Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
51 minut temu, Tyś(ka) napisał:

I ja kciukuję bardzo mocno.

A Pienia znalazła dom czy też jest u Was na DT, malagos? 

Pienia nadal u nas, w kojcu. Dość specyficzna suczka...

Posted
2 minuty temu, malagos napisał:

Pienia nadal u nas, w kojcu. Dość specyficzna suczka...

A miałam nadzieję, że znalazła dom, bo i cisza na jej wątku :( Dlaczego specyficzna?

Posted
19 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

A miałam nadzieję, że znalazła dom, bo i cisza na jej wątku :( Dlaczego specyficzna?

Bo zajęłam się wątkami nowszymi, ciągle coś mi zaprząta głowę :(

A  Pienia/Niunia to żywiołowa sunia, ADHD to mało powiedziane. Jej nie potrzeba człowieka, liczy się tylko miska i bieganie, węszenie, galop, skakanie na krzaki, bo tam wróble, nos cały czas przy ziemi... Nie przybiega na zawołanie, nie chce głasków, ciągle w biegu. Język na boku, piana spada płatami na ziemię :(

Do kojca wraca na widok miski w ręku, wskakuje i czeka, wiercąc się, skacząc, śliniąc...

Posted

No i doopa, z zamówienia w Zooplusie nie ma większości produktów, i tylko kilka puszek dziś kurier dostarczy :(

Cyt.

Usunięto następujące artykuły:

częściowo 1x 854262.3 Duże opakowanie bosch + bosch Biscuit Jagnięcina & Ryż, ciasteczka dla psa, 1 kg gratis! - Junior Maxi, 15 kg     
2x 139895.12 Chewies kosteczki do gryzienia (półwilgotne) - Wołowina, 200 g     
2x 31747.12 Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Czysta wołowina     
1x 158049.1 Megapakiet Rocco Classic, 24 x 400 g - Wołowina i serca drobiowe   
2x 332201.9 Rocco Classic, 6 x 400 g - Czysta wołowina 

Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

No i doopa, z zamówienia w Zooplusie nie ma większości produktów, i tylko kilka puszek dziś kurier dostarczy :(

Cyt.

Usunięto następujące artykuły:

częściowo 1x 854262.3 Duże opakowanie bosch + bosch Biscuit Jagnięcina & Ryż, ciasteczka dla psa, 1 kg gratis! - Junior Maxi, 15 kg     
2x 139895.12 Chewies kosteczki do gryzienia (półwilgotne) - Wołowina, 200 g     
2x 31747.12 Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Czysta wołowina     
1x 158049.1 Megapakiet Rocco Classic, 24 x 400 g - Wołowina i serca drobiowe   
2x 332201.9 Rocco Classic, 6 x 400 g - Czysta wołowina 

Ale o płaciłaś z góry? Jak tak, to doślą. To solidna firma, chociaż puszki czasem pogniecione. U mnie wczoraj przyszły puszki, dzisiaj czekam na chrupki i smaczki 

Posted
3 godziny temu, konfirm31 napisał:

Ale o płaciłaś z góry? Jak tak, to doślą. To solidna firma, chociaż puszki czasem pogniecione. U mnie wczoraj przyszły puszki, dzisiaj czekam na chrupki i smaczki 

Nie doślą :( pytają o nr konta, na które zwrócą pieniądze.

Posted
15 minut temu, malagos napisał:

Nie doślą :( pytają o nr konta, na które zwrócą pieniądze.

Niedobrze :(. Do mnie właśnie dotarło. Zamawiałam w sobotę, czyli pewnie w ostatnim momencie. 

Posted

Był wczoraj ten pan z Warszawy, zainteresowany adopcją. Nie mam zdania....Wg mnie szuka psa-ideału, ale pod względem wyglądu. Szelcia odpadła w kastingu, bo... za słabo wybarwiona!... (tak powiedziała żona pana, bo pan ciągle przesyłał jej filmiki i zdjęcia, przez 2 godziny nie rozstawał się z telefonem). No, jeszcze się w swoim długim życiu nie spotkałam z takim argumentem.

Do wieczora ma zapaść decyzja, czy żona wybierze Wyżełkę, czy Niunię :)

Posted
2 godziny temu, Tianku napisał:

Nie oddalabym zadnej :( 

Wiem, ze jest Wam ciężko malagos, ale też bym jej nie oddała.

Potem powiedzą, że zachowuje się inaczej niż sobie wyobrażali.

• Like 1
Posted
5 minut temu, Mazowszanka13 napisał:

Wiem, ze jest Wam ciężko malagos, ale też bym jej nie oddała.

Potem powiedzą, że zachowuje się inaczej niż sobie wyobrażali.

zgadzam się albo sierść zmieniła kolor  po linieniu .

Posted
4 godziny temu, malagos napisał:

Był wczoraj ten pan z Warszawy, zainteresowany adopcją. Nie mam zdania....Wg mnie szuka psa-ideału, ale pod względem wyglądu. Szelcia odpadła w kastingu, bo... za słabo wybarwiona!... (tak powiedziała żona pana, bo pan ciągle przesyłał jej filmiki i zdjęcia, przez 2 godziny nie rozstawał się z telefonem). No, jeszcze się w swoim długim życiu nie spotkałam z takim argumentem.

Do wieczora ma zapaść decyzja, czy żona wybierze Wyżełkę, czy Niunię :)

też bym nie oddała;

zarówno Pani jak i Pan mają mocno odbarwione mózgi

• Like 1
Posted

matko jedyno ...

zycze tym ludziskom aby sie po drodze zakochali

w przytulaku misiaku na baterie 

odbarwiony moze byc i zabarwiony i farbowany nawet na rozniste odcienie 

wedle nastroju ,,panciostwa,,....

malagosiu alez masz kokana nerwy na wodzy 

ja bym chyba ...zaczela wyc i skakac na drzewka i sikac na stojaco noge zadzierajac ...i spiewac zem jest zajac ....

• Like 2
Posted

Jestem od lat domem tymczasowym, przeprowadzam setki rozmów, i muszę chyba pracę doktorską napisać na temat: Psychologia adopcji.

Czekam spokojnie na rozwój wydarzeń.

Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

Jestem od lat domem tymczasowym, przeprowadzam setki rozmów, i muszę chyba pracę doktorską napisać na temat: Psychologia adopcji.

Czekam spokojnie na rozwój wydarzeń.

Na intuicję się zdaj. Przy tak dużym doświadczeniu w tej materii na pewno coś podpowie.

• Like 1
Posted
Dnia 17.03.2020 o 10:45, malagos napisał:

Wzajemnie, zdrowia życzę, i wytrwałości w tym wszystkim.

W Zooplusie Fitmin wykupiony, zamówiłam więc Bosh i dużo puszek, za 404 zł :(

w tym tygodniu kupiłam "dwupak" w Zooexpresie, bo  w Zooplusie nie było, też kupuję Fitmin

a podobnie, jak Szelka, tak i moja dzikuska Sonia panicznie wszystkiego się bojąca łazi po kuchennym stole, nawet, kiedy miski pełne na podłodze, więc wszystko musi być schowane albo spisane na straty :)

Skorzystałabym z mądrych rad Sowy, ale moją dzikuskę na razie muszę nauczyć, że człowiek nie zabija przerażonych suniek...

Posted

Sprawa się sama wyjaśniła, czyli tak, jak myślałam: pan zadzwonił, bardzo przeprasza, ale wybrali (żona wybrała!) innego pieska, owczarka australijskiego (!). Skąd i kiedy, nie pytałam i z radością się z panem Januszem pożegnałam :)

To Szelka nadal czeka na dom i normalnych fajnych ludzi :)