Jump to content
Dogomania

Malutka Fiszka juz u Murki. Dwa dni czekała w rowie przy drodze na pomoc, dzisiejszą noc spędzi w lecznicy, ale co dalej... Fiszka zaprasza na wątek, bo nie powinna już nigdy być sama. Fiszka zamieszkała we Wrocławiu:)

Recommended Posts

Posted
22 godziny temu, Gabi79 napisał:

Jaka bidunia, Martusiu, cudownie, że ją uratowaliście.

21 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Jestem u malutkiej, prawie krajanki nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0224 

21 godzin temu, Poker napisał:

Fajniutka suńka. że też nie jestem DT 😞

21 godzin temu, Jaaga napisał:

Byłam ciekawa, czy udało się ją złapać. I juz odetchnęłam.

Sunia fajna, wygląda jak mix yorka z jamnikiem szorstkowłosym. Na pewno szybko będą chętni do adopcji. 

21 godzin temu, Tyśka) napisał:

Ja bym powiedziała, że predzej z nie jagterrierka ;). Dobrze, że się udało ją złapać.

19 godzin temu, seramarias napisał:

Piękna jest i bardzo biedna :( 

11 godzin temu, Jo37 napisał:

I podobna do Lucjusza.

9 godzin temu, malagos napisał:

Chyba dobrze, ze nie weźmiesz suni na dt, bo jak to to potem oddać ?... Takich czupiredeł się nie oddaje.....

8 godzin temu, Anula napisał:

Też jestem u Fiszki.Jest cudnym małym pieskiem.Te 6kg to nie wiem czy nie jest za mało.

Tolu,myślisz o jakimś hoteliku,DT dla maleństwa?

7 godzin temu, mari23 napisał:

Jeżynkę przypomina? ;) ;) he he ;)   "Takich czupiredeł się nie oddaje....." <3 trzymam za słowo ;)

prześliczna jest!!! Biedulka!

4 godziny temu, Isiak napisał:

Bidusia, ale i szczęściara, że w Wasze ręce trafiła. Wygląda jak siostra Lucjusza :)

2 godziny temu, agat21 napisał:

Biedne maleństwo :( Czyżby ofiara majówki..

2 godziny temu, b-b napisał:

Jestem i ja .

Przypomina mi moją pierwszą sunię...

Witam kolejne Cioteczki na wątku i proszę o pozostanie tutaj z nami:).

W dotychczasowym życiu Fiszka na pewno nie miała ani zbyt dużo radości, a miłości, więc każda porcja  dobroci  wynagrodzi jej to smutne życie.

Sunia nie jest wychudzona, natomiast stan jej sierści wskazuje, że na pewno nie była w mieszkaniu.

Rozmawiałam dzisiaj z wetką z Krasnegostawu - Fiszka ma apetyt, wczoraj została odrobaczona, dzisiaj zaszczepiona (na prośbę Murki).

Niepokoi mnie ta sierść, wyłysienia przy uszkach i wytarty grzbiet, ale wetka uważa, ze to wszystko wynik zaniedbania.

Posted

Można porobić więcej badań aby jednak dowiedzieć się dlaczego ta sierść jest w tak złym stanie.Zły wygląd sierści wskazuje na wiele chorób.Dość skuteczny na poprawę sierści jest Olekardin-Omega 3-6-9 + E.Nie zaszkodzi.

Posted
11 godzin temu, Nadziejka napisał:
ą

Najlepszy ekstrakt z rumianku w proszku Apigenin dla dostawców leków  przeciwnowotworowych, producentów - Factory Direct Wholesale

Zapraszamy Nadziejkowo Calem Sercem  dla trzech biedusiow 

Nadziejeczko, pięknie dziękuję, przyda się każda pomoc, bo sunia nie ma na razie nic. kwiat-ruchomy-obrazek-0161.gif

8 godzin temu, Anula napisał:

Też jestem u Fiszki.Jest cudnym małym pieskiem.Te 6kg to nie wiem czy nie jest za mało.

Tolu,myślisz o jakimś hoteliku,DT dla maleństwa?

Anulko, poprosiłam Murkę o przyjęcie Fiszki, bo będzie miała miejsce w domu za ok. tydzień, może wcześniej.

U Hani też są miejsca, ale wysyłanie jednej suni w tak kosztowna podróż jest raczej niemożliwe.

Na miejsce Cynki wezmę kogoś ze schroniska, jak będzie kolejny większy transport.

3 godziny temu, mari23 napisał:

Czyli bazarku imiennego nie będzie? ;) ;) ;)

Czy grosik dla niej na konto ZEA wpłacać?

Myślałam o bazarku imiennym, bo nic mi nie przychodziło do głowy no i to zawsze parę grosików wpadłoby suni.

Ale jak zwykle zabrakło czasu...

3 godziny temu, agat21 napisał:

Biedne maleństwo :( Czyżby ofiara majówki..

Nie wiadomo. W tym rowie była widziana od wtorku wieczór...

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
8 godzin temu, mari23 napisał:

Jeżynkę przypomina? ;) ;) he he ;)   "Takich czupiredeł się nie oddaje....." <3 trzymam za słowo ;)

prześliczna jest!!! Biedulka!

Chciałam, aby miała na imię Jeżynka, bo aż się prosi to imię, jak patrzy się na sunię;).

Ale jest już Jeżynka na dogomanii - u malagos i nawet podobna;)

5 minut temu, Anula napisał:

Można porobić więcej badań aby jednak dowiedzieć się dlaczego ta sierść jest w tak złym stanie.Zły wygląd sierści wskazuje na wiele chorób.Dość skuteczny na poprawę sierści jest Olekardin-Omega 3-6-9 + E.Nie zaszkodzi.

Tak Anulko, na pewno będziemy robić wszystko , aby stan sierści poprawił się, Murka dokładnie obejrzy, może wystarczy wyczesania...Preparat zamówię, bo jak piszesz - nie zaszkodzi.

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Tak Anulko, na pewno będziemy robić wszystko , aby stan sierści poprawił się, Murka dokładnie obejrzy, może wystarczy wyczesania...Preparat zamówię, bo jak piszesz - nie zaszkodzi.

I koniecznie jak najszybciej wykąpać w Nizoralu.

Posted

Fiszka prawdopodobnie we wtorek pojedzie do hoteliku u Murki. 

Na razie została zaszczepiona p/chorobom wirusowym.

Jeśli ktoś chciałby wesprzeć sunię, podaję konto ZEA

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700

Z DOPISKIEM "Fiszka"

Posted

MikAga przysłała 50 zł dla ukraińskiej Fiolki - pięknie dziękujękwiat-ruchomy-obrazek-0161.gif

Ponieważ Fiolka jedzie niedługo do swojego domu, wpłatę przekazuję na konto Fiszki, bo szykuje się sporo wydatków...

Posted
23 godziny temu, Gabi79 napisał:

Jaka bidunia, Martusiu, cudownie, że ją uratowaliście.

Bidunia Gabrysiu i chyba nie poradziłaby sobie dłużej sama.

Była bardzo głodna i chyba tylko dlatego udało się ją złapać, wyszła z tego rowu po smaczki. A w lecznicy rzuciła się wprost na karmę.

Posted
2 minuty temu, Poker napisał:

Może tarczycę jej zbadać? Ile ma latek ?

Wetka określiła ją na 2 - 3 lata...

Dzięki za radę, podsuwajcie kolejne uwagi - teraz jest czas, kiedy bez problemu mozna Fiszkę przebadać...

Posted
14 godzin temu, Tola napisał:

Chciałam, aby miała na imię Jeżynka, bo aż się prosi to imię, jak patrzy się na sunię;).

Ale jest już Jeżynka na dogomanii - u malagos i nawet podobna;)

Spokojnie możesz nazwać suczkę Jeżynką, nasza przechrzczona jednak na Igusię - tak mięciutko mi się ją nazywa, a po obcięciu tych zbitych kudełków nie przypomina juz jeża :)

Posted

Tak cichutko  zapytam, czy mogłabym dla Jeżynki być DT?  Jeśli się zgodzisz Martusiu, to prosiłabym tylko o opłacenie weta w razie potrzeby oczywiście i wyposażenia typu  smycz, szelki.

• Like 6
  • Upvote 2
Posted
5 minut temu, elik napisał:

Tak cichutko  zapytam, czy mogłabym dla Jeżynki być DT?  Jeśli się zgodzisz Martusiu, to prosiłabym tylko o opłacenie weta w razie potrzeby oczywiście i wyposażenia typu  smycz, szelki.

Wow <3 
:)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Tadaaaam : )

Posted

Eluniu, kocham Cię!!!

• Like 1
Posted

O rany ale wspaniała wiadomość.U Murki też niczego sobie hotelik ale Twoje DT to rarytas.Sądzę,że Tola się ucieszy,odpadną koszty hotelikowania.

• Like 2
Posted

Drzyj się na cały świat, a nie cichutko pytaj 🙂

• Like 3