Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To teraz się trzymajta ludziska! :)

Szelka właśnie pojechała do domu!

Rozmowy z panią Magdą trwały od kilku dni, ale wolałam nic nie pisać, bo pewnie znów ktoś coś obiecuje, a potem figa z makiem. I do tego ten wirus cholerny i zakaz przemieszczania się...

Państwo przyjechali ze swoim owczarkiem, 1,5 rocznym energicznym chłopakiem. Wyszłam z Szelką na wspólny spacer za naszym domem, zachowaliśmy wszelkie zasady bezpieczeństwa. Państwo nawet nie weszli do domu, a umowę podpisaliśmy na ławce. Przede wszystkim chodziło o reakcję owczarka na innego psa, ale zachował się wzorowo, Szelka z resztą też. Wspinała się na łapki do pani, z panem się zaczęła bawić. 

Myślę, ze to dobry dom dla Szelci.

Czekamy na wieści....

• Like 6
  • Upvote 3
Posted
45 minut temu, malagos napisał:

To teraz się trzymajta ludziska! :)

Szelka właśnie pojechała do domu!

Rozmowy z panią Magdą trwały od kilku dni, ale wolałam nic nie pisać, bo pewnie znów ktoś coś obiecuje, a potem figa z makiem. I do tego ten wirus cholerny i zakaz przemieszczania się...

Państwo przyjechali ze swoim owczarkiem, 1,5 rocznym energicznym chłopakiem. Wyszłam z Szelką na wspólny spacer za naszym domem, zachowaliśmy wszelkie zasady bezpieczeństwa. Państwo nawet nie weszli do domu, a umowę podpisaliśmy na ławce. Przede wszystkim chodziło o reakcję owczarka na innego psa, ale zachował się wzorowo, Szelka z resztą też. Wspinała się na łapki do pani, z panem się zaczęła bawić. 

Myślę, ze to dobry dom dla Szelci.

Czekamy na wieści....

Takie wieści, że nawet jak się stabilnie siedzi  to można spaść z wrażenia :). Oby więcej takich wiadomości i żeby psiaki się dogadały.

• Like 1
Posted

Uff, nareszcie nico odetchnęłam - Szelcia  w domku, wyżełka w naszym małym kojcu pod ręką, to tylko Niuni szukamy domu. No i wczoraj coś niedużego czarnego zgłoszone do Tomka ze wsi :( -  jutro ma być zgłoszone do gminy...

Posted

ależ się ucieszyłam na widok nowego tytułu wątku :) cudna wiadomość, a w tym smutnym czasie radość jeszcze większa :) do mnie też z zachowaniem zasad bezpieczeństwa dwa domki przyjechały ostatnio....straszne, jak bardzo teraz człowiek  musi się "wystrzegać" drugiego człowieka :(

Posted
Dnia 29.03.2020 o 17:53, Poker napisał:

Która to Niunia , bo się już pogubiłam.

Niunia/Pienia, suczka w typie gończego czy innego myśliwskiego. Problematyczna, mało adopcyjna, ogromnie żywiołowa, nadpobudliwa, polująca na wszystko, co żyje :(

Dnia 3.04.2020 o 17:18, mari23 napisał:

ależ się ucieszyłam na widok nowego tytułu wątku :) cudna wiadomość, a w tym smutnym czasie radość jeszcze większa :) do mnie też z zachowaniem zasad bezpieczeństwa dwa domki przyjechały ostatnio....straszne, jak bardzo teraz człowiek  musi się "wystrzegać" drugiego człowieka :(

Cieszę się z takich adopcji, że ludzie nadal myślą normalnie, że chcą przyjechać. 

Świeta tez się zapowiadają dość oryginalnie, bo mając 3 dzieci z rodzinami spędzimy je sobie tylko we dwoje z Tomkiem. Ale żeby to był jakiś problem, to nie powiem. Mniej roboty, mniej sprzątania, a "zobaczymy" się na Skypie.

Posted
14 godzin temu, malagos napisał:

Niunia/Pienia, suczka w typie gończego czy innego myśliwskiego. Problematyczna, mało adopcyjna, ogromnie żywiołowa, nadpobudliwa, polująca na wszystko, co żyje :(

Cieszę się z takich adopcji, że ludzie nadal myślą normalnie, że chcą przyjechać. 

Świeta tez się zapowiadają dość oryginalnie, bo mając 3 dzieci z rodzinami spędzimy je sobie tylko we dwoje z Tomkiem. Ale żeby to był jakiś problem, to nie powiem. Mniej roboty, mniej sprzątania, a "zobaczymy" się na Skypie.

Myślę podobnie :) Przynajmniej jakiś plus tej izolacji :))

Malagosku, przelewam Ci 60 złociszy z bazarku, miały być dla Szeleczki, ale skoro ona już na swoim, to zagospodaruj dla innego swojego bidulka :)

Potwierdź na bazarku, jak kasa dotrze, proszę.

Posted
10 godzin temu, agat21 napisał:

Myślę podobnie :) Przynajmniej jakiś plus tej izolacji :))

Malagosku, przelewam Ci 60 złociszy z bazarku, miały być dla Szeleczki, ale skoro ona już na swoim, to zagospodaruj dla innego swojego bidulka :)

Potwierdź na bazarku, jak kasa dotrze, proszę.

Mówiłam Ci juz, że Cie koffam? I podziwiam :)

Zaraz odświeżę wątek Pieni, na nią idzie kasa, na żarełko, smaczki, gryzaki.

Agasiu, a podaj mi plss link do tego bazarossa...

Posted
4 godziny temu, malagos napisał:

Mówiłam Ci juz, że Cie koffam? I podziwiam :)

Zaraz odświeżę wątek Pieni, na nią idzie kasa, na żarełko, smaczki, gryzaki.

Agasiu, a podaj mi plss link do tego bazarossa...

Też Cię koffam :) Fajnie, że uczucie wzajemne ;)

Link do bazarku: bazar syropowo spożywczy

• Like 1