Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rybc!a napisał(a):
Agaga21, nikt nie zaprzestał leczyć Pachydera. On codziennie przyjmuje leki, jest pod kontrolą weterynarza.
Jeśli Pachyder będzie mógł jechać do Mikołowa, postaram się o jakieś fundusze, myślę, że za zwrotem kosztów paliwa psa mógłby przewieźć mój tata..

cieszę się, że jest inaczej niż myślałam :)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Jedzonko Pachciowi finansujemy z prywatnych środków, gotujemy a on wcina, ale środki się już dawno skończyły, bardzo Was proszę, może ktoś zechce nas wspomóc? Zrobimy bazarki dla Pachcia.

Ta zima nas pożre z kopytami finansowo :( Na karmie, na ogrzewaniu nie da się oszczędzać, na lekach też nie, to na czym?

Wybiórczo cytujecie nasze posty, przykre :(
Walczymy codziennie o czyjeś życie, o Pachydera też będziemy walczyć, tak jak o wszystkie 200 psów.

Posted

AgaiTheta - cytujemy te właśnie posty, a innych nie, gdyż to przez te słowa sądziłyśmy, że się poddałyście, że przygotowujecie wszystkich na najgorsze. Tylko dlatego - nie po to, aby komuś sprawić przykrość. ;)

I cieszymy się, że się myliłyśmy.:lol:

Ogłoście zbiórkę na wątku, zróbcie allegro cegiełkowe, bazarki, ludzie na pewno pomogą.

Posted

jejku dziewczyny, jak wyrazniej można apelować na wątku. przeciez Agnieszka pisała już jakiś czas temu, że prosi o wsparcie.

Agaga kto i gdzie napisał, ze zaniechano leczenia???

Posted

i myślę, ze jesli kiedykolwiek kierownictwo i weterynarz- a więc osoby, które zajmują się pachyderem na codzien i są za niego odpowiedzialne podejmą decyzję, żeby Pachyderka uśpić, to o tym napiszą. Nikt nie będzie po cichu i powoli nikogo przygotowywał.

Posted

faktycznie włosków mu nie przybyło, ale wierzę, że Pachcio chce żyć
wierzę też, że dziewczyny nie mają zamiaru go usypiać
tylko ta przeklęta kasa
trzymaj się Pachciu :loveu:

Posted

Ajula taki mały offtop- są nowe zdjęcia z domu Sary na jej wątku. Od Oskara same cudne wieści. Mieszka w domu przy lesie nad jeziorem, goni zające i bociany;) Był kilka dni temu na kastracji. ma wspaniałego właściciela.

Posted

Charly dzięki za wieści :multi:
nawet miałam sie któregos dnia zapytać, ale nie chciałam zawracać Ci głowy
nie mogę znaleźć tych watków, jak masz linki to podaj mi proszę
szczególnie cieszę sie z Oskara, bo Sara jednak od początku miala wiecej szczęscia

Posted

Mam dużo filmików Pachyderka na spacerze i w izolatce. Jeżeli wam zależy to wstawię, tylko dajcie najpierw namiary na jakiś program do edycji filmów, bo Movie Maker mi nie działa a w stanie ,,surowym'' wstawić tego nie mogę

Posted

Ale najpierw muszę to z edytować, bo filmików jest dużo ale są krótkie i różne niecenzuralne słowa tam w między czasie padają więc wyciąć przydałoby się to.

Posted

Proszę filmik. Widać jak Pachyder garnie do ludzi, w pewnym momencie chciałam odejść, żeby pokazać go całego a on szedł za mną i nadstawiał się do głaskania. Latem miał rany na nogach, a teraz jest łysy ale ran już takich nie ma.

[video=youtube;GKM76-StXV4]http://www.youtube.com/watch?v=GKM76-StXV4[/video]

Posted

wiecie co, wieźcie go do tej kliniki - zbierajcie fundusze, trzeba mu pomóc.
ile jeszcze może siedzieć w izolatce - nie wygląda najlepiej. mam wrażenie że on też się tak czuje - czyli źle. trzeba coś z tym zrobić

Posted

Jesteśmy z kliniką w kontakcie, powiedzieli jakie mamy zrobić badania.
Zrobiliśmy, czekamy. Zobaczymy co wyjdzie. Wtedy wet z kliniki zadecyduje, czy go wezmą, czy powiedzą nam co mamy robić dalej.

Posted

to dobrze, że jesteście na bieżąco w kontakcie, trzeba mu pomóc, on jest taki biedniutki. obserwuję wątek od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz na filmie mnie tak poruszył. A jak wygląda sytuacja z DT - czy można byłoby go dać, bo myślę, że to jego psychice by bardzo pomogło

Posted

psychice by pewnie pomogło, ale leczenie Pachcia i tak dużo kosztuje, jakby jeszcze płacić za DT.... skąd tyle pieniędzy?
a jakby znalazł sie darmowy DT, to schronisko nie będzie przeciez mogło płacić za leczenie psa, który u nich nie jest

Posted

Słuchajcie, ale on ewidentnie ma coś z tym prąciem - na całym filmie nie mie może się cieszyć...

Ajula, jestem przekonana, że dałoby finansować leczenie psa, który jest w bezpłatnym DT - tylko kto się podejmie wzięcia tak chorego psa do siebie ?