Jump to content
Dogomania

Pajda w DS w Warszawie:) Bixi za TM:( Reszka w DS we Wrocławiu:) Psia rodzina z opuszczonej stodoły :(:(:(

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Poker napisał:

Mam nadzieję , że wszystko się dobrze ułoży. Ciekawe jak kotka zareagowała na nową koleżankę.

Jest wszystko dobrze - obie obserwują się, trzymają dystans.

Reszka przespała calutką noc, macha ogonem, próbuje bawić się piłeczką.

Będzie dobrze:)

Zresztą zobaczcie sami;)

IMG-20200805-WA0006.jpg

A to rezydentka

IMG-20200805-WA0012.jpg

• Like 7
  • Upvote 3
Posted

Wpłaty na Reszkę:

50 zł -  Shirayuki (na połowę z Bixi)

50,35 zł - bazarek b-b

220 zł - bazarek Havanka

150 zł - p. Grażyna G. (na połowę z Bixi)

86 zł - Marysia R.  (spadek po Pajdzie)

80 zł - bazarek Poker

86 zł - bazarek Poker (na połowę z Bixi)

180 zł - teresaa 118 (V,  VI, VII)

120 zł - teresaa 118 (VIII, IX)

Razem: 879,35 zł

Wydatki:

619 zł - faktura za pobyt Reszki i Bixiego w lecznicy w Zamościu

178 zł

60 zł

233 zł - faktury od Hani (badania, leczenie, szczepienie, karma)

Razem: 1090 zł

1090 zł - 879,35 = 210, 65 zł (opłacone z konta ZEA)

Hotelowanie opłacane z pieniędzy po zamojskiej Lindzie:

220 zł (maj)

300 zł (czerwiec)

Posted

Zmieniłam wreszcie tytuł, obie sunie szczęśliwie w swoich domach:)

Bardzo dziękuje wszystkim, którzy przyczynili się do zmiany życia  Pajdy i Reszki:)

Dziękuję za wielką pomoc, jaką uzyskała tutaj psia rodzina, za towarzyszenie nam w tych trudnych i radosnych chwilach.

Szafirkom dziękuję za opiekę, Reszka w ich domu wypiękniała:)

I tylko żal, że maluszkowi  nie udało się pomóc.

serce-ruchomy-obrazek-0886.gif

• Like 2
Posted

Jest wpłata120 zł od teresaa 118 (stała za sierpień i wrzesień) - pięknie dziękuję serce-ruchomy-obrazek-0830.gif

Z przyzwyczajenia szukałam na wydrukach z konta fundacyjnego, a wpłata była na koncie prywatnym.

Posted

Rozmawiałam wczoraj z panem - Reszka zachwyca ich spokojem, grzecznością, nie sprawia żadnych problemów. Chętnie wychodzi na zewnątrz, dużo spacerują, jest ciekawa nowych miejsc; w domu ma już swoje ulubione kąty, chętnie odpoczywa w posłanku lub obok pana na kanapie.

Byli u swojego weta, sunia dostała 3 dawkę simparica. Ma ząbki do wyczyszczenia i niestety, ale wet wyczuł dwa zgrubienia na listwie mlecznej. Na razie  nie chcą Reszki stresować, ale za niedługi czas będzie trzeba dokładnie się im przyjrzeć...

Reszka ze swoim pańciem

IMG-20200806-WA0002.jpg

IMG-20200806-WA0001.jpg

A tutaj bacznie obserwowana przez kocicę

IMG-20200806-WA0004.jpg

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Trafił się Reszce domek z "górnej półki", dokładnie taki, jakiego szukałyśmy i na dodatek ze ślicznym, sympatycznym kotkiem. Może wkrótce rozkwitnie nowa psio-kocia przyjaźń?

• Like 1
Posted

Rozmawiałam wczoraj z Gosią. U Pajdy wszystko super. Ośmieliła się już i zadomowiła na tyle, że szczeka! Broni domu i domowników! :)) Wszyscy ją kochają jak wariaci. 

I oczywiście powiedziałam o domu Reszki. Radość była ogromna, że już też ma swoje miejsce na ziemi :)

• Like 2
Posted
Dnia 17.08.2020 o 00:25, agat21 napisał:

Jeszcze pytanie: czy Waszym zdaniem Pajda gotowa jest na sterylkę? Ile czasu od zakończenia cieczki trzeba odczekać? 

Lekarze zalecają przeprowadzenie sterylizacji pomiędzy 2 a 3 miesiącem po cieczce.Pewnie wet Pajdy o tym wie i już coś ustalił z jej opiekunami

Posted

Agat, dzięki za super wieści od Pajdki :))

Dnia 17.08.2020 o 00:25, agat21 napisał:

Jeszcze pytanie: czy Waszym zdaniem Pajda gotowa jest na sterylkę? Ile czasu od zakończenia cieczki trzeba odczekać? 

Pajda zaczęła cieczkę 10.05, załóżmy, że trwała miesiąc (podobno była dość długa), więc w tej chwili mija mniej więcej 2,5 miesiąca. Z tego co wiem, większość weterynarzy uznaje to za jak najbardziej odpowiedni moment :) Oczywiście najlepiej upewnić się i ustalić to z konkretnym wetem, ale to na pewno dobry czas, żeby zacząć o tym myśleć :)