

No i ta smutniejsza informacja - wczoraj w nocy na sąsiednim osiedlu został porzucony niewielki piesek:(

Nie wiem, czy to porzucanie zwierząt kiedykolwiek  się skończy:(

Psiak był zmarznięty, brudny, głodny, w sierści zaschnięta jakaś cuchnąca substancja:(

Nie mieliśmy go gdzie zabrać, bo w kojcu nadal mamy Kenzo, Ewa zrobiła mu budkę w garażu i maluch tam na razie przebywa.

Nie mamy na razie pomysłu, co dalej, może ktoś coś podpowie:(

a3fe05465cf4221emed.jpg

a0cccc9e8318d0afmed.jpg

e3ca1f2c39a2a0e2med.jpg

974275374c9646cemed.jpg

d8f392f5cd72dfd1med.jpg