Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

AgaiTheta napisał(a):

Może z własnego egoizmu przeciągamy jego cierpienie, sugerując się tym, że mu pomagamy.
Nie wiem, na prawdę sama nie wiem.

i tego nie wie nikt :roll:
może do tego Mikołowa niech jedzie, ale to pewnie dużo kosztuje, trudno ostatnio uzbierac jakies pieniądze, chyba przez tą zimę :(

Posted

Pachcio rzeczywiście jest słaby. Słaby i bardzo przygnębiony.
Mimo wszystko, dalej bezbronnie patrzy w oczy człowieka i jakby czeka, by nareszcie ktoś go uwolnił z ciała, które jest dla niego więzieniem.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Pachcio rzeczywiście jest słaby. Słaby i bardzo przygnębiony.
Mimo wszystko, dalej bezbronnie patrzy w oczy człowieka i jakby czeka, by nareszcie ktoś go uwolnił z ciała, które jest dla niego więzieniem.

mam wrażenie, że kilka ostatnich postów ma na celu przygotować obserwatorów pachcia, którzy interesują się jego losem do tego, że w końcu napiszecie, że pachcio zostanie poddany eutanazji.
dlaczego nie ma zdjęć, filmików, dlaczego nie ma konsultacji u innych weterynarzy, którzy mają większe doświadczenie z tą chorobą? czy pozostały jego zebrane fundusze? szczerze mówiąc pogubiłam się w tych rozliczeniach, które wcześniej były zamieszczane...

Posted

agaga21 napisał(a):
mam wrażenie, że kilka ostatnich postów ma na celu przygotować obserwatorów pachcia, którzy interesują się jego losem do tego, że w końcu napiszecie, że pachcio zostanie poddany eutanazji.
dlaczego nie ma zdjęć, filmików, dlaczego nie ma konsultacji u innych weterynarzy, którzy mają większe doświadczenie z tą chorobą? czy pozostały jego zebrane fundusze? szczerze mówiąc pogubiłam się w tych rozliczeniach, które wcześniej były zamieszczane...

I nie Ty jedna masz takie wrażenie..... Wiele na tym wątku niejasności i to od dawna...

Może ktoś coś wyjaśni, napisze, wstawi zdjęcia? Zamiast snuć filozoficzne rozważania o uwolnieniu psiej duszy z udręczonego psiego ciałka...

Posted

to dlaczego nikt nie zbiera pieniędzy? dlaczego nie ma cegiełek? dlaczego nie ma apelu o pomoc??? tyle osób mu chciało pomóc! a teraz co? położono na nim krzyżyk?
prosiłabym o zdjęcia aktualne pachcia, o nagranie filmiku jak to jego dusza wybiera się już za TM....! no nie podoba m i się to wszystko-delikatnie mówiąc.

Posted

Wiele osób interesuje się losem Pachyderka. Myślę, że wystarczyło dać hasło i z pewnością każdy z nas wpłaci jakąś kwotę. Myślę, że dużo zostało zrobione i trzeba walczyć dalej. Na eutanazję zawsze jest czas, gdy się już to zrobi, to ....koniec. Wiem, że leki dla Pachyderka, które będzie musiał przyjmować do końca życia też są drogie. Więc proszę, niech każdy wpłaci ile może.

Posted

Dziewczyny, absolutnie nikt nie skreśla szans Pachydera. O zdjęcia postaram się w najbliższym czasie, z tym naprawdę nie będzie problemu. Filmik nakręcić mogę, chociaż pewnie będzie słabej jakości- nie mam zbyt dobrego sprzętu- ale postaram się.
Mam ferie, więcej czasu- postaram się zrobić informacyjne Allegro, to naprawdę nie jest tak, że personel i wolontariat schroniska rozkłada bezradnie ręce, patrząc na los tego psa!

Posted

W schronisku są wolontariusze- poproszę ich o zrobienie zdjęć. Nikt nie pisał o usypianiu. Z tego co wiem faktycznie finanse Pachydera wyczerpały się.Aga nie raz nie dwa pisała o jego sytuacji... O Mikołowie takze pisała Agnieszka. (Ale schronisko nie jest w stanie zapłacic tego wszystkiego. Psów mamy 2 razy tyle niż miejsc). Jak wróci poproszę, zeby napisala, ile tam kosztuje dzien..

Posted

Cioteczki od Pachyderka, dawajcie znać, że chcecie mu pomóc w taki a taki sposób, ale brakuje finansów.Myślę,że wiele osób zechce pomóc.Tylko napiszcie co postanowiłyście.

Posted

Mam zdjęcia i krótki filmik jak Pachyderek biega. (jak uda mi się go jakoś wrzucić to zobaczycie).
Jak się do niego wchodzi to nie wstaje, po przypięciu smyczy podrywa się i ciągnie przez drzwi, ale jego chęci gasi mróz, który go bardzo dotyka... Po spacerku poszedł do misek.
On kocha ludzi. Bardzo lubi się przytulać.