warsawmoo Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Biedactwo :placz::placz::placz: I po tym wszystkim wciąż ma zaufanie do człowieka :placz: " .. podchodzi po pieszczoty.." :placz::placz: Quote
Vitka Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 To imię ma na celu zmiękczenie ludzi ;) Pachyder pasuje do niego idealnie. :lol: Quote
hop! Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Vitka napisał(a):To imię ma na celu zmiękczenie ludzi ;) Pachyder pasuje do niego idealnie. :lol: A ja w allegro przekręciłam imię na Parchyder... :roll: Ale szybko poprawiłam. :eviltong: Quote
lunarmermaid Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Będzie piękny pies z niego i wtedy trzeba przespacerować się przed nosem pana sołtysa!!!:loveu: I niech patrzy i podziwia!!! Quote
Rybc!a Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 hop! napisał(a):A ja w allegro przekręciłam imię na Parchyder... :roll: Ale szybko poprawiłam. :eviltong: Dziękuję za Allegro, Julitko. :loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 basia0607 napisał(a):Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa. Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka ! Sołtys , który powinien świecić przykładem... no , to poświecił - brakiem współczucia i brakiem klasy :shake::shake: Całe społeczeństwo naszego wspaniałego kraju , to w większości katolicy , ale to jak widać , nie przeszkadza zupełnie , w popełnianiu niegodnych katolika czynów :shake::shake: Myślenie ludzi jest takie - przecież to TYLKO pies :angryy::angryy: lunarmermaid napisał(a):Będzie piękny pies z niego i wtedy trzeba przespacerować się przed nosem pana sołtysa!!!:loveu: I niech patrzy i podziwia!!! Czy sołtys coś z tego zrozumie ? :shake::shake: Quote
silke Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Wzruszające te ostatnie zdjęcia. On tak jak leków, potrzebuje człowieka. Albo i bardziej... Quote
Vitka Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Dziękuję, że wpłacacie pieniądze na Pachydera! On będzie pięknym psem! Teraz faktycznie wygląda jak hiena... :placz: Ale jeszcze trochę i będzie piękny! Wierzę w to! Quote
Charly Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 jak wyzdrowieje to będzie wyglądal jak piękna hiena:) Bo zadatki na sliczną hienkę to on ma- nie da się tych uszysk przeoczyc:) Bedzie dobrze: wszyscy o niego dbaja, wirtulanie i w schronisku. ma jedzonko, leczenie, cieplutko, spacerki. mizianka, miękkie posłanka. Ten pies pewnie już teraz czuje się o niebo lepiej Quote
wilczyca Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 śliczniutki ma bardzo ciekawe umaszczenie choć nie wiele widać z tych fragmentów sierściuszki :shake:. "Nasza" Tobia-Tosca też tak bidulka wyglądała, ale dzięki wspaniałej opiece Nutusi "zafutrzyła"się. Postaram się po niedzieli przesłac jakiś grosik dla biedaczka Quote
reksio7 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Mały grosik wpłacony. Gdy odrośnie mu sierść to jeszcze piękny owczarek pewnie z niego będzie. Tak mi sie wydaje :razz:, że to owczarek Quote
Worel Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Sama finansowo nie moge pomoc, ale dzis sie do mnie zglosil kolega z bylej pracy, bym go uczyla programu komputerowego.....i zamiast wynagrodzenia poprosilam o wplate na Pachyderka. Mam nadzieje, ze pan sie wywiaze z obietnicy - jest psiarzem. Quote
bico Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 a niech tego "sołtysa" i innych prześmiewców dobrych ludzi, a także dręczycieli zwierząt, piekło pochłonie:angryy: krew mi się burzy, jak sobie wyobrażę oszalałe ze strachu, bólu, pieczenia i swędzenia, głodne, przemarznięte na wskroś, zwierzę, jak można się nad nim nie zlitować, nie pomóc, tylko je przeganiać, ja tego nie pojmuję:angryy: słów brak:-( znieczulica totalna i prymitywizm:angryy: Pachyderku, oryginalne masz imię;) Wracaj do zdrowia, jesteś pod dobrą opieką i już nic Ci nie grozi. dorzucam dla Ciebie grosik. Quote
agata51 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Rybc!a napisał(a):Dziękuję bardzo ! :loveu: Imię wymyśliła Pani Jola . Pachyder matis to nazwa choroby . To nie jest dobre imię! Może Paco? Quote
zuzlikowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 :shake::shake::shake:...niech psiak nie ma na imię jak choroba...tej ma już chyba dość! Quote
bico Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Parchyder to zwraca uwagę, nie powiem:cool3: Oryginalne jest to imię, z choroba bym nie skojarzyła, gdyby ktoś tu nie napisał;) Tylko trudno go potem przywołać będzie - "Parchyder do nogi!" - zanim wypowie się do końca imię, on już będzie daleko;) Proponuję kompromisowe wycięcie paru liter - PARDER!:cool3: Co Wy na to? Quote
Rybc!a Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 On nie jest Parchyder, tylko Pachyder . :) I nic już nie zmieniamy :) Quote
enia Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='basia0607']Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa. Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka ! Basiu a nie możesz z ramienia stowarzyszenia wysłać pisma do proboszcza? wójta? oczywiście z odpowiednimi zdjęciami psa.......i napisać prawde, jak to sołtys świeci przykładem..... mnie sie marzy akcja uświadamiania wsi- a że to wszystko "katolicy" to trzeba od tego zacząć..szkoły, kościół, kółka gospodyn wiejskich, rożańcowe.....:angryy: Quote
natalia_aa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Co za znaczenie, czy imię jest od choroby, którą pies ma, czy nie ;) Sami w Gdyni nazwaliśmy jakiś czas temu sukę Mange (tj. świerzb) i bynajmniej nic złego jej to nie wywróżyło, suka zarosła i jest w nowym domu. Pachyder bardzo oryginalne i nic trudnego w zapamiętaniu nie ma, zawsze można wołać Pach, jak dla kogoś za długie ;) Quote
Marinka Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='enia']Basiu a nie możesz z ramienia stowarzyszenia wysłać pisma do proboszcza? wójta? oczywiście z odpowiednimi zdjęciami psa.......i napisać prawde, jak to sołtys świeci przykładem..... mnie sie marzy akcja uświadamiania wsi- a że to wszystko "katolicy" to trzeba od tego zacząć..szkoły, kościół, kółka gospodyn wiejskich, rożańcowe.....:angryy: Popieram- nareszcie trzeba zacząć to robić, będzie to proces długotrwały, ale może w końcu zmienimy mentalność tzw. "katolików":angryy::diabloti: Dzisiaj wyślę grosik na Pachyderka Quote
beam6 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='Charly']ja mogę zrobić bazarek podeślij zdjęcia na [email protected] i proszę podaj cenę wywoławczą. wielkie dzięki:lol: Zdjęcia poleciały :razz: Quote
Ajula Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Nie mam prawa się wtrącać, ale skoro już się inni wypowiedzieli, to się podlączę :eviltong: z dwuczłonowej nazwy Pachyder matis ten "pachyder" jakos tak twardo brzmi to już fajniej byłoby Matis :lol: Quote
natalia_aa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Dajcie już spokój z tym imieniem, takie wybrała p. Jola, takie zostało ogólnie zaakceptowane przez pracowników i wolontariuszy schroniska, po co cokolwiek zmieniać i wprowadzać zamieszanie. Jak przyszłemu właścicielowi będzie przeszkadzać to sobie zmieni... Quote
Recommended Posts