Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Vitka napisał(a):
To imię ma na celu zmiękczenie ludzi ;) Pachyder pasuje do niego idealnie. :lol:

A ja w allegro przekręciłam imię na Parchyder... :roll: Ale szybko poprawiłam. :eviltong:

Posted

hop! napisał(a):
A ja w allegro przekręciłam imię na Parchyder... :roll: Ale szybko poprawiłam. :eviltong:

Dziękuję za Allegro, Julitko. :loveu:

Posted

basia0607 napisał(a):
Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa.
Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka !

Sołtys , który powinien świecić przykładem... no , to poświecił - brakiem współczucia i brakiem klasy :shake::shake:

Całe społeczeństwo naszego wspaniałego kraju , to w większości katolicy , ale to jak widać , nie przeszkadza zupełnie , w popełnianiu niegodnych katolika czynów :shake::shake:

Myślenie ludzi jest takie -
przecież to TYLKO pies :angryy::angryy:

lunarmermaid napisał(a):
Będzie piękny pies z niego i wtedy trzeba przespacerować się przed nosem pana sołtysa!!!:loveu:
I niech patrzy i podziwia!!!

Czy sołtys coś z tego zrozumie ? :shake::shake:

Posted

Dziękuję, że wpłacacie pieniądze na Pachydera! On będzie pięknym psem! Teraz faktycznie wygląda jak hiena... :placz:
Ale jeszcze trochę i będzie piękny! Wierzę w to!

Posted

jak wyzdrowieje to będzie wyglądal jak piękna hiena:)

Bo zadatki na sliczną hienkę to on ma- nie da się tych uszysk przeoczyc:)

Bedzie dobrze: wszyscy o niego dbaja, wirtulanie i w schronisku. ma jedzonko, leczenie, cieplutko, spacerki. mizianka, miękkie posłanka. Ten pies pewnie już teraz czuje się o niebo lepiej

Posted

śliczniutki ma bardzo ciekawe umaszczenie choć nie wiele widać z tych fragmentów sierściuszki :shake:. "Nasza" Tobia-Tosca też tak bidulka wyglądała, ale dzięki wspaniałej opiece Nutusi "zafutrzyła"się. Postaram się po niedzieli przesłac jakiś grosik dla biedaczka

Posted

Sama finansowo nie moge pomoc, ale dzis sie do mnie zglosil kolega z bylej pracy, bym go uczyla programu komputerowego.....i zamiast wynagrodzenia poprosilam o wplate na Pachyderka.
Mam nadzieje, ze pan sie wywiaze z obietnicy - jest psiarzem.

Posted

a niech tego "sołtysa" i innych prześmiewców dobrych ludzi, a także dręczycieli zwierząt, piekło pochłonie:angryy:

krew mi się burzy, jak sobie wyobrażę oszalałe ze strachu, bólu, pieczenia i swędzenia, głodne, przemarznięte na wskroś, zwierzę, jak można się nad nim nie zlitować, nie pomóc, tylko je przeganiać, ja tego nie pojmuję:angryy: słów brak:-( znieczulica totalna i prymitywizm:angryy:

Pachyderku, oryginalne masz imię;)
Wracaj do zdrowia, jesteś pod dobrą opieką i już nic Ci nie grozi.
dorzucam dla Ciebie grosik.

Posted

Parchyder to zwraca uwagę, nie powiem:cool3:
Oryginalne jest to imię, z choroba bym nie skojarzyła, gdyby ktoś tu nie napisał;)
Tylko trudno go potem przywołać będzie - "Parchyder do nogi!" - zanim wypowie się do końca imię, on już będzie daleko;)
Proponuję kompromisowe wycięcie paru liter - PARDER!:cool3:
Co Wy na to?

Posted

[quote name='basia0607']Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa.
Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka !
Basiu a nie możesz z ramienia stowarzyszenia wysłać pisma do proboszcza? wójta? oczywiście z odpowiednimi zdjęciami psa.......i napisać prawde, jak to sołtys świeci przykładem.....
mnie sie marzy akcja uświadamiania wsi- a że to wszystko "katolicy" to trzeba od tego zacząć..szkoły, kościół, kółka gospodyn wiejskich, rożańcowe.....:angryy:

Posted

Co za znaczenie, czy imię jest od choroby, którą pies ma, czy nie ;)
Sami w Gdyni nazwaliśmy jakiś czas temu sukę Mange (tj. świerzb) i bynajmniej nic złego jej to nie wywróżyło, suka zarosła i jest w nowym domu.
Pachyder bardzo oryginalne i nic trudnego w zapamiętaniu nie ma, zawsze można wołać Pach, jak dla kogoś za długie ;)

Posted

[quote name='enia']Basiu a nie możesz z ramienia stowarzyszenia wysłać pisma do proboszcza? wójta? oczywiście z odpowiednimi zdjęciami psa.......i napisać prawde, jak to sołtys świeci przykładem.....
mnie sie marzy akcja uświadamiania wsi- a że to wszystko "katolicy" to trzeba od tego zacząć..szkoły, kościół, kółka gospodyn wiejskich, rożańcowe.....:angryy:

Popieram- nareszcie trzeba zacząć to robić, będzie to proces długotrwały, ale może w końcu zmienimy mentalność tzw. "katolików":angryy::diabloti:

Dzisiaj wyślę grosik na Pachyderka

Posted

Nie mam prawa się wtrącać, ale skoro już się inni wypowiedzieli, to się podlączę :eviltong:

z dwuczłonowej nazwy Pachyder matis ten "pachyder" jakos tak twardo brzmi
to już fajniej byłoby Matis :lol:

Posted

Dajcie już spokój z tym imieniem, takie wybrała p. Jola, takie zostało ogólnie zaakceptowane przez pracowników i wolontariuszy schroniska, po co cokolwiek zmieniać i wprowadzać zamieszanie.
Jak przyszłemu właścicielowi będzie przeszkadzać to sobie zmieni...