Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę wszystkich o powstrzymanie emocji. Los tego psa leży wielu osobom na sercu , dlatego wszystkie nieścisłości będą wyjaśniane, każdy darczyńca otrzyma wyjaśnienie osobiście. Schronisko zatrudnilo nowego lekarza wet, który leczy psa, pobral próbki do analiz , ma wyniki i podjąl odpowiednie leczenie.
Forum będzie otrzymywało rzetelne informacje o sytuacji psa.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kordoniu, proszę zachowaj te irytujące komentarze dla siebie. Nic nie wnoszą one do wątku, a tylko go zaśmiecają i sprawiają, że atmosfera jest tu bardzo niemiła . Napisałam wszystko, co dziś dostałam. Czy ktoś z WPŁACAJĄCYCH NA PACHYDERKA pieniążków, ma jakieś pytania odnośnie rozliczenia?

Posted

Zbiórka pieniędzy na Pachydera została zakończona, przykro mi . :) Uzbieraliśmy bardzo dużo pieniędzy i tyle w zupełności wystarczy, dla Pachydera i dla suni z lasu .
Będę informowała o stanie zdrowia psa osoby zainteresowane losem psa, a nie losem kolejnych, wątkowych awantur. Ostatnie rozliczenie, to rozliczenie za czerwiec , które pokażę po powrocie z urlopu .

Posted

kordonia napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Szybko...
Zajęło jej to 3 mieisące....

Wyniki,zaświadczenia i spis leków dostała dopiero wczoraj i przepisywała wszystko ręcznie w chwili gdy je otrzymała.Uwinęła się w przeciągu ok.godziny.Więc szybko.

Posted

[quote name='kordonia']I jeszcze jedna sprawa.

W sprawie pani lek. wet. Magdaleny Podlasz nie mozesz sobie dziecinnie napsiac, och, coś poiomyliłam, och, czegoś nie zrozumiałam.

Napisąłas,z e koszt wydatkó na leczenie i badania diagnostyczne, których opis ma pani doktor to 700zł.
Teraz twierdzisz,ze sie pomyliłaś.
Poprzednie słowa moga miec konsekwencje prawne i nie załatwia sie ich w formie "pomyiłam sie moze"

Poza tym , skoro, jak sie okazuje, z pieniedzy dogomaniaków zużyte zostłąo naprawde niewiele ( ze schrosniskowych do 4 maja równiez), jak udowadniam w swoim poprzednim poscie, dlaczego dnia 4 maja napisałas:

I prosiłals o dalsze wpłaty.....

NIe przyjmę do wiaodmosci odpowiedzi "ach, pomyliłam sie" .
Zaczęłaś wątek, kontynuujesz go, to nie zachowuj sie jak dziecko.

Aha, oczywiscie nie zgadzam sie na zamknięcie wątku, gdyz nadal jest mnóstwo niewyjasnionych kwestii.

Po raz kolejny na wątku jest wyjaśniane,że pani doktor określiła się,że koszt leczenia Pachydera będzie wynosił 700 zł.Dlatego jest tak napisane.Łączny koszt badań i leków od momentu przyjęcia psa do schroniska do momentu zatrudnienia lekarza wyniósł 148,41zł.A dalej leczył GO dr Marek Bether.

Posted

To ja prosiłam aby oczyścić wątek Pachydera do czasu sprawdzenia rzetelności wplat i wydatków. W chwili obecnej jeszcze nic konkretnego nie mogę napisać. Dajcie nam trochę czasu. Jeżeli ktoś zawinil napewno poniesie konsekwencje. Jednego jestem pewna , mianowicie tego, że Animalsi nie oszczędzaja na leczeniu psów. Pachyder jest leczony, dopilnujemy aby nic mu nie brakowalo.

Posted

[quote name='Rybc!a']Pieniądze,które zostały, zostaną podzielone na: dalsze,długotrwałe leczenie Pachydera i na
leczenie shar pei'a przywieznionego z lasu.
quote]

sunia niestety nie żyje.

Posted

nie wiem dokładnie, bo rozmawialam tylko z pracownikiem. Była podobno w b. złym stanie jak została przywieziona z lasu

za to mamy dwa nowe shar pejki oddane przez właściciela.:roll:

Posted

Jako Kierownik Schroniska w Elblągu potwierdzam wydatki związane z utrzymaniem i leczeniem Pachydera. Jednocześnie nadmieniam, że we wcześniejszych informacjach pisanych przez wolontariuszkę Rybc!a wkradł się błąd:
leczenie Pachydera przez wcześniejszego weterynarza Magdę Podlasz nie wyniósł 700 zł, a był szacowany na 700 zł. za co w imieniu Schroniska w Elblągu przepraszam osoby zainteresowane. Jednocześnie nadmieniam, że błąd ten nie był celowy. W Schronisku znajduje się pełna dokumentacja wraz z zaświadczeniem Pani Weterynarz Magdaleny Podlasz o kosztach wynikających z jej leczenie na ogólną sumę 148, 41 zł. Łączny koszt leczenia oraz utrzymania Pachydera to 987,41 zł. Pozostałe środki tj. 2048,47 zł zebrane na ten cel znajdują się na koncie sponsoringowym Schroniska dla Bezdomnych Zwierzą w Elblągu i będą spożytkowane na dalsze leczenie.
W imieniu Zwierząt znajdujących się w schronisku serdecznie dziękuję wszystkim zaangażowanym osobom i darczyńcom.
Jolanta Marcinkiewicz

Posted

Taka mała sesja z przyszłości! :loveu:
Pomarzyliśmy sobie trochę z Pachyderkiem, jak to będzie, gdy włoski odrosną! :rolleyes:

Posted

kordonia napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

To Pachyder był szczepiony dwa razy przeciwko wściekliźnie? Na przestrzeni jednego miesiąca?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Edit:
Rybcia, od kogo masz takie dane? Chyba osoba, kóra Ci dała to rolziczenie nie wie, ze Eurican DHPPP LEPrabisinL to szczepionka skombinowana równiez m.in. przeciwko wściekliźnie:roll:

Edit2:

Nie, niemozliwe, ktoś kto kilka miesiecy pracuje w schronie nie moze o tym nie wiedziec.
Ale z drugiej strony nie wierze, ze zostało to podwójnie wykazane dlatego,zeby zwiekszyc roliczenie wydatków....
nie, nie wierze .....

Do wiadomości osób zainetersowanych szczepionką:
06.05.2009 r. wykonano przez lekarza prowadzącego:
Eurican DHPPP seria L252647,
Leptorabisin-L seria L255060
Leptorabisin - R seria L255060
Pełna dokumentacja podania szczepionek znajduje się w książeczce zdrowia Pachyderka

Jolanta Marcinkiewicz

Posted

Informuję ,że z dniem dzisiejszym nastapiła zmiana kierownika Schroniska dla Zwierząt w Elblągu. Została nim znana dogomaniakom Aga i Theta.
Agnieszko gratulujemy :multi:.
Rozliczenia wpływów i wydatków na Pachydera, będą umieszczone w stosownym czasie.

Posted

Yola! napisał(a):
Do wiadomości osób zainetersowanych szczepionką:
06.05.2009 r. wykonano przez lekarza prowadzącego:
Eurican DHPPP seria L252647,
Leptorabisin-L seria L255060
Leptorabisin - R seria L255060
Pełna dokumentacja podania szczepionek znajduje się w książeczce zdrowia Pachyderka

Jolanta Marcinkiewicz

No właśnie, tak własnie-

Pani Kierowniczko: wszystkie trzy podpunkty to jest ta szczepionka Eurican DHPPP LeptorabisinL+R, która ma jedna cenę i podaje sie ją w jednej iniekcji i która zawiera tez w sobie wsciekliznę. Chyba już bardziej obrazowo Pani nie potrafie tego wyjaśnic....

Jeszcze raz wiec zapytam dlaczego Rybc!a w rozliczeniu dodała jeszcze osobno po raz drugi szczepionke przeciw wsciekliźnie i dopisała do niej osobną cenę?

Rybc!a napisał(a):
(...)
Szczepienie pko Eurican DHPPP LEPrabisin - razem 40,00 zł .
Szczepienie pko wściekliźnie - razem 20,00zł .
(...)ia.

Czyżby kolejna pomyłka Rybci???

Posted

Kochani, ale dyskutujmy o Pachyderku :razz:
Jeśli chcecie prowadzić sporo o to, czy w schronisku będzie teraz lepie, czy gorzej, czy odwołanie było słuszne, czy nie - załóżcie oddzielny temat ;)

Pozdrawiam

Posted

Kurczę.....Pachcio zawsze byl piekny....ale teraz .....poprostu Belmondo. Do zakochania. Super wieści ,że Agnieszka zostala kierownikiem:loveu: Znamy ją z dogo juz tyle czasu..... to cudowna osoba. Gratulujemy Agnieszko.
ŚLĄSKIE BABY :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

• 2 weeks later...