terra Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Zaciskam kciuki za Maciejkę i jej naj, naj domek. Maizianka dla Zuzi. Quote
Tola Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 O 6.06.2016 o 06:42, terra napisał: Zaciskam kciuki za Maciejkę i jej naj, naj domek. Maizianka dla Zuzi. Wizyta wypadła pomyślnie; małżeństwo ok 45 - 50, mieszkanie w bloku, parter, ale w oknach są zabezpieczenia, bo w domu jest już 7 mies. wysterylizowana koteczka (aktualna książeczka zdrowia, obok znajomy weterynarz). Maciejka może śmiało jechać; na razie nie mam transportu, ten najbliższy dopiero w pierwszym tyg. lipca, ale rodzina poczeka ;) A może znajdzie ktoś, kto wcześniej będzie jechał do Krakowa. terra - bardzo dziękuję za ogłoszenia :) U Morela vel Azyra wszystko dobrze, psiak zachowuje się tak, jakby mieszkał z rodzina od zawsze:) Tutaj odpoczynek na balkonie :) Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Morel - tak jak Kejla - wiedział na co czeka :) Quote
Tola Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 26 minut temu, anecik napisał: Morel - tak jak Kejla - wiedział na co czeka :) No tak :) Tylko dobrze byłoby, żeby powiedział, ze czeka na ten właśnie dom, byłoby po drodze mniej stresu i zamartwiania się, czekalibyśmy sobie spokojnie te 8 miesięcy ;) 1 Quote
terra Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Ale się cieszę, że Maciejka ma domek :) I Morelek już zadomowiony :) Quote
xcat Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 Nie było mnie jakiś czas. Który psiak potrzebuje teraz najbardziej deklaracji stałej? ( moje 25zł jest wolne). Quote
Tola Posted June 19, 2016 Author Posted June 19, 2016 13 minut temu, xcat napisał: Nie było mnie jakiś czas. Który psiak potrzebuje teraz najbardziej deklaracji stałej? ( moje 25zł jest wolne). Nie wiem jaka sytuacja u Anuli z Bogusik z zamojskimi psiakami, jak u Kaśki; u Murki najgorzej z finansami stoi Aschita - brak deklaracji, a sunia potrebuje jeszcze specjalistyczną karmę... Quote
Anula Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 5 minut temu, Tola napisał: Nie wiem jaka sytuacja u Anuli z Bogusik z zamojskimi psiakami, u Murki najgorzej z finansami stoi Aschita... U nas z finansami dajemy radę,mamy 4 psiaki pod opieką ale jest okey.Abi szykuje się do domku,jeżeli wizyta wypadnie pomyślnie a Cypisek wybiera się do domku 24.06.16. Quote
elik Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 18 minut temu, Tola napisał: Nie wiem jaka sytuacja u Anuli z Bogusik z zamojskimi psiakami, jak u Kaśki; u Murki najgorzej z finansami stoi Aschita - brak deklaracji, a sunia potrebuje jeszcze specjalistyczną karmę... Oj tak, tak. Myślałam, że podgonię bazarkiem, ale poszło słabiutko :( Planuję następny, ale chwila zejdzie. Muszę zakończyć ten i dopiero zacznę przygotowywać następny. Quote
xcat Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 4 godziny temu, Tola napisał: Nie wiem jaka sytuacja u Anuli z Bogusik z zamojskimi psiakami, jak u Kaśki; u Murki najgorzej z finansami stoi Aschita - brak deklaracji, a sunia potrebuje jeszcze specjalistyczną karmę... czyli na razie deklaruję na sunię :) Quote
Tyśka) Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 O 6.05.2016 o 22:17, Tyś napisał: A ja niestety przerwę tę wesołą atmosferę, bo szukamy zwyrodnialca, który porzucił te zwierzęta w stanie niemal agonalnym... W tej chwili i kotka (białaczka + chłoniak), i duży psiak (guz śledziony) walczą o życie, mniejszy psiaczek również nie jest w najlepszym stanie (guz prostaty, o średnicy 4cm). Dla dużego szukamy dawcy krwi,musi być już-teraz operowany, jego guz śledziony może w każdej chwili pęknąć. Pies, który może być dla niego dawcą to: Pies 6lat. Waga ok 40kg. Zdrowy. Sam pies jedzie do Lublina na operację, ale krew może najbliżej przyjechać z Warszawy... Koszty niestety ogromne. Więcej na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/1306607819366841/ Duży pies, Misio oraz kotka są za TM - nie zdążyliśmy z pomocą. Rudasek dostał najwspanialszy DS na Mazurach. Śpi pod pierzyną wraz z psami i kotami, ten to dopiero szczęściarz :). Za obecność na wydarzeniu i rady, dziękuję. Z kolei ja na nowo zaczynam walkę łapania dzikich psów wielkości od świnki morskiej aż do kolana... Mile widziane rady, Ciocie, bo jestem w tym zielona. Chcę je chociaż wyłapać na kastrację, bo suki (dwie) rodza non stop i szczeniaki albo kończą pod kołami samochodu, albo dołączają do stadka dzikusów.. :( Wiem, że jedynie jestem w miarę możliwości na Waszych wątkach, nie pomagam Wam finansowo ani materialnie, ale proszę ślicznie o porady w sprawie tych psów - ja naprawdę jestem zielona, a chciałabym przed przeprowadzką na studia załatwić sprawę z dzikuskami. Serce się kraje, jak się przechodzi obok ich miejsca bytowania. Quote
Tola Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 Kochane - jakby ktoś mógł pomóc mi w ogłaszaniu kociaków, szukaniu domów - bardzo proszę, jest ogromny wysyp, a ja nadal bez chwili czasu :( Szafirek - wiek około 8 tygodni. Został póki co odrobaczony i odpchlony. Quote
Tola Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 Frezja - wiek około 10 tyg. Została już odrobaczona i zaszczepiona pierwszą dawka szczepionki. Quote
Tola Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 Kocięta - lada moment będą miały 6 tygodni. Powoli zaczynają samodzielnie jeść. Burasek to kocurek, reszta same dziewczyny. Quote
Tola Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 Kociaki - wiek około 9 tygodni; znalezione zostały ze strasznym kocim katarem ale już zdrowieją. Kociak bury i bardziej biały to kocurki; kociczka rudo-biała. Quote
terra Posted June 22, 2016 Posted June 22, 2016 Ale cudne cuda Oczywiście poogłaszam kociaki. Tolu czy ten kociak z białą główka jest cały biały, czy ogonek ma ciemny? Quote
Tola Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 46 minut temu, terra napisał: Ale cudne cuda Oczywiście poogłaszam kociaki. Tolu czy ten kociak z białą główka jest cały biały, czy ogonek ma ciemny? Końcówka ogonka taka trochę rudawa, jak na główce. Dziękuję bardzo! Quote
terra Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 8 godzin temu, Tola napisał: Końcówka ogonka taka trochę rudawa, jak na główce. Dziękuję bardzo! To dobrze, bo z całymi białymi różnie bywa. Quote
Tyśka) Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 Przeurocze kociaki, raz-dwa wyfrunął do siebie. Myślę, że najszybciej znajdzie dom rudo-biała koteczka :). Trzymam kciuki. Quote
Tola Posted June 23, 2016 Author Posted June 23, 2016 Brak już miejsca na 1 stronie więc wpisuję tutaj - wątki zamojskich psów, które znalazły dom w ostatnim czasie dzięki ogromniej pomocy dogomaniaków Quote
terra Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 7 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Koteczka Frezja ma już swój domek Super, bardzo się cieszę, że kicia już w domku. Nawet nie zdążyłam jej zrobić ogłoszeń. Quote
Recommended Posts