kikou Posted May 28, 2021 Posted May 28, 2021 Wiadomości o Bonusiku nie było z powodu natloku innych pieskowych spraw. Operacji Dunia, i ooeracji Timusia. Bonusik ma się dobrze. Ostatecznie chodzi do kojca tylko na czas mojej pracy i posilki czyli max 4 godziny dziennie w dni robocze. Pozostaly czas jestem z pieskami i mam go na oku. W międzyczasie pieski "zaczepiacze" nauczyły się że Bonusika należy omijac z daleka, a on sam nie atakuje, nie szuka zwady. 2 Quote
kikou Posted May 28, 2021 Posted May 28, 2021 To jest w ogóle bardzo inteligentny pies, codziennie eksploruje nowe obszary. Odkrył schody, przez kilka tygodni nie zwracal na nie uwagi, tylko dwa inne pieski sa w stanie wejść po schodach na gore. Ostatnio chodzi sobie na górę, tam stoi fotel i Bonusik przeniósł się na noc, ze swojego poslanka na ten fotel, przeprowadził się. :) Nawet w dzień jak pada albo po prostu ma dość biegania na dworze to idzie sobie odpocząć na swój fotel. On kreatywnie rozwiązuje problemy, np przy niskim płotku dotyka głową, mierzy wysokość odbija się i przeskakuje. To niebywałe dla niewidomego pieska. Myślę, że był bity po głowie, zawsze kiedy czlowiek się do niego zbliża na wszelki wypadek mruży oczy. Szczególnie boi się mężczyzn, na dźwięk głosu męskiego potrafi nawet położyć się na podłodze ze strachu. mówił mi, że jakby juz miał gdzieś iść to on zdecydowanie woli do pani , a nie do pana. ;) 12 Quote
Ewa Marta Posted May 29, 2021 Author Posted May 29, 2021 Bardzo Ci Kasiu dziękujemy za wielkie serce dla Bonusa:) 1 Quote
maarit Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Dnia 28.05.2021 o 08:53, kikou napisał: Kochany pychol ❤️ Quote
Tola Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Z bazarku Mazowszanki dla 11 psów uzbierało się 530 zł, Bonusowi przypadło 100 zł Proszę o fakturę za hotelowanie na taką kwotę. ( wspólną z Frankiem) https://www.dogomania.com/forum/topic/353392-rozliczony-bazarek-spożyw Quote
Ewa Marta Posted May 29, 2021 Author Posted May 29, 2021 3 godziny temu, Tola napisał: Z bazarku Mazowszanki dla 11 psów uzbierało się 530 zł, Bonusowi przypadło 100 zł Proszę o fakturę za hotelowanie na taką kwotę. ( wspólną z Frankiem) https://www.dogomania.com/forum/topic/353392-rozliczony-bazarek-spożyw Bardzo pięknie dziękujemy! Ogarnę to po powrocie do domu. Czy Kasia ma dane do faktury? Quote
elik Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 1 godzinę temu, Ewa Marta napisał: Czy Kasia ma dane do faktury? Kasia ma podać swoje dane wystawiając fakturę :) 1 Quote
Ewa Marta Posted May 31, 2021 Author Posted May 31, 2021 Dnia 29.05.2021 o 22:20, elik napisał: Kasia ma podać swoje dane wystawiając fakturę 🙂 No, ale musi mieć dane fundacji, na którą ma wystawić rachunek dla Bonusika i Franka. Napiszę zaraz do Toli i poproszę o dane fundacji:) Quote
Ewa Marta Posted May 31, 2021 Author Posted May 31, 2021 Pięknie dziękujemy Alaskan Malamutte za wpłatę stałej deklaracji 50 zł dla Bonusa:) Quote
Alaskan malamutte Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 1 godzinę temu, Ewa Marta napisał: Pięknie dziękujemy Alaskan Malamutte za wpłatę stałej deklaracji 50 zł dla Bonusa:) Ewuniu...coś mnie tknęło dzisiaj aby zajrzeć, czy ja przypadkiem nie zalegam z czynszem dla Bonusika....wybacz proszę, ale ostatnio tyle się dzieje... Znaleźliśmy z TZ psiaczka na poboczu drogi..w środku lasu....Już jest zaopiekowany... To jest Tofiś 2 Quote
Tola Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Dnia 29.05.2021 o 22:20, elik napisał: Kasia ma podać swoje dane wystawiając fakturę :) A czemu faktura nie na fundację? Quote
kikou Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Bonusik z kolegami otrzymali wspaniale przysmaki od Ewy, wszystkie pieski bardzo się cieszyły dziękujemy. A Bonusik tak zajadał: 5 Quote
mari23 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Znaleźliśmy z TZ psiaczka na poboczu drogi..w środku lasu....Już jest zaopiekowany... To jest Tofiś Cudny jest, biedactwo..ech, miał szczęście, że go znaleźliście. <3 31 minut temu, kikou napisał: Bonusik z kolegami otrzymali wspaniale przysmaki od Ewy, wszystkie pieski bardzo się cieszyły dziękujemy. A Bonusik tak zajadał: Kochany Bonusik <3 jest szczęśliwy u Ciebie, Kasiu! Łzy mi kapią na wspomnienie bezradnego biedaka na środku boksu pełnego psów :( 1 Quote
elik Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 2 godziny temu, Tola napisał: A czemu faktura nie na fundację? Na Fundację, ale Kasia musi podać swoje dane - m.in. nr konta, żeby Fundacja wiedziała na jakie konto zrobić przelew :) Quote
Ewa Marta Posted June 1, 2021 Author Posted June 1, 2021 14 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Ewuniu...coś mnie tknęło dzisiaj aby zajrzeć, czy ja przypadkiem nie zalegam z czynszem dla Bonusika....wybacz proszę, ale ostatnio tyle się dzieje... Znaleźliśmy z TZ psiaczka na poboczu drogi..w środku lasu....Już jest zaopiekowany... To jest Tofiś Jaki kochany pysio:( Jestem pewna, że znajdziesz mu super domek:) 14 godzin temu, Tola napisał: A czemu faktura nie na fundację? Oczywiście, że na Fundację:) 13 godzin temu, kikou napisał: Bonusik z kolegami otrzymali wspaniale przysmaki od Ewy, wszystkie pieski bardzo się cieszyły dziękujemy. A Bonusik tak zajadał: Bardzo się cieszę, że już dotarły. Nie będę obciążać konta Bonusa, to prezent ode mnie:) Quote
Ewa Marta Posted June 1, 2021 Author Posted June 1, 2021 Kochani, okazuje się, że Bonusek to jednak dużo większy piesek, niż pozostali podopieczni, dlatego koszt jego pobytu musi wzrosnąć z 290 zł na 360 zł miesięcznie. Mamy 200 zł miesięcznych deklaracji, brakuje nam 160 zł. To dużo biorąc pod uwagę prawie zerowe szanse na adopcję. Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która poratuje nas jakąkolwiek deklaracją dla niego? Quote
agat21 Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 Wspaniałe z jednej strony wieści o Bonusie - cudowny pies :) A z drugiej smutne o tych refleksjach na temat jego wcześniejszych przeżyć.. Ewo, tak mi przykro, że nie mogę na razie dać stałej deklaracji dla Bonusa. :/ Quote
Ewa Marta Posted June 2, 2021 Author Posted June 2, 2021 5 godzin temu, agat21 napisał: Wspaniałe z jednej strony wieści o Bonusie - cudowny pies :) A z drugiej smutne o tych refleksjach na temat jego wcześniejszych przeżyć.. Ewo, tak mi przykro, że nie mogę na razie dać stałej deklaracji dla Bonusa. :/ Kochana, Ty masz swoje psiaki na utrzymaniu, rozumiem. Ważne, że jesteś tu z nami. Ja ostatnio nie wyrabiam się czasowo z niczym, rzadko zaglądam. Dzisiaj pożegnałam psa mojej Przyjaciółki. Kulfon ponad 15-letni, 40 kg molos umarł o 8 rano. Byliśmy przy nim w nocy wszyscy, cała spacerowa zaprzyjaźniona grupa ludzi. Kulfik leżał między nami spokojnie, co jakiś czas liznął kogoś, bo ludzi kochał ponad wszystko. To był najlepszy Przyjaciel mojego nieżyjącego od 4,5 roku Semurka. Teraz biegają razem za TM. Pojechałyśmy rano do krematorium, ciężko było bardzo pożegnać się tam z nim:( 1 Quote
agat21 Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 Masz okropną serię pożegnań z psami :( Współczuję bardzo. Quote
Ewa Marta Posted June 2, 2021 Author Posted June 2, 2021 5 minut temu, agat21 napisał: Masz okropną serię pożegnań z psami :( Współczuję bardzo. To naprawdę bardzo trudne. Moja Barsiczka czuła się przy nim bardzo bezpiecznie. Pod koniec jej życia cały czas trzymała się blisko niego na spacerach. Nie przepadała za dotykiem innych psów, a do Kulfona sama chodziła... Mam nadzieję, że tam na górze też się nią będzie opiekował. 11 Quote
Ewa Marta Posted June 2, 2021 Author Posted June 2, 2021 Bardzo dziękujemy za wpłatę stałej deklaracji 10 zł od Nesiowatej:) Quote
maarit Posted June 4, 2021 Posted June 4, 2021 Dnia 2.06.2021 o 01:37, Ewa Marta napisał: Kochani, okazuje się, że Bonusek to jednak dużo większy piesek, niż pozostali podopieczni, dlatego koszt jego pobytu musi wzrosnąć z 290 zł na 360 zł miesięcznie. Mamy 200 zł miesięcznych deklaracji, brakuje nam 160 zł. To dużo biorąc pod uwagę prawie zerowe szanse na adopcję. Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która poratuje nas jakąkolwiek deklaracją dla niego? Ja jeszcze coś doślę ale faktycznie trzeba (może na FB) poszukać reszty. ,,Co by" nasz ananas mógł spać spokojnie 😁 1 Quote
Recommended Posts