Havanka Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 14 minut temu, Tola napisał: Ja wiem, ze najlepiej byłoby, aby po sterylce kotka miała gdzie wracać, ale jak znalezc dom dzikiej kotce, jak tyle zsocjalizowanych kotów czeka na nowe domy:(. W kolejce na zabranie czeka jeszcze 5 takich dzikusów, gdzie je wszystkie umieszczać, bo przecież nie mogą żyć zamknięte w lecznicy w klatce, a szanse na adopcje są nikłe:( Teraz najważniejsza jest sterylizacja, aby nie było kolejnych kociaków w piwnicy:( Pięknie Eu dziękuję, może tylko przerzuć je jednak na Kraków, nie będą chyba kolidować z tym wspólnym OLX b-b... Ludzie z Katowic mają potem problemy z odbiorem kota w Krakowie, a dalej nie dowieziemy. Ok. Quote
Tola Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Przedstawiam Księciunia - 3 letni kocurek do adopcji, jest już po kastracji, czeka na dom, na razie bezskutecznie:( Dobrze chociaż, że jest w DT, a nie w lecznicy i może tam zostać, ile będzie trzeba. filmik - Księciunio w DT Quote
Tola Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 1 minutę temu, Jo37 napisał: Ależ elegancik z Księciunia. Imię dostał od mojego TZa;) Quote
Tola Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 2 godziny temu, Havanka napisał: Poziomeczce i Boróweczce zrobiłam oddzielne ogłoszenia na Katowice. Jeżeli trzeba zmienić miasto, to proszę o sugestie. https://www.olx.pl/oferta/boroweczka-slodkie-kocie-dziecko-szuka-domu-CID103-IDCJO2l.html https://www.olx.pl/oferta/poziomka-koci-maluszek-do-adopcji-CID103-IDCJOOe.html Własnie przed chwilką dzwonił fajny pan z Rudy Śl. , ale od razu zrezygnował, jak usłyszał, że kot do odbioru w Krakowie. To tylko białej Napoleonce z dwukolorowymi oczami się udało, ze pan chciał przyjechać do Krakowa... Quote
Tola Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Dnia 1.12.2019 o 13:01, Jo37 napisał: Śliczna sunia. Bardzo mały z niej molos. Z mojego bazarku jest 62 zł na spłatę faktury za leczenie kotów. Jutro zrobię przelew. Na koncie fundacji jest wpłata 62 zł - jeszcze raz pięknie dziękuję Quote
Jo37 Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 14 minut temu, Tola napisał: Na koncie fundacji jest wpłata 62 zł - jeszcze raz pięknie dziękuję Czy mogłabyś potwierdzić na wątku bazarku. To ten dolny link w moim podpisie. Quote
Tola Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 20 minut temu, Jo37 napisał: Czy mogłabyś potwierdzić na wątku bazarku. To ten dolny link w moim podpisie. Oczywiście - zrobione. Quote
Tola Posted December 4, 2019 Author Posted December 4, 2019 Miałam parę telefonów z zapytaniem o kociaczki, zwłaszcza o Poziomkę, ale większość z nich to nasi sąsiedzi zza wschodniej granicy. Najbardziej podobała mi się rozmowa z p. z Warszawy (mieszkanie w bloku, w domu 3 letni wykastrowany kocurek) i poprosiłam JO37 o wizytę. Borówka też podoba się i też poprosiłam już p. Agatę o wizytę . Potrzebne więc kciuki i być może malutkie nie będą musiały długo przebywać w lecznicowej klateczce. Quote
Tola Posted December 4, 2019 Author Posted December 4, 2019 Dnia 2.12.2019 o 22:44, Jo37 napisał: Zapraszam na bazarek dla zamojskich psiaków: Klary, Bubu, Leosia i Nugata. https://www.dogomania.com/forum/topic/350886-różności-dla-klary-bubu-leosia-i-nugata-do-0812-do-2100/ Zaglądajcie proszę i zapraszajcie znajomych. Wszystkie psiaki biedne jak myszy kościelne. Oczywiście bardzo dziękuję uwzględnienie Nugata. Quote
Havanka Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 Mam sporo zapytań o Borówkę a tylko jedno o Poziomkę. Jedna osoba bardzo nalegała, by można było odebrać Borówkę najpóźniej 6 grudnia ( Mikołaj ). Odpisałam, że to niemożliwe, że obowiązuje procedura adopcyjna. Ciekawa jestem, jak wypadną wizyty pa... Quote
Tola Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 Dnia 5.12.2019 o 17:35, Havanka napisał: Mam sporo zapytań o Borówkę a tylko jedno o Poziomkę. Jedna osoba bardzo nalegała, by można było odebrać Borówkę najpóźniej 6 grudnia ( Mikołaj ). Odpisałam, że to niemożliwe, że obowiązuje procedura adopcyjna. Ciekawa jestem, jak wypadną wizyty pa... O Borówkę miałam dwa zapytania, ale jeden to był wychodzący dom na wsi, w tym drugim w Krakowie robimy wizytę:) Prosimy o kciuki, jutro wizyta w Krakowie dla Borówki, a w niedzielę w Warszawie dla Poziomki:) Quote
Tola Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 Tymczasem mamy kolejna koteczkę Bakalię, znalezioną na ryneczku przy Orzeszkowej; malutka przez parę dni żyła pod przyczepą, z której sprzedawane są warzywa, handlarze karmili ją kiełbasą. Mała na szczęście jest w Dt, w następnym tyg. podjadę porobić zdjęcia do ogłoszeń. Bakalia to koteczka szylkret z białym - calico;) Ma ok. 3,5 mies. została odrobaczona, testy ujemne. Mam tylko takie zdjęcie; do weta z Bakalią jezdził TZ, nie miał jak zrobić. Quote
Jo37 Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 4 minuty temu, Tola napisał: Tymczasem mamy kolejna koteczkę Bakalię, znalezioną na ryneczku przy Orzeszkowej; malutka przez parę dni żyła pod przyczepą, z której sprzedawane są warzywa, handlarze karmili ją kiełbasą. Mała na szczęście jest w Dt, w następnym tyg. podjadę porobić zdjęcia do ogłoszeń. Bakalia to koteczka szylkret z białym - calico. Ma ok. 3,3 mies. została odrobaczona, testy ujemne. Mam tylko takie zdjęcie Nie widzę zdjęcia. Quote
Tola Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 No i teraz wiadomość, o której aż boję się pisać - naszemu Kenzo, który wrócił z adopcji z Warszawy po paru dniach, szykuje się dom w Krakowie. Pan ma 59 lat, jest od 2 lat wdowcem; w przeszłości mieli psa - mieszańca labka z rottweilerem, też uratowanego z ciężkich warunków. Pan ma spore grono znajomych, wszyscy psiolubni, wszyscy są właścicielami psów ze schronisk. Jeśli adopcja dojdzie do skutku, to pan osobiście przyjedzie po Kenzo. Zostały przekazane wszystkie informacje o Kenzo - o jego historii, nieudanej adopcji, sporej nadpobudliwości i niechęci do samców. Poprosiłam już elik o wizytę. 1 Quote
Tola Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 16 minut temu, Jo37 napisał: Nie widzę zdjęcia. Już jest Quote
elik Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 Martusiu, nie wiem czy to właściwy wątek, ale powiem, że jestem umówiona z panem od Kenzo na jutro. Godziny jeszcze nie ustaliliśmy, bo jutro o 11-tej mam wizytę u weta z Alfikiem. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i umówiliśmy się, że zadzwonię po wizycie i ustalimy. Alfinek zaczął kuleć na łapkę i nasza wetka podejrzewa zerwanie wiązadła kolanowego i skierowała nas do ortopedy Quote
Tola Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 Do tych informacji o Kenzo chciałam jeszcze dodać, że mój OLx (wyrożniany) miał sporą oglądalność, ponad 370 wejść w ciągu chyba 2 tyg. i ani jednego odkrycia tel. Do wczoraj. Quote
Tola Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Martusiu, nie wiem czy to właściwy wątek, ale powiem, że jestem umówiona z panem od Kenzo na jutro. Godziny jeszcze nie ustaliliśmy, bo jutro o 11-tej mam wizytę u weta z Alfikiem. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i umówiliśmy się, że zadzwonię po wizycie i ustalimy. Alfinek zaczął kuleć na łapkę i nasza wetka podejrzewa zerwanie wiązadła kolanowego i skierowała nas do ortopedy Bardzo Elu dziękuję, zorganizuj to wszytsko tak, aby było Ci jak najwygodniej. Życzę Alfikowi szybkiego powrotu do zdrowia! A wszystkich sympatyków Kenzo proszę, aby b. mocno trzymali kciuki! Quote
Tola Posted December 6, 2019 Author Posted December 6, 2019 6 minut temu, elik napisał: Chyba razem pisałyśmy o Kenzo Martusiu :) Tak:) Bardzo dobrze trafiłaś, Kenzo nie miał swojego wątku. Quote
elik Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 9 minut temu, Tola napisał: Życzę Alfikowi szybkiego powrotu do zdrowia! Bardzo dziękuję Martusiu, ale obawiam się, że nie nastąpi to szybko :( Wetka podejrzewa, że będzie konieczna operacja i z tego powodu nie zaszczepiła go p/wściekliźnie, bo operacja musiałaby być odłożona na co najmniej 3 tygodnie. Szczepienie obu moich psiaków wypada dopiero po 20 grudnia, ale z powodu tej bolesności przyspieszyłam szczepienie bo nie przypuszczałam, że to taka poważna sprawa. Myślałam, że zbadamy łapkę i przy okazji zaszczepimy psiaki. Jutro okaże się czy decyzja o odłożeniu szczepienia była słuszna. Oby nie. Wolę jechać z Alfikiem drugi raz na szczepienie, niż żeby musiał być operowany. Quote
Recommended Posts