Jump to content
Dogomania

Zrezygnowany chudziutki Amberek z zamojskiego schronu. Ma dom w Warszawie :)))))))))

Recommended Posts

Posted
14 minut temu, Poker napisał:

Źle się dzieje, że niema koordynacji działań z hotelikiem. Jeżeli on podjął działania w sołectwach i innych miejscach, a teraz z dogo nadejdą prośby o pomoc, to się wkurzą. Poza tym po co tracić siły i środki 2 razy na to samo.

Z plakatami też. Ktoś pojedzie kilkadziesiąt kilometrów i zobaczy, że ogłoszenia już rozwieszone. Koniecznie trzeba się dowiedzieć, co zrobił hotel.

Posted
8 minut temu, bakusiowa napisał:

Gdzie to napisali wolontariusze?

napisałam do nich wiadomość na fb na stronę Schronisko Skierniewice Wolontariat odpisali że pomogą powiedzieli żeby napisać też do fundacji Roka że mają dużo wolontariuszy napisałam też czekam co odpiszą

trzeba by już jak będziemy mieć plakat ustalić z nimi jak by to odebrali

napisałam też do hoteliku (o ile osoba na fb Maat Kalisiaki to hotelik:) jaka pomoc jest im potrzebna i że będziemy mieć plakaty 

• Like 1
Posted
58 minut temu, Poker napisał:

Źle się dzieje, że nie ma koordynacji działań z hotelikiem. Jeżeli on podjął działania w sołectwach i innych miejscach, a teraz z dogo nadejdą prośby o pomoc, to się wkurzą. Poza tym po co tracić siły i środki 2 razy na to samo.

Jeżeli agat nie angażuje się w szukanie psa, to może mogłaby skontaktować hotel i np.Bakusiowa' którą podjęła działania.

Najlepiej by było tak jak piszesz to kontakt z Hotelikiem telefoniczny i ustalić szczegóły.

Jeżeli chodzi o pomoc Zagrodowy pies polski to też szukała Liki.

Teraz najpilniejsza sprawa to rozwiesić plakaty.Nie wiadomo czy Hotelik rozwiesił?

Posted
37 minut temu, Tianku napisał:

napisałam do nich wiadomość na fb na stronę Schronisko Skierniewice Wolontariat odpisali że pomogą powiedzieli żeby napisać też do fundacji Roka że mają dużo wolontariuszy napisałam też czekam co odpiszą

trzeba by już jak będziemy mieć plakat ustalić z nimi jak by to odebrali

napisałam też do hoteliku (o ile osoba na fb Maat Kalisiaki to hotelik:) jaka pomoc jest im potrzebna i że będziemy mieć plakaty 

Fundacja Roka udostępniła plakat na swojej stronie pierwszego dnia,  tylko chyba ten  bez info o nagrodzie.     Dobrze, jakby mogli pomóc. 

Posted

Zadzoniłam do kilku miejsc, które były w pobliżu hote;iku  na mapie google, niestety nigdzie Amberka nie było ani nikt go nie widział, a Stajnia country, Kolorowy Swiat Bylin i pani geolog zapisały sobie mój nr tel w razie gdyby zobaczyły Amberka.

• Like 1
Posted

Wciąż chodzi po mojej głowie myśl, że Amberka ktoś wziął... bo "taki ładny". Czasem wzmianka o tym, że policja poinformowana powoduje, że pies się odnajduje. No chyba, że faktycznie Amberek się zaszył jak Lika i za jakiś czas się ujawni :(.

Może warto zrobić wydarzenie na FB? I pisać co jest robione. Czy chip udało się już zarejestrować? 

Z tego co zrozumiałam wcześniej agat21, hotelik ma mnóstwo pracy przed świętami i dlatego nie chcieli Amberka na dłużej. Miejsce jest uproszone, więc nie wiem na ile będą w stanie zaangażować się w poszukiwania, zwłaszcza jeśli chodzi o pełny nadzór, koordynację działaniami. Rozumiem to - aczkolwiek warto ustalić co już było robione, gdzie są ogłoszenia.

Posted

To ,że hotelik ma pełne ręce roboty, nie zdejmuje z niego odpowiedzialności za szukanie psa. I może go szuka, ale nie ma takiej informacji. A kontakt osobisty z nim ma tylko agat21 i to ona powinna zadbać o to , żeby przynajmniej umożliwić przepływ informacji.

Posted

Jedyna gmina okoliczns gdzie pies mógłby się przenieść to Gmina Puszcza Mariańska powiat Zyrardowski. Tak przynajmniej ja uważam. Gmina ta w zeszłym roku miała umowę z jakimś schroniskiem JAKTOROW (53% śmiertelności). Czy ktoś kojarzy to miejsce??? Edit: tzw Pensjonat Pies i Kot miejscowość Budy-Grzybek. 

Posted

Rozmawiałam z panią Agnieszką z hoteliku. Mówi, że w okolicy wszyscy są powiadomieni. Jeśli chodzi o plakaty to muszą być w kolorze i rozwieszane punktowo w miejscach gdzie ludzie chodzą np.sklepy, przedszkola , cmentarz, kościół.  Można rozwieszać w różnych kierunkach w promieniu powiedzmy 15-20 km bo nie wiadomo w którym poleciał.  Nie ma sensu obwieszać drzew i słupów bo teraz wszyscy jeżdżą samochodami. Jak trafi do schroniska czy lecznicy to jest chip zarejestrowany na agat21. Jest łagodny ale obojętny zupełnie na człowieka i inne psy. Interesuje go człowiek tylko wtedy kiedy daje jedzenie.

Posted

Jak trafi do schroniska o którym napisałam wyżej to nikt mu chipa nie sprawdzi. Znalazłam informacje ze to mordownia z biletem w jedną stronę. Na fb znalazłam ogłoszenie o psie podobnego koloru który krąży w MSZCZONOWIE. ale nie ma obroży, jest podobny ale to chyba nie on. Ktoś widzial to ogłoszenie? Nie mam jak wstawić linku z telefonu

Posted
16 minut temu, kiyoshi napisał:

Jak trafi do schroniska o którym napisałam wyżej to nikt mu chipa nie sprawdzi. Znalazłam informacje ze to mordownia z biletem w jedną stronę. Na fb znalazłam ogłoszenie o psie podobnego koloru który krąży w MSZCZONOWIE. ale nie ma obroży, jest podobny ale to chyba nie on. Ktoś widzial to ogłoszenie? Nie mam jak wstawić linku z telefonu

Do Mszczonowa jest za daleko.

Posted
47 minut temu, kiyoshi napisał:

Jedyna gmina okoliczns gdzie pies mógłby się przenieść to Gmina Puszcza Mariańska powiat Zyrardowski. Tak przynajmniej ja uważam. Gmina ta w zeszłym roku miała umowę z jakimś schroniskiem JAKTOROW (53% śmiertelności). Czy ktoś kojarzy to miejsce??? Edit: tzw Pensjonat Pies i Kot miejscowość Budy-Grzybek. 

Pierwszy raz o takim słyszę.

Posted
19 minut temu, bakusiowa napisał:

Do Mszczonowa jest za daleko.

Google pokazuje ok 30 km droga. Dla psa w ciągu tych 2-3 dni... Hmm... Nie wiem. Udostępniam go u siebie na facebooku--Izabela Rajs

Edit:JUŻ ALASKAN SKontaktoWALA SIĘ W SPRAWIE PSA Z MSZONOWA. TO FAKTYCZNIE NA PEWNO NIE AMBER :(

Posted

Osoby fejsbukowe niech w miarę możliwości powysyłają ogłoszenie hoteliku o poszukiwaniach gdzie się da.  Dobrze by było pisać gdzie wysłano aby nie powielać.. Można wysyłać w miejsca we wszystkich kierunkach bo nie wiadomo gdzie poleciał.

Dziewczyny tak mówiąc prawdę to ja w ogóle nie powinnam siedzieć przy komputerze bo u mnie odcinek szyjny kręgosłupa jest w okrutnym stanie. Zaliczyłam neurologa i ortopedę a teraz czekam na rezonans. Ortopeda jak zobaczył kliszę to aż krzyknął "o matko, jak ma nie boleć jak kręgosłup tak wygląda". Szyję mam przyblokowaną tak, że nie mogę kręcić głową w prawą stronę i przy komputerze obracam się całym tułowiem. Siedząc przy komputerze mam silne bóle mięśni na czaszce aż prawie do czubka głowy.. 

Zobaczymy czy będą chętni do plakatowania. Posty już ukazały się na stronie fundacji i schroniska. Niedługo muszę iść do redakcji tygodnika ITS aby załatwić ogłoszenia.

Posted
18 minut temu, bakusiowa napisał:

u mnie odcinek szyjny kręgosłupa jest w okrutnym stanie.

Mam dokładnie to samo. Boli cały czas, nawet, gdy leżę w łóżku.

Posted
8 minut temu, elik napisał:

Mam dokładnie to samo. Boli cały czas, nawet, gdy leżę w łóżku.

W łóżku też boli ale inaczej. Te bóle przy komputerze zaczęły się dość dawno. Tylko ciekawe było to, że nie miałam ich w pracy a tylko w domu. 

Posted

Jeszcze coś mi wpadło do głowy tylko chyba za późno.Sunia z Hoteliku być może by podjęła trop tylko by trzeba było jej pod nos podsunąć zapach z budy np.koc co tam było materiałowego.Jeżeli nie padało to być może by się udało.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, bakusiowa napisał:

Rozmawiałam z panią Agnieszką z hoteliku. Mówi, że w okolicy wszyscy są powiadomieni. Jeśli chodzi o plakaty to muszą być w kolorze i rozwieszane punktowo w miejscach gdzie ludzie chodzą np.sklepy, przedszkola , cmentarz, kościół.  Można rozwieszać w różnych kierunkach w promieniu powiedzmy 15-20 km bo nie wiadomo w którym poleciał.  Nie ma sensu obwieszać drzew i słupów bo teraz wszyscy jeżdżą samochodami. Jak trafi do schroniska czy lecznicy to jest chip zarejestrowany na agat21. Jest łagodny ale obojętny zupełnie na człowieka i inne psy. Interesuje go człowiek tylko wtedy kiedy daje jedzenie.

Przecież pisałam to kilka razy. Cała okolica się zna i wie o zaginięciu Amberka. Tam informacje rozchodzą się bardzo szybko. Gdyby tylko pies pojawił się gdzieś byłaby od razu informacja. Plakatowanie okolicy hotelu nie ma sensu. I jeżdżenie w okolicy hotelu nie ma sensu, bo codziennie są spacery po okolicy i wolontariuszka z sunią chodzi i szuka Amberka. Dalsze poszukiwania zostały rozpoczęte od razu po zaginięciu Amberka, tego samego dnia. Zostało powiadomione schronisko i okoliczna fundacja, gabinet weterynaryjny. Ogłoszenie poszło na stronę zaginionych zwierząt ze Skierniewic, która jest aktywna i na której ludzie rzeczywiście sobie pomagają i wiele zwierząt dzięki niej się w okolicy znalazło.

Pisałam też do miejscowego nadleśnictwa, bo pies mógł polecieć do lasu. Nie dostałam na razie żadnej odpowiedzi.

Uwierzcie, że naprawdę pies jest szukany, ale ja nie jestem w stanie tu siedzieć non-stop i pisać, bo mam bardzo zajęty czas w pracy. Wracam do domu dopiero wieczorem. I dopiero wtedy mogę podziałać, a mam też swoje obowiązki. Aga z hotelu ma też swoją pracę, dzieci i inne zwierzęta, nie zostawi ich przecież. Zrobiła co mogła i zrobiła to od razu, bez żadnego nagabywania z mojej strony.

Jeśli możecie pomóc i rozesłać informacje o Amberku do miejsc, które uznacie za sensowne i pomocne - będę Wam bardzo wdzięczna. Nękanie hotelu i ciągłe go obwinianie nie pomoże znaleźć psa. Może jedynie zaszkodzić innym psom, bo pewnie już żadnego więcej ode mnie nie wezmą.

• Like 1
  • Upvote 2