elik Posted October 11, 2024 Posted October 11, 2024 Dnia 11.10.2024 o 19:24, Aska7 napisał: Gramy do tej samej bramki. Wszystkie. Asiu, ja mogę grać z każdym, którego jedynym celem jest pomoc zwierzętom, a nie budowanie własnego obrazu, a niszczenie innych. Odpowiem Ci też Asiu, na pierwotną wersję Twojego postu: To normalne, nie da się lubić wszystkich, ale należy szanować się wzajemnie, umieć zachować umiar i skupić się na rozwiązywaniu spraw, które nas łączą. Quote
malti Posted October 12, 2024 Posted October 12, 2024 Od dawna już coraz rzadziej zaglądam na Dogo a po przeczytaniu tej wymiany postów wiem,że to dobra decyzja. To nie już to samo forum co kiedyś- już coraz mniej postów o faktycznej pomocy dla zwierzaków. Rządzą teraz wzajemne animozje i eksperci zza ekranu- jakie to typowo polskie. Wręcz niektórzy tu myślą, że ich prawda jest bardziej prawdziwsza niż innych i, że na podstawie kilku zdjęć mają praw do formułowania negatywnych wniosków na temat właścicieli. Moje poprzednie psy całe lata miały legowisko koło kaloryfera i uwielbiały tam leżeć. Szymusiowi życzę dużo szczęścia w nowym domu. Nowi właściciele na pewno go pokochali całym sercem. Ja w imieniu moim i mamy ( Iwona K) proszę o przekazanie naszych deklaracji na psy u Jagny 6 Quote
limonka80 Posted October 13, 2024 Author Posted October 13, 2024 Miałam już nie brnąć w dalszą, bezsensowną dyskusję, ale ostatnim postem przebiłaś swój poprzedni. Dopiero teraz dotarło do mnie, jak duże sama musisz mieć wątpliwości co do tej adopcji, skoro mój post który brzmiał : Dnia 7.10.2024 o 21:54, limonka80 napisał: Mam nadzieję, że Szymuś zaaklimatyzuje się do nowych warunków, odmiennych od tego co znał przez ostatnie dwa lata i że będzie w nowym domu szczęśliwy, choć nie ukrywam, że zabranie Szymka do gromera w drugim dniu po adopcji uważam za zły pomysł i zmartwiło mnie, że nowi opiekunowie nie pomyśleli, że już sama zmiana miejsca jest dla niego wystarczajaco stresująca. tak Cię rozjuszył że aby te wątpliwości zagłuszyć i przekonać innych i siebie że wszystko jest super, wylałaś potok obelg i złośliwości pod adesem Eli, na przemian z wielokrotnym podkreślaniem i powtarzaniem ile robisz na dogo. (Zawsze myślałam, że ocenę naszych zasług zostawiamy innym, a nie sami o nich mówimy, ale to akurat staje się coraz powszechniejsze.) Wracając do Szymka - choć w ostatnich miesiącach nie bywałam na wątku tak często jak na początku, byłam obecna, pilnowałam by był finansowo zabezpieczony, i też chciałam dobrego domu dla niego. Moje wątpliwości czy to ten najlepszy dom wzięły się nie tylko przez wizytę u groomera, ale też stąd : Dnia 31.07.2022 o 18:54, Jaaga napisał: Koniecznie wlasnie z ogródkiem, on najlepiej czuje się w ogrodzie, gdzie wszystkiego doglądać i pilnuje bramy. Typowy psi gospodarz. Do domu trzeba brać go na rękach, a rano jest pierwszy pod drzwiami. Dnia 31.08.2022 o 10:42, Jaaga napisał: Jest wykastrowany, zdrowy. Nadaje się do domu z ogrodem, bo najszczęśliwszy jest luzem, kiedy może sobie gospodarzyć po swojemu. Dnia 24.07.2024 o 08:20, Jaaga napisał: Potrafi chodzić na smyczy, ale zdecydowanie chciałby mieszkać w domu z ogrodem, bo lubi wychodzić , czasem dłużej siedzieć w słoneczku, posprawdzać wszystkie kąty. Czasem zajmuje mu to kilka godzin. Daje znać, kiedy chce wyjść. Zawsze brałam pod uwagę to co mówiłaś, bo wierzyłam że znasz swoje psy i chcesz tego co dla nich najlepsze, dlatego właśnie wyraziłam swoje obawy. Bo wbrew temu co piszesz, ja czułam się opiekunką Szymka. 1 Quote
limonka80 Posted October 13, 2024 Author Posted October 13, 2024 I jeszcz ostatnia rzecz - JAK ŚMIESZ wspominać Nusię. To przerasta wszelkie pojęcie. Nie odezwałam się wtedy ani słowem, na temat tego jak potraktowałaś mnie i Nusię. Malutka miałą przyjechać do mnie tylko na badania, na jeden dzień, a z dnia na dzień zostawiłaś nas na lodzie. Byłam zupełnie nieprzygotowana, a w bardzo ciężkim dla mnie czasie Nusia musiała u mnie zostać bo nie miała gdzie pójść. A teraz hit - tego, że Nusia nie może do Ciebie wrócić też dowiedziałam się z wątku, bo nie miałaś na tyle przyzwoitości by powiedzieć mi to wprost, lub by dać mi chociaż trochę czasu bym mogła się jakoś przeorganizować. Aha, pewnie też nie byłam opiekunką. Radziłam sobie jak mogłam ale sytuacja mnie przerosła. Z tym że Nusia zaginęła nie uporałam się do dziś, i pewnie nigdy się nie uporam. Muszę z tym żyć, ale to, że akurat Ty to wyciągnęłaś ... po prostu nie wierzę . 3 Quote
limonka80 Posted October 15, 2024 Author Posted October 15, 2024 Zgodnie z wypowiedziami deklarowiczów - tu na wątku i z rozmów telefonicznych, pozostałe po Szymku 1003,57 zł zostanie przekazane po połowie : na psy u Jagny i na psy pod opieką Jo37. Proszę o informację na czyje konto zrobić przelew. Quote
limonka80 Posted October 18, 2024 Author Posted October 18, 2024 Dziś zrobiłam przelew : - na konto Jo37 : 502 zł -na konto Jagny : 502 zł Stan konta Szymka na dzień 18.10.2024 r. : 0 zł Quote
Tola Posted October 20, 2024 Posted October 20, 2024 Dnia 15.10.2024 o 22:43, limonka80 napisał: Zgodnie z wypowiedziami deklarowiczów - tu na wątku i z rozmów telefonicznych, pozostałe po Szymku 1003,57 zł zostanie przekazane po połowie : na psy u Jagny i na psy pod opieką Jo37. Proszę o informację na czyje konto zrobić przelew. Na koncie ZEa pozostało 700 zł, więc również kwota ta zostanie podzielona na połowę - na psy u Jagny i na psy pod opieką Jo37. Poproszę o faktury za hotelowanie lub za zakup karmy. Quote
Jo37 Posted October 20, 2024 Posted October 20, 2024 Potwierdzam wpływ 502,00 zł na psy pod moją opieką. Zostaną przeznaczone na szczepienia i karmę dla Luny, Kody, Nemo u Jaagi i Piksela u Szafirki. Quote
Tola Posted November 13, 2024 Posted November 13, 2024 Wpłaty dla Szymusia na konto ZEA 20 zł - mgog (07.11.) Quote
Tola Posted November 13, 2024 Posted November 13, 2024 Dnia 20.10.2024 o 20:38, Tola napisał: Na koncie ZEa pozostało 700 zł, więc również kwota ta zostanie podzielona na połowę - na psy u Jagny i na psy pod opieką Jo37. Poproszę o faktury za hotelowanie lub za zakup karmy. Na koncie ZEA jest 720 zł do wykorzystania na psy u Jaaga i te pod opieka Jo37 Quote
Tola Posted May 23, 2025 Posted May 23, 2025 Wpłata dla Szymusia na konto ZEA : 20 zł - mgog (06.05.) Quote
Tola Posted July 3, 2025 Posted July 3, 2025 Wpłata dla Szymusia na konto ZEA : 20 zł - mgog (27.06.) Quote
Nadziejka Posted December 23, 2025 Posted December 23, 2025 Dnia 25.06.2025 o 11:15, Tola napisał: Szymuś pozdrawia SZCZĘŚLIWYCH CUDOWNYCH ŚWIĄT SZYMONKOWI Z RODZINKĄ SERCEM PRZEKAZUJĘ Quote
Nadziejka Posted December 23, 2025 Posted December 23, 2025 Dnia 18.10.2024 o 13:19, limonka80 napisał: LIMONKO RADOSNYCH SPEŁNIONYCH CUDÓW GWIAZDKI PIERWSZEJ CIEPŁYCH ŚWIĄT TOBIE I NAJBLIŻSZYM Z SERCA PRZEKAZUJĘ DZIĘKUJĘ WIELCE DZIĘKUJĘ ZA ŚWIĄTECZNE DARY PIĘKNE UBRANKA CIEPLUTKIE DLA MOICH UKOCHANYCH ŁAPECZEK I SŁODKOŚCI PYSZNOŚCI CUD NIESPODZIANKA DZISIAJ DO NAS PRZYBYŁA 1 Quote
Nadziejka Posted September 18 Posted September 18 SZYMONKOWI I JEGO LUDECZKOM WSZELKIEGO NAJNAJLEPSIEGO Quote
Recommended Posts