Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 24.09.2024 o 19:49, limonka80 napisał:

Szymuś na zdjeciu chyba macha ogonem ...

Tak, wygląda na to, że macha ogonkiem.  Dobry znak  🤩   

Posted
Dnia 24.09.2024 o 19:48, Kate1 napisał:

Się Szymuś doczekał. Teraz kciuki, żeby się chłopak zaaklimatyzował. Przecież tam u Jagusi zwierzaki mają tak dobrze, że może mu się wydawać, że stracił swój azyl, do którego trafił po przeżyciach schroniskowych. Oby szybko zrozumiał, że właśnie dostał swój prawdziwy, własny domek i własnych ludzi. Powodzenia. Marzy mi się jeszcze by szczęście uśmiechnęło się dla pozostałych podopiecznych, zwłaszcza do tych, którzy się trochę zasiedzieli w domku tymczasowym ...

Na pewno dla niego taka drastyczna zmiana bedzie trudna, ale za to pańcia rozpuszcza cały czas smaczkami.Ja to przy niej zołza jestem 😉 jedno szczepienie, drugie, odrobaczanie, pasowanie szelek. Same stresy. Chyba lepiej było się już przenieść.

Na poważnie, wiadomo że przestawienie się do całkowicie odmiennego życia na pewno bedzie trudne, ale  mam nadzieję, że obie strony dadzą radę. Co do nowej rodziny, to jestem raczej spokojna, bo tak ciepłych ludzi rzadko się spotyka, bardziej stresuje mnie blok i spacery tylko na smyczy. Pocieszenie daje obecność ogródka działkowego. No i mam nadzieję, że bedzie dobry dla kota. U nas najpierw czaił się na kota, ale potem odpuscił, kiedy widział, ze inne psy go ignorują i nie reagują na niego.

Tej ogólnej radości z adopcji Szymka nie byłoby, gdyby nie Wasza tu pomoc, cierpliwe wspieranie deklaracjami, ogłaszanie. Wszyscy mamy świadomość, że gdyby nie Wy, to już na pewno nie żyłby w schronisku, a tak zaczyna kolejny etap życia.

Odetchnę pełną piersią tak za 2 tygodnie.

• Like 3
Posted

Cieszę się cały czas z domu Szymka, ale u Mariny zobaczyłam taką usmiechniętą mimotak trudnych warunków w schronisku dziewczynkę i  smutno mi się zrobiło. Jest tyle psów, kóre też powinny miec domy :(

461053391_949226437247464_2908747321250173286_n.jpg

Posted

U Szymusia wszystko w porządku.znalazl sobie nowy punkt obserwacyjny w domu, chodzi na spacerki, daje sobie zakładać i zdejmowac szelki. Te, które dałam pasują idealnie.  Jedynie załatwia się jeszcze w domu po przyjściu ze spacerów, bo boi się w obcym terenie na smyczy. Pani Ola, z którą rozmawiała Tola jest własnie u nich i też jest Szymkiem zachwycona, co mi osobiście oznajmiła 🙂

IMG_20240925_181514.jpg

IMG_20240925_181517.jpg

• Like 8
  • Upvote 1
Posted

Wspaniale 🙂

Takie adopcje bardzo uskrzydlają ! Życze, by kolejni podopieczni pakowali sie na swoje- niezależnie czy mali, duźi, starzy, młodzi czy nawet niepełnosprawni. Kazdy może mieć szanse ale wpierw to MY musimy w to uwierzyć.

Powodzenia Szymek. Moje serce tez skradłeś piesku 

• Like 3
Posted
Dnia 25.09.2024 o 20:39, kiyoshi napisał:

Wspaniale 🙂

Takie adopcje bardzo uskrzydlają !  Kazdy może mieć szanse ale wpierw to MY musimy w to uwierzyć.

Sama prawda. W adopcję Szymka nikt nie wierzył, nie był praktycznie ogłaszany od miesięcy,  bo nie wyróżnione ogłoszenie sprzed pół roku czy więcej,  tak naprawdę nie funkcjonuje.

Gdyby nie podwyżka prądu i desperacja, żeby od nowa spróbować z ogłoszeniami,  bo może kogoś jednak uda się wyadoptowac, to Szymek nie zachwycały nas teraz zdjęciami i wieściami z nowego domu.

Mam nadzieję,  że to  nie koniec adopcji, będziemy ogłaszać i uda się znaleźć dom też np. Kodzie czy Nemo. Przecież zawsze może znaleźć się ktoś, kto psem zachwyci się jak my.

Tak miło jest słuchać  Pani, która  wyraża się z uczuciem i zawsze to nie nawet Szymek, tylko jest Szymuś.

• Like 5
Posted
Dnia 25.09.2024 o 18:19, Jaaga napisał:

U Szymusia wszystko w porządku.znalazl sobie nowy punkt obserwacyjny w domu, chodzi na spacerki, daje sobie zakładać i zdejmowac szelki. Te, które dałam pasują idealnie.  Jedynie załatwia się jeszcze w domu po przyjściu ze spacerów, bo boi się w obcym terenie na smyczy. Pani Ola, z którą rozmawiała Tola jest własnie u nich i też jest Szymkiem zachwycona, co mi osobiście oznajmiła 🙂

IMG_20240925_181514.jpg

IMG_20240925_181517.jpg

Pani Ola dotrzymała słowa; zapowiadała, że nie wytrzyma i pójdzie odwiedzic Szymusia jak najszybciej 🙂 

• Like 1
Posted

Stan konta ZEa (z wpłat dogomaniaków: 26.09. : 530  zł.

Myślę, że trzeba jeszcze chwilę odczekać, ale  powolutku proszę o informację, na konto jakiego psa/psów  przechodzi ta kwota.

Posted
Dnia 26.09.2024 o 19:47, Tola napisał:

Stan konta ZEa (z wpłat dogomaniaków)

Stan konta 26.09. : 530  zł.

Myślę, że trzeba jeszcze chwilę odczekać, ale  powolutku

proszę o informację, na konto jakiego psa/psów  przechodzi ta kwota.

Też myślę, że warto trochę odczekać. 

Tolu, a to podliczone ze srodkami z wirtualnej adopcji? Tam tez potem musisz dac znac, że  znalazl dom.

Jeśli wszystko będzie dobrze, to co prawda nie jestem deklarowiczką, ale znam potrzeby wszystkich 😉 może przeznaczyć je na szczepienia i odrobaczenie dla pozostalych hotelowych  dogomaniackich u nas? Wygasły już im, a tak to wet wystawiłby jedna fakturę na fundację.

Posted
Dnia 28.09.2024 o 20:18, Nesiowata napisał:

Wygląda na zdziwionego.

Prawie jak Robert 😜

Pani napisała, że przetrwał dzięki smaczkom. Zaczynam zastanawiać się, kiedy te smaczki pojawią się w boczkach, bo wszystko udaje się dzięki nim.

IMG_20240928_205617.jpg

• Like 2