Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli coś zostanie i jeśli deklarowicze się zgodzą chciałabym bardzo pomóc biednemu psiakowi o imieniu Dunaj. Dunaj cierpi na jakąś chorobę autoimmunologiczna ktora spowodowała deformacje uniemożliwiające samodzielne jedzenie. Dunaj całe życie spędził na łańcuchu. To niesamowicie proludzki i uroczy psiak. Dziewczyny na niego zbierają ale potrzebne są ogromne pieniądze. Dunaj teraz jest w lecznicy w Wieliczce ale co dalej.... 

• Like 3
Posted
35 minut temu, ewu napisał:

Jeśli coś zostanie i jeśli deklarowicze się zgodzą chciałabym bardzo pomóc biednemu psiakowi o imieniu Dunaj. Dunaj cierpi na jakąś chorobę autoimmunologiczna ktora spowodowała deformacje uniemożliwiające samodzielne jedzenie. Dunaj całe życie spędził na łańcuchu. To niesamowicie proludzki i uroczy psiak. Dziewczyny na niego zbierają ale potrzebne są ogromne pieniądze. Dunaj teraz jest w lecznicy w Wieliczce ale co dalej.... 

Jakie są względem niego planu pod kątem pomocy weterynaryjnej?  Wet już się wypowiedział?   Jakaś operacja?
Mój wkład jest niewielki, ale jestem na tak.

Posted
47 minut temu, elik napisał:

Jakie są względem niego planu pod kątem pomocy weterynaryjnej?  Wet już się wypowiedział?   Jakaś operacja?
Mój wkład jest niewielki, ale jestem na tak.

Elu on jest teraz w lecznicy dra Korty i ma mieć jakieś  bardzo drogie badania. Muszę się dokładnie dowiedzieć o jakie badania chodzi. 

Posted
Dnia 27.07.2020 o 20:54, ewu napisał:

Deklaracje stałe

jankamałpa  20zl

mdk8 10 zl

limonka80 30zl

Agnieszka od elik 30 zl

omi 10 zl

Anna G-R 50 zl

Razem 150 zl

Anula 10zl  przez 5miesięcy

Wpłaty 

Na konto Stowarzyszenia wpłynęło

100zl limonka80

351zl Kyioshi

50zl agat21

50zl Anna G-R

pyra 80 zl

Izabela P. 20 zl

Martello 150 zł bazarek

Martello 80 zl

Anna K. 30 zl

Marta S. 20 zl

Bożena P-M 30 zl

Martello bazarek 130 zl

Razem 1091zl 

Wyplaty

faktura weterynarz 130 zl

Saldo  

961zl

Na moje konto wpłynęły

Wpłaty 

Nesiowata 20 zl

Poker 205 zl bazarek

Nadziejka 30 zl bazarek 

Nadziejka 40 zł 

Anna G-R 100 zl

Figunia 50 zl

Koja 100 zl

Nadziejka bazarek 32 zl

Agnieszka od elik 60 zl

Anecik 100 zl

Razem 737 zl

Wyplaty

50 zl na mięso dla Rafiego

Saldo 

527zl

Faktury beda zbiorcze. Na razie mam 80zl za USG 242 zł krew

Paragon Kreon 28,90zl

Mam nadzieję że dobrze podliczyłam. Z telefonu naprawdę ciężko to robić. 

Posted

Z mojego bazarku będzie ok. 175 zł

Też tak uważam jak rozi.  ewu, w końcu przypłacisz zdrowiem i trzeba będzie robić zbiórkę na Ciebie.

• Upvote 1
Posted
41 minut temu, jankamałpa napisał:

Wpłaciłam stałą za sierpień dla Rafiego na konto LePsie Życie.  Niestety nie mogę przenieść deklaracji na tego drugiego biedaka.

Dziękuję 

Posted
11 godzin temu, rozi napisał:

Ewu, uważaj. Mam wrażenie, że pakujesz się dużo ponad siły. Wyhamuj.

3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Racja.

10 godzin temu, Poker napisał:

Z mojego bazarku będzie ok. 175 zł

Też tak uważam jak rozi.  ewu, w końcu przypłacisz zdrowiem i trzeba będzie robić zbiórkę na Ciebie.

Poker dziękuję za pomoc. Wiem, że muszę zachować rozsądek ale może mając wsparcie z dogomanii uda się też coś zebrać na FB i LePsie Życie da radę mu pomóc. Jest zbiórka ale potrzeby finansowe są ogromne. 

Posted
4 godziny temu, kiyoshi napisał:

Ewu a czy wiadomo już na co choruje ten piesek? Macie tam naprawdę straszne przypadki - nigdy nie widziałam tak biednego pieska :(

Jest  diagnozowany. Przyczyn może być wiele. On nie może zamknąć pyszczka i jedzenie wylewa się na zewnątrz. To powoduje zagłodzenie. W lecznicy Dunaj je z uniesiona do góry głową. Pracownicy wkładają mu jedzenie do pyska i on łyka. Sam już się tak ustawia. To bardzo inteligentny pies. Mam filmik jak on teraz je. Myślałyśmy, że ktoś go pobił i trzeba operować szczękę ale to efekt choroby.

Posted

Teraz się poprawił ale zdjęcia nie oddają jego chudości. Tyle wycierpiał, znal tylko łańcuch a jest taki przyjazny, otwarty, sympatyczny. Kochany, dobry Dunaj. 

Posted
21 minut temu, ewu napisał:

Teraz się poprawił ale zdjęcia nie oddają jego chudości. Tyle wycierpiał, znal tylko łańcuch a jest taki przyjazny, otwarty, sympatyczny. Kochany, dobry Dunaj. 

Wiadomo już czy jest szansa na operacyjne poprawienie jego pyszczka tak, aby mógł samodzielnie jeść?