Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dexterki jest pod Opolem więc byłoby po drodze ale wątpię by miala miejsce. Pytałam ja jakiś czas temu to kolejka jak nie wiem :( ale dla niego wystarczy kenel byle był na oku....moze się zgodzi? Eh nie wiem co radzić :(((

Posted

Kiedyś na dogo była Zuzia M. Ona jest z okolic Jeleniej Góry.  A może MikAga by się zgodziła?Straciła swoją Mikusię, może ma na tyle siły , że pomóc przez kilka dni Rufiemu?

Posted
Dnia 2.08.2020 o 14:10, ewu napisał:

Nie ma. Serce pęka. 

Dziewczyny znalazłam dla Rafika wolne miejsce w hoteliku przy klinice weterynaryjnej w Bielsku-Białej. Mogą go przyjąć od ręki, czyli od wtorku 4.8. Koszt za 1 dobę około 80zł. Kroplówki/leki podają lekarze weterynarii. Ja oczywiście dorzucam się do kosztów pobytu Rafika w hoteliku/ kosztów transportu.

• Like 1
Posted
5 minut temu, Poker napisał:

Czy ten koszt to z badaniami i leczeniem?

Nie wiem na 100%. dr która prowadzi hotelik wie ze Rafik choruje na trzustkę/ trzeba mu podawać kroplówki/leki....

Posted

Potwornie drogo. Dziękuję ale tego nie udźwignę. Do Bielska jest ponad 100 km potem z Bielska do Kikou 400km. To strasznie dużo. Myślałam o czymś w pobliżu albo po drodze. I tak się martwię dystansem do Kikou. 

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Kiedyś na dogo była Zuzia M. Ona jest z okolic Jeleniej Góry.  A może MikAga by się zgodziła?Straciła swoją Mikusię, może ma na tyle siły , że pomóc przez kilka dni Rufiemu?

A ma ktoś kontakt? 

Posted

Ja i tak umieram czy zbiorę potem na leczenie i pobyt u kikou. Dawno tak się nie bałam ale nie mogę przestać o nim myśleć. Rano i po południu dzwonię do schroniska. Magda robi mu kroplówkę i daje jeść. Tyle może. Gotuje mu indyka z ryżem, to zjada z apetytem.Jak wychodzi do domu zostawia puszkę low fat. 

Posted
2 minuty temu, ewu napisał:

Potwornie drogo. Dziękuję ale tego nie udźwignę. Do Bielska jest ponad 100 km potem z Bielska do Kikou 400km. To strasznie dużo. Myślałam o czymś w pobliżu albo po drodze. I tak się martwię dystansem do Kikou. 

tak, ze schronu do Bielska to 1h30min samochodem. Szukałam w woj.sląskim w okolicach Zabrza....Pani dr z Bielska Białej odrazu mi odpisała...ze mogliby przyjąć Rafika i zająć się jego leczeniem. W okolicach Zabrza i Zabrzu znalazałam kilka hotelików przy klinice wet. ale takich z kategorii ekskluzywnych, więc podejrzewam ze cena będzie x2 niz w Bielsku Białej.....

Ewu wielkie dzięki za info!

Posted
2 minuty temu, Martello napisał:

tak, ze schronu do Bielska to 1h30min samochodem. Szukałam w woj.sląskim w okolicach Zabrza....Pani dr z Bielska Białej odrazu mi odpisała...ze mogliby przyjąć Rafika i zająć się jego leczeniem. W okolicach Zabrza i Zabrzu znalazałam kilka hotelików przy klinice wet. ale takich z kategorii ekskluzywnych, więc podejrzewam ze cena będzie x2 niz w Bielsku Białej.....

Ewu wielkie dzięki za info!

To ja dziękuję i przepraszam ale musze być choć odrobinę racjonalna. I tak kolejny pies to w moim przypadku szaleństwo. 

Posted

Mam 5 swoich psów w tym dwa staruszki 14,17 lat, kalekiego psiaka, sunie z padaczka i jedna na razie zdrowa tfu tfu. Piszę ciągle z telefonu stąd raz są, polskie znaki, raz nie. Wczoraj wieczór spędziłam w pogotowiu weterynaryjnym z Elwisem.. Zaczął charczec, miał filetowy język z powodu bezdechu. Już jest ok ale od pewnego czasu mam wrażenie że mieszkam w lecznicach. 

Posted
2 godziny temu, Martello napisał:

Dziewczyny znalazłam dla Rafika wolne miejsce w hoteliku przy klinice weterynaryjnej w Bielsku-Białej. Mogą go przyjąć od ręki, czyli od wtorku 4.8. Koszt za 1 dobę około 80zł. Kroplówki/leki podają lekarze weterynarii. Ja oczywiście dorzucam się do kosztów pobytu Rafika w hoteliku/ kosztów transportu.

1 godzinę temu, ewu napisał:

80zł to 16x5zł.

Dam po 5 za tyle dni, ile będzie tam siedział. Kto jeszcze? 16-20 osób potrzeba

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Martello napisał:

Nie wiem na 100%. dr która prowadzi hotelik wie ze Rafik choruje na trzustkę/ trzeba mu podawać kroplówki/leki....

Poker, z innego miejsca/szpitalika przy klinice mi odpisali, ze 80zł (w tym leki/nadzór lekarski/karma dla pieska z chorą trzustką) więc podejrzewam ze w hoteliku przy klinice w Bielsku Białej 80zł- to koszt za całość(oszywiście bez badań dodatkowych)

Posted

Poker, z innego miejsca/szpitalika przy klinice mi odpisali, ze 80zł (w tym leki/nadzór lekarski/karma dla pieska z chorą trzustką) więc podejrzewam ze w hoteliku przy klinice w Bielsku Białej 80zł- to koszt za całość(oszywiście bez badań dodatkowych)

Posted
51 minut temu, rozi napisał:

80zł to 16x5zł.

Dam po 5 za tyle dni, ile będzie tam siedział. Kto jeszcze? 16-20 osób potrzeba

Za tydzień  Rafi ma miejsce u Kikou. 

Wpłacę 30 zł. 

Znajdę fanty na bazarek. 

Posted
4 minuty temu, omi napisał:

Ale za tydzień ma miejsce u Kikou. 

Wpłacę 30 zł. 

Znajdę fanty na bazarek. 

Dziewczyny, jak narazie udało mi się znaleźć najbliżej schronu w Miedarach-hotelik/szpitalik przy Klinice w Bielsku Białej. Piesek miałby tam podawane kroplówki, leki, zastrzyki. ewent. robione badania. Jutro rano ok. 9.30-10 dam znać czy znalazłam coś bliżej/taniej, oczywiście chodzi mi o miejsce z nadzorem lekarskim.

• Like 1