ewu Posted December 14, 2020 Posted December 14, 2020 2 godziny temu, Poker napisał: Po 2 tabletkach węgla kupki zatrzymały się. Jest inny problem z zachowaniem. Pan poszedł z Frotką na spacer na łąkę , gdzie chodzą ludzie z psami. Sunia bardzo rzucała się i na ludzi i na psy. Była bardzo pobudzona. Poradziłam , by na razie odpuścić sobie tam spacery. Chodzić na długiej ince po sporym ogrodzie , a wieczorem poza posesję. Państwo mają kolegę , psiego szkoleniowca. W razie potrzeby poproszą go o pomoc. Dla swoich ludzi jest grzeczna i posłuszna. Już nauczyła się schodzić po schodach. To niestety się zdarza psiakom , które nagle mają dom i bronią za wszelką cenę swojej rodziny. Quote
ewu Posted December 14, 2020 Posted December 14, 2020 Jak kupka się nie poprawi to warto zbadać czy nie ma lamblii albo innych pasożytów. Quote
Ewa Marta Posted December 14, 2020 Posted December 14, 2020 3 minuty temu, ewu napisał: To niestety się zdarza psiakom , które nagle mają dom i bronią za wszelką cenę swojej rodziny. Dokładnie tak. Broni tego, co dostała. Quote
malagos Posted December 15, 2020 Posted December 15, 2020 15 godzin temu, ewu napisał: Jak kupka się nie poprawi to warto zbadać czy nie ma lamblii albo innych pasożytów. to dobra rada, lamblioza daje taki efekty - rzadki czy maziste kupska. Ale podanie leku przez 3 dni i przez 3 tygodnie załatwia sprawę Quote
Poker Posted December 15, 2020 Author Posted December 15, 2020 Frotka na dzień dobry dostała u Anecik Aniprazol prze 5 dni. Quote
Poker Posted December 20, 2020 Author Posted December 20, 2020 Jestem w stałym kontakcie z DS Frotki. Po początkowych małych perturbacjach sytuacja się ustabilizowała . Frotka została ostrzyżona , co mi akurat nie przypadło do gustu. Ale cóż , to nie mój pies. Państwo mają kupić jej ubranko , bo ona jest strasznie chuda i teraz jeszcze goła. Widmowości z ostatnich 2. dni : Jest dobrze , Frotka nauczyła się komunikować potrzebę wyjścia , a my już rozumiemy dlaczego czasem wstaje z legowiska i chodzi z kata w kąt. Apetyt dopisuje, kupka sie poprawiła. Zaczyna nabierać chęć na zabawy z nami jak i z chłopcami. Mamy psa :) Jesteśmy zadowoleni z Frotki, chwilkę nam zajęło przyzwyczajenie się do myśli . że w domu jest pies. ostatnio zaprosiła mnie na spacer o 1.30 , wstałam , ubrałam się i chodziłam z psem po ogrodzie. Niebywałe. Frotka jest czysta, zadbana.Teraz czuję, że jest naszym psem. Lubi przesiadywać na kanapie. Chłopcy mają poczucie obowiązku i odpowiedzialności . Uczą się troszczyć o mniejszego. Bardzo dziękuję za wszystkie rady i pomoc w przejściu tego początku. Fajny domek trafił się suni. Jestem bardzo zadowolona. 1 1 Quote
Alaskan malamutte Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 6 godzin temu, Poker napisał: Jestem w stałym kontakcie z DS Frotki. Po początkowych małych perturbacjach sytuacja się ustabilizowała . Frotka została ostrzyżona , co mi akurat nie przypadło do gustu. Ale cóż , to nie mój pies. Państwo mają kupić jej ubranko , bo ona jest strasznie chuda i teraz jeszcze goła. Widmowości z ostatnich 2. dni : Jest dobrze , Frotka nauczyła się komunikować potrzebę wyjścia , a my już rozumiemy dlaczego czasem wstaje z legowiska i chodzi z kata w kąt. Apetyt dopisuje, kupka sie poprawiła. Zaczyna nabierać chęć na zabawy z nami jak i z chłopcami. Mamy psa :) Jesteśmy zadowoleni z Frotki, chwilkę nam zajęło przyzwyczajenie się do myśli . że w domu jest pies. ostatnio zaprosiła mnie na spacer o 1.30 , wstałam , ubrałam się i chodziłam z psem po ogrodzie. Niebywałe. Frotka jest czysta, zadbana.Teraz czuję, że jest naszym psem. Lubi przesiadywać na kanapie. Chłopcy mają poczucie obowiązku i odpowiedzialności . Uczą się troszczyć o mniejszego. Bardzo dziękuję za wszystkie rady i pomoc w przejściu tego początku. Fajny domek trafił się suni. Jestem bardzo zadowolona. Szkoda było stracić taki fajny domek! Bardzo się cieszę, że ludzie zadowoleni i pies szczęśliwy! Quote
Poker Posted December 20, 2020 Author Posted December 20, 2020 Alaskan , jeszcze raz bardzo dziękuję , że pomyślałaś o Frotce. Quote
Poker Posted December 21, 2020 Author Posted December 21, 2020 Widzę ,że Mikołaj nas odwiedził... Miłe... Quote
mari23 Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Dnia 21.12.2020 o 14:09, Poker napisał: Widzę ,że Mikołaj nas odwiedził... Miłe... nie tylko Mikołaj, cioteczki też :) Quote
Alaskan malamutte Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Dostałam od p. Małgosi zdjęcie Frotki :-)) Pani napisała, że sunia jest posłuszna, nie psoci, kiedy zostaje sama. Rodzinka bardzo zadowolona i szczęśliwa:-) 2 1 Quote
Poker Posted January 23, 2021 Author Posted January 23, 2021 Ja też mam to zdjęcie tylko nie potrafię zgrać go na kompa. Jestem w częstym kontakcie z DS. Fajni ludzie, nie zadzierali nosa w pierwszych dniach jak były małe problemy tylko słuchali moich rad i dziękowali. Alaskan, jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za domek dla Frotki. Imię zostało. Quote
Poker Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 Miałam dziś kontakt z DS Frotki. Wszystko w porządku. Sunia nauczyła się bawić, zaakceptowała wszystkich członków rodziny , i tych z domu i dalszych. Pani wyraziła zgodę na wgranie filmiku. https://www.youtube.com/watch?v=sD2vyknWQbo Quote
Nesiowata Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 4 godziny temu, Poker napisał: Ale bez logowania obejrzeć nie można., Quote
Poker Posted March 7, 2021 Author Posted March 7, 2021 5 godzin temu, Nesiowata napisał: Ale bez logowania obejrzeć nie można., Jakieś zmiany są na YT. Nie znalazłam opcji , że publiczne tylko dla dzieci. Może ktoś pomoże co mam zrobić. Quote
Poker Posted March 7, 2021 Author Posted March 7, 2021 A teraz? https://www.youtube.com/watch?v=7m1NyrMZvCY Quote
Nesiowata Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: A teraz? https://www.youtube.com/watch?v=7m1NyrMZvCY U mnie to samo. Quote
Poker Posted May 11, 2021 Author Posted May 11, 2021 Pańcia Frotki przysłała dzis filmik fhttps://www.youtube.com/watch?v=zUq4tVXqZtgilmik. i zdjęcie . Jest szczęśliwa ,a ja z nią. Quote
uxmal Posted May 11, 2021 Posted May 11, 2021 4 minuty temu, Poker napisał: Pańcia Frotki przysłała dzis filmik fhttps://www.youtube.com/watch?v=zUq4tVXqZtgilmik. i zdjęcie . Jest szczęśliwa ,a ja z nią. Pokerku link nie działa . Quote
uxmal Posted May 11, 2021 Posted May 11, 2021 chyba trzeba zmienić uprawnienia na publiczne. Zobacz czy widzisz to Quote
Poker Posted May 11, 2021 Author Posted May 11, 2021 Widzę. Gdzie sie zmienia na publiczne? Kiedyś nie miałam problemu ,a teraz nie mogę znaleźć. Quote
Recommended Posts