kiyoshi Posted July 24, 2024 Posted July 24, 2024 Dnia 24.07.2024 o 08:20, Jaaga napisał: Dziękuję bardzo. Szymek nie jest szczekliwy, nie niszczy, zgadza się z innymi psami, niezależnie od płci i wielkości. Jest regularnie szczepiony, odrobaczony, Wykastrowany, z książeczką zdrowia, zachipowany. Jest całkowicie zdrowy. Potrafi chodzić na smyczy, ale zdecydowanie chciałby mieszkać w domu z ogrodem, bo lubi wychodzić , czasem dłużej siedzieć w słoneczku, posprawdzać wszystkie kąty. Czasem zajmuje mu to kilka godzin. Daje znać, kiedy chce wyjść. Szymek jest psem wzorowym dopóki nie chce robić się czegoś wbrew niemu. Największy problem to czesanie, bo klapie zębami i trzeba go utrzymywać za obrożę, żeby nie dosięgnął. Dopóki daje mu się spokój, to jest fajnym, bardzo spokojnym i zrównoważonym towarzyszem. Ze względu na to nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Najbardziej nadaje się na towarzysza dla spokojnej, starszej osoby. Dzieki za dokładny opis. Zrobiłam mu olx na Katowice, wyróżniony na tydzień. Numer do TOLI tak jak w poprzednim olxie co znalazłam. chyba że lepiej do Ciebie Jaaga bezpośrednio ? lub mogę dać na siebie jeśli chcecie. Dziś zrobię jeszcze wersje na Kraków. Wspominam w treści że piesek pilnie musi znaleść dom stały ze względu na trudną sytuację opiekuna tymczasowego, co jest prawdą. Nie wspominam, że szuka domu z ogrodem, bo moim zdaniem on się odnajdzie w bloku jeśli będzie miał dobrych ludzi, spacery itd. Nie znam psa który nie odnalazłby się w bloku a mam spore doświadczenie w adopcjach psów z łańcuchów, kojców, podwórek, tzw. wiejskich wędrowniczków. Każdy się odnajdzie, najważniejszy jest dobry opiekun. https://www.olx.pl/d/oferta/nie-mam-oczka-nie-mam-domu-pomoz-mi-CID103-ID118Rdn.html?bs=olx_pro_listing Quote
Jaaga Posted July 24, 2024 Posted July 24, 2024 Dziękuję. Tel. do Toli, jak wcześniej. Może akurat ktoś go wypatrzy. Zrobię mu kilka nowych zdjęć, bo wieczorem jadę na wieś. Tylko nie wiem na jakim jest etapie linienia. On nienawidzi czesania i trzeba robić to we dwoje, żeby nie pogryzł. Normalnie więc czekam, aż sam zmieni. Przez te upały część psów drugi raz od wiosny zmienia całą sierść. Dam znać na whatsapp Bożence, która jest jego skarbnikiem, żeby później zaglądnęłam wyróżnić ogłoszenie, gdybyś dala rade zrobić drugie. Quote
kiyoshi Posted July 24, 2024 Posted July 24, 2024 Dnia 24.07.2024 o 16:13, Jaaga napisał: Dziękuję. Tel. do Toli, jak wcześniej. Może akurat ktoś go wypatrzy. Zrobię mu kilka nowych zdjęć, bo wieczorem jadę na wieś. Tylko nie wiem na jakim jest etapie linienia. On nienawidzi czesania i trzeba robić to we dwoje, żeby nie pogryzł. Normalnie więc czekam, aż sam zmieni. Przez te upały część psów drugi raz od wiosny zmienia całą sierść. Dam znać na whatsapp Bożence, która jest jego skarbnikiem, żeby później zaglądnęłam wyróżnić ogłoszenie, gdybyś dala rade zrobić drugie. Póki co olx przepuścił, na Kraków https://www.olx.pl/d/933247314/?bs=olx_pro_listing Quote
limonka80 Posted July 24, 2024 Author Posted July 24, 2024 Dnia 24.07.2024 o 15:45, kiyoshi napisał: Zrobiłam mu olx na Katowice, wyróżniony na tydzień. Bardzo Ci dziękuję Wyróżniłam na miesiąc to na Katowice, tego drugiego na Kraków nie mogę wyróżnić - cały czas szare nieaktywnw pola, nie wiem czemu spróbuję jutro. Super teksty napisałaś Iza, jeszcze raz Ci dziękuję ... Quote
limonka80 Posted July 24, 2024 Author Posted July 24, 2024 Dnia 23.07.2024 o 14:53, Nadziejka napisał: Serdecznie ogromnie zapraszam Pięknie Ci dziękuję za bazarek dla Szymusia Quote
limonka80 Posted July 24, 2024 Author Posted July 24, 2024 Dnia 24.07.2024 o 16:13, Jaaga napisał: Może akurat ktoś go wypatrzy. Jagna, jaki będzie nowy koszt pobytu Szymka ? Quote
Jaaga Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 Dnia 24.07.2024 o 22:25, limonka80 napisał: Bardzo Ci dziękuję Wyróżniłam na miesiąc to na Katowice, tego drugiego na Kraków nie mogę wyróżnić - cały czas szare nieaktywnw pola, nie wiem czemu spróbuję jutro. Super teksty napisałaś Iza, jeszcze raz Ci dziękuję ... Szare pola oznaczają, że jest wyroznione. Będą aktywne, jak poprzednie wyróżnienie skończy się. Jeśli jest wyróżnione np na tydzień to wtedy opcje krótsze są nieaktywne, szare a działa tylko opcja na 30 dni. Dnia 24.07.2024 o 22:30, limonka80 napisał: Jagna, jaki będzie nowy koszt pobytu Szymka ? Na pewno już bedzie po 20 zł dodatkowo do każdego psa, ale to nie dla nas, tylko to cześć na pokrycie faktur za droższy o 55%prąd, bo liczą tak od czerwca. nie wiedziałam jakiego rzędu to była podwyżka-do pierwszej faktury. Normalnie też musielibyśmy coś podnieść, bo co miesiąc za wszystko płace drożej. Jestem już bezradna. Wyjściem byłoby wyadoptowanie choć 2-3 psów, wtedy na ich miejsce mogłyby trafić nowe w aktualnej cenie i coś już wyrównałoby się. Większością przyjęć też nie wyrównamy, bo nie miałabym gdzie ich dać i jak się nimi zajmować. Już i tak Rzepik i Aria przyjechały nadprogramowo. Mam nadzieję, że Rzepik rownież jednak trafi do nowego domu. Wieczorem wróciłam na wieś, ale od wczoraj źle się czuję, coś chyba zalapalam biegajac po przychodniach,a mamy rozgrzebany cały parter, przez zamówienie za dużej nowej kanapy. Muszę mieć trochę czasu, żeby siąść i jakoś rozplanować finanse. Quote
Jaaga Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 Dnia 25.07.2024 o 16:04, Poker napisał: Oby nie COVID, bo jest sporo. Na szczescie nie. Quote
Tola Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 Dnia 23.07.2024 o 20:35, kiyoshi napisał: Proszę wrzućcie linki do ogłoszeń Szymka. Gdyby udało się wpisać najwazniejsze informacje o nim do ogłoszeń to zabiorę się za nie od razu. edit: na olx znalazłam tylko to jedno ogłoszenie, rozumiem, że to Toli. w moim odczuciu należałoby zmienić tytuł i zdjęcie główne. Ogłoszenie jest na Wrocław. Mogłabym dorobić mu na Katowice, Kraków i Bielsko jeśli chcecie oczywiście https://www.olx.pl/d/oferta/szymus-szuka-domu-CID103-IDR2R8b.html To nie jest moje ogłoszenie, moje dwa olx Szymka usunęli, muszę zrobić przerwę, bo zablokują mi konto. Quote
kiyoshi Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Dnia 25.07.2024 o 18:40, Tola napisał: To nie jest moje ogłoszenie, moje dwa olx Szymka usunęli, muszę zrobić przerwę, bo zablokują mi konto. A czy numer telefonu jest poprawny??? Możesz zerknąć i potwierdzić. Mi niestety olx też czasem usuwa Quote
Tola Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Dnia 26.07.2024 o 07:52, kiyoshi napisał: A czy numer telefonu jest poprawny??? Możesz zerknąć i potwierdzić. Mi niestety olx też czasem usuwa Tutaj jest mój nr tel https://www.olx.pl/d/933247314/?bs=olx_pro_listing Quote
Jaaga Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Tolu, dzięki za wstawienie. Chciałam go wypięknić, ale niestety nie pozwolił sobie wyczesać kłaczków na szyi. 1 Quote
Jaaga Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Dnia 27.07.2024 o 00:16, Poker napisał: Może się da klaczki wyskubać palcami? Nie ma znaczenia czym i tak nie pozwala. Tak to chociaż w szczotkę trzaśnie zębami, a nie po palcach. Quote
Tola Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Ja też postaram się zrobic za parę dni olx z tymi nowymi zdjęciami. Quote
Jaaga Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Dnia 27.07.2024 o 10:23, Tola napisał: Ja też postaram się zrobic za parę dni olx z tymi nowymi zdjęciami. Super. Fajnie, jakby miał kilka aktualnych. Quote
Recommended Posts