Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

bez zmian. wyników krwi nie ma jeszcze niestety. wet powiedział mi w piatek, że w czasie odwirowywania coś się nie oddzielilo jak mialo się oddzieilić( nie pamiętam o co chodziło. W sobotę zostala pobrana (lub jutro zostanie pobrana) nowa krew i musimy czekac na nowo:roll:

Posted

Dziewczyny, przepraszam za zaśmiecanie wątku- ale może komuś potrzebny jest transport w okolicach drogi Elbląg-Konin, Elbląg-Poznań, Poznań-Trójmiasto, czy jakiekolwiek inne połączenie, które rozpoczęłoby się w okolicach Konina, a skończyło gdzieś na północy Polski?

Nie ukrywam, że tym razem mi potrzebny jest transport do Konina :oops:
I bardzo zależy mi na tym, bym się tam dostała- a jedyną okazją, jest transport jakiegoś psiaka w te regiony- wtedy zabrałby mnie mój tata..

Posted

Charly napisał(a):
bez zmian. wyników krwi nie ma jeszcze niestety. wet powiedział mi w piatek, że w czasie odwirowywania coś się nie oddzielilo jak mialo się oddzieilić( nie pamiętam o co chodziło. W sobotę zostala pobrana (lub jutro zostanie pobrana) nowa krew i musimy czekac na nowo:roll:

:crazyeye::crazyeye:
Ale krew była pobrana już prawie dwa tygodnie temu?
To kiedy ona była odwirowywana?

Krew moze sie źle odwirowac?
Jeszcze nie słyszłam o czymś takim

Ech, Pachyder :( Coś nie masz szczęscia :(

Posted

Zapomniałam tego pojęcia, ale słyszałam, że to mogło być spowodowane ociąganiem się kuriera z dostawą krwi do laboratorium. I zapomniałam tego mądrego pojęcia jakim doktor nazwał zaistniałe zjawisko. Jeśli sobie życzycie bardzo zapiszę je i podam.

Posted

Vitka napisał(a):
Zapomniałam tego pojęcia, ale słyszałam, że to mogło być spowodowane ociąganiem się kuriera z dostawą krwi do laboratorium. I zapomniałam tego mądrego pojęcia jakim doktor nazwał zaistniałe zjawisko. Jeśli sobie życzycie bardzo zapiszę je i podam.

Tak, poprosze o przepisanie tego "mądrego pojecia" :roll:

Jak wszyscy wiemy, kurier dostarcza przesyłki w ciągu jednejdpoby, tym własnie różni sie kurier od poczty polskiej.
Poz atym, jak wiemy, krew kurierem wysyła sie JUŻ odwirowaną, w dzień pobrania, wiec co ma kurier do sprawy?

Ale bardzo proszę o wspomnine przez Ciebie mądre pojęcie :lol: :lol: :lol:

(wybacz, nie moge sie powstrzymac ze smiechu, jeszcze tak komicznie skonstruowanej wypowiedzi nie czytałam :lol: )

Posted

Nie chcę tu nikogo bronić ale mnie też kiedyś krew skrzepła zanim ją dowiozłam, mimo tego, że nie powinna. Pachyder ma pecha mimo tego, że to cudny, mądry pies. Boks dla niego już jest zamówiony ale nie wiem kiedy przyjedzie. Bylo by cudownie aby ktoś go wziął na tymczas, poświecał mu tylko czas, kapał , smarowal. Schronisko tego nie zrobi a i wet. ma rece pelne roboty. Wszystko to półśrodki. Pachcio musi odrosnąć do mrozów . Mam przed oczyma widok jego nagiego ciała schowanego przed zimnem w starej skrzyni.

Posted

basia0607 napisał(a):
Bylo by cudownie aby ktoś go wziął na tymczas, poświecał mu tylko czas, kapał , smarowal. Schronisko tego nie zrobi a i wet. ma rece pelne roboty. Wszystko to półśrodki. .

prawda, jakby poszedł do domu, to błyskawicznie by się jego stan poprawił

Posted

No właśnie, u innego łysego biduli - owczarka Moonka, tłum ciotek, opieka chyba lepsza, bo po paru tygodniach od przejęcia psa z łańcucha, sierść pięknie odrasta, poprawia się wygląd...leczenie idzie pełną parą, chociaż też w schronisku/Kraków/...Czyli jakoś można...

Posted

zachary napisał(a):
No właśnie, u innego łysego biduli - owczarka Moonka, tłum ciotek, opieka chyba lepsza, bo po paru tygodniach od przejęcia psa z łańcucha, sierść pięknie odrasta, poprawia się wygląd...leczenie idzie pełną parą, chociaż też w schronisku/Kraków/...Czyli jakoś można...

poszła krew do badania- czekamy więc znów na wyniki.
wiesz róznie to bywa. moj pies tez był lysy. po dwoch miesiącach leczenia antybiotykami bardzo ladnie zarósł. a pachcio nie zarasta. oby te badania tarczycy czy kału wykazaly coś, co można leczyć...

Posted

U nas łysy owczar Victor też bardzo szybko zarósł, mimo, że w schronisku siedział., odpowiednio dobrane leczenie, na podstawie sterty badań, ciepły, suchy budynek i dobra sucha karma zrobiły swoje!

Szkoda, że nikt wcześnie nie wpadł na to, by zrobić psu komplet nowych badań... że nikogo nie dziwił fakt, że pies wygląda tak samo, albo i gorzej, że nikomu do głowy nie przyszło, że być może leki nie działa.
Przykre, że z powodu tych wszystkich niedopatrzeń cierpi pies.

Posted

[quote name='natalia_aa']U nas łysy owczar Victor też bardzo szybko zarósł, mimo, że w schronisku siedział., odpowiednio dobrane leczenie, na podstawie sterty badań, ciepły, suchy budynek i dobra sucha karma zrobiły swoje!

Ja bym postawiła na to - Moon (przytoczony wcześniej) także pięknie zarasta - ale siedzi w szpitaliku w osobnym pokoju :roll:

Posted

Z tą krwią to wystarczy, że w labie mieli nieświeży, już odstany troszkę bufor i proszę bardzo - cała próba może być wyrzucona do kosza ;)

Posted

a ja pozdrawiam Pachyderka :lol:
i cierpliwie czekam na nowe wieści
wierzę, że nikt specjalnie go nie zaniedbuje, coś tam się nie udało, były jakies problemy, ale na pewno zostanie zrobione wszystko, żeby pies wyzdrowiał

Posted

Prawda jest taka, znam wszystkim Pachyder bardzo leży na sercu ale nieraz cięzko jest trafić z leczeniem. Przypominam, że to schronisko a nie kilinika. Pozatym nie chciala bym go dawać do metalowej klatki i znowu narażać na stres. Mamy dobrego lekarza , więc zaufajmy mu.

Posted

Pachyder był dziś na spacerku. Odnoszę wrażenie, ze więcej je ostatnio. I tyje. żebra nie sterczą mu już tak. Vitka masz może nowe zdjęcia? Zobaczymy jakie będą wyniki kupy no i tej krwi.

Posted

[quote name='dana']Rzeczywiście od końca marca do sierpnia, Pachyder powinien przybrać na wadze..... :roll: Moon szybko nabrał ciałka, a był także wychudzony. :roll:
Pachyderku, zdrowiej piesku !

rzecz w tym, że nie tył. A i teraz jest to bardzo powolny proces. Mysle, ze karma mu sluży, bo je chętnie i dużo.