KrystynaS Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Lumi jest wyjątkowa i będzie miała wyjątkowy domek i wyjątkowego opiekuna. Może to jeszcze nie ten. 21 minut temu, mari23 napisał: Tylko dlaczego nie odbiorą lub nie zadzwonią, żeby poinformować o rezygnacji ??? No właśnie, przecież to najprostsze rozwiązanie. Tak czy siak wkrótce się wszystko wyjaśni. Quote
AlfaLS Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Tak jak pisała ZPP wczoraj rano telefon odebrał tata zainteresowanego pana. Spytał w jakiej sprawie dzwonię a jak powiedziałam, że chodzi o pieska, którego chcą adoptować, powiedział "no tak". Pan jechał samochodem i nie mógł rozmawiać ale powiedział, że syn po południu oddzwoni. Jednak nie oddzwonił. Ja dziś, już po południu dzwoniłam, to nikt nie odbiera. Jeszcze jutro wyślę smsa z prośbą o kontakt ale coś marnie mi to wygląda... Quote
Sowa Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 Być może pies miał być niespodzianką, a nie każda niespodzianka jest trafionym pomysłem. Branie psa nie dla siebie, ale dla kogoś - to już dzwonek alarmowy moim zdaniem. 1 4 Quote
Tola Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 14 godzin temu, AlfaLS napisał: Tak jak pisała ZPP wczoraj rano telefon odebrał tata zainteresowanego pana. Spytał w jakiej sprawie dzwonię a jak powiedziałam, że chodzi o pieska, którego chcą adoptować, powiedział "no tak". Pan jechał samochodem i nie mógł rozmawiać ale powiedział, że syn po południu oddzwoni. Jednak nie oddzwonił. Ja dziś, już po południu dzwoniłam, to nikt nie odbiera. Jeszcze jutro wyślę smsa z prośbą o kontakt ale coś marnie mi to wygląda... Zastanawiam się, dlaczego pan sam nie chce porozmawiać, wypytać o Lumi, opowiedzieć o sobie i rodzinie - przecież to oni mieliby zajmować się suczką... W trakcie takiej rozmowy można też wiele spraw wyłapać - i tych pozytywnych i niepokojących. a Lumi wymaga jednak specyficznego podejścia. Quote
Sowa Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: dlaczego pan sam nie chce porozmawiać Bo może ta niespodzianka nie byłaby taką sensowna niespodzianką, jak to sobie wyobrażał jego syn. Uszczęśliwianie kogoś żywym zwierzęciem w charakterze niespodzianki jest bardzo ryzykowne. Quote
Zagrodowy pies polski Posted September 4, 2021 Author Posted September 4, 2021 Rozmawiałam z AlfąS. Niestety, nie chcemy tam wysłać Lumi. Telefon był obiecujący ale teraz już myślimy, że to nie jest dom dla niej. Mamy nadzieję, zadzwoni ktoś, kto naprawdę będzie gotowy pokochać Lumi. Bardzo Ci dziękuję AlfoS za zaangażowanie i chęć pomocy:) 1 1 Quote
KrystynaS Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 46 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał: Niestety, nie chcemy tam wysłać Lumi Dzięki Zagrodowy pp. Bardzo popieram Twoją/ Waszą decyzję w tej sprawie. Quote
AlfaLS Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 Może ja napiszę coś więcej :). Dziś też nie odebrali ale choć oddzwonili na sms. Jednak zadzwonił ojciec zainteresowanego pana. Z rozmowy wyszło, że syn wyjechał na dwa m-ce za granicę a starsi państwo nie dadzą rady wychodzić z psem. A poza tym jest małe mieszkanie i pies to może raczej taki york lub czułała /przepraszam, nigdy nie wiem jak to się pisze.../ i to jak wróci syn... Kiszka... Quote
Zagrodowy pies polski Posted September 4, 2021 Author Posted September 4, 2021 1 godzinę temu, AlfaLS napisał: Może ja napiszę coś więcej :). Dziś też nie odebrali ale choć oddzwonili na sms. Jednak zadzwonił ojciec zainteresowanego pana. Z rozmowy wyszło, że syn wyjechał na dwa m-ce za granicę a starsi państwo nie dadzą rady wychodzić z psem. A poza tym jest małe mieszkanie i pies to może raczej taki york lub czułała /przepraszam, nigdy nie wiem jak to się pisze.../ i to jak wróci syn... Kiszka... Czyli jasna sytuacja, to nie ten domek. Jeszcze raz dziękuję i przepraszam, że Ci zajęłam czas. Po prostu pragnę znaleźć super domek dla Lumi. Quote
Zagrodowy pies polski Posted September 4, 2021 Author Posted September 4, 2021 Czy mamy kogoś z samochodem, z okolic Ostrowa Wielkopolskiego lub Oleśnicy, kto mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną. Bardzo sensowny telefon. Quote
kiyoshi Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 9 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał: Czy mamy kogoś z samochodem, z okolic Ostrowa Wielkopolskiego lub Oleśnicy, kto mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną. Bardzo sensowny telefon. ja mieszkam blisko Ostrowa WLkp, ale Oleśnica jest pod Wrocławiem...więc nie wiem...gdzie to ma być? Quote
Zagrodowy pies polski Posted September 4, 2021 Author Posted September 4, 2021 49 minut temu, kiyoshi napisał: ja mieszkam blisko Ostrowa WLkp, ale Oleśnica jest pod Wrocławiem...więc nie wiem...gdzie to ma być? Pan podał adres 63-507 Kobyla Góra. Pan sympatyczny, dziecko 13 lat. Lumi miała być w domu z ogrodem. Mieli goldena, odszedł że starości. Nie niepokoi ich wiek i zachowanie Lumi. To była długa rozmowa. Czy miejsce jest daleko od Ciebie? Masz szansę tam dojechać? Oczywiście pokryję koszty przejazdu. Quote
kiyoshi Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 37 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał: Pan podał adres 63-507 Kobyla Góra. Pan sympatyczny, dziecko 13 lat. Lumi miała być w domu z ogrodem. Mieli goldena, odszedł że starości. Nie niepokoi ich wiek i zachowanie Lumi. To była długa rozmowa. Czy miejsce jest daleko od Ciebie? Masz szansę tam dojechać? Oczywiście pokryję koszty przejazdu. Jest kawałek. Ok 60 km ale trasa dobra, spokojnie mogę dojechac. Jednak z racji odległości musiałby to być wekend (najlepiej przyszły, jesli bardzo pilne to jutro) Chyba że jeszcze znajdziesz kogoś bliżej np z Ostrzeszowa? Troche śledzę wątek Lumi ale też musiałabym bardzo dokładnie przygotować się na tą wizytę dlatego musiałabyś do mnie zadzwonić wszystko mi opowiedzieć o suni, o tym na co koniecznie musialabym zwrócić uwagę. W razie czego mój numer 605 886 434 od rana jestem dostępna z wyjątkiem 11-13 - mam wtedy adopcje Quote
Zagrodowy pies polski Posted September 5, 2021 Author Posted September 5, 2021 7 godzin temu, kiyoshi napisał: Jest kawałek. Ok 60 km ale trasa dobra, spokojnie mogę dojechac. Jednak z racji odległości musiałby to być wekend (najlepiej przyszły, jesli bardzo pilne to jutro) Chyba że jeszcze znajdziesz kogoś bliżej np z Ostrzeszowa? Troche śledzę wątek Lumi ale też musiałabym bardzo dokładnie przygotować się na tą wizytę dlatego musiałabyś do mnie zadzwonić wszystko mi opowiedzieć o suni, o tym na co koniecznie musialabym zwrócić uwagę. W razie czego mój numer 605 886 434 od rana jestem dostępna z wyjątkiem 11-13 - mam wtedy adopcje Dziękuję bardzo. Wysyłam Ci dokładny adres i tel. Zadzwonię. Quote
mari23 Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Boss jaka piękność. Gdyby nie ta odległość to już bym po nią był. Ale niestety jesteśmy z południa wielkopolski, strasznie daleko Taką wiadomość dostałam na OLX.... zachęciłam do zadzwonienia mimo tej odległości. Quote
kiyoshi Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 16 minut temu, mari23 napisał: Boss jaka piękność. Gdyby nie ta odległość to już bym po nią był. Ale niestety jesteśmy z południa wielkopolski, strasznie daleko Taką wiadomość dostałam na OLX.... zachęciłam do zadzwonienia mimo tej odległości. Płd Wielkopolski to znowu moje rewiry :))) 1 Quote
Tianku Posted September 6, 2021 Posted September 6, 2021 ojej dzieje się u Lumisi 🙂 kciuki zaciśnięte Quote
Zagrodowy pies polski Posted September 6, 2021 Author Posted September 6, 2021 Niestety, nic nie wyszło:( Quote
Tyśka) Posted September 7, 2021 Posted September 7, 2021 Szukamy dalej. ;) Odświeżyłam ogłoszenia Lumi. Czy ktoś mógłby je wyróżnić (Bydgoszcz I Lublin)? 1 Quote
elik Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 6.09. na konto Lumisi wpłynęła kwota 10,00 zł od mari23 deklaracja IX Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Tola Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 Na koncie ZEa jest nowa wplata dedykowana Lumi: Katarzyna K. Pęcice - 90 zł Quote
elik Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 3 minuty temu, Tola napisał: Na koncie ZEa jest nowa wplata dedykowana Lumi: Katarzyna K. Pęcice - 90 zł Zapisano 🙂 Quote
Ellig Posted September 15, 2021 Posted September 15, 2021 Zagladam do Lumi i widzę, że dobrze się dzieje, mocno trzymam kciuki za dobry dom dla niej. Quote
mari23 Posted September 15, 2021 Posted September 15, 2021 2 godziny temu, Ellig napisał: Zaglądam do Lumi i widzę, że dobrze się dzieje, mocno trzymam kciuki za dobry dom dla niej. I ja mocno trzymam kciuki, Lumi zasługuje na wspaniały domek, choć ona u Wiosny już zadomowiona. Quote
Recommended Posts