Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dana napisał(a):
Rybc!a , Charly - jesteście wielkie , dziewczyny ! :modla::iloveyou:
Macie fantastyczne , wielkie serca ! :loveu::loveu:
Czy może już coś wiecie na temat diagnozy weta ?

Jaki ten psiak musiał być biedny , przeganiany na tej wsi :-(
z bolącym całym ciałem , z ranami skóry , biedak :placz:

Miejmy nadzieję , że będzie zdrowiał i znajdzie potem wspaniały domek , dość już doświadczył cierpienia i odrzucenia ,
które pewnie tego biednego psa , łaknącego kontaktu z człowiekiem , też mocno bolało :shake:

nie mu w tym zadnej mojej zaslugi. chodze do schroniska. Kazali wykąpac to wykąpałałyśmy. dzis nie bylam, bo wyskoczyla inna sprawa. ale Vitka będzie miala wiesci. Staramy się nie pytac wszystkie naraz, zeby nie było bałaganu. Wczoraj zebrałysmy wszystkie pytania, ktore się ukazaly tu na wątku i Vitka to wszystko przekaże na miejscu.Wieczorem przyjdzie to pewnie napisze.

Posted

dana napisał(a):
Na dodatek Charly - skromność.
Też cudowna cecha :loveu:

hihih:) Ja poważnie mówie. Podziękowania i ukłony naleza sie Basi0607 która na zlecenie OTOZ Animals odebrala tego psiaka z tej szopy, czy gdzie on tam był:)

Posted

Po prostu brak słów...rozpacz tylko... ja już nie znajduję słów na to wszystko, płakać się chce :( czemu takie potwory chodzą po tej ziemi :( :( :(

Posted

malicja napisał(a):
maskakra! zrobie przelew, powiedzcie tylko w jakim banku jest konto fundacji.

W Millenium ;)

Czekam na wyniki zeskrobin... jestem ciekawa, co ma i jakie dalsze rokowania i leczenie.

Posted

dana napisał(a):

Jaki ten psiak musiał być biedny , przeganiany na tej wsi :-(
z bolącym całym ciałem , z ranami skóry , biedak :placz:

Miejmy nadzieję , że będzie zdrowiał i znajdzie potem wspaniały domek

wierzę, że wyzdrowieje i będzie piękny
wierzę, że znajdzie kochający dom,
a wtedy jego nowy opiekun powinien jechać z pięknym zdrowym psem na tą cholerną wieś i spacerować w tą i z powrotem, żeby wszyscy widzieli jaki to piękny jest pies!!!

Posted

Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa.
Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka !

Posted

nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale teraz przyszło mi do głowy, że własciwie w krajach protestanckich (Niemcy, Holandia, Skandynawia) własciwie nie ma psów bezdomnych
zdarzają się jakies przypadki złego traktowania psów, ale nie tak jak u nas! :angryy:
a w naszym kraju, gdzie ponad 90% jest katolikami, ludzie masowo znęcają się nad zwierzętami i wszędzie widać bezdomne psy i koty
dlaczego?

nigdy nie patrzyłam na to pod tym kątem, ale chyba coś w tym jest....

Posted

Wysłałam parę grosików - bo zobaczyłam go jak miałam chwilkę wytchnienia w pracy - bardzo się spieszyłam-bo szef miał zaraz wrócić- i mogłam imię pokręcić:roll:. Dość specyficzne...

Posted

basia0607 napisał(a):
Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa.
Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka !

niech sie wstydzi za swoje czyny ..............:angryy:

Posted

Konto jest w banku Millenium.

Pachyder był dziś na spacerze i będzie na nie chodził.
Wyniki banań wykazały nużeńca. Ma również guzki, które zostaną zoperowane w późniejszym czasie, są miekkie, wrzodowate co może być spowodowane chorobą skóry (to nie nowotwór!). Jest również wyziębiony.
Piesek przebywa w ciemnej izolatce, jest ona dość nieestetyczna, ale najcieplejsza ze wszystkich. Jest tam bardzo ciepło i sucho. Musi w niej przebywać ze względu na ograniczenie kontaktu z innymi psami. Trzeba również chronić Pachydera przed innymi chorobami.
Codziennie ma zmieniane legowisko na nowe. Kąpany jest również w specjalnym szamponie o nazwie "Hexoderm"

Rozliczenia za wpłacone przez was pieniądze na leczenie pieska będzie ukazywało się raz w miesiącu, bo tylko taką mamy możliwość.
PAMIĘTAJCIE ŻEBY W TYTULE WPISYWAĆ, ŻE TO NA PACHYDERA!
Za wszystkie datki bardzo dziękujemy!
Jutro pani weterynarz oszacuje koszty leczenia i pieniądze, które już wydaliśmy.

Posted

Spacerek.

Jak się wyleczy to będzie wspaniałym przyjacielem! ;)
Teraz wygląda okropnie i nawet nie wiadomo gdzie go głaskać jak podchodzi po pieszczoty... :placz:

Posted

aneta355 napisał(a):

prześlę w tym miesiącu złotniki na Ciebie

agata51 napisał(a):
Postaram się wysupłać grosik.

Becia2222 napisał(a):
Przesłałam dzisiaj 150 zł na leczenie Pachydera.

jurmar98 napisał(a):

Ale nie będę już więcej beczał ,postaram się niebawem coś dorzucić

reksio7 napisał(a):
Spróbuje coś dorzucić jakiś grosik.

izzie1983 napisał(a):
Poszły pieniążki...

deathgs napisał(a):
Podeślę za jakiś czas trochę kasy dla niego...

nescca napisał(a):
Za kilka dni podeślę parę groszy na cudaczka.

dusje napisał(a):
kilka grosikow na ten cel juz w drodze

bumel napisał(a):
Posłałam grosik na psiaczka.

Dziękuję bardzo ! :loveu:

Charly napisał(a):
Jutro będzie w schronisku Vitka i prawdopodobnie ja. Zobaczymy jak piesek. A swoją drogą kto takie odlotowe imię wymyslił?

już mnie Vitka naprowadzila. sprawdzilam na wikipedii; wyszlo "thick skin" czyli gruba skóra:razz:. Jakis apacz czy jak...:hmmmm:;)

Imię wymyśliła Pani Jola . Pachyder matis to nazwa choroby .

Posted

Vitka napisał(a):
.Jak się wyleczy to będzie wspaniałym przyjacielem! ;)Teraz wygląda okropnie i nawet nie wiadomo gdzie go głaskać jak podchodzi po pieszczoty... :placz:

Ale oczka juz nie takie smutne i przerazone...