gonia66 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 O Chryste..................:placz::placz::placz:nie umiem nic napisac...odebrało mi mowę...jak długo jeszcze??????????:placz::placz::placz: Quote
Moniskaa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 następny psiak łysiutki...ile ich jeszcze będzie :placz: kiedy to sie zmieni?? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Charly napisał(a):nie mu w tym zadnej mojej zaslugi. chodze do schroniska. Kazali wykąpac to wykąpałałyśmy. ...... Na dodatek Charly - skromność. Też cudowna cecha :loveu: Quote
Charly Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 dana napisał(a):Rybc!a , Charly - jesteście wielkie , dziewczyny ! :modla::iloveyou: Macie fantastyczne , wielkie serca ! :loveu::loveu: Czy może już coś wiecie na temat diagnozy weta ? Jaki ten psiak musiał być biedny , przeganiany na tej wsi :-( z bolącym całym ciałem , z ranami skóry , biedak :placz: Miejmy nadzieję , że będzie zdrowiał i znajdzie potem wspaniały domek , dość już doświadczył cierpienia i odrzucenia , które pewnie tego biednego psa , łaknącego kontaktu z człowiekiem , też mocno bolało :shake: nie mu w tym zadnej mojej zaslugi. chodze do schroniska. Kazali wykąpac to wykąpałałyśmy. dzis nie bylam, bo wyskoczyla inna sprawa. ale Vitka będzie miala wiesci. Staramy się nie pytac wszystkie naraz, zeby nie było bałaganu. Wczoraj zebrałysmy wszystkie pytania, ktore się ukazaly tu na wątku i Vitka to wszystko przekaże na miejscu.Wieczorem przyjdzie to pewnie napisze. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Charly napisał(a):hihih:) Ja poważnie mówie. Podziękowania i ukłony naleza sie Basi0607 która na zlecenie OTOZ Animals odebrala tego psiaka z tej szopy, czy gdzie on tam był:) Wobec tego to dla Basi 0607 :laola: Quote
Charly Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 dana napisał(a):Na dodatek Charly - skromność. Też cudowna cecha :loveu: hihih:) Ja poważnie mówie. Podziękowania i ukłony naleza sie Basi0607 która na zlecenie OTOZ Animals odebrala tego psiaka z tej szopy, czy gdzie on tam był:) Quote
hop! Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 ALLEGRO PACHYDERA Niestety, nie potrafię zrobić allegro cegiełkowego. Kto może zrobić? Quote
zuzlikowa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 podnoszę biedaka! :loveu:...ciepłe myśli i fluidy ślę:oops:...tylko:-( Quote
dusje Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Dla slicznego i tak sponiewieranego psiaka :-( zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia i kilka grosikow na ten cel juz w drodze :lol: Quote
maja602 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Dziś wysłałam pieniążki na leczenie Pachydera. Quote
__Lara Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Po prostu brak słów...rozpacz tylko... ja już nie znajduję słów na to wszystko, płakać się chce :( czemu takie potwory chodzą po tej ziemi :( :( :( Quote
natalia_aa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 malicja napisał(a):maskakra! zrobie przelew, powiedzcie tylko w jakim banku jest konto fundacji. W Millenium ;) Czekam na wyniki zeskrobin... jestem ciekawa, co ma i jakie dalsze rokowania i leczenie. Quote
Ajula Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 dana napisał(a): Jaki ten psiak musiał być biedny , przeganiany na tej wsi :-( z bolącym całym ciałem , z ranami skóry , biedak :placz: Miejmy nadzieję , że będzie zdrowiał i znajdzie potem wspaniały domek wierzę, że wyzdrowieje i będzie piękny wierzę, że znajdzie kochający dom, a wtedy jego nowy opiekun powinien jechać z pięknym zdrowym psem na tą cholerną wieś i spacerować w tą i z powrotem, żeby wszyscy widzieli jaki to piękny jest pies!!! Quote
basia0607 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa. Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka ! Quote
Ajula Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale teraz przyszło mi do głowy, że własciwie w krajach protestanckich (Niemcy, Holandia, Skandynawia) własciwie nie ma psów bezdomnych zdarzają się jakies przypadki złego traktowania psów, ale nie tak jak u nas! :angryy: a w naszym kraju, gdzie ponad 90% jest katolikami, ludzie masowo znęcają się nad zwierzętami i wszędzie widać bezdomne psy i koty dlaczego? nigdy nie patrzyłam na to pod tym kątem, ale chyba coś w tym jest.... Quote
maarit Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Wysłałam parę grosików - bo zobaczyłam go jak miałam chwilkę wytchnienia w pracy - bardzo się spieszyłam-bo szef miał zaraz wrócić- i mogłam imię pokręcić:roll:. Dość specyficzne... Quote
ANETTTA Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 basia0607 napisał(a):Najbardziej zjadłiwy w tej wsi był sołtys, dokuczal kobiecie, przeganiał psa. Na najbliższej sesji rady miasta planuję go wywolać na środek i powiedzieć co o nim myślę. Dodam , że ta wies jest w 100 % katolicka ! niech sie wstydzi za swoje czyny ..............:angryy: Quote
warsawmoo Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Kolejna tragedia :placz:. Brak już sił :placz::placz::placz:. Jak dobrze, że już to biedactwo jest bezpieczne... Zaznaczam Quote
Rybc!a Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Konto jest w banku Millenium. Pachyder był dziś na spacerze i będzie na nie chodził. Wyniki banań wykazały nużeńca. Ma również guzki, które zostaną zoperowane w późniejszym czasie, są miekkie, wrzodowate co może być spowodowane chorobą skóry (to nie nowotwór!). Jest również wyziębiony. Piesek przebywa w ciemnej izolatce, jest ona dość nieestetyczna, ale najcieplejsza ze wszystkich. Jest tam bardzo ciepło i sucho. Musi w niej przebywać ze względu na ograniczenie kontaktu z innymi psami. Trzeba również chronić Pachydera przed innymi chorobami. Codziennie ma zmieniane legowisko na nowe. Kąpany jest również w specjalnym szamponie o nazwie "Hexoderm" Rozliczenia za wpłacone przez was pieniądze na leczenie pieska będzie ukazywało się raz w miesiącu, bo tylko taką mamy możliwość. PAMIĘTAJCIE ŻEBY W TYTULE WPISYWAĆ, ŻE TO NA PACHYDERA! Za wszystkie datki bardzo dziękujemy! Jutro pani weterynarz oszacuje koszty leczenia i pieniądze, które już wydaliśmy. Quote
Vitka Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Spacerek. Jak się wyleczy to będzie wspaniałym przyjacielem! ;) Teraz wygląda okropnie i nawet nie wiadomo gdzie go głaskać jak podchodzi po pieszczoty... :placz: Quote
Rybc!a Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 aneta355 napisał(a): prześlę w tym miesiącu złotniki na Ciebie agata51 napisał(a): Postaram się wysupłać grosik. Becia2222 napisał(a):Przesłałam dzisiaj 150 zł na leczenie Pachydera. jurmar98 napisał(a): Ale nie będę już więcej beczał ,postaram się niebawem coś dorzucić reksio7 napisał(a):Spróbuje coś dorzucić jakiś grosik. izzie1983 napisał(a):Poszły pieniążki... deathgs napisał(a):Podeślę za jakiś czas trochę kasy dla niego... nescca napisał(a):Za kilka dni podeślę parę groszy na cudaczka. dusje napisał(a): kilka grosikow na ten cel juz w drodze bumel napisał(a):Posłałam grosik na psiaczka. Dziękuję bardzo ! :loveu: Charly napisał(a):Jutro będzie w schronisku Vitka i prawdopodobnie ja. Zobaczymy jak piesek. A swoją drogą kto takie odlotowe imię wymyslił? już mnie Vitka naprowadzila. sprawdzilam na wikipedii; wyszlo "thick skin" czyli gruba skóra:razz:. Jakis apacz czy jak...:hmmmm:;) Imię wymyśliła Pani Jola . Pachyder matis to nazwa choroby . Quote
zachary Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Nazwa choroby? Ojej, mam nadzieję,że to imię nie przyniesie mu pecha... Quote
Tola Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Vitka napisał(a):.Jak się wyleczy to będzie wspaniałym przyjacielem! ;)Teraz wygląda okropnie i nawet nie wiadomo gdzie go głaskać jak podchodzi po pieszczoty... :placz: Ale oczka juz nie takie smutne i przerazone... Quote
Recommended Posts